|
Vaterpolo liga BiH, utakmica izmedju Semizovca i Busovace. Mujo predvodi napad Semizovca. Trener galami:"Daj loptu Kemi! Kemi daj loptu!" Mujo i dalje pliva s loptom "Mujo Kemi loptu dodaj! Kemi!" Mujo ne cuje nista, opuca na gol i zabije. Trener i dalje galami:"Majmune jesam ti rek'o da das Kemi loptu!?!?!" "Pa sta je zabio sam go" "Jebo te go, Kemo se udavio"
Čule životinje u šumi da meda ima listu za ubijanje. Dodje jelen prvi i upita medu: - 'Medo je li tačno da ti imaš tu listu?' Meda: - 'Imam.' Jelen: - 'Jesam li ja na njoj?' Meda: - 'Jesi.' I sutradan nadju jelena mrtvog. Drugi se ohrabri vuk i dođe kod mede i upita: - 'Medo imaš li ti listu za ubijanje?' Meda: - 'Imam.' Vuk: - 'Jesam li ja na njoj?' Meda: - 'Jesi.' I sutradan nadju vuka mrtvog. Dodje zeka kod mede i upita: - 'Medo imaš li ti listu za ubijanje?' Meda: - 'Imam.' Zeka: - 'Jesam li ja na njoj?' Meda: - 'Jesi.' Zeka: - 'Možeš li me obrisati?' Meda: - 'Može, nema problema.'
Bosanska TV: Prijenos utakmice koja se igra u Južnoj Americi... - Upravo izlazi Cambio a ulazi... Cambio! Da to je vjerojatno neki rođak Nakon 65 minuta, ponovo izmjena - Dragi gledaoci, ponovno zamjena, izlazi Cambio nakon samo 40 min a ponovno ulazi Cambio. Pa ovo je cijela porodica Pred kraj: - Ispričavam se, cambio u prijevodu znaci zamjena
Saobraćajac piše kaznu, a vozač mu kaže: "Nemoj to da radiš, znam načelnika" - i okrene broj sa mobilnog. Načelnik nedostupan. Saobraćajac ga onda pita: "Šta ćemo sad, iskoristio si pomoć prijatelja, publike nema, znači ostaje nam pola - pola."
Dolazi bosanac u ambulantu i pita medicinsku sestru: - "Oprostite, gdje se daju injekcije nedeljom?" Sestra odgovara: - "U guzicu, isto k'o ponedeljkom."
Povredio Crnogorac nogu i otišao kod lekara. Lekar: -Ne vredi, polomljena je… Moraćemo da stavimo gips. Crnogorac: -Čuj jado, gips?! Mermer turi, mermer !!!
Objasnjava policajac sinu kako je 5-8+3=0. Zamisli sine da u autobusu ima 5 ljudi. Na sledecoj stanici izadje 8. Koliko putnika treba da udje da bi autobus bio prazan????
Sretnu se dva zemunce : "Pa gde si ti matori, nema te?" "Ma pusti brate bio na nekom parastosu." "Opa matori, Grcka, ima se- moze se!"
Fata i Mujo se bude usred olujne noći, u tri ujutru. Neko jako lupa na njihova vrata. Mujo otvara vrata kuće, a pred njima stoji pijanac, pijan k'o zemlja, jedva stoji na nogama. Pijanac moli Muju da izađe da ga malo pogura. Nema teorije, odbrusi mu Mujo s vrata, tri je ujutru čovječe!, i zalupi mu vrata pred nosom. Ko je bio? Pita Fata. Ma neki pijanac, traži da ga poguram. Jesi li mu pomogo? Opet pita Fata. Nisam lud, tri je ujutru i napolju lije k'o iz kabla! Sram te bilo, nalijepi ga Fata. Sjećaš se, kad smo se prije dva mjeseca vraćali od Sulje, kad su ti kola crkla po onoj kišurini, da se ona dvojica momaka nisu zaustavila da te poguraju, nikad se ne bi odande izvukli. Mujo, se malo postidi, i na kraju se obuće, otvori vrata i prodere se u mrak i kišu: Halo, jesi li još tu? Jesam, dere se pijanac. Treba li te još pogurati? Pita Mujo u mrak. Treba, hvala lijepo! Kaže pijanac. A gdje si? Pita opet Mujo. Evo me na ljuljački!
Bila anketa u jednoj lokalnoj školi u Bosni. Pitali decu kako bi voleli najviše da umru a kako nebi voleli. Pitaju malog muju. Jel' mali kako bi ti voleo da umreš? Pa šta znam čiko.... kao moj babo, mirno i u snu. Dobro mali a kako Ne bi voleo da umreš? ...... kao onih čet'eres babinih sto ih je vozio u autob'su
_________________ Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.
|