Ovu temu pokrecem posle par kupljenih kofera za figure.Nadam se da ce tema pomoci buducim kupcima kofera da odaberu nesto za sebe.Uzeo sam 2 velika GW kofera za 216 figura.Takodje sam porucio i jedan manji iz Valhale (klub iz NS-a).E pa ovako,moje iskustvo sa uzetim stvarima.
GW kofer (veci):
Cena: oko 8000 din. (tacno 7995 din. ako gledamo po GW sajtu)
Kolicina modela koji mogu da stanu u kofer: 216 (figure tipa klasican marinac sa bolterom staju bez ikakvog problema)
Boja: Crna
Zakljucak: Veoma dobra stvar! Zadovoljan sam izgledom kofera,finalnom obradom.Sundjer je kvalitetan.Figure lepo legnu u lezista.Moze da se secka po potrebi za recimo Terminatore,Bikove.Da se dobiju vece pregrade.Mana je jedino sto stvarno treba da se potrudis da ti modeli kao Orkovi stanu.Ja znam da retko koj Ork model (za 40k) staje kako treba u leziste.
No Name kofer (manji-i no name je jer ne znam ime proizvodjaca a i ne pise na koferu)
Cena: 3500 din.
Kolicina modela koji mogu da stanu u kofer: 144 (figure tipa klasican marinac sa bolterom staju bez ikakvog problema)
Boja: Crna sa zutim kopcama za zatvranje kofera
Zakljucak: OK kofer.Svakako jeftinija varijanta od GW kofera za 108 modela.Svakako moze da sluzi svrsi.Sudnjer mu je malko grublji od GW sudnjera.Zavrsna obrada nije bas na nivou,ali nije ni katastrofa.Kao i kod GW kofera figure tipa SM model staju bez problema,naravno moze da se isecka za vece model.Razlika u ceni je oko 1200 din. (u odnosu na GW kofer).Sve u svemu za 3500 din. radi posao.
Utisak:Iz prilozena 2 primera kofera koje posedujem,Ja bih se odlucio za GW kofer u daljoj kupovini.Vise mi se svidja GW kvalitet.Nekako je ozbiljnije uradjen.I ozbiljnije izgleda.ALI nikako ne bih dao neki ogroman minus No Name koferu.Oba sluze lepo za ono za sta su namenjeni.Sad kome je bitan izgled,nek izabere GW kofer.Kome treba kutija za cuvanje i prenos figura nek izabere onaj koj mu je pristupacniji.
Eto,naveo sam karakteristike kofera koje imam.Nadam se da ce pomoci nekome ko bira svoj novi kofer za figure.
Naravno,kolege ako imate nesto da dodate u pohvalu ili manu gore navedenim koferima,slobodno pisite.Ili pak ako znate za jos neku dobru firmu za kofere ovoga tipa-prosvetlite nas! :badger:
Koj kofer za figure uzeti?
- Dark Angels
Re: Koj kofer za figure uzeti?
Kofer iz Valhale (nemam nista protiv Valhale) nikada vise necu uzeti.Prvo,sudnjer je (iako grub) ok,sve ostalo je sranje.Tako da cu najverovatnije ipak iskombinovati kofer od neke busilice sa sundjerima iz pomenutog kofera.Otpadaju oni zuti zatvaraci,jurio sam ih po sobi svo vreme dok sam redjao terminatore u njega....tako da mi je iskreno zao sto nisam za 5000 rsd uzeo jedan manji GW kofer.Po meni,ako bas morate uzmite ga.Ja mu dajem gadan minus.
Eh da, slazem se i ja do nekle. Sundjer jeste grublji ali nemam sa chime da poredim pa ne mogu da sudim. Meni radi posao. Ubedljivo najveca mana jesu bash ti zuti zatvarachi, koji ili ispadaju ili se zaglavljuju, ali uz malo strpljenja... koliko para toliko muzike (mi smo ga uzeli na nekoj akciji pa je bio 3k). Konkretno mi imamo malo figura , jedan i po sundjer popunjen (znachi josh toliko do popunjavanja kapaciteta kofera) i za te novce smo zadovoljni + shto su figure za frp pa se oshtecuju prilikom igre (masni prsti, udaranje kockica, pomeranje, padanje...) te nam kofer vishe sluzi da ne pada prashina. Stoji uvek na istom mestu pa se figure i ne pomeraju izmedju session-a U svakom sluchaju planiramo ili vitrinu ili GW kofer za sledeci put.
Mole se pametni da ne popushtaju. Stanje je kritichno!!!
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
`Izvinite, da li je Vash pas beo tokom CELE godine?`
---------------------------------------------------------------------------------------------------
`Nisam recipijent verbalne perforacije karaktera`.
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
`Izvinite, da li je Vash pas beo tokom CELE godine?`
---------------------------------------------------------------------------------------------------
`Nisam recipijent verbalne perforacije karaktera`.
- Dark Angels
Ja dajem glas za vitrinu...ja cu 100% da sebi napravim neku vitrinu za ove figure.A GW kofer toplo preporucujem.Ne zato sto je GW nego zato sto valja.
Ali lepo kazes,koliko para toliko i muzike!
Ali lepo kazes,koliko para toliko i muzike!

Imam kofer iz Valhale, i ako ne silujes nista ne otpada. Strpljenje, kako je rekla Orijana, ili "Zuri polako!"
Sundjer je grublji, ali ne dovoljno da oljusti figuru, niti da ogrebe prste. Dubina sundjer bi mogla da bude mi malo veca, ali nije plici od GWovih.
Sam kofercic je laksi od GW, sto je za mene dobro). Kvalitet je dovoljan da cak ni u slucaju manjih padova figure nisu stradale. Korisatim ga vec dugo, transportovao sam minijature na vise turnira. Izuzetno sam zadovoljan i nisam siguran da bih davao toliko vece pare za GW proizvod. Stavise, planiram da kupim jos jedan da spakujem bar sve 'tuljke za transport i igru. Kasnije mogu da dodju na red i druge armije, posto u dogledno vreme necu naci prostora za vitrinu.
Sundjer je grublji, ali ne dovoljno da oljusti figuru, niti da ogrebe prste. Dubina sundjer bi mogla da bude mi malo veca, ali nije plici od GWovih.
Sam kofercic je laksi od GW, sto je za mene dobro). Kvalitet je dovoljan da cak ni u slucaju manjih padova figure nisu stradale. Korisatim ga vec dugo, transportovao sam minijature na vise turnira. Izuzetno sam zadovoljan i nisam siguran da bih davao toliko vece pare za GW proizvod. Stavise, planiram da kupim jos jedan da spakujem bar sve 'tuljke za transport i igru. Kasnije mogu da dodju na red i druge armije, posto u dogledno vreme necu naci prostora za vitrinu.
kuliraj dete, zivot je pred tobom.
- Dark Angels
Ja nisam covek koj kupi 2 stvari od 2 razlicita proizvodjaca i krene da ih gazi,lomi,savija itd.Jednostavno mi se ukazala prilika da kupim obe varijante i da "istestiram".Nista nisam silovao.Oba sam koristio jednako i isto.Svaki put kad ga otvorim ona zuta sranja (da sranja!) poodpadaju po sobi.ALI sam svakako napisao "Koliko para toliko i muzike!" 

ja ću za warmachine figure uzeti KR multicase (http://www.krmulticase.eu), ljudi kažu da su dosta dobri njihovi koferi, a trenutno za 40k koristim alpha tools iz bauhausa, oko 2000rsd (150-200kn), a inače ih ima još:
battle foam - za one dubljeg džepa, da ni ne pomišljam koliku bi carinu lupili
sabol designs - isto kažu da je dobar, nisam probao
feldherr - nama najbliži non-gw proizvođač kofera (Njemačka), lupaju visoku poštarinu jedino, ali solidna selekcija
linkove neću stavljati, jedan google-fu ih sve nalazi
battle foam - za one dubljeg džepa, da ni ne pomišljam koliku bi carinu lupili
sabol designs - isto kažu da je dobar, nisam probao
feldherr - nama najbliži non-gw proizvođač kofera (Njemačka), lupaju visoku poštarinu jedino, ali solidna selekcija
linkove neću stavljati, jedan google-fu ih sve nalazi
- Dark Angels
Lepo sve to izgleda!