Evo ovako stoje stvari. Trenutno stanje u BG je malo... nezahvalno. U ovom trenutku nemamo ni jedan (ozbiljni) otvoreni klub. Sigil se ugasio pre par nedelja, a Hobby Store je u procesu preseljenja.
Sto se tice samih igara, ovde se igra svasta nesto, tako da sta god da odaberes, moci ces da se prikljucis negde. Igre se uglavnom mogu podeliti na nekoliko "kategorija", i to su - karticne igre (TCG, CCG), ratne igre na tabli (wargames), boardgames, FRP-ovi raznih vrsta i oblika (D&D, WFRP, ...).
Sto se tice karticnih igara, ako se ne varam, u BG su aktivni C22 klub (koji je negde kod Fontane na NBG, i ima svoju internet stranu), i neki raznobojni Zmajevi (cije tacne lokacije i kontakte ne znam, pa neka me neko dopuni - znam da ima sajt
www.dragon.rs, pa mozda kreni odatle da trazis).
Sto se tice wargamesa, kod nas se igra Warhammer, Warhammer 40.000 (mislim da je on trenutno najzastupljeniji), mislim da ima i nesto LOTRO-a (i sve navedeno do sada se igra u Hobby Store-u), kao i Flames of War (WWII, igrao se u Sigilu, ne znam kakva mu je dalja sudbina). Postoje i neke razne druge "ratne igre", ali u skirmish fazonu (male bitke malih bandi), sto se takodje igralo pretezno u Sigilu (a kao sto su Warmachine / Hordes, Infinity, itd.).
Sto se tice boardgamesa, oni se igraju nekim delom u Hobby Store-u, ali se to pretezno igra u kucnim uslovima, medju ljudima koji se duze vremena poznaju. Boardgamesa imas najsarenijih, pa cu ti ovde preporuciti da pogledas sajt
www.boardgamesgeek.com, na njemu mozes naci opise za sve igre, pa se onda odluciti sta te zanima.
Sto se tice raznih vidova FRP-ova, to se takodje igra pretezno u kucnim uslovima, medju prijateljima, ali mislim da ima i u nekom od Zmajeva da se vodi i za novajlije. Ako se ne varam Sammael sa foruma bi mogao da zna vise o tome.
U principu, ono sto bi ti trebao da se odlucis (odakle da krenes, jelte) jeste sta tebe najvise zanima, i da se onda polako uklapas u tu pricu, i trazis dalje kontakte za to.
Nema razloga da se brines oko postova, ti si pocetnik, i normalno je da imas razna pitanja

. Sta god da te zanima, nije ti jasno, itd., slobodno pitaj, uvek ce se naci neko ko ce ti rado odgovoriti. Za neke konkretnije odgovore, moras da imas i neka konkretnija pitanja

. Nadam se da sam ti dao dovoljno opisa iznad da mozes da postavis i neko konkretnije pitanje

.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!