Sandstone

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
PeraNekron

Sandstone

Post by PeraNekron »

Trebaju mi vase ideje na temu kako ofarbati statuu da izgleda kao da je od pescanog kamena, ili ti sandstone-a. Imam statuu Horusa (oko 30 cm visine, plan je da se statua iskoristi za jednu povecu dioramu), pa zelim da prefarbam da izgleda tako kao da je isklesana od doticnog kamena. Interesuju me vasa misljenja koje boje da ukombinujem da bih postigao taj efekat, posto stvarno ne znam kako/odakle da pocnem. :?

EDIT : Na sta sam tacno mislio : http://www.google.com/images?um=1&hl=en ... =&aql=&oq=
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
Shunka
Jožin z bažin

Re: Sandstone

Post by Shunka »

Ja bih radio ovako - Khemri Brown kao osnova, drybrush Dheneb Stone, mozda jos malko drybrusha nekom svetlijom (izmedju Bleached Bone i bele), pa onda krece polagano glaziranje da bi se dobila neka lepa nijansa, i tu bih koristio Dwarf Flesh, Snakebite Leather, mozda i Terracotu. Za eventualno sjencenje naravno Devlan Mud, ali u malim kolicinama i strogo kontrolisano.
Ovo pricam napamet, morao bih i ja da probam da bih ti umeo reci zasigurno.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Sada uradio Khemri Brown kao osnovu, posle brush sa pomesanom Khemri Brown i Desert Yellow, i na kraju wash sa Gryphonne Sepia. Zadovoljan sam kako za sad izgleda, ali mora jos belom da se radi. Da pomesam Bleached Bone ili Dheneb Stone sa Desert Yellow za tu beliju nijansu? Ili da raspalim sa cistim Bleached Bone/Dheneb Stone?
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

E da Gryphone Sepia idealna boja za ovo a potpuno sam zaboravio na nju! Sram da me bude!
Mozda da pomesas Skull White sa malo Dwarf Fleshom i Snakebite Leatherom?
U svakom slucaju moz' probati prvo da mesas Desert Yellow i Bleached Bone a posle samo Bleached Bone. Jedino se ja plasim da ces dobiti previse blede nijanse, zato mozda vise verujem u gorenavedenu varijantu. Dakle ideja je da dobijes podjednako svetlu ali zasiceniju nijansu.
Razmisljaj takodje o koriscenju Elf Flesha.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Sad brushovao muljavinom Khemri Browna, Skull Whitea i Bleached Bone, i ispalo je sasvim korektno. Sada to izgleda 'vako :

http://img541.imageshack.us/img541/4738/horus1.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/3729/horus2.jpg

Zbog blitza izgleda svetlije, stoga mislim da bih mogao jos jedared da ga brushujem, ali ovaj put samo sa Bleached Bone.... :-k
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Nije lose, ali mi se cini da ne bi bilo lose malcicko zuckastije... ovako mi malo vuce na mermer, ali neki los...
Image
ImageImageImageImageImage
Millenium

Post by Millenium »

Mene samo brinu zlatiborski sir i novine okrenute na stranu o japanskom zemljotresu u sprezi sa statuom egipatskog boga mirise na nevolju (just kidding :) ) inace lepo je uradjeno jedino mozda da malo gradiras boju izmedju udubljenja i povrsine ovako statua ima previse wethered look inace super :D
Goal i have no goal Fraulein i just want eternal war "Major Montana Max"

"Après moi, le déluge"
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Zbog blitza deluje da je beo, a zapravo je zdravo zuckast...sve vise se nosim mislju da zamuljam Desert Yellow i Skull White ili Bleached Bone, pa da time privedem kraju...
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Zamuljao sam Skull White, Bleached Bone i podosta Desert Yellowa, i mislim da sam sad pogodio pravu nijansu.

http://img577.imageshack.us/img577/3104/horus3.jpg

Jos da se to malo doradi, i bice tip top. ;)
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Mislim da ti je sad dobra ne moras da je doradjujes :applause: :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”