Olsianon Miniatures Painting
Re: Flames of War/WW II Figs & Scale Models Gallery(Pics HEA
ej,ja se ove armije ne secam,ne znam o cemu pricate!
Александар Велики је заправо српски војсковођа Александар Карановић и он је трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Пре њега су то учинили Нино Белов и Сербо Макаридов.
Bio je to fin proces :lol:Hertz wrote:Mnogo truda, vremena i četkica je trebalo da se ovaj SS kamuflaža uradi. Svaka čast!
HVALA Kamerad Hertz!
Pa nije ni čudo bili su tvoji svega par dana :lol: :lol: :lol:Baneblade wrote:ej,ja se ove armije ne secam,ne znam o cemu pricate!
Bane TRADER :-D
WIP DUCS WARBIRDS
...trenutno su u glos fazi..sledi vošovanje, blago čipovanje i na kraju mat lakiranje
...trenutno su u glos fazi..sledi vošovanje, blago čipovanje i na kraju mat lakiranje
Uh što su lepi aviončići 8O 8O 8O
Hvala Kamerad!Hertz wrote:Uh što su lepi aviončići 8O 8O 8O
Ostalo je još malo da ih doradim i pride radim još par germanskih za afriku jedan bf109 i Štuku i Hs129B za moju vazdušnu podršku :D
ovde svi nešto dobijaju ofarbano, osim mene :oops:Olsianon wrote:Hvala Kamerad!Hertz wrote:Uh što su lepi aviončići 8O 8O 8O
Ostalo je još malo da ih doradim i pride radim još par germanskih za afriku jedan bf109 i Štuku i Hs129B za moju vazdušnu podršku :D
uskoro, uskoro, obećavam tvoja us armija ima da dobije svoj heavy artillery supportNemanja wrote:ovde svi nešto dobijaju ofarbano, osim mene :oops:Olsianon wrote:Hvala Kamerad!Hertz wrote:Uh što su lepi aviončići 8O 8O 8O
farbam vam figure paralelno ....
bogu mi i ja bi nesto!
Александар Велики је заправо српски војсковођа Александар Карановић и он је трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Пре њега су то учинили Нино Белов и Сербо Макаридов.
- Duc d' Elchingen
interesantno...
kada Nemanja zapita kada će njegovo dobija odgovor uskoro
kada ja zapitam preti mi se roze nijansama...
Pa evo na slici dole....i nije to tako loše u praksi :lol:Duc d' Elchingen wrote:interesantno...
....samo i Nemanja nezna još koje su mi boje bile u opticaju pri farbanju 155mm :lol:
šalu na stranu uskoro će vaše paklene duše biti nahranjene
ipak ste vi iz organizacije Jahači Apokalipse
Da si sve obojao na vrijeme jer ćeš i od mene uskoro nešto dobiti za farbanje.Olsianon wrote:Pa evo na slici dole....i nije to tako loše u praksi :lol:Duc d' Elchingen wrote:interesantno...
....samo i Nemanja nezna još koje su mi boje bile u opticaju pri farbanju 155mm :lol:
Ooooo vidim ja da je krajnje vreme da odem na neplaćeni odmor ili možda da otvorim SZR pod imenom PANZERMINIATUREPAINTING :lol:TomZG wrote:Da si sve obojao na vrijeme jer ćeš i od mene uskoro nešto dobiti za farbanje.Olsianon wrote:Pa evo na slici dole....i nije to tako loše u praksi :lol:Duc d' Elchingen wrote:interesantno...
interesantna slika, gde si je našao?
ne bih imao ništa protiv takvog modela.ipak strahujem za markirnu šemu mojih green devilsa :lol:
avione si stvarno super odradio
ne bih imao ništa protiv takvog modela.ipak strahujem za markirnu šemu mojih green devilsa :lol:
u google search sam iskucao pink warbirds :lol:Nemanja wrote:interesantna slika, gde si je našao?
a ne, ne green devils se farbaju kako dolikuje
i HVALA na komentaru za avione :D!
Sada malo mojih Fallschirmjagers-a u WIP statusu.
U crvenom kvadratiću je komandni tim voda sa novim stilom farbanja koji ću ubuduće primenjivati, naravno uz odgovarajuću cenu rada
Isti tim zasebno ufotkan, slika ispod:
Miloševe šklopocije
uskoro još
uskoro još
Praznik za oči i dušu
Hvala Kamerad HertzHertz wrote:Praznik za oči i dušu
i još Miloševih šklopcija ...
...uskoro još!
- Grof Bronza
vrhunski..ali bas.... :D
stvarno super izgleda, ali ja na prošlih nekoliko stranica nisam video ni jedan svoj model
Progresssss board ....
Uskoro još ...
Uskoro još ...
und uskoro još .....
:D konačno nešto za moju dušu
sad sam u dilemi da za ligu ipak upotrebim ove amere :D
Pravi hit će biti tvoji tenaci reno ft 17 :lol:Nemanja wrote: :D konačno nešto za moju dušu
Moji Schwereri
spremni za ligu
spremni za ligu
Jako dobro, ali imam jedno pitanje. Kako ovaj zadnji tigar okreće cijev topa budući da posada viri iz tenka?
Ja sam to riješio produbljivanjem rupe i rezuckanjem vojnika, međutim i dalje malo zapinje.
pozdrav
t.
Ja sam to riješio produbljivanjem rupe i rezuckanjem vojnika, međutim i dalje malo zapinje.
pozdrav
t.
Hvala, a što se cevke tiče pa nema druge nego da se podigne cela kupola u procesu okretanja.TomZG wrote:Jako dobro, ali imam jedno pitanje. Kako ovaj zadnji tigar okreće cijev topa budući da posada viri iz tenka?
pozdrav
t.
WIP na gomiliiiii :lol:
- Duc d' Elchingen
to pokušavaš da nam kažeš da ti sjašimo sa grbače?
- Grof Bronza
:DDuc d' Elchingen wrote:to pokušavaš da nam kažeš da ti sjašimo sa grbače?
Mikaanova 21pzd WIP
Ostale je posada samohodki da se ofarba zato je još WIP status
Ausiji su gotovi ali baterija na digitalcu je izdala tako da fotke sutra
Tomislave evo i tvojih DAK šklopocija!
Puno operativni za osvajanje nekog budućeg FoW MW turnira
uskoro još ....
Ostale je posada samohodki da se ofarba zato je još WIP status
Ausiji su gotovi ali baterija na digitalcu je izdala tako da fotke sutra
Tomislave evo i tvojih DAK šklopocija!
uskoro još ....
Izgledaju kao pravi veteraniTomislave evo i tvojih DAK šklopocija!
Pohvale za rad!
zahvaljujem
Jašta veteraniTomZG wrote:Izgledaju kao pravi veteraniTomislave evo i tvojih DAK šklopocija!
Pohvale za rad!
zahvaljujem
Mala napomena kod at gun tima top nije zalepljen za bazu tako da možeš da menjaš po potrebi sa pak-om 38
WORK IN PROGRESSSSS BOARD
NAPOMENA: Sa ove table su ofarbanii svi M24 Chafee, Churchillilili, Mark III Panzeri
Novi panzer Panther painting tutorijal je postovan na mom blogu http://olsianon.blogspot.com/2013/10/to ... gress.html
Uskoro Finska EW pešadija painting tutorijal(Mikann me prevario da mu ofarbam :lol: ) u zimskoj varijanti
Nikako da se rešim ove sitne buranije
Toliko za sada
ende.
NAPOMENA: Sa ove table su ofarbanii svi M24 Chafee, Churchillilili, Mark III Panzeri
Novi panzer Panther painting tutorijal je postovan na mom blogu http://olsianon.blogspot.com/2013/10/to ... gress.html
Uskoro Finska EW pešadija painting tutorijal(Mikann me prevario da mu ofarbam :lol: ) u zimskoj varijanti
Nikako da se rešim ove sitne buranije
Toliko za sada
ende.
Panteri farbani za izvoz :D
Šeme farbanja su na zahtev poručioca posla :D
Kompletan tutorijal kako da ofarbate LW germanski ww2 oklop ja na http://olsianon.blogspot.com/2013/10/to ... gress.html
I fotke ispod
ende!
Šeme farbanja su na zahtev poručioca posla :D
Kompletan tutorijal kako da ofarbate LW germanski ww2 oklop ja na http://olsianon.blogspot.com/2013/10/to ... gress.html
I fotke ispod
ende!
Re: Flames of War & Scale Models Gallery(Pics BRUTAL HEAVY)
RePaint Of - Trumpeter 1:35 M1A1 Abrams WIP
UVOD
Sedam godina Abramsova maketa je stajala zatvorena u kutiji od cipela , nevešto ofarbana sa četkicom u neku pustinjsku šemu.
Imao sam ideju da tenk konvertujem za potrebe Imperijalne Garde(Warhammer 40K) i za to se naouružao sa odgovarajućim detaljima - bitsima, a opet nije bilo vremena ni dovoljno motiva s' moje strane da to i sprovedem :D!
Konačno sam presekao i vratio se istorijskoj pozadini modela i sada započeo RePaint Abramsa u pustinjsku šemu ....
MAKETA
M1A1 Abrams
Proizvođač: Trumpeter
Razmera 1:35
Na fotki dole je razbucan model spreman za rad ....
Odlučio sam se za crni Vallejo prajmer da bi lakše( brže ) kasnije dobio senke na modelu, fotke ispod su nakon prajmovanja....
Previše upeglan abrams za moj ukus - posledica je kasapljenje oklopa na boku sa art skalpelom i toplenje gume kod prednjeg dela tenka tik iznad gusenica
Sledi nanošenje Vallejove teksutre peska, fotke ispod sve to prate ...
Airbrush je stavljen u pogon, spremam miks boja Air Gold Yellow(10%) i MC Iraqui Sand(90%) i sve to razblaženo sa Airbrush Thinnerom(razređivač) na kraju gustina tečnosti bi trebala da bude poput mleka
Nanosim boju lagano vodeći računa da ostavljam tamnije delove na udubljenim delovima i celinama oklopa Abramsa, fotke ispod....
Sledeći korak je prvi deo prljanja tenka i za to spremam mešavinu sledećih boja:
-Air Gold Yellow 10%
-MC Flat Earth 70%
-MC Iraqui Sand 20%
Opet sve to razblaženo sa Airbrush Thinnerom
Rezultat prljanja na fotkama dole, za sada sve ide po planu ...
U nastavku rada na tenku planiram da poofarbam sve detalje i pošto nemam originalne dekale, moram da napravim šablone za iste ....
Kraj I dela !
UVOD
Sedam godina Abramsova maketa je stajala zatvorena u kutiji od cipela , nevešto ofarbana sa četkicom u neku pustinjsku šemu.
Imao sam ideju da tenk konvertujem za potrebe Imperijalne Garde(Warhammer 40K) i za to se naouružao sa odgovarajućim detaljima - bitsima, a opet nije bilo vremena ni dovoljno motiva s' moje strane da to i sprovedem :D!
Konačno sam presekao i vratio se istorijskoj pozadini modela i sada započeo RePaint Abramsa u pustinjsku šemu ....
MAKETA
M1A1 Abrams
Proizvođač: Trumpeter
Razmera 1:35
Na fotki dole je razbucan model spreman za rad ....
Odlučio sam se za crni Vallejo prajmer da bi lakše( brže ) kasnije dobio senke na modelu, fotke ispod su nakon prajmovanja....
Previše upeglan abrams za moj ukus - posledica je kasapljenje oklopa na boku sa art skalpelom i toplenje gume kod prednjeg dela tenka tik iznad gusenica
Sledi nanošenje Vallejove teksutre peska, fotke ispod sve to prate ...
Airbrush je stavljen u pogon, spremam miks boja Air Gold Yellow(10%) i MC Iraqui Sand(90%) i sve to razblaženo sa Airbrush Thinnerom(razređivač) na kraju gustina tečnosti bi trebala da bude poput mleka
Nanosim boju lagano vodeći računa da ostavljam tamnije delove na udubljenim delovima i celinama oklopa Abramsa, fotke ispod....
Sledeći korak je prvi deo prljanja tenka i za to spremam mešavinu sledećih boja:
-Air Gold Yellow 10%
-MC Flat Earth 70%
-MC Iraqui Sand 20%
Opet sve to razblaženo sa Airbrush Thinnerom
Rezultat prljanja na fotkama dole, za sada sve ide po planu ...
U nastavku rada na tenku planiram da poofarbam sve detalje i pošto nemam originalne dekale, moram da napravim šablone za iste ....
Kraj I dela !