Posto sam zavrsio andramolju iz pakla (Tomb Stalker), presao sam na jos jedan proizvod iz Forge World-a, ovog puta je to nekronski Gauss Pylon, dzinovska gauss baterija za Apokalipsu.

Visok je oko 30cm, i uzas zivi za sklopiti.....ako ikada budete uzimali modele Forge World-a ovih ili slicnih dimenzija, bez dobrog kupanja delova, ozbiljnog pinovanja, green stuffa, fena za obradjivanje deformisanih delova i skidanja mould lajnova (koji su bili velicine mojih prstiju na nogama - ne, ne zajebavam se), i bonseka za secenje istih, i vrlo,vrlo preciznog nanosenja super lepka, nema vam 'leba....slag na tortu je sto ne dobijate uputstva, samo slika tipa "evo, ovako treba da izgleda".

Da ne duzimo, cela sklopocija se sastoji iz dva glavna elementa : postolje i sina sa baterijom. Delovi su mahom pokretni, sto omogucava da se Pylon pozicionira onako kako vi zelite, u svakom trenutku.
Postolje je jako lepo i precizno izliveno, sa dosta nekronskih simbola. Nista narocito za sklopiti, samo super lepak.
Ovo su sine sa baterijom. U leziste u sredini ide kristal kako kod monolita, sa par dodataka, ali o tome drugi put. Vrlo verovatno ce vam se desiti da dobijete deformisane delove. Nista strasno, fen u ruke, zagrejte povrsinu, i blagim pritiskom je oblikujte u predjasnji oblik. Primeticete green stuff na nekim mestima; to je zato sto se roba ostetila u transportu, pa su se neki parcici odlomili (jos imaju obraza da mi papreno naplate carinu

). Nije mi nista drugo preostalo nego da popunim to green stuffom. Problem sa sinom je sto dolazi u 2 dela, koji su preteski da se spoje "obicnim" sredstvima, stoga
morate pinovati, ne moze drugacije, nikako. Preporucujem veci kalibar pinovanja, za svaki slucaj.
I za kraj, slika celog cuda, i jedan necron warrior kod postolja, cisto da steknete predstavu koliko je to cudo zapravo.
Nastavak sledi.