Pocetnicka pitanja...
- Verterdegete
Pocetnicka pitanja...
Moze li neko da mi preporuci sprej za undercoat (crni mi treba), i po mogucnosti mesto gde mogu da ga kupim ?

Re: Pocetnicka pitanja...
Crni kosmos. Uglavnom ga ima u HS-u. A imaš ga i u onoj farbari na vidikovcu kada se krene ka pijaci 

- Verterdegete

Gledao sam u one 3 oko pijace, i jos ponegde u kraju. Tog kosmosa nema, ali ima nekih drugih marki. Stvar je u tome sto sam cuo da neki lakovi ne valjaju za plastiku, a ja nemam pojma kako da prepoznam koji je dobar a koji ne.

- Verterdegete
Btw, kako se skida boja sa plasticnih minijatura ? Kostalo me je par umacanih figura dok nisam usao u stos.

- opsidiannight
- Чика Дринки
Izopropil alkohl je keva za plastiku. Pitaj u obližnjoj apoteci ako nema cimaj pa ti dam adresu za nabavku u Velikom Mokrom Lugu.

"This time, next year, we'll be millionaires!"
Slažem se sa konstatacijom kolege iznad, ali...
Pošto je iz nekog opskurnog razloga izopropil teško nabaviti u Bgd-u, (mada ne i nemoguće) možeš da koristiš i Axal Sagrasso, koji takođe radi posao, a lakše je dobavljiv, i jeftiniji je (nađeš ga u delu sa kućnom hemijom u dućanima)...
Razrediš isti sa vodom 50-50, umočiš figure u napravljenu smešu, i posle recimo 24h ih istrljaš nekom starom četkicom za zube, i to je to...
Ah, da, i NEMOJ da koristiš (čak ni da pominješ, ni pomišljaš to da uradiš) kočionu tečnost, iliti ulje za kočnice, jerbo će Beta (opet) da se iznervira, pošto je pomenuta stvar loša po zdravlje, a i ima grozan miris.
Ukoliko ti to neko predloži klepi ga u glavu najbližom motkom koja ti se nađe pri ruci...
Pošto je iz nekog opskurnog razloga izopropil teško nabaviti u Bgd-u, (mada ne i nemoguće) možeš da koristiš i Axal Sagrasso, koji takođe radi posao, a lakše je dobavljiv, i jeftiniji je (nađeš ga u delu sa kućnom hemijom u dućanima)...
Razrediš isti sa vodom 50-50, umočiš figure u napravljenu smešu, i posle recimo 24h ih istrljaš nekom starom četkicom za zube, i to je to...
Ah, da, i NEMOJ da koristiš (čak ni da pominješ, ni pomišljaš to da uradiš) kočionu tečnost, iliti ulje za kočnice, jerbo će Beta (opet) da se iznervira, pošto je pomenuta stvar loša po zdravlje, a i ima grozan miris.
Ukoliko ti to neko predloži klepi ga u glavu najbližom motkom koja ti se nađe pri ruci...

- Verterdegete
Ne zelish time da chistish, veruj mi 8-)
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.
Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
- Verterdegete
Kako vi cistitite i odrzavate cetkice ? Peru li se hladnom ili toplom vodom, i koje sredstvo koristite ?

- bojan
- WH rulesmaster
Blago mlakom ili hladnom.Verterdegete wrote:Kako vi cistitite i odrzavate cetkice ? Peru li se hladnom ili toplom vodom, i koje sredstvo koristite ?
Vruca voda ubija cetke (pocnu dlake da se savijaju).
Nikakvo sredstvo osim za velike cetke, u tom slucaju malo Axel-a (posle isperes).
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
- Verterdegete
Hvala.
Sto je najjace, kineske cetkice iz knjizare su mi se najbolje ocuvale i zadrzale onaj spic na vrhu. One fensi iz slikarske prodavnice mi se raspale posle 3 pranja :D .
Sto je najjace, kineske cetkice iz knjizare su mi se najbolje ocuvale i zadrzale onaj spic na vrhu. One fensi iz slikarske prodavnice mi se raspale posle 3 pranja :D .

Hmmm ja ih samo plaknem u vodi za farbanje i sve mi stoje mesecima ok 

Josef Quartjin (Enemy Within):
"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Ja povremeno operem cetke mlakom vodom i sapunom.
Ako su cetkice dovoljno male ovim se odstranjuje naslaga skorene boje u dnu vrha.
Ako su cetkice dovoljno male ovim se odstranjuje naslaga skorene boje u dnu vrha.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Može li mi netko reći koju marku četkica koristite? Koja najbolje zadržava formu vrha? Dvoumim se između army painter i kolinsky sable, mislim kupiti sa maelstroma, citadel ne bih, jer su jako skupe, a čuo sam od povjerljivih izvora da nisu nešto ekstra kvalitetne...
-
Yowza wrote:Može li mi netko reći koju marku četkica koristite? Koja najbolje zadržava formu vrha? Dvoumim se između army painter i kolinsky sable, mislim kupiti sa maelstroma, citadel ne bih, jer su jako skupe, a čuo sam od povjerljivih izvora da nisu nešto ekstra kvalitetne...
Kolinsky četkice možeš naći u slikarskim radnjama (ima raznih proizvođača), ali one nisu jeftinije od citadelinih. Dobre četkice dosta koštaju i ako tražiš kvalitet, preporučujem ti njih.