Miyamoto Musashi

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
vamsi

Miyamoto Musashi

Post by vamsi »

Neki su ga videli, neki nisu.
Sad ga tek postavljam jer sam najzad iz cetvrte sesije zadovoljan (koliko toliko) sa fotografijama.

Tu malu scenu sam pravio po jednom delu knjige o Miyamoto Musashiju kada se borio protiv 100 protivnika - i pobedio. Tada je po prvi put, za samuraje tog doba necuveno, izvadio i drugi mac, Vakizashi, i borio se sa dva maca. Tako je nastla njegova skola macevanja - Nitten Ichi Ryu.

Za one koji bi hteli da glasaju na CMONU, a ja bih bio zahvalan, mozete uciniti na ovom linku
http://www.coolminiornot.com/273527
(sad ce sa 9 da spadne na 8 za Dzon Vejna, ali sta da radim, tutorijala jos nece biti, jer zbog smrti majke mi se sve odlozilo)

Image
Glupost se uvek gura u prve redove da bi bila vidjena, a mudrost u poslednje da bi gledala.

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

Image
PeraNekron

Re: Miyamoto Musashi

Post by PeraNekron »

Videh ga uzivo jos onomad na turniru, stvarno lepa dioramica. Za detalje o liku i delu Shinmen Miyamoto Musashi-no-Kami Fujiwara no Genshiia (ili ti Miyamoto Musashia), procitati Knjigu Pet Prstenova (Go-rin no Sho), ima tu svega, kako je nastao Niten Ichi Ryu itd itd.
@Vamsi : nije se on nikad tukao protiv 100 ljudi (tzv. urbana legenda), vec protiv 3 coveka, jedan po jedan, iz cuvene Yoshioka skole. Tada je zacementirao reputaciju svog stila. ;) Daisho, tj. katana + wakizashi, on je poceo koristiti oba u isto vreme, nesto sasvim novo u to doba. Uvek je koristio samo bokkene (drvene maceve), veoma veoma retko prave. Ali sto ovaj batica na diorami ima gojzerice.... :lol:
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Lepa je diorama, nema sta ;). Ying yang mi se svideo kao detalj na figuri, a faca mi se bas bas nije svidela (ne u smislu ofarbanosti nego u smislu detalja).
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Yowza

Post by Yowza »

mnogo lepo, samo mi je ovaj oklop na njemu malo čudan, kao da ne spada u vremenski period kome je figura namenjena, ostalo super ;)

P.S. upravo skužih da je za infinity figura, pa to objašnjava oklop, sve 5 ;)
vamsi

Post by vamsi »

Hvala svima na komentarima.
Pero, pa ja rekoh da je po knjizi, ne po realnom zivotu, ali veliko hvala za info. Ako imas jos neke zanimljivosti voleo bih da napises.
Glupost se uvek gura u prve redove da bi bila vidjena, a mudrost u poslednje da bi gledala.

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

Image
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Baš je super. Nadam se, ako ga budeš prodavao, da ćeš uzeti lepe pare.

Jedina kritika je stilske prirode i naslanja se na misao Ubice Indijanaca. Ne sviđa mi se što je kavkkaske boje kože a ne azijatske, tj. tako mi izgleda na slici.
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Oklop je kao kod G.I. Joe nindzi, ali nema veze... figura je jako lepo ispala.

prica o nekim samurajima... de je vino, de je vranac, de je vila... a i cisto sumnjam da bi izdrzao topuz sestoperac kraljevica marka - tako da pfffft.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”