Šta trenutno farbate?

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
PfcParatrooper

Re: Šta trenutno farbate?

Post by PfcParatrooper »

Image
PfcParatrooper

Post by PfcParatrooper »

Image
DeathJester

Post by DeathJester »

Image
Image
Skoro gotov, jos kais na grudima i zastitni sloj. Na prodaju. 33cm visine.
Last edited by DeathJester on Sat Jan 05, 2019 8:31 pm, edited 1 time in total.
Open mind is like a fortress with it's gates unbarred and unguarded.
PfcParatrooper

Post by PfcParatrooper »

Image
PfcParatrooper

Post by PfcParatrooper »

Image
Mika999

Post by Mika999 »

Bas skoro zavrsio McFarlane Primaris - Noise Marine of Slaanesh konverziju:

https://youtu.be/R8Cztw_-qsQ
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Nekronac sa custom postoljem od gline i lomačom za mrske Tau neprijatelje, srećna nova godina, sami vidite kako sam je ja proveo :)
Attachments
20230102_105115.jpg
20230102_105044(0).jpg
20230102_104705.jpg
BritkaKandza

Post by BritkaKandza »

Taurunumac wrote: Mon Jan 02, 2023 11:42 am Nekronac sa custom postoljem od gline i lomačom za mrske Tau neprijatelje, srećna nova godina, sami vidite kako sam je ja proveo :)
Uf, ovaj nekron je odlican, jel moze da se skine sa postolja, za igru, ili je predvidjen kao display piece?
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Hvala hvala :) Samo je predvidjen kao display piece, od Nekronske vojske imam ukupno tog jednog :)
BritkaKandza

Post by BritkaKandza »

IMG_20240410_234634.jpg
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Baš "clean" rad, svaka čast!
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Da nastavimo u Battletech fazonu :)
Attachments
2024-06-11-10-28-25-959.jpg
BritkaKandza

Post by BritkaKandza »

Taurunumac wrote: Thu Jun 13, 2024 1:36 pm Da nastavimo u Battletech fazonu :)
Muy bueno, me gusta mucho!

Battle damage je :aaaaa: :applause:
Pretpostavljam da je to uradjeno pomocu hot wire cuttera?
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Pa recimo da jeste ali u domacoj radinosti, tj. upaljacem zagrejana zica sa drvenom drskom na jednoj strani :)

Hvala za komentar :)
BritkaKandza

Post by BritkaKandza »

Taurunumac wrote: Sat Jun 22, 2024 8:53 pm Pa recimo da jeste ali u domacoj radinosti, tj. upaljacem zagrejana zica sa drvenom drskom na jednoj strani :)

Hvala za komentar :)
Kakva vrsta zice je u pitanju? Celicna? Koliki je precnik? Cenim da je oko 2mm na osnovu rupa na mekovima, ali da potvrdim.
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Sva merenja i ocene sastava materijala su odradjena uredjajem Eyeball Mk.1, recimo da je čelična i 2mm, zvuči tačno :)

Evo sličice sa Valejo bojom kao referenca:
PXL_20240722_094054274.MP.jpg

A evo i sledećeg projekta, malo da odmorim od Battletecha :)
PXL_20240721_152146229.PORTRAIT~2.jpg
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Evo i gotovog - Dreadnought to the rescue :)
2024-07-29-23-11-17-747.jpg
BritkaKandza

Post by BritkaKandza »

Taurunumac wrote: Tue Jul 30, 2024 4:39 pm Evo i gotovog - Dreadnought to the rescue :)

2024-07-29-23-11-17-747.jpg
Mmhhmm weathering...mmhhmm OSL. Šteta što je plavo.
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Šta da ti kažem, nikada nisam prerastao "plava mi je omiljena boja" :)
BritkaKandza

Post by BritkaKandza »

Taurunumac wrote: Thu Aug 22, 2024 11:58 am Šta da ti kažem, nikada nisam prerastao "plava mi je omiljena boja" :)
Salu na stranu, odlicno odradjeno sve, dinamicna poza, baza je chef's kiss. Samo tako nadalje.
Kelembribor

Post by Kelembribor »

Pozdrav svima, krenuo sam da se bavim ovim hobijem od prošle godine iako dugi niz godina pratim u "digitalnoj formi" codex, armybook i igre. Da postujem početak combat patrola za Dark Eldare - Kabal of the Black Heart.

Image

Image
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Odlično izgleda, odradi baze za pun utisak :) Sviđaju mi se hajlajti!
Kelembribor

Post by Kelembribor »

Taurunumac wrote: Fri Jan 10, 2025 4:25 pm Odlično izgleda, odradi baze za pun utisak :) Sviđaju mi se hajlajti!
Hvala , probaću neku pustinju,to mi izgleda jednostavnije a i kopiram šemu sa kutije sa malim izmenama, uzeo sam iz Kluba Zmaj neki Green Stuff World Desert komplet pa polako.
Kelembribor

Post by Kelembribor »

Da dodam još par stvari:

Image

Image

Image
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Bravo, samo nastavi, opet svaka čast za trud oko hajlajtova i jedro mi se bas sviđa. Od konstruktivne kritike, preporučio bih ti da na lica (ona bez šlemova) staviš neki "skin wash", možeš i sam da ekstremno razrediš neku svetlu braon i dodaš. Samo napred!
Kelembribor

Post by Kelembribor »

Hvala, hoću - po tutorijalu ide reikland flesh wash na rakarth flesh boju, pa rakarth flesh i palid which flesh ali često mi se desi da je prevelika razlika između te dve boje ili da nije glatko ofarbano.

Jedno pitanje , da li je pametno da kad budem u mogućnosti skinem boju sa dela figure kojoj nisam zadovoljan ( npr, lice) sa izopropil alkoholom 90% ili da izbegavam?
Taurunumac

Post by Taurunumac »

Iskreno nemam iskustva sa skidanjem boje sa minijatura al da probam :) Ovde bi morao da napravis neku konstrukciju da samo taj deo bude umocen satima i onda da ponovo prajmujes samo taj deo a da sve vreme ne ostetis nesto drugo, deluje dosta cimanja pogoto sto je deo vojske pa ce se uklopiti sa ostalima generalno.

Ja uvek prefarbam preko postojeceg sloja, ali za to treba da u startu koristis tanke slojeve inace ga izmalterises pogotovo preko lica gde su sitni detalji. To bi bio moj drugi savet, vise tankih slojeva umesto jednog debelog da bi brze ofarbao. Lepše izgleda i daje ti mogućnosat da ispravljaš greške. Sporo je i kada farbaš vojsku mučno i prvi se ja ne držim tog saveta uvek, ali dobar je savet, probaj bar za glave i bitne detalje/delove tako :).
Nisam hteo da kritikujem u nedogled, treba da budeš ponosan na rezultate koje si postigao.

Ipak na kraju bi moj savet bio da prefarbaš preko postojeće farbe, napravi mu ožiljak i nek bude jednook ako su oči u pitanju ili
uzmi drugu glavu iz bitsa, prajmuj pre nego sto je stavis pa skini staru i stavi novu :)
Kelembribor

Post by Kelembribor »

Taurunumac wrote: Sun Feb 02, 2025 11:06 am Iskreno nemam iskustva sa skidanjem boje sa minijatura al da probam :) Ovde bi morao da napravis neku konstrukciju da samo taj deo bude umocen satima i onda da ponovo prajmujes samo taj deo a da sve vreme ne ostetis nesto drugo, deluje dosta cimanja pogoto sto je deo vojske pa ce se uklopiti sa ostalima generalno.

Ja uvek prefarbam preko postojeceg sloja, ali za to treba da u startu koristis tanke slojeve inace ga izmalterises pogotovo preko lica gde su sitni detalji. To bi bio moj drugi savet, vise tankih slojeva umesto jednog debelog da bi brze ofarbao. Lepše izgleda i daje ti mogućnosat da ispravljaš greške. Sporo je i kada farbaš vojsku mučno i prvi se ja ne držim tog saveta uvek, ali dobar je savet, probaj bar za glave i bitne detalje/delove tako :).
Nisam hteo da kritikujem u nedogled, treba da budeš ponosan na rezultate koje si postigao.

Ipak na kraju bi moj savet bio da prefarbaš preko postojeće farbe, napravi mu ožiljak i nek bude jednook ako su oči u pitanju ili
uzmi drugu glavu iz bitsa, prajmuj pre nego sto je stavis pa skini staru i stavi novu :)
Probaću tako onda, hvala puno na savetu.

U suštini dosta stvari sam odgledao ali je drugačije kad se krene i radi, npr. većina standardnih četkica je beskorisna za sitne detalje oko očiju i lica a elfovi baš ne praštaju greške- jer im je koža obično glatka kao tyranidi ili orkovi.
Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”