Lepljenje

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
Slayer

Lepljenje

Post by Slayer »

Imam jednu Dark Eldar figuru koja nema glavu tj. polomnjena, i kojim lepkom da je zalepim? Sa nekim koj je bas za te stvari ili neki obican?

Evo slika kako izgleda

http://www.dodaj.rs/f/46/11P/Q2tjKHF/31032012203.jpg

Hvala unapred..
orome pancevo

Re: Lepljenje

Post by orome pancevo »

Drvofiksom najbolje.
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
milosh

Post by milosh »

Ako je ovo plasticna figura onda najbolje Revelovim lepkom jer on topi plastiku i nema sanse da se ponovo odlepi
Image
hindza

Post by hindza »

I ja bi predložio Revell, koristim ga već godinama i oduševljen sam kako lepo drži.

Image
Smrt fašizmu, Sloboda : Rad - 2 : 0...
milosh

Post by milosh »

Kada jednom zalepis revelom mozes samo da polomis na drugom mestu tu gde si zalepio nema sanse da se odlepi :D
Image
Slayer

Post by Slayer »

Ok Hvala :) Pokusacu sa oba :)
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Post by deka »

Nema potrebe da išta "pokušavaš"...

U ovom hobiju se koristi tri tipa lepila...

1. Supel Glue
2. Plastic Glue
3. PVA Glue

1. Super Glue ili Super lepak koristiš da lepiš metalne, metalno-plastične i rezinske (npr. GW finecast) figure. Sa njim možeš da lepiš i plastiku, ali on lepi da što se "dodaje" između delova koje lepiš, pa može da se desi da ti se figura "rastavi" (pretpostavljam da je to tvoj slučaj)

2. Plastic Glue ili lepak za plastiku koristiš kada lepiš plastične figure. On lepi tako što topi površinski sloj oba dela koje želiš da zalepiš tako da je spoj jako trajan tj. ne možeš da rastaviš stvar bez ošteženja.

3. PVA Glue iliti po naški drvofiks, koristiš da zalepiš pesak, kamenje, ili šta već na baze.

I to ti je ukratko priča o lepilima u hobi svetu...

P.S. Pitanje je trebalo ostaviti na kreativnoj sekciji...
Image Image
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

A da se ovo, bez obzira sto se radi o 40k figurici, premesti u Kreativnu Sekciju?
"MISSION SUCCESSFUL! Once again, I...Cato Sicarius..."
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Pljuni pa zalepi.
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
teclis

Post by teclis »

takodje, jednom prilikom je beta rekao nesto priblizno ovome 'ja svoje plasticne figurice lepim super lepkom pa iako ih obojim - mogu kasnije lako da odlomim svakom ruke i dodem neka druga oruzja' . sto mu dodje korisno kad te ujebu izlaskom nove edicije. jeste moraces da dofarbavas al barem neces imati figure koje stoje i skupljaju prasinu na polici.

ja sa druge strane, sve lepim plasticnim lepkom jer prezirem onaj osecaj kad su ti prsti hrapavi od skorenog super lepka. a opet nemam probleme sa modelima jer ih imam skoro sve u obe armije koje skupljam.

jos jedno pitanje: vidjao sam na netu da ljudi masovno koriste glue gun za pravljenje terena. da li sme istim da se lepi stirodur?
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Ako ti je već stalo da se ta glava ne odlepi, sveća, mala klješta, špenadla i super lepak rešavaju posao.
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
novot

Post by novot »

U principu sme da se lepi glue gun-om, ali stirodur nekako po logici stvari lepish drvofiksom. Prethodno mozesh spojeve koje lepish da ojachash nekom drvenom armaturom (chachkalice, drvca za raznjice, shibice...)
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
teclis

Post by teclis »

novot wrote:U principu sme da se lepi glue gun-om, ali stirodur nekako po logici stvari lepish drvofiksom. Prethodno mozesh spojeve koje lepish da ojachash nekom drvenom armaturom (chachkalice, drvca za raznjice, shibice...)
hmm armatura... zanimljivo :)
probacu.

hvala na odgovoru

kakva su iskustva sa onim 5min henkelovim Momentom?
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Drvo i drvo kad spojis sa momentom (bar onim sa kojim sam ja radio nema sanse da se odlepi) :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Boris Radujko

Post by Boris Radujko »

Drvofix + stirodur se ponekad suse sto godina. Megajak spoj dve stirodur ploce smo postigli akrilnim gitom za drvo...
Dark Angels

Post by Dark Angels »

Boris Radujko wrote:Drvofix + stirodur se ponekad suse sto godina. Megajak spoj dve stirodur ploce smo postigli akrilnim gitom za drvo...
Pa sad ako planirate da i samo skakucete po tim terenima sa raznoraznim naoruzanjem u rukama...cenim da vam ni jedno od navedenog nece pomoci... :)
Malo sale.Da odmah naznachim. :D

Inace,dobra je ovo tema,procitao sam nekih par "quick hint-ova" koje smatram za korisne.
teclis

Post by teclis »

neki ljudi koriste neku vrstu silikona_gela za lepljenje stirodura. jel znate nesto o tome?

mislim da je akrilni kit>drvofix. razlog je sledeci: kit se mnogo bolje obradjuje/shmirgla od drvofixa. drvofix je nekako gumenast. to sam danas otkrio pri pravljenju terena
Boris Radujko

Post by Boris Radujko »

Jest. KAd slepis dve ploce stirodura drvofixom pa hoces da ih smirglas, drvofix ispadne gumasto otporan na smirglu, a stirodur se samo kruni... Git je mloooogo bolji
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Krivim stvarima smetaju i dlake.
Kazem otvoreno nakon onoliko napravljenog terena da nkada nisam imao problem u lepljenju stirodura drvofiksom.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
teclis

Post by teclis »

beta, niko nije rekao da je drvofix losh. drvofiks je lak za koriscenje i nezaobilazni je materijal prilikom pravljenja terena. ono sto sam zakljucio je da kit dovoljno dobro drzi (ne znam dal jace drzi drvofiks ili git) + super je za obradu

pravim sad neke kemri_egipatske kucice - one od blata sa ravnim krovovima. jedini materijal koji koristim je stirodur, akrilni kit, drvofiks i pesak. kad spajam/lepim zidove prilikom koriscenja drvofiksa cak i posle obrade shmirglanjem se vidi da zidovi imaju spoj. dok je sa gitom potpuno druga pricha - odlican je za obradu i nakon nje taj spoj 2 zida nije primetan.

opet, mozda je moj pristup pravljenju terena (tj. popunjavanju rupa i praznih prostora akrilnim gitom) u startu pogresan. takodje vidjao sam da ljudi mnoge terene u toku pravljenja premazuju 'plaster' smesom kako bi eliminisali te rupe i gumenasto_drvofiks-stirodur prelaze. mozda je ovo laksi i efikasniji metod da krajnja tekstura terena ispadne lepsa za oko...
novot

Post by novot »

Ako se drvofiks izmedju dve stirodur ili stiropor ploche sporo sushi, to se vrlo prosto ubrza- pospesh neveliku kolichinu brashna na povrshinu namazanu drvofiksom. Brashno brzo povuche vlagu iz drvofiksa, a to je ono shto je najteze izvesti kada su dve nepromochive povrshine (stiroduri, stiropori) spojene jedna sa drugom. Radio ovo na stiropor transparentima 12 x 2.5 metra, kada je trebalo lepiti ogromna slova velichine preko 1m, a vremena stvarno nije bilo na pretek.
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”