Dekali

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
hindza

Dekali

Post by hindza »

Da li neko može ukratko da mi objasni kako da lepo namestim marinački dekal, a da se on fino konturiše na naramenicu, da se ne podiže, ne savija i tako dalje. Pokušavao sam da zasečem na par mesta, ali ono opet neće da stoji kako ja hoću.
Da li da kupim neki od onih "dekal soft/fix" proizvoda, hoće li to pomoći, da li daje neke rezultate vredne pomena? Može li neko obrazloženje?
Ako je odgovor da, koja marka je kod nas najbolja i gde ima da se kupi?

Hvala :)
Smrt fašizmu, Sloboda : Rad - 2 : 0...
Dark Angels

Re: Dekali

Post by Dark Angels »

Pa ja problem podizanja resavam tako sto secnem malko dekal da on moze lepo da legne na oblu naramenicu.Znaci ti ako skupljas ultramarince gledaj da po sredini "U" napravis rec tako da ne zakacis printovan dekal a da lepo skines providan deo.Mislim da bi to moglo da pomogne.Ja koristim upaljac da "zalepim" dekal za naramenicu,samo na kratko (bukvalno momenat) izlozim plamenu.

Moj savet je iz licnog probavanja,ne pricam o necemu sto nisam radio/ne radim.A sad ako neko ima nesto pametnije da predlozi neka vika! :D
novot

Post by novot »

Da, to je svprisutan problem, kada imash iole neravnije povrshine. Decal fix i decal set Vallejo sluze da ti olakshaju zivot kako u ovom sluchaju, tako i kada zelsih da se dekal kao takav shto manje vidi (one ivice su, ako zalepish bez ichega, uvek vidljive). Ima u Golsvortijevoj ulici i jendo i drugo, a mislim d asu cene po 230 za svaku od dve bochice.
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
meloras

Post by meloras »

Takodje,problem "silveringa" koji je Oliver pomenuo se resava,ako nemas dekal fixere tako sto povrsinu na koju ide dekal stavis gloss lak,dekal preko toga,pa mat lak preko dekala.
Dark Angels

Post by Dark Angels »

A uvek je tu i freehand iscrtavanje dekala...:P Ja iskreno nisam imao zivaca da na 40+ taktikalaca iscrtavam Dark Angels simbole...:)

Ali oba saveta gore (novot i melekith) su na mestu! Tako da generalni zakljucak-skines "transparentan" deo oko dekalskog printa (pazljivo) i onda lepis.Plus ti dekal fixeri-nisam ih koristio.I mislim i ja da je to super resenje.
hindza

Post by hindza »

Nije meni problem to što se vide dekali, odradio sam taj trik sa gloss lakom. Jedino mi je problem to što neće lepo da nalegne na naramenicu pa neće da se postavi kako ja hoću i onda ne izgleda lepo i gubim volju da radim te transfere.
Freehand ne dolazi u obzir :) Nit imam strpljenja, nit veštine ;)
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Ko te terao da radiš ultramarince. Šalu na stranu, mnogo je bojla fora sa otiskivanjem reljefa na naramenicu uz pomoć kalupa od green stafa.
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
hindza

Post by hindza »

A jbg, tako sam počeo kada sam upao u hobi, a i plava mi je omiljena boja, tako da sam nastavio...

Pa ni to nije loše, šta ja znam, ali opet, treba odraditi i drugo rame, ono sa brojem, sličicom itd... :S
novot

Post by novot »

...A josh bolje da svaku figuru sam izvajash od A do Sh 8-) Ne, ozbiljno- kupish ove dve bochice i krenesh da se igrash :wink:
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”