"PAINTMASTERS" 2010 takmichenje, 2nd. hobby store 40k turnir
- sto mu gromova
"PAINTMASTERS" 2010 takmichenje, 2nd. hobby store 40k turnir
na proshlogodishnjem "warhammer" turniru nismo imali takmichenje za najbolje obojene minijature - dogadjaj koji je postao redovni sporedni dogadjaj na tom turniru. takmichenje se nije odrzalo zbog nepodobnosti prostora u delta sitiju. obzirom da se i ovogodishnji "40k" turnir odrzava 99% u vojnom muzeju, koji je idealan za tu manifestaciju, i da je od farbachkog dogadjaja proshlo 16 meseci, mislim da je pravo vreme da se opet organizuje skup najboljih minijatura u regionu.
kao i svaki "geek", razmishljao sam o tome da to nashe takmichenje bude poznato po nekom nazivu. mislim da je "PAINTMASTERS" dobar naziv, i da generalno dobro opisuje dogadjaj. u proteklim godinama, hobi je izrodio mnogo vrsnih majstora, umetnika, farbacha, i mislim da takmichenje zasluzuje takav naziv.
kao i proteklih godina, prvog dana "40k" turnira, odrzace se takmichenje za najbolje obojene figure u 8 kategorija, a drugog dana ce se odrzati "speed painting" takmichenje.
"PAINTMASTERS" kategorije:
1. peshadijska figura (figure koje su predvidjene za "infantry" postolja)
2. konjichko i monster postolje (figure koje su predvidjene za konjichka, bike, trol/ogre i terminatorska postolja)
3. velike figure (zmajevi, dzinovi, bloodthirster & co. ...)
4. mashine i vozila (doom diver, kochije, tenkovi, falkoni...)
5. jedinica ili "unit" (5-10 modela, komanda dozvoljena)
6. diorama(...)
7. razno (skrechbild, sve shto ne znate gde, od gore navedenih 6 kategorija)
8. komad terena (ne sme biti duzi od 12 incha, i treba da ima upotrebnu vrednost)
-ako neshto od gore navedenog nije jasno, pitajte, ja cu odgovoriti na svaku nedoumicu koju imate.
-dozvoljene su figure svih proizvodjacha, bez ikakvih ogranichenja.
-svako ko bude bio prisutan ce moci da glasa za JEDAN model/izlozak od svih mogucih, i na kraju bi se pored sudijskog proglashenja za "overall" pobednika, proglasio i "overall" pobednik po mishljenju publike.
"speed painting contest"
kao i do sada, uchesnici u brzom farbanju ce imati 2 sata da ofarbaju figuru, sa postoljem.
josh uvek ne znam shta ce se farbati. mislim da je to manje vishe nebitno, ali obavesticu vas uskoro o tom detalju.
pitajte, predlozite...
imate oko 45 dana da se pripremite za ovaj dogadjaj, zato chetku u ruke. :lol:
bice i nagrada.
kao i svaki "geek", razmishljao sam o tome da to nashe takmichenje bude poznato po nekom nazivu. mislim da je "PAINTMASTERS" dobar naziv, i da generalno dobro opisuje dogadjaj. u proteklim godinama, hobi je izrodio mnogo vrsnih majstora, umetnika, farbacha, i mislim da takmichenje zasluzuje takav naziv.
kao i proteklih godina, prvog dana "40k" turnira, odrzace se takmichenje za najbolje obojene figure u 8 kategorija, a drugog dana ce se odrzati "speed painting" takmichenje.
"PAINTMASTERS" kategorije:
1. peshadijska figura (figure koje su predvidjene za "infantry" postolja)
2. konjichko i monster postolje (figure koje su predvidjene za konjichka, bike, trol/ogre i terminatorska postolja)
3. velike figure (zmajevi, dzinovi, bloodthirster & co. ...)
4. mashine i vozila (doom diver, kochije, tenkovi, falkoni...)
5. jedinica ili "unit" (5-10 modela, komanda dozvoljena)
6. diorama(...)
7. razno (skrechbild, sve shto ne znate gde, od gore navedenih 6 kategorija)
8. komad terena (ne sme biti duzi od 12 incha, i treba da ima upotrebnu vrednost)
-ako neshto od gore navedenog nije jasno, pitajte, ja cu odgovoriti na svaku nedoumicu koju imate.
-dozvoljene su figure svih proizvodjacha, bez ikakvih ogranichenja.
-svako ko bude bio prisutan ce moci da glasa za JEDAN model/izlozak od svih mogucih, i na kraju bi se pored sudijskog proglashenja za "overall" pobednika, proglasio i "overall" pobednik po mishljenju publike.
"speed painting contest"
kao i do sada, uchesnici u brzom farbanju ce imati 2 sata da ofarbaju figuru, sa postoljem.
josh uvek ne znam shta ce se farbati. mislim da je to manje vishe nebitno, ali obavesticu vas uskoro o tom detalju.
pitajte, predlozite...
imate oko 45 dana da se pripremite za ovaj dogadjaj, zato chetku u ruke. :lol:
bice i nagrada.
Re: "PAINTMASTERS" 2010 takmichenje, 2nd. hobby store 40k turnir
Ja bih rado probao da ucestvujem.
Glupost se uvek gura u prve redove da bi bila vidjena, a mudrost u poslednje da bi gledala.
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
-

Mozes racunati na moju pomoc

Ura!
Ne secam se kako je tacno izvedeno prethodnih godina, da li je ucestvovanje na speedpaintingu kompatibilno sa ucestvovanjem na turniru?!
A voleo bih da se farbaju Imperijalni Gradisti...
Ne secam se kako je tacno izvedeno prethodnih godina, da li je ucestvovanje na speedpaintingu kompatibilno sa ucestvovanjem na turniru?!
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
- PeraNekron
Ovo i mene zanima, posto bih voleo da ucestvujem na speedpaintingu. :D Moj predlog je da se to odrzi na kraju trece runde, odnosno zadnje runde tog dana, pa da svi mogu da farbaju.Shunka wrote:Ura!
da li je ucestvovanje na speedpaintingu kompatibilno sa ucestvovanjem na turniru?!
I bravo za naziv.

Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
-
- Blago kluba Zmaj
Prosle godine smo bez problema izveli da speed painting bude takav da mozes i da se igras na turniru i da farbas, mislim da ce i ove godine to biti moguce.
Zlajo, ako ti treba bilo kakva organizaciona/tehnicka pomoc, ja sam za.
Zlajo, ako ti treba bilo kakva organizaciona/tehnicka pomoc, ja sam za.
- sto mu gromova
"speed painting" ce pocheti pola sata pre zvanichnog isteka prve runde 40k turnira. recimo da ce prva runda pocheti u 11:00, a zvanichno ce trajati do 13:30, shto znachi da ce "speed painting" takmichenje pocheti u 13:00. retki su oni koji ce partiju igrati duze od 2 sata, shto znachi da ce skoro svi imati shansu da uchestvuju i na brzom farbanju. posle prve partije 40k, organizuje se i duza pauza za klopu, tako da ce stvarno svi imati mogucnost da uchestvuju u farbanju.Ne secam se kako je tacno izvedeno prethodnih godina, da li je ucestvovanje na speedpaintingu kompatibilno sa ucestvovanjem na turniru?!
vrlo verovatno ce se farbati imperijalni gardisti, kadijanci.
boco, hvala na ponudi, mislim da cemo ivan i ja moci da se organizujemo.
Tu sam i ja u svakom pogledu cu pokusati da pomognem 8) 

Josef Quartjin (Enemy Within):
"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Jao vidi guster,ihihi,dodji gustercicu......
- orome pancevo
:lol: :lol: :lol:shukaku wrote:Jao vidi guster,ihihi,dodji gustercicu......
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Pa čovek je lepo rekao:
Kirgan wrote:...cu pokusati da pomognem...

Iskreno se nadam da cu moci da ucestvujem.
No uzimajuci u obzir moju profesiju, ne mogu cvrsto obecati.
No uzimajuci u obzir moju profesiju, ne mogu cvrsto obecati.
- sto mu gromova
nije ni potrebno obecavati. ako dodjesh - dobrodoshao, ako ne dodjesh - shteta shto nisi.Homer wrote:...ne mogu cvrsto obecati.
-nije potrebno da se u napred prijavljujete. prijavljivanje minijatura se vrshi kao i do sada - na licu mesta.
-ucheshce na takmichenju se ne placa.
-za "overall" pobednika, bice obezbedjena nagrada u vidu dugachkog hladnog oruzja :D
-za pobednike po kategorijama ce takodje biti obezbedjene nagrade.
-za pobednika u "speed painting" takmichenju, bice obezbedjena nagrada u vidu seta boja ili nechega slichnog.
Jes' da sam ja antitalenat za farbanje, alisto mu gromova wrote:...

-
- Blago kluba Zmaj
Sta bre antitalenat? Donesi one tvoje zidice i zgrade sto si pravio, jos ces i neku nagradu da osvojis :Ddeka wrote:Jes' da sam ja antitalenat za farbanje, ali![]()
![]()
- sto mu gromova
ostalo je josh manje od 3 nedelje do takmichenja. nadam se da spremate neshto interesantno.
- orome pancevo
Ja se necu pojaviti na turniru,nisam tu,ali,da li mogu da posaljem po nekom figuru?
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Jel mogu da prijavim figuru koju je neko drugi farbao? Pod autorovim imenom naravno?
U jednog Bocu, mi verujemo!
Prakticno sve sto sam planirao doneti za Paintmasters ce morati da igra.
Nadam se da cu stici da ucestvujem barem nekim modelom.
Svakako planiram da ucestvujem na speedpaintingu.
Nadam se da cu stici da ucestvujem barem nekim modelom.
Svakako planiram da ucestvujem na speedpaintingu.
"More than any time in history mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to total extinction. Let us pray that we have the wisdom to choose correctly."
Woody Allen
---
http://dorianm.deviantart.com/
Woody Allen
---
- sto mu gromova
Ja se necu pojaviti na turniru,nisam tu,ali,da li mogu da posaljem po nekom figuru?
Jel mogu da prijavim figuru koju je neko drugi farbao? Pod autorovim imenom naravno?
moze.
Prvo, svaka cast Zlaji, organizaciji turnira, svim ucesnicima i pobednicima!
Verujem da su modeli izlozeni ove godine bili odlican pokazatelj toga koliko su ova takmicenja uspela da motivisu sve vise ljudi da sve bolje farbaju.
Takmicenje u speed-paintingu je takodje dalo znatno bolje rezultate od prethodnih i neverovatno mi je zao sto nisam ucestvovao, no, dacu sve od sebe da to sledece godine nadoknadim.
Nadam se da cemo uskoro videti fotografije izlozenih i brzo-ofarbanih minijatura.
Verujem da su modeli izlozeni ove godine bili odlican pokazatelj toga koliko su ova takmicenja uspela da motivisu sve vise ljudi da sve bolje farbaju.
Takmicenje u speed-paintingu je takodje dalo znatno bolje rezultate od prethodnih i neverovatno mi je zao sto nisam ucestvovao, no, dacu sve od sebe da to sledece godine nadoknadim.
Nadam se da cemo uskoro videti fotografije izlozenih i brzo-ofarbanih minijatura.
"More than any time in history mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to total extinction. Let us pray that we have the wisdom to choose correctly."
Woody Allen
---
Woody Allen
---
Zlajo ziv li si sta bi sa fotkama 

Josef Quartjin (Enemy Within):
Imam ja par tih slika, ali nisu bas sve dobro ispale, posto sam slikao na brzaka. Bila bi velika steta ako oni modeli nisu lepo uslikani, bilo je zaista fenomenalnih figura.
Slike tabli i svega ostalog 40k-related mi stoje na poslu, ali nikako ne postizavam da svratim do HS :oops: .
Slike tabli i svega ostalog 40k-related mi stoje na poslu, ali nikako ne postizavam da svratim do HS :oops: .
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!