Evo odlucih se na kraju i ovo cudo da isprobam, skinuh klijenta kupih starter pack, prijatno se iznenadih kad sam video da u njemu za 10$ dolara dobijes oko 850 kartica (doduse najvise je duels of the Plainswalkers, ali i to je meni super). Zatim pogledah kakvi se turniri nudi i tu nastaje opsti haos

. Elem, uspeo sam posle 2 dana da prokljluvim vecinu stvari (sta je contructed, sta je sealed, sta draft, swiss itd.itd), ali opet ostaje malko nedoumica i par pitanja za savete
Prvo pitanje je vezano za format turnira. Recimo pise draft 8-4, ili draft 4-3-2-2. Sta to znaci (mislim na brojeve)?
Drugo je vezano za sam draft. Ako se recimo radi o 3 booster draftu, sa koliko bi boja bilo pametno igrati? Da li po vasem misljenju ima nekih kombinacija boja koje su bolje od drugih? Na koje kartice treba obratiti paznju?
Probao sam vec i nekoliko puta onaj draft simulator, ali me zanima vase misljenje. Da li se nesto menja u 6 booster draftu (e sad nisam siguran ni da postoji draft sa 6 boostera

)?
Radi se o M10 ediciji i ovim novim blokovima (bese zandalar i world wake jelte?)