Black Templars

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
ensXP

Black Templars

Post by ensXP »

s obzirom na to da sam apsolutni pocetnik i da su ovo prve figure koje sam ofarbao nemojte da budete previse strogi... hahahahaha...

baze jos uvek nisam uradio posto planiram da napravim neke elemente terena, pa bih hteo da se baze slazu sa terenom.

evo i par slika po jednog modela svake vrste iz vojske, pa dajte par komentara :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

i jos me interesuje da li neko zna gde bih mogao da nabavim stirodur? cuo sam da se lako oblikuje, pa da je dobar za pravljenje terena
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Re: Black Templars

Post by deka »

...gde bih mogao da nabavim stirodur?
U skoro svakoj farbari... Imaš ga od 2 do 5cm debljine, a jedna tabla je oko 0.75 kvadrata i trebalo bi da košta oko 200 din...
Image Image
ensXP

Post by ensXP »

deka wrote:
...gde bih mogao da nabavim stirodur?
U skoro svakoj farbari... Imaš ga od 2 do 5cm debljine, a jedna tabla je oko 0.75 kvadrata i trebalo bi da košta oko 200 din...
Hvala
Dark Angels

Post by Dark Angels »

Mora jos da se vezba,ali sve u svemu korektno! :)
Samo bih dodao-busi rupe na bolterima gde su cevke!Mnogo lepse izgleda kad je rupa. :)

Keep up with a good work! :badger:
rocknrolla

Post by rocknrolla »

ja radim za neke firme koje to uvoze, mogu da ti dam za dz. boli ih uvo ako uzmem jednu tablu.
Orijana

Post by Orijana »

Meni se chini izuzetno pedantno. E sad to je osnova i za prvi put deluje sjajno. Nadogradnja bi bila senchenje za pochetak, imash dosta toga korisno napisano na forumu i netu, a uvek mozesh doci u neki od klubova da vidish kako drugi farbaju i prihvatish se chetkice u drushtvu.

Samo napred :applause:
Mole se pametni da ne popushtaju. Stanje je kritichno!!!
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
`Izvinite, da li je Vash pas beo tokom CELE godine?`

---------------------------------------------------------------------------------------------------
`Nisam recipijent verbalne perforacije karaktera`.
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

meni izgledaju kao figure sa osnovnim bojama.
bela boja izgleda ochajno.
shoulder pedovi na kapetanu izgledaju kao da si direktno iz bochice fljusnuo boju na njih.
sve u svemu, jako loshe.
ako si iz beograda, ili ako ponekad svratish do beograda, nadji bar sat vremena, i u sigilu radnim danima potrazi ivana koji tamo radi, i on ce ti objasniti i pokazati da sve to moze da izgleda mnogo bolje uz minimalan trud.
deka

Post by deka »

sto mu gromova wrote:meni izgledaju kao figure sa osnovnim bojama.
Vidi, vidi, ko je nama došao... :evil:

Jel' ćeš ti da navraćaš do kluba, ili da te ofiram kod Milana???

:badger: :badger: :badger: :badger: :badger:
Image Image
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

deka wrote:Jel' ćeš ti da navraćaš do kluba, ili da te ofiram kod Milana???
hocu, kad bude stolica.
deka

Post by deka »

Znači nikad... :evil:
Image Image
milosh

Post by milosh »

Uzeo si veoma nezahvalnu armiju da farbas kao pocetnik jer su ti predominantne boje crna i bela koje se najteze farbaju. Za pocetak nije lose ali ima dosta prostora za napredak. Zlaja ti je lepo savetovao da svratis do Sigila i poslusas Ivanove savete jer ovi marinci bi uz minimalno napora mogli mnogo lepse da izgledaju (malo drybrushu po crnim povrsinama, malo vise rada na belim...).
Image
Olsianon

Post by Olsianon »

Primeri "crnih" oklopa za inspiraciju tj tvoje kreativno nadahnuce :D
Image
Image
Image
Image
rocknrolla

Post by rocknrolla »

sta mu pokazujes tako nesto kad ni ti tako ne umes da ofarbas? hahahahah
deka

Post by deka »

rocknrolla wrote:sta mu pokazujes tako nesto kad ni ti tako ne umes da ofarbas? hahahahah
Ti kanda nemaš pametinija posla :?: :?: :?:
Ako nemaš ništa normalno da kažeš u vezi posta, onda "pametne" komentare zadrži za sebe...
Image Image
Olsianon

Post by Olsianon »

deka wrote:
rocknrolla wrote:sta mu pokazujes tako nesto kad ni ti tako ne umes da ofarbas? hahahahah
Ti kanda nemaš pametinija posla :?: :?: :?:
Ako nemaš ništa normalno da kažeš u vezi posta, onda "pametne" komentare zadrži za sebe...
r'n'r batica je blago bezobrazan :lol: , generalno vise je pozitivnih komentara za moje radove i pri chemu jos bitnije zadovoljnih onih kojima ofarbah silne figure, naravno to neznachi da se svima svidja kako ja farbam, ali opet to je stvar lichnog ukusa...
To sto ti je Dejan napisao stoji, ako nemas nista normalno da kazes - onda se bolje suzdrzi od tvojih "pametnih" komentara.

ensXP evo ti jos jedan tutorijal za malanje crnog oklopa:
http://blog.brushthralls.com/?page_id=1942
http://www.youtube.com/watch?v=IDxeZE6O ... re=related
Orijana

Post by Orijana »

Ovaj drugi tutorijal je odlichan, chak i meni koja ne farbam 40k i modern figure.
Ako uspesh da nadjesh Miniature Mentor tutorijale (ima i basic i advanced) da skinesh sa neta (ili odluchish da dodjesh u Sigil mogu ti donesem) ima dosta saveta i oko pripreme (metalnih dodushe) i bojenja, odnosa boja... Nemoj stati na marincima :wink:
Mole se pametni da ne popushtaju. Stanje je kritichno!!!
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
`Izvinite, da li je Vash pas beo tokom CELE godine?`

---------------------------------------------------------------------------------------------------
`Nisam recipijent verbalne perforacije karaktera`.
ensXP

Post by ensXP »

Hvala svima na komentarima i savetima... Sad mi je ispitni rok, pa sam u gužvi, ali čim sve to završim svratiću i do sigila i do hobby store-a sa figurama, ako bude neko voljan da mi pokaže neke tehnike i podeli mudrost i da odigramo neku partiju, ako vam ne smeta da igrate sa početnikom :-)
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

ma u principu je jako prosto... treba da nabavis nijanse sive, ili oker boje, da ih polako mesas i gledas kako ispada...

po mom misljenju crna je jedna od najlaksih boja za rad, samo treba da uvezbas kako da je zaprljas, osvetlis i slicno, sto je cista vezba.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”