Instant Mold

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
Ko, jel' ja?

Instant Mold

Post by Ko, jel' ja? »

Zanimljiva stvarcica. Veoma korisna i sto je bitno, moze se ponovo koristiti za nesto drugo.

Pogledajte video
http://www.youtube.com/watch?v=ub70AU5R ... r_embedded
http://www.coolminiornot.com/shop/tools ... -mold.html
Kirgan
Ser

Re: Instant Mold

Post by Kirgan »

Waistinu je korisna i dobra stvar :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Post by deka »

A vi naravno planirate da taj artikal uvrstite u redovnu ponudu...
Image Image
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

deka wrote:A vi naravno planirate da taj artikal uvrstite u redovnu ponudu...
Pa pokusacu, no sumnjam :)
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Znam da ozivljavam staru temu (pardon), ali evo prvih utisaka o upotrebi instant mold-a.

Proizvod je fantastican. Bez ikakvih dodatnih sitnica (separator od kalupa ili bilo sta slicno) materijal pravi super detaljan otisak i super detaljne replike. Upotreba je neizmerno prosta: stavis vodu da prokljuca, skines i pustis par minuta da se ohladi, stavis stanglu Instant Molda, sacekas 2 minute, izvadis ga, osusis (bitno!) uvaljas u solidnu masu i pritisnes na deo koji zelis da repliciras. Sacekas da se ohladi do sobne temperature (oko 30ak minuta najvise), i kalup je spreman za upotrebu.

Evo i slicice:
Image

Linija koja se vidi i na kalupu i u otisku je pukotina nastala zato sto nisam obrisao visak vode posle zagrevanja, pa se nije lepo sjedinio prilikom "guzvanja" izmedju prstiju pre pritiskanja na deo. Odvajanje je ekstremno lako, samo blago savijete kalup dok se deo ne odvoji sam. Napravljeni deo je od onog henkelovog Gray Stuff-a (Henkel quick fix epoxy, 100-150 dinara u zavisnosti od radnje).
Ako nekog zanima sta radim, trebala mi je metalna oplata oko topa sa turreta, da bih iskoristio oba turreta iz novog Baal seta.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

a jel ima da se kupi kod nas ili si narucivao preko neta?

i ja ne vidim slicicu
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Nema kod nas, dobio sam na poklon za rodj, a koliko znam naruceno je bilo preko neta.

Ako ne vidis slicicu, evo direktan link:
http://fc09.deviantart.net/fs70/f/2011/ ... 3gs3da.jpg
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ne moze ni da se naruci preko neta tako lako.
Koliko sam shvatio Olivera problem je u tome sto se raja primila na ovo i nema dovoljno proizvoda na lageru...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Znaci ide se u red na cekanje :twisted:

Yowza

Post by Yowza »

drugari, coolmini vam to prodaje pod imenom instant mold, međutim, to vam je MNOGO precenjeno, original stvar se zove oyumaru (saznao za to preko 4chan.org/tg/) i to je u biti igračka za decu iz Japana, uglavnom, ima dosta jeftino da se nađe na ebay-u, živeli ;)
vamsi

Post by vamsi »

Pod imenom "oyumaru" nema nista na ebayu.
Neki drugi naziv?
Glupost se uvek gura u prve redove da bi bila vidjena, a mudrost u poslednje da bi gledala.

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Izuzetnim, nadljudskim, naporima (ukucao sam u google oyumaru ebay), pronasao sam vama zainteresovanima to:

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=oyumaru
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Yowza

Post by Yowza »

hm, čudno, kad sam pre mesec i po to uzimao, nije bio problem nać na ebayu, drago mi je da ste uspeli ;)
prokleti zabagovani forum

Post by prokleti zabagovani forum »

Jer neko mozda probao da "odlije" nesto sitno i detaljno tipa mac sa runama?
Ovo znaci rat!
Yowza

Post by Yowza »

prokleti zabagovani forum wrote:Jer neko mozda probao da "odlije" nesto sitno i detaljno tipa mac sa runama?
ja sam probao odliti space wolfovske wolf clawse, mnogo dobro drži detalje, kažu da se ne može liti rezin u njega, jer otpušta toplinu dok se ne stvrdne, pa to deformiše kalup, pa koristim GS, ali verovatno ima i bolje rešenje, tj. jeftinije
DeathJester

Post by DeathJester »

Ja sam uzeo taj oyumaru preko e-bay-a. Ono sto za sada mogu reci jeste da je totalno kul za pravljenje baza, ja sam nekoliko onih GW baza iskopirao i ispali su skroz mocni. Sledece cu pokusati Sea Guard figuru da iskopiram, pa cu javiti kako je ispalo.
Open mind is like a fortress with it's gates unbarred and unguarded.
Yowza

Post by Yowza »

DeathJester wrote:Ja sam uzeo taj oyumaru preko e-bay-a. Ono sto za sada mogu reci jeste da je totalno kul za pravljenje baza, ja sam nekoliko onih GW baza iskopirao i ispali su skroz mocni. Sledece cu pokusati Sea Guard figuru da iskopiram, pa cu javiti kako je ispalo.
i obavezno napiši koji materijal koristiš, ja sa GS-om imam problema što ga nemam previše, a ne znam gdje ga naći po nižoj cijeni od army paintera na maelstromu, te što ga ne mogu ugurati da mi 100% popuni kalup, pa uvijek bude rupica...
DeathJester

Post by DeathJester »

Yowza wrote:
DeathJester wrote:Ja sam uzeo taj oyumaru preko e-bay-a. Ono sto za sada mogu reci jeste da je totalno kul za pravljenje baza, ja sam nekoliko onih GW baza iskopirao i ispali su skroz mocni. Sledece cu pokusati Sea Guard figuru da iskopiram, pa cu javiti kako je ispalo.
i obavezno napiši koji materijal koristiš, ja sa GS-om imam problema što ga nemam previše, a ne znam gdje ga naći po nižoj cijeni od army paintera na maelstromu, te što ga ne mogu ugurati da mi 100% popuni kalup, pa uvijek bude rupica...
Za postolja sam koristio Henkelov Moment Repair Epoxy. To se ovde moze uzeti u svakoj farbari i kosta oko 1.5 EUR 50g pakovanje. To je dvokomponentna masa kao i GS,sad ne znam koji je bolji posto GS nikada nisam koristio. Isto to sam koristio za figuru HE Sea Guarda iz IoB seta,figura je ispala skroz dobro, svi detalji su ocrtani ( a to je prilicno detaljna figura :P ),lice,oklop,stit, znaci sve. Jedino sto sam ja jos uvek totalni pocetnik u ovome i napravio sam los kalup( mould line mi je bio na jako losem mestu i nisam ga mogao skinuti bez da sjebem figuru ),ali kad se malo uvezbam okacicu neke slike. Inace sa jednim pakovanjem ovo Henkelovog cuda mozes napraviti oko 5 celih figura Sea Guarda, sto uopste nije lose za 1.5 EUR :-)
Takodje, ne znam za original Instant Mold(koji se reklamira kao proizvod na koji se nista njima poznato ne lepi ), ali meni se ovaj Repair Epoxy lepi na kalup od oyumaru-a tako da sam morao koristiti jestivo ulje kao podlogu.
Last edited by DeathJester on Sun Aug 07, 2011 2:59 am, edited 1 time in total.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Kod Instanta se stvarno ne lepi koristio sam ga :twisted:

Yowza

Post by Yowza »

DeathJester wrote:
Yowza wrote:
Za postolja sam koristio Henkelov Moment Repair Epoxy. To se ovde moze uzeti u svakoj farbari i kosta oko 1.5 EUR 50g pakovanje. To je dvokomponentna masa kao i GS,sad ne znam koji je bolji posto GS nikada nisam koristio. Isto to sam koristio za figuru HE Sea Guarda iz IoB seta,figura je ispala skroz dobro, svi detalji su ocrtani ( a to je prilicno detaljna figura :P ),lice,oklop,stit, znaci sve. Jedino sto sam ja jos uvek totalni pocetnik u ovome i napravio sam los kalup( mould line mi je bio na jako losem mestu i nisam ga mogao skinuti bez da sjebem figuru ),ali kad se malo uvezbam okacicu neke slike. Inace sa jednim pakovanjem ovo Henkelovog cuda mozes napraviti oko 5 celih figura Sea Guarda, sto uopste nije lose za 1.5 EUR :-)
Takodje, ne znam za original Instant Mold(koji se reklamira kao proizvod na koji se nista njima poznato ne lepi ), ali meni se ovaj Repair Epoxy lepi na kalup od oyumaru-a tako da sam morao koristiti jestivo ulje kao podlogu.
znači ljepi se čak i kad se osuši?
DeathJester

Post by DeathJester »

Yowza wrote:
znači ljepi se čak i kad se osuši?
Pa da se epoxy skroz osusi treba mu ceo dan,ja sam ga vadio posle par sati stajanja kad je vec ocvrsnuo i ostajali su mi tragovi odlivka u kalupu i tako sam gubio detalje.Ali ovako kad sam namazao uljem mold nije bilo nikakvih problema.
Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”