Necron Gauss Pylon (wip)

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
PeraNekron

Necron Gauss Pylon (wip)

Post by PeraNekron »

Posto sam zavrsio andramolju iz pakla (Tomb Stalker), presao sam na jos jedan proizvod iz Forge World-a, ovog puta je to nekronski Gauss Pylon, dzinovska gauss baterija za Apokalipsu. :) Visok je oko 30cm, i uzas zivi za sklopiti.....ako ikada budete uzimali modele Forge World-a ovih ili slicnih dimenzija, bez dobrog kupanja delova, ozbiljnog pinovanja, green stuffa, fena za obradjivanje deformisanih delova i skidanja mould lajnova (koji su bili velicine mojih prstiju na nogama - ne, ne zajebavam se), i bonseka za secenje istih, i vrlo,vrlo preciznog nanosenja super lepka, nema vam 'leba....slag na tortu je sto ne dobijate uputstva, samo slika tipa "evo, ovako treba da izgleda". :mrgreen: Da ne duzimo, cela sklopocija se sastoji iz dva glavna elementa : postolje i sina sa baterijom. Delovi su mahom pokretni, sto omogucava da se Pylon pozicionira onako kako vi zelite, u svakom trenutku. :)

Postolje je jako lepo i precizno izliveno, sa dosta nekronskih simbola. Nista narocito za sklopiti, samo super lepak.

Image

Ovo su sine sa baterijom. U leziste u sredini ide kristal kako kod monolita, sa par dodataka, ali o tome drugi put. Vrlo verovatno ce vam se desiti da dobijete deformisane delove. Nista strasno, fen u ruke, zagrejte povrsinu, i blagim pritiskom je oblikujte u predjasnji oblik. Primeticete green stuff na nekim mestima; to je zato sto se roba ostetila u transportu, pa su se neki parcici odlomili (jos imaju obraza da mi papreno naplate carinu :roll: ). Nije mi nista drugo preostalo nego da popunim to green stuffom. Problem sa sinom je sto dolazi u 2 dela, koji su preteski da se spoje "obicnim" sredstvima, stoga morate pinovati, ne moze drugacije, nikako. Preporucujem veci kalibar pinovanja, za svaki slucaj.;)

Image

I za kraj, slika celog cuda, i jedan necron warrior kod postolja, cisto da steknete predstavu koliko je to cudo zapravo. :)

Image

Nastavak sledi. :)
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
PeraNekron

Re: Necron Gauss Pylon (wip)

Post by PeraNekron »

Za sada je uradjen samo basecoat, posle sledi wash. :) Malo sam se dvoumio oko izbora boja, ali mislim da ovako izgleda sasvim fino. :) Cisto da bude u skladu sa ostatkom vojske. ;)

Image

Image

Image

Mogao bih da nabavim airbrush.... :? Ustedeo bih dosta vremena...
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Bas je strava, mnogo lep model.
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.

"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles

"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
Olsianon

Post by Olsianon »

Mogao bih da nabavim airbrush.... :? Ustedeo bih dosta vremena...
Airbrush je iz raja izasao :) !
Odlichno si ofarbao veliki nekronski top svaka chast.
Color shema je sasvim u skladu sa prethodnim tvojim nekronskim modelima, a to si i hteo :D
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Hvala na komentarima. :) Ovo je jedva trecina posla...

Sada sam ga washovao, ode pola bocice Badab Blacka. :D
Bice interestantno kada budem radio brush metalnih povrsina, i doradu crvene, zelene i zlatne.
A onda krecu highlighti, a to ce da potraje....barem mi je zabavno dok ga radim, tek sada primecujem neke detalje. Forge World stvarno pravi bruka dobre modele. :D
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

odlichno. svidjaju mi se boltgan/zlatni delovi.
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Sinoc sam zavrsio postolje, i lakirao ga. Moram priznati da sam uzivao dok sam ga radio. :) Ko ima dobro oko, primetice razlike izmedju ove i prethodne slike. ;)

Image

Jedna iz drugog ugla.

Image

I malo sam se zezao sa osvetljenjem, mislim da izgleda zanimljivo. :D

Image
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Zapocet je rad na sini sa baterijom. Preminucu od mazanja crvene....:? Nadam se da sledeci put necu dobiti napad ludila, pa da sve radim cetkicom na figurama ovih dimenzija. Moracu da ustekam neke pare za airbrush, vidim ja...ovo stvarno nema smisla. :lol:

Elem, ovako izgleda cela figura, oko 75% zavrsena, ima jos da radim zlatnu, i jos sloj,dva crvene da se uradi + zavrsni highlighti :

Image
Olsianon

Post by Olsianon »

Moracu da ustekam neke pare za airbrush, vidim ja...ovo stvarno nema smisla. :lol:
sajt: http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/home
model airbrush-a koji ti preporuchujem: TD-203 cena 2800din
kompresor: Air Brush Compressor TD-086 cena je oko 10000din
poredjenja radi IAWATA sam airbrush kosta bez kompresora oko 15000din
Mislim ove sve vredi da kupis pod uslovom da planiras jos malih forge world modela :lol:
Verujem da mozes i jeftinije da prodjes sto se kompresora tice sigurno!
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Moje oko je zapazilo detalje na prvom setu slika je podloga bila lepo zategnuta ili tek opeglana inace super si napredovao sa farbanjem dobra model :applause: :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
PeraNekron

Post by PeraNekron »

È finita la commedia...napokon ga zavrsih sinoc, jutros lakirao....sada mogu zvanicno da potvrdim da imam sve od nekrona. :D 'Ajd' ziveli. ;)

Image

Image
Olsianon

Post by Olsianon »

Bravo :applause: :applause: :applause:
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

bravo pero! odlichan je.

ziveli.
Hertz

Post by Hertz »