Film koji ste poslednji gledali?

Filmske teme.
Post Reply
Dzon Vejn

Re: Film koji ste poslednji gledali?

Post by Dzon Vejn »

Nakon 1500 postova na ovoj temi (nisam bas 100% siguran, ali mislim da ovde nemam ni jedan post), pridruzujem vam se, jer sam ove nedelje odgledao vise filmova (cak sest) nego cele prosle godine :D.

Elem:

The road - postapokalipsa, onako, interesantan prikaz iz ugla "good guy". Pojedini delovi mogu biti pomalo teski nekima. Ko je igrao fallout nece naci nista novo ;).

Blood creek (ili town creek, posto nije svugde isto nazvan) - posto bas ne gledam filmove, ne bih mogao da kazem sa sigurnoscu, ali mi se cini da bi ovo valjda trebao da bude horor? Onako... Tema je naci istrazivanje parapsihologije. Osam nekih naci naucnika koji su poslati da istrazuju vikinske runestones u USA. I onda te runestones rade razne stvari. Lep za odmaranje mozga (barem meni).

Men who stare at goats - Kakav bullshit od filma... ovo mi cak nije pomoglo ni mozak da odmorim :D. Kao neki USA likovi su istrazivali parapsihologiju (pogledom u zivuljke mogu da ih ubiju), ali se ceo film nista ne desava. I kraj je isti takav - nista se nije desilo :D.

Hurt locker - Video dobre ocene na IMDB, pa reko' ajd da pogledam, mada sam po kratkom opisu vec predpostavio o cemu se radi. USA specijalci u Iraku, koji se bore sa bombama i njihove patnje tamo; kad su krenula slova samo sam se zapitao: "Sta ste koji k**ac tamo trazili?". Predpostavljam da je ovo fenomenalan film za prosecnog USA gradjanina.

2012 - Lepi specijalni efekti i to je otprilike to. Vrlo plitak film (predpostavljam da je za takvu publiku i namenjen), koji prikazuje jedno vidjenje sta ce nam se desiti 21.12.2012.

Nostradamus 2012 - Dokumentarac. Onako, interesantno za pogledati, cisto da bi se videlo kako razni ljudi tumace razne stvari. A i radi malo opste kulture. Moglo je i bolje od ovoga (dosta toga se ponavlja over and over again), ali je svakako bolje od 2012 recimo :D.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Hurt locker - Video dobre ocene na IMDB, pa reko' ajd da pogledam, mada sam po kratkom opisu vec predpostavio o cemu se radi. USA specijalci u Iraku, koji se bore sa bombama i njihove patnje tamo; kad su krenula slova samo sam se zapitao: "Sta ste koji k**ac tamo trazili?". Predpostavljam da je ovo fenomenalan film za prosecnog USA gradjanina.
Vau.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Post by deka »

Kelly's Heroes
Image Image
Awakened

Post by Awakened »

E da. Baaria je extra, a na trenutke genijalna.

A ocena na IMDB-u je izgubila i najmanji kredibilitet, jer Morfijum ima vecu ocenu i od Baaria i od Vampire Assassina. Od kojih je, objektivno, gori.
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

gledao sam u petak na festu
Shutter Island..

meni se svideo mada su misljenja dvojaka....

i reci cu samo jedno - u jednoj od poslednjih scena obratite paznju na to da ga u jednoj od poslednjih scena ipak zovu Tedi...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
CirKhan

Post by CirKhan »

The road je mene odusevio, mada sam ja priznajem mozda manje objektivan kao rabidni fan grisly post-apokalipticnog zanra. Ali gluma, kompozicija i fotografija su fenomenalni. Sad sam skinuo knjigu pa cu da se sladim i njome.

Men who stare at goats jeste komercijalni bullshit, ali probaj da nadjes dokumentarni film i knjigu pod istim imenom. Videces da su mnogo bolji. Zapravo kada sam pre par godina gledao dokumentarac imao sam mnogo jacu impresiju zato sto je sve to bilo jebeno stvarno, bez te holivudske patine. Ti ljudi su stvarno bili neopevani ludaci. Utesno je doduse da fenomeni poput grupe 69 nisu samo nas fenomen.

2012 me je neopisivo smorila. Odgledao sam je do kraja onako na silu, samo zato sto ne volim da prekidam knjige i filmove na pola.

Nisam stigao da idem na fest, sto zbog obaveza, sto zbog toga sto sam se prekasno setio da treba uzeti karte :? a i zato sto sam vecinu interesantnih filmova vec pribavio i odgledao. :wink:
BTW da li je neko mozda bio na projekciji Lebanona i Valhalla Rising? Oba sam hteo da gledam ali mi se prvi preklapao sa poslom a za drugi nije bilo karata, pa me interesuje valjaju li onoliko koliko mislim da valjaju.
Star Trek, Star Wars, and basically every other science fiction series uses hyperspace. 40K, however, uses the Warp, which is the gay pink-purple alternate-reality that explains both interstellar travel and why there are ugly demons running around in sci-fi land. Comparing the two, hyperspace is like DSL, while the Warp is like trying to connect to the internet on dial-up with a frayed wire in the small town of Atalaxupalpatinowahasibixo, Mexico.

Image
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Valhalla Rising je nazalost gubljenje vremena. Prelepo izgleda, odlicno pocinje, a onda skrece u nekom pravcu karakteristicnom za, pa, losije filmove. Vec ga zaboravljam :/

Meni je Fish Tank bio ok. Shutter Island je odlican skoro puna dva sata, a onda pojede sopstveni zanr za dorucak. A ja previse volim taj zanr da bi mi se to dopalo. Kad smo vec kod Festa: jbt, Ocnjak. Koje dno. Nije najdublje dno koje sam video, ali totalno zasluzuje zasebno mesto tamo dole negde. Uf.

Uopste, Fest je bio gori nego... odavno. Totalno je zasluzio da ga otvori Ljubisa Samardzic :mrgreen:
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Gassalasca Jape

Post by Gassalasca Jape »

Pa cek, sta je najbolje sto si tamo gledo? :P
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

CirKhan wrote:The road je mene odusevio, mada sam ja priznajem mozda manje objektivan kao rabidni fan grisly post-apokalipticnog zanra. Ali gluma, kompozicija i fotografija su fenomenalni. Sad sam skinuo knjigu pa cu da se sladim i njome....
Da, od ovih 6 koje sam odgledao, the road mi je bio najbolji. Mogao bih da kazem da spada u moju kategoriju odlicnih, mada mi se kraj nije svideo... smatram da, ako je vec ceo film imao ideju da bude "tezak", onda kraj treba da bude nekako, ne znam, kao da ti lupe samar... cisto da vidis da, kako bi moglo, nije tezak... kao recimo u apokaliptu.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Triangle - joj koja prvoklasna glupost... glava me zabolela koliko je film glup... ali zabolela me je onako kao u "Davitelj protiv davitelja":

"Perice sine, ti si bolestan!"
"Ja sam bolestan, mene boli glava... ja sam bolestan... jako" :D :D :D

Glory to Arstotzka!
CirKhan

Post by CirKhan »

Da, od ovih 6 koje sam odgledao, the road mi je bio najbolji. Mogao bih da kazem da spada u moju kategoriju odlicnih, mada mi se kraj nije svideo... smatram da, ako je vec ceo film imao ideju da bude "tezak", onda kraj treba da bude nekako, ne znam, kao da ti lupe samar... cisto da vidis da, kako bi moglo, nije tezak... kao recimo u apokaliptu.
Jeste prilicno mucan film za gledanje. Sto se tice kraja slazem se sa tobom i vecinom kriticara da bi kraj bio efektivniji da je decak samo otisao niz put bez ikakvog obecanja o njegovoj daljoj sudbini, ali moram da kazem da je i ovakav kraj prilicno efektan. Meni je ona familija koja ga je 'usvojila' delovala prilicno creepy, i ostavlja onalo ambivalentan utisak da li su zbilja iskreno "dobri" ili su samo kanibali koji poseduju malo bolji social skills. Majka je imala izbezumljen pogled dik ga je merkala i pipala, a ni deca nisu delovala bas druzeljubivo.
A moguce je i legitimno citanje da su oni samo gladju i stresom izazvana halucinacija koju decak projektuje kako bi izasao na kraj sa gubitkom jedine osobe koja nije htela da ga pojede ili orobi godinama, obzirom da je i ranije tokom filma 'vidjao' decu, sad stvarnu ili ne pitanje je.
U prilog ove teze inace je i zavrsnica u romanu, gde decak izlazi na put nakon oceve smrti i prepusta se neumitnosti posto nema hrane niti nacina da prezivi sam. Par dana kasnije nailazi veteran, otac te familije koji mu nudi opciju da podje sa njima sto onda decak prihvata. Znaci pojavljuje se tek nakon nekog neodredjenog vremena sto ostavlja sasvim dovoljno vremena da glad i strah izazovu pomenute halucinacije kao coping mehanizam. Eto.
Star Trek, Star Wars, and basically every other science fiction series uses hyperspace. 40K, however, uses the Warp, which is the gay pink-purple alternate-reality that explains both interstellar travel and why there are ugly demons running around in sci-fi land. Comparing the two, hyperspace is like DSL, while the Warp is like trying to connect to the internet on dial-up with a frayed wire in the small town of Atalaxupalpatinowahasibixo, Mexico.

Image
Fenjer-paša

Post by Fenjer-paša »

Wolfman...

Nije loš, ali ništa posebno. Najveće baje su naravno sir Anthony Hopkins i Hugo Weaving...
I wear my Grudge like a crown of negativity... desperate to control all and everything... unable to forgive...
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

The messenger - jos jedan u nizu filmova koji su verovatno odlicni za prosecne USA gradjanine. Ja se i ovde moram zapitati istu stvar: sta ste koji k**ac trazili tamo (gde god)? Ne znam, ali nikako ne mogu sebe da nateram da osetim bilo sta prema bilo kome ko se odluci da profesionalno bude vojnik (ok, onaj ko nije svojevoljno negde, to je druga prica, ali za one koji su se svojevoljno odlucili za to...). 2 vojnika kojima je posao da saopstavaju porodicama smrt vojnika, i jos poneke moralne dileme.

Van Diemen's Land - ok film, nije los. Lep prikaz dokle covek moze ici "kada prigusti". Nekima bi mogao biti podosta tezak. Puno stvari je lepo prikazano, ali mislim da je moglo dosta bolje. Radi se o osudjenicima u ozloglasenom zatvoru koji beze, i sta im se nakon toga desava...

Glory to Arstotzka!
Fenjer-paša

Post by Fenjer-paša »

Tommy...

Svaka njima čast na rock operi, ali jednostavno uopšte nisam impresioniran. Bilo je, doduše, zanimljivo videti sve te face na gomili...

Eurotrip...

Ovo sam namerno gledao da odmorim mozak nekim kretenlukom i sjajno je odradio posao...
I wear my Grudge like a crown of negativity... desperate to control all and everything... unable to forgive...
Verterdegete

Post by Verterdegete »

[REC]2

Bolji je kec, ali ni ovaj nije los.
Image
Fenjer-paša

Post by Fenjer-paša »

House Of Sand And Fog...

Težak, ali mi je drago što sam ga odgledao, sviđa mi se...

23...

Tokom celog filma me nervira postojanje naratora. Inače je ok s tim da imam problem sa svođenjem na 23, a ne na recimo 5 ili 6...

Alice in Wonderland...

Divota! Ali stvarno divno, uživao sam gledajući ovaj film. Toliko prija očima, i gluma je fenomenalna, vrlo prijatno iskustvo. Jedino što može komotno da se izbaci su poslednjih 5 minuta, jer su rešili da se sve završi previše savršeno, toliko savršeno da ti je muka, i strašno mi je žao zbog toga, inače je fantastičan film.
Sammael

Post by Sammael »

Fenjer-paša wrote:Alice in Wonderland...

Divota! Ali stvarno divno, uživao sam gledajući ovaj film. Toliko prija očima, i gluma je fenomenalna, vrlo prijatno iskustvo. Jedino što može komotno da se izbaci su poslednjih 5 minuta, jer su rešili da se sve završi previše savršeno, toliko savršeno da ti je muka, i strašno mi je žao zbog toga, inače je fantastičan film.
Likovi su fantastični, film je vrlo prijatan, ne mogu da kažem da sam oduševljen ali je što ti kažeš bilo vrlo prijatno iskustvo.

Jedino mi je Depp kao Ludi Šeširdžija malo zakazo, očekivao sam više.
shilja

Post by shilja »

Odgledao sam Valhala Rising. :( Film nema nikakvu pricu, poentu, nesto... Potpuno prazan. Srecom pa traje taman toliko da kada sam poceo da se razmisljam da ustanem i izadjem on se zavrsio. Apsolutno nije vredno davati pare da se gleda.
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Synecdoche, New York

Jbt. Jbt. Kakav film. Vec mi se gleda ponovo. Ne mogu da verujem da su svojevremeno svi ovdasnji festivali ovaj film prosto preskocili. Au.

Gassalasca Jape

Post by Gassalasca Jape »

S jedne strane da. S druge, mnjaf, ipak mi se vise svidjaju neki drugi Kaufmanovi filmovi, gde je tacna zna sta hoce da kaze a ne isao na namernu otvorenost i bla bla.
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Ne znam, rekao bih da mu je ovaj najbolji. Ali nisam ni gledao sve :/

Sammael

Post by Sammael »

Imaginarium of Dr Parnassus. Terigilijamovski bizarno, naravno, ali moram da priznam da je bolje nego što sam očekivao. Ima sporih momenata, ali su neki koncepti i ideje dosta sveži. Tom Waits SAVRŠEN kao Mr. Nick.
Verterdegete

Post by Verterdegete »

Odlgedao Balkanskog Spijuna po gazilioniti put.
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Antihrist, najzad.
Ozbiljan film o haosu i bezumlju :twisted:
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
CirKhan

Post by CirKhan »

Odgledao sam konacno Valhalla Rising.
Nit brilijantnijeg filma (preterujem malo..ali ne bas mnogo), nit grozomornije bioskopske projekcije. Pucani nisu zatvarali usta sa moronskim komentarima i cerekanjem, razgovoranjem mobilnim telefonom i generalnim debilisanjem. Ovo je poslednji put da u bioskopu gledam film koji zahteva IQ 75+. Sva sreca pa je skoro polovina publike napustila projekciju negde na pola.
Ovo nije avanturisticko/akcioni film poput 13. ratnika ili pathfindera, vec vise nalik na nesveti brak Tarkovskog i Wernera Hercoga sklopljen u konferencijskoj sali kopenhaske filmske akademije.
Ne razumem ljude koji idu u bioskop da gledaju filmove o kojima nista prethodno nisu procitali (osim eventualno na FESTu, ali to je druga prica). Pa se onda silno iznenadjuju "kakav je bre ovo film?". Verovatno je i sam naziv doduse misnomer-ican, ali se ozbiljno pitam da li su selektori u bioskopu na uscu uopste pogledali film pre nego sto su ga uvrstili u repertoar i ako jesu-sta su mislili dodjavola.

Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Odgledao sam i ja.
Publika na ovoj projekciji nije bila toliko grozna - samo par ljudi iza nas su pricali... Ne mnogo i nisu zracili idiotizmom, tako da ih razumem (ko zna kakva bi bila moja reakcija da nisam znao sta me ceka, npr. da sam samo pogledao trailer) iako sam sve vreme prizeljkivao da najzad umuknu.
Selektori na Uscu rekao bih pokusavaju da imaju raznovrstan repertoar za razliku od svih ostalih bioskopa u gradu i na tome sam im ja mnogo zahvalan. Da sam ovaj film pokusao da gledam kuci samo bih ga prespavao (ili gledao svaki dan po pola sata pred spavanje kao filmove Tarkovskog). Isto vazi i za Antihrista kojeg sam gledao tamo prosle nedelje (tada smo imali vise srece - osim mene i troje kolega u sali je bilo jos neko dvoje koji su otisli na pola filma).
E sad Ciro mogao si da me upozoris da je film visokosimbolican, a ne samo oteeeeeeegnut, pa bih se bolje pripremio.
rekurzivno glupilo
CirKhan

Post by CirKhan »

Lebanon
Odlican izraelski (anti)ratni film o novackim iskustvima sa pocetka invazije libana '82.
Ocigledno inspirisan Das Boot i nalik takodje izraelskom Beufort (koji slika dogadjaje sa kraja tog istog rata). Klaustrofobican i napet ambijent utrube tenka i inovativna upotreba kamere kroz gun sight kao jedinog vizuelnog medijuma komunikacije sa spoljasnjim svetom.
Kapetan padobranaca je uber oficir.

Image
Fenjer-paša

Post by Fenjer-paša »

Schindler's List...
Dobar, drago mi je da sam ga konačno odgledao...
Sammael

Post by Sammael »

CirKhan wrote:Odgledao sam konacno Valhalla Rising.
Nit brilijantnijeg filma (preterujem malo..ali ne bas mnogo)
Preteruješ, ali baš mnogo. Film je pretenciozno đubre koje nema ni glumu, ni kinematografiju, ni simboliku (koju sam očekivao). Što reče jedan od mojih prijatelja s kojima sam sinoć gledao "ko zna koliko su love oprali kroz ovo."

To je bio moj indie film za ovu godinu, sada se vraćam starom dobrom plitkom holivudu (Clash of the Titans, krajem ove nedelje).

Gledao Wolfman-a par dana pre toga, sasvim pristojno iako je Anthony Hopkins bio malo previše drven na momente.
Fenjer-paša

Post by Fenjer-paša »

Shutter Island...
Odličan brainfuck. Pogotovo zato što i dalje ne znam da li je on na kraju samo sve želeo da okonča, ili je stvarno regresovao...
Barrel Dragon

Post by Barrel Dragon »

Fenjer-paša wrote:Shutter Island...
Odličan brainfuck. Pogotovo zato što i dalje ne znam da li je on na kraju samo sve želeo da okonča, ili je stvarno regresovao...
Ovo drugo.
Odgledao i ja. Film je dobar, mada prica vidjena par puta i predvidiv.
Image
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Bio bi dobar da je predvidljiv. Smorio me je kraj, mnogo bi bolje radio kao klasican noir (sto, iskreno, prva dva sata i jeste).

Nego, jedva cekam nove filmove Pitera Vira i Terensa Malika. To bre uvek vredi gledati u bioskopu.

Fenjer-paša

Post by Fenjer-paša »

Barrel Dragon wrote:
Ovo drugo.
A čemu onda poslednja rečenica i pomirljiv odlazak uz pratnju bolničara...?
shilja

Post by shilja »

Odgledah Knjigu Ilajevu. Pa... Malo ambijenta folauta, uz jos po nesto... Nije lose, nista specijalno ali nije lose.
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
shilja

Post by shilja »

Odgledao sam Trgovac snovima. Vrlo zanimljiv film, u nekim stvarima podseca na Nirvanu. Virtuelna eksploatacija treceg sveta.
Sammael

Post by Sammael »

Clash of the Titans - očekivano loš ali zabavan. Kao i u originalu, veze s grčkom mitologijom su... veoma fleksibilne. Premda, treba uzeti u obzir da u svakoj mitologiji (pa i grčkoj) ima po nekoliko verzija svakog mita.

Najveći problemi filma su (1) što Sam Worthington ne zna da glumi i (2) što Holivud uporno pokušava Hada da pretvori u đavola i glavnog negativca.
shilja

Post by shilja »

Posto sam samo gledao staru verizju aj mi reci gde se dovraga pojavljuje Had? Secam se Posejdona i Zeusa, ali Hada... :-k
Sammael

Post by Sammael »

shilja wrote:Posto sam samo gledao staru verizju aj mi reci gde se dovraga pojavljuje Had? Secam se Posejdona i Zeusa, ali Hada... :-k
Koliko se sećam, nema ga u staroj. U novoj verziji je glavni negativac.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

In Bruges

Jednoznacno preporucujem svima.
rekurzivno glupilo
Sammael

Post by Sammael »