Rules sections

Board rules

These rules are disclosed to clarify the various responsibilities of all community members here on Klub Zmaj. They shall be adhered to by everyone to ensure that our board runs smoothly and provides a fun and productive experience for all of our community members and visitors.

 1. Pravila foruma

  1. Opšta pravila:

   1. Sve neprikladne poruke (uvrede; pretnje...) će biti obrisane. Takođe i svi korisnički nalozi sa uvredljivim infomacijama (ime, potpis, ostale stavke korisničkog profila) će biti obrisani. Lični napadi i provokativni postovi nisu dozvoljeni. Odluka moderatora ili administratora je konačna u vezi ovih stvari.

   2. Uzdržavajte se od besmislenih tema, postova i sličnoga

   3. Spam i trolovanje nisu dozvoljeni. Ovo se odnosi i na lične poruke

   4. Zabranjeni su višestruki korisnički nalozi. Ukoliko se utvrdi da neki korisnik šalje poruke sa više naloga (ili i samo ima više naloga), prvi nalog će biti pod zabranom, a svi ostali izbrisani, bez opomene.

   5. Koristite nazive tema koji su povezani sa tekstom poruke, i mogu pomoći drugima pri pretrazi foruma.

   6. Teme postavljajte u odgovarajuće podforume. Izbegavajte slanje jedne iste poruke na više podforuma.

   7. Ukoliko pokrećete novu temu, pogledajte da li je već možda postavljena tema sa sličnim sadržajem. Besmislene teme/poruke će biti brisane. Ovo je forum, ne pričaonica, za te namene postoji IRC. Lične prepiske vršite preko privatnih poruka, ne zatrpavajte i ostale članove nepotrebnim porukama.

   8. Izbegavajte postavljanje poruka vezane za menjanje/prodaju ilegalnih stvari (odlivci, divx filmovi, nelegalne kopije knjiga, bilo digitalne, bilo papirne... i sl). Ovakve poruke će biti obrisane. Rasprave o pirateriji i intelektualnoj svojini su dozvoljene. Linkovi da torentima i sl. su zabranjeni.

   9. Zabranjeno je postovanje affiliate ili refferal linkova.

   10. Zabranjene su sve vrste oglašavanja sem malih ličnih oglasa i to samo u određenim podforumima koji su za to namenjeni. Takođe bez preterivanja u Market podforumima. Oglašavanje drugih pravnih lica je strogo zabranjeno - ukoliko želite da budete sponzor kluba, javite se administratoru foruma ili blagajniku pa se to može po dogovoru obezbediti.

   11. Na podforumima 'Warhammer', 'Warhammer 40k', 'MtG: Opšta rasprava' uzdržavajte se korišćenja ćirilice, da posetioci iz okolnih zemalja ne bi imali problema sa praćenjem tema.

   12. Moderatori imaju pravo da obrišu ili zaključaju temu, bez objašnjenja. Eventualne sporne stvari predožite nekom od administratora foruma, i potrudite se da što bolje objasnite situaciju.

   13. Kršenje pravila foruma će biti sankcionisano odgovarajućim merama. Ponovljena kršenja pravila (pogotovo ako se dese posle opomene administratora/moderatora) završiće se zabranom pristupa forumu na određeni rok. Takođe, sve pretnje i vređanje administratora i moderatora će se završiti zabranom pristupa na određeni rok.

   14. Zabranjene su političke i religijske rasprave, kao i sva vređanja na nacionalnoj i verskoj osnovi, čak i u šali. Ako hoćete da raspravljate o takvim temama, imate druge forume širom interneta. Ovakve rasprave će biti obrisane.

   15. Dok ova pravila pokrivaju najčešće situacije, ne mogu da pokriju sve. Prema tome, zadržavamo pravo da preduzmemo bilo koju akciju koju smatramo odgovarajućom da bi forum neometano radio.

   16. Odluka administratora ili moderatora je konačna.

   17. U slucaju primedbe na rad moderatora, molimo vas da se obratite nekom od administratora. #