Ucvrscivanje modela na Flyersku bazu (Fantasy WH)

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
Dark Angels

Ucvrscivanje modela na Flyersku bazu (Fantasy WH)

Post by Dark Angels »

Poz,

ne znam da li je ideja koju cu izneti vec vidjena i da li se neko setio pre mene (jeste sigurno), ali rekoh daj da podelim sa ljudima.

Naime cela problematika je nastala kada sam sklopio Ledenog Feniksa za High Elfove. Ta vrazija pticurina nije htela ni da cuje da stoji lepo na bazi koju je GW dao uz model. Jednostavno se klackala i padala sa postolja. Slicna prica ali manje pogubna se javila sa Patuljackim Girokopterom. Doduse nije padao ali se konstantno krivio na jednu stranu. Dakle problematika je bila kako to zakaciti a ne lepiti i da stoji?!

Poceo sam da trazim po netu resenje i nailazio sam na Feniksa zakacenog za deo terena. Iz prve mi se svidela ideja, ali kad sam shvatio da to nije lak posao (narocito ako si zalepio onaj deo ruine za bazu). Naravno zaprljao sam ceo sto delicima stirodura... itd itd. Pa kako zalepiti taj stirodur za bazu, a da bude cvrsta veza - da se ne odvali pod tezinom Feniksa. Itd itd, da ne sirim pricu.

RESENJE (ili ti citaj odma ako hoces resenje jelte): pazljivo sam zabusio vrhove providnih shipkica, ne preduboko da se ne vidi posle kad se stavi model. Takodje u rupi gde se taj orkugli deo kaci za sam model takodje sam izbusio rupu. Koristio sam najtanju burgiju. Zatim ubacio pin i zalepio super lepkom za donji deo, sacekao da se osusi i stavio model da vidim koliko je jak nosac. Eto resenja od 2 minuta posla.

Meni je ovo zavrsilo posao. Da se odma ogradim, ne kazem da je neki komad terena kao drzac za model los, samo ovo resenje odozgo je po principu "brzo-lako-efikasno".

Toliko od mene, hvala na citanju pousta i nadam se da je nekome posluzilo.
Myth

Re: Ucvrscivanje modela na Flyersku bazu (Fantasy WH)

Post by Myth »

Trenutno zavrsavam postolje za Phoenixa i uskoro bi mogao da imam isti problem.
Ono sto sam zamislio je da sa providne sipke (nosac za model) skinem kuglicu i izbusim novu rupu blize sredini trupa Phoenixa, kako bi postigao vecu stabilnost i balans. Mislim da je Teclis to isto uradio za Vladamex feniksa. Cak sam razmisljao da umesto kruzne sipke, oblikujem kraj koji ulazi u model kao pravougaonik da se model ne moze okretati, posto ne planiram da ga lepim, vec samo postavim na nosac. Mozda bi radila i varijanta sa magnetima na vrhu sipke nosaca i u rupi modela?

Javljam kada zavrsim.
Dark Angels

Re: Ucvrscivanje modela na Flyersku bazu (Fantasy WH)

Post by Dark Angels »

Okretanje ostaje kao problematika to jeste.

Ali model ne moze da spadne kad uhvatis za bazu ili samu sipku, sto je meni mnoooogooooo znacilo. Jer ono je bilo nemoguce da stoji kako treba.

Svakako javi sta si uradio! :)
Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”