Smog 1888

Poruke vezane za ostale igre koje su zastupljene u klubu Zmaj.

Moderators: žubor, mladjano bugarce, Zekina banda

Post Reply
Chaos

Smog 1888

Post by Chaos »

http://www.smog1888.com/

Kako su dobre ove minijature, jao... nisam expert za bojenje, vec obican noob sa 0 farbarskih sati, ali mislim da je komercijalni paint job ovih minijatura extra. Interesuje me vase misljenje o ovoj igri, kako su se u proslosti pokazali mixevi klasicnih skirmisha i board-ova ako je uopste takvih mixeva bilo. I da da li je cena ovih minijatura opravdana?

P.S. na maelstromu se lepse vide frakcije i minijature nego ma maticnom sajtu.

Mozda je malo glupo da u uvodnom postu novo otvorene teme sam autor odmah udje u off ali eto malo sam se zaigro,raspisao, zeleteo. Ako modovi smatraju da je ovo dole visak, neka ga britkim potezom modovskog maca seknu. Nadam se da vam nece smetati ova dodatna pisanija i ako nema direktne veze sa gore navedenom tematikom.

Mislim da u skorije vreme necu shvatiti zasto sebi ovo radim. Po ceo dan vrtim google trazeci minijature, nagledao sam se wh, wh40k, infinity-ja, confa,warmachina i hordes-a, i stalno sam u potrazi za novim cool paljevinski looking minijaturama. I da me neko pogresno ne shvati, kad pronajdem/nepronadjem nesto novo i nesto divlje :p, opet se vratim gledanju, citanju, proucavanju materijala vezanog za gore pomenute minijature...prve porudzbine su stigle sa maelstroma. Sva sreca nisam jos poceo da farbam pa sam sav srecan i utesno raspolozen sa premisom u mislima:"ma sigurno necu da sjebem bojenje, nije to tesko nego samo trazi strpljenje", a znam da nije tako, mada kazu kad nesto traba da zapocnes a ne znas kako obicno je najbolje da krenes od pocetka, pa cu tako i sa farbanjem, polako i strpljivo.
Izgleda da kad se jednom latis minijatura tesko mozes da se odviknes od navlake, ideja ostaje duboko u mozgu i evoluira. Naime do pre dve tri nedelje sam u glavi imao jasne koncepte, hocu inf aleph, warmachine cryx, malifaux guild, hordes legion, wh40 chaose, wh tomb kings. I tako sam o gledao nista van tih okvira sa idejom idem polako, 1 po 1, vestina farbanja postepeno raste, finansijske konstrukcije stabilne... a evo primecujem da sam trenutno u fazi ma hocu i ono i one plus faza razmazeni konj koji jos malo 3 banke ima, a igrao bi se vojskovodje... do ideje ma necu da brinem o armijama, skupljacu sve sto mi izgleda lepo.
Dokaz u prilog ove price je da sam nocas video Smog, provalio da je brutalno skup ( igra se na nekoj tabli sa kartama i counterima , cena 20e, sa 3-6 minijatura, cena po minijaturi 30e prosek = 200 e) ali meni je i dalje shiny, happy i glavi. Vec crv u glavi smislja i gricka konce stvarajuci novu ideju-otrov koja je je frakcija bas po mojoj meri...
Al' ne zalim jednom se zivi.
Konkluzn ovog monologa:
Zapravo sve je u ravnotezi i balansu. Dakle moracu da naucim da zivim sa napaljotinom u glavi. Ko zna zasto je sve ovo dobro ili lose :)
Pozdrav svima koji su stigli do kraja ovog ridikls posta...
joggy
Hronos
Hronos

Re: Smog 1888

Post by joggy »

samo da dodam da je stranica navedena kao link prijavljena kao "attack page", odnosno ona koja sadrzi u sebi maliciozne programe (viruse), tako da klikcite na sopstvenu odgovornost.
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
Zekina banda

Re: Smog 1888

Post by Zekina banda »

Kao i svakom narkomanu treba ti dnevna doze :D te ti preporucujem:
http://www.tabletopgamingnews.com/
Fora sa cenom Smog figura je u tome da su 54mm (izmedju ostalog zato su i farbanja tako dobra). Koliko se secam, cena kutije na njihovom sajtu je 22e ali se u engleskoj to pretvori u isti iznos u funtama. Ako imas nekog u francuskoj, bolje da narucis direktno. :wink: (ta necu te valjda ja odgovarati od nabavke novih figura :lol: )
Pravila za Smog sam skinuo ali ih nisam procitao jos. Ono sto je mali downside za sada je sto postoji samo 4 scenarija (verovatno ce objavljivati jos).
Sto se tice farbanja, obezbedi si mesto sa dobrim svetlom i samo navali; sto vise farbas bolji ces biti.
Image
Izgubio je sve ko nije razumeo da je pobeda bila nesto drugo
http://offgridttgamers.blogspot.rs/
stari blog http://waxerspasttime.wordpress.com/
Post Reply

Return to “Ostale igre & Razno”