Šta trenutno farbate?
- DeathJester
Re: Šta trenutno farbate?
Last edited by DeathJester on Sat Jan 05, 2019 8:31 pm, edited 1 time in total.
Open mind is like a fortress with it's gates unbarred and unguarded.
Bas skoro zavrsio McFarlane Primaris - Noise Marine of Slaanesh konverziju:
https://youtu.be/R8Cztw_-qsQ
https://youtu.be/R8Cztw_-qsQ
-
Nekronac sa custom postoljem od gline i lomačom za mrske Tau neprijatelje, srećna nova godina, sami vidite kako sam je ja proveo 

-
Uf, ovaj nekron je odlican, jel moze da se skine sa postolja, za igru, ili je predvidjen kao display piece?Taurunumac wrote: ↑Mon Jan 02, 2023 11:42 am Nekronac sa custom postoljem od gline i lomačom za mrske Tau neprijatelje, srećna nova godina, sami vidite kako sam je ja proveo![]()
-
Hvala hvala
Samo je predvidjen kao display piece, od Nekronske vojske imam ukupno tog jednog 

-
Baš "clean" rad, svaka čast!
-
-
Muy bueno, me gusta mucho!
Battle damage je

Pretpostavljam da je to uradjeno pomocu hot wire cuttera?
-
Pa recimo da jeste ali u domacoj radinosti, tj. upaljacem zagrejana zica sa drvenom drskom na jednoj strani 
Hvala za komentar

Hvala za komentar

-
Kakva vrsta zice je u pitanju? Celicna? Koliki je precnik? Cenim da je oko 2mm na osnovu rupa na mekovima, ali da potvrdim.Taurunumac wrote: ↑Sat Jun 22, 2024 8:53 pm Pa recimo da jeste ali u domacoj radinosti, tj. upaljacem zagrejana zica sa drvenom drskom na jednoj strani
Hvala za komentar![]()
-
Sva merenja i ocene sastava materijala su odradjena uredjajem Eyeball Mk.1, recimo da je čelična i 2mm, zvuči tačno 
Evo sličice sa Valejo bojom kao referenca:
A evo i sledećeg projekta, malo da odmorim od Battletecha

Evo sličice sa Valejo bojom kao referenca:
A evo i sledećeg projekta, malo da odmorim od Battletecha

-
Evo i gotovog - Dreadnought to the rescue 

-
Mmhhmm weathering...mmhhmm OSL. Šteta što je plavo.Taurunumac wrote: ↑Tue Jul 30, 2024 4:39 pm Evo i gotovog - Dreadnought to the rescue
2024-07-29-23-11-17-747.jpg
-
Šta da ti kažem, nikada nisam prerastao "plava mi je omiljena boja" 

-
Salu na stranu, odlicno odradjeno sve, dinamicna poza, baza je chef's kiss. Samo tako nadalje.Taurunumac wrote: ↑Thu Aug 22, 2024 11:58 am Šta da ti kažem, nikada nisam prerastao "plava mi je omiljena boja"![]()
-
Pozdrav svima, krenuo sam da se bavim ovim hobijem od prošle godine iako dugi niz godina pratim u "digitalnoj formi" codex, armybook i igre. Da postujem početak combat patrola za Dark Eldare - Kabal of the Black Heart.

-
Odlično izgleda, odradi baze za pun utisak
Sviđaju mi se hajlajti!

-
Hvala , probaću neku pustinju,to mi izgleda jednostavnije a i kopiram šemu sa kutije sa malim izmenama, uzeo sam iz Kluba Zmaj neki Green Stuff World Desert komplet pa polako.Taurunumac wrote: ↑Fri Jan 10, 2025 4:25 pm Odlično izgleda, odradi baze za pun utisakSviđaju mi se hajlajti!
-
Da dodam još par stvari:

-
Bravo, samo nastavi, opet svaka čast za trud oko hajlajtova i jedro mi se bas sviđa. Od konstruktivne kritike, preporučio bih ti da na lica (ona bez šlemova) staviš neki "skin wash", možeš i sam da ekstremno razrediš neku svetlu braon i dodaš. Samo napred!
-
Hvala, hoću - po tutorijalu ide reikland flesh wash na rakarth flesh boju, pa rakarth flesh i palid which flesh ali često mi se desi da je prevelika razlika između te dve boje ili da nije glatko ofarbano.
Jedno pitanje , da li je pametno da kad budem u mogućnosti skinem boju sa dela figure kojoj nisam zadovoljan ( npr, lice) sa izopropil alkoholom 90% ili da izbegavam?
Jedno pitanje , da li je pametno da kad budem u mogućnosti skinem boju sa dela figure kojoj nisam zadovoljan ( npr, lice) sa izopropil alkoholom 90% ili da izbegavam?
-
Iskreno nemam iskustva sa skidanjem boje sa minijatura al da probam
Ovde bi morao da napravis neku konstrukciju da samo taj deo bude umocen satima i onda da ponovo prajmujes samo taj deo a da sve vreme ne ostetis nesto drugo, deluje dosta cimanja pogoto sto je deo vojske pa ce se uklopiti sa ostalima generalno.
Ja uvek prefarbam preko postojeceg sloja, ali za to treba da u startu koristis tanke slojeve inace ga izmalterises pogotovo preko lica gde su sitni detalji. To bi bio moj drugi savet, vise tankih slojeva umesto jednog debelog da bi brze ofarbao. Lepše izgleda i daje ti mogućnosat da ispravljaš greške. Sporo je i kada farbaš vojsku mučno i prvi se ja ne držim tog saveta uvek, ali dobar je savet, probaj bar za glave i bitne detalje/delove tako
.
Nisam hteo da kritikujem u nedogled, treba da budeš ponosan na rezultate koje si postigao.
Ipak na kraju bi moj savet bio da prefarbaš preko postojeće farbe, napravi mu ožiljak i nek bude jednook ako su oči u pitanju ili
uzmi drugu glavu iz bitsa, prajmuj pre nego sto je stavis pa skini staru i stavi novu

Ja uvek prefarbam preko postojeceg sloja, ali za to treba da u startu koristis tanke slojeve inace ga izmalterises pogotovo preko lica gde su sitni detalji. To bi bio moj drugi savet, vise tankih slojeva umesto jednog debelog da bi brze ofarbao. Lepše izgleda i daje ti mogućnosat da ispravljaš greške. Sporo je i kada farbaš vojsku mučno i prvi se ja ne držim tog saveta uvek, ali dobar je savet, probaj bar za glave i bitne detalje/delove tako

Nisam hteo da kritikujem u nedogled, treba da budeš ponosan na rezultate koje si postigao.
Ipak na kraju bi moj savet bio da prefarbaš preko postojeće farbe, napravi mu ožiljak i nek bude jednook ako su oči u pitanju ili
uzmi drugu glavu iz bitsa, prajmuj pre nego sto je stavis pa skini staru i stavi novu

-
Probaću tako onda, hvala puno na savetu.Taurunumac wrote: ↑Sun Feb 02, 2025 11:06 am Iskreno nemam iskustva sa skidanjem boje sa minijatura al da probamOvde bi morao da napravis neku konstrukciju da samo taj deo bude umocen satima i onda da ponovo prajmujes samo taj deo a da sve vreme ne ostetis nesto drugo, deluje dosta cimanja pogoto sto je deo vojske pa ce se uklopiti sa ostalima generalno.
Ja uvek prefarbam preko postojeceg sloja, ali za to treba da u startu koristis tanke slojeve inace ga izmalterises pogotovo preko lica gde su sitni detalji. To bi bio moj drugi savet, vise tankih slojeva umesto jednog debelog da bi brze ofarbao. Lepše izgleda i daje ti mogućnosat da ispravljaš greške. Sporo je i kada farbaš vojsku mučno i prvi se ja ne držim tog saveta uvek, ali dobar je savet, probaj bar za glave i bitne detalje/delove tako.
uzmi drugu glavu iz bitsa, prajmuj pre nego sto je stavis pa skini staru i stavi novu![]()
U suštini dosta stvari sam odgledao ali je drugačije kad se krene i radi, npr. većina standardnih četkica je beskorisna za sitne detalje oko očiju i lica a elfovi baš ne praštaju greške- jer im je koža obično glatka kao tyranidi ili orkovi.