Film koji ste poslednji gledali?
- opsidiannight
- Чика Дринки
nedelja
Au prepun dan:
Kengur Jack strava komedija
Jumper teenage akciona fantazija, nije lose za akciju jedino sto su prve dve trecine filma uvod u jednu makljazu i nije previse pojasnjeno sta se desava tj. zasto. El ovo snimljeno po nekom stripu ili knjizi?
Futurama dugometrazni "Go Bender, go Bender, go Bender". Nije tako urnebesno kao kratkometrazni crtaci ali se ne sme propustiti.
Svini Tod. Sem sto mjuzikle smatram nedostojnim umetnickim zanrom prica je divno tragicna sa puno Bartonovske morbidarije.
Kengur Jack strava komedija
Jumper teenage akciona fantazija, nije lose za akciju jedino sto su prve dve trecine filma uvod u jednu makljazu i nije previse pojasnjeno sta se desava tj. zasto. El ovo snimljeno po nekom stripu ili knjizi?
Futurama dugometrazni "Go Bender, go Bender, go Bender". Nije tako urnebesno kao kratkometrazni crtaci ali se ne sme propustiti.
Svini Tod. Sem sto mjuzikle smatram nedostojnim umetnickim zanrom prica je divno tragicna sa puno Bartonovske morbidarije.

"This time, next year, we'll be millionaires!"
Gledao danas, jako lepo i pored morbidne priche. A tek fotografija, dekori. Sve u svemu dobar film. Mozda da je muzika (pesme) malo manje brodvejska...
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.
Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Eto prezivesmo i Andreja Rubljova.
Saznao sam nesto novo - a to je da ovaj film moze da se gleda i odjednom.
Jos uvek mi je omiljeni deo filma kada on zaluta u ono pagansko selo.
Odoh da odgledam Knocked Up do kraja.
Saznao sam nesto novo - a to je da ovaj film moze da se gleda i odjednom.
Jos uvek mi je omiljeni deo filma kada on zaluta u ono pagansko selo.
Odoh da odgledam Knocked Up do kraja.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
He, he- zrtveno jare Shunak. Ja sam to izbegao :lol: :lol: :lol: U stvari, imao sam drugih, vetj dogovorenih stvari. Svakako bih voleo jednom da odgledam Rubljova na velikom platnu 8)
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.
- bojan
- WH rulesmaster
Shake Hands with a Devil
http://imdb.com/title/tt0472562/
Treba imati stomak ali IMO obavezno gledanje.
Kiss, Kiss, Bang, Bang
http://imdb.com/title/tt0373469/
Simpaticno parodiranje detektivskih filmova 30/40/50ih, ali (nazalost) ne mnogo vise od toga...
http://imdb.com/title/tt0472562/
Treba imati stomak ali IMO obavezno gledanje.
Kiss, Kiss, Bang, Bang
http://imdb.com/title/tt0373469/
Simpaticno parodiranje detektivskih filmova 30/40/50ih, ali (nazalost) ne mnogo vise od toga...
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
- bojan
- WH rulesmaster
Eastern Promises:
http://imdb.com/title/tt0765443/
Dobar. Lepo istrazena tema, Cronenberg u staroj formi. 8/10
Rise of The Footsoldier:
http://imdb.com/title/tt0901507/
Lepo poradjeno na temi. ali na momente prilicno dosadan sa par opstih mesta. 6.5/10
http://imdb.com/title/tt0765443/
Dobar. Lepo istrazena tema, Cronenberg u staroj formi. 8/10
Rise of The Footsoldier:
http://imdb.com/title/tt0901507/
Lepo poradjeno na temi. ali na momente prilicno dosadan sa par opstih mesta. 6.5/10
CYNIC, n.
- bojan
- WH rulesmaster
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
http://imdb.com/title/tt0443680/
Ovako dobar film nisam skoro odgledao...
http://imdb.com/title/tt0443680/
Ovako dobar film nisam skoro odgledao...
CYNIC, n.
Sjajan je.bojan wrote:The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Ja sam ga gledao u SCu, i u zivotu nisam video da je toliko ljudi izaslo sa projekcije. Negde na pola filma su poceli, i svakih minut-dva izadje jos neko. Strasno... Doduse projekcija jeste pocela nesto oko 10-11, a film je spoooor... I duuugacak.
Ali ja nisam odgledao bolji western jos od Unforgivena.
Cak se i Tijani svideo.
rekurzivno glupilo
- Slartibartfast
Evo, i ja se slazem sa iskazanim misljenjima. Posebno mi se dopao izgled filma, podseca me na Days of Heaven ili ovogodisnji There Will Be Blood. Ima necega u tim jalovim prerijama, sto samo otpadnici, ubice i slicni im mogu da prizovu.
Mada ni The Assassination... ni Unforgiven ne bih nazvao vesternima. Bas kao ni (odlicni) McCabe & Mrs. Miller. U pitanju su filmovi koji se igrom slucaja desavaju na americkom zapadu, ali ne prate osnovne (besmislene) postulate tog zanra.
Mada ni The Assassination... ni Unforgiven ne bih nazvao vesternima. Bas kao ni (odlicni) McCabe & Mrs. Miller. U pitanju su filmovi koji se igrom slucaja desavaju na americkom zapadu, ali ne prate osnovne (besmislene) postulate tog zanra.
- bojan
- WH rulesmaster
Josh jedan razlog zasto filmove ne treba gledati u bioskopima - da me gomila morona ne bi nerirala.Shunka wrote:...Ja sam ga gledao u SCu, i u zivotu nisam video da je toliko ljudi izaslo sa projekcije...
Ali ni jedno ni drugo nisu western nista vise nego sto je "Idi i vidi" ratni film - Kao sto se "Idi i vidi" desava u ratu tako se ova dva desavaju na "divljem zapadu".Ali ja nisam odgledao bolji western jos od Unforgivena.
A to je bitno zasto?Cak se i Tijani svideo.
:lol:
CYNIC, n.
- bojan
- WH rulesmaster
Mislim da je reziser gledao "The Long Day's Dying" iz 1968.Slartibartfast wrote:Evo, i ja se slazem sa iskazanim misljenjima. Posebno mi se dopao izgled filma, podseca me na Days of Heaven ili ovogodisnji There Will Be Blood. Ima necega u tim jalovim prerijama, sto samo otpadnici, ubice i slicni im mogu da prizovu.
Tempo filma, dijalozi karaktera, atmosfera...
http://imdb.com/title/tt0063237/
CYNIC, n.
- Slartibartfast
@Beta
Pa nije da je bitno, samo je indikativno po pitanju dveju cinenica: film valjda, i Tix je u stanju da ceni dobar film cak i ako 'se desava na "Divljem Zapadu"'.
Znam da ni jedan ni drugi film zanrovski nije western.
Pa nije da je bitno, samo je indikativno po pitanju dveju cinenica: film valjda, i Tix je u stanju da ceni dobar film cak i ako 'se desava na "Divljem Zapadu"'.
Znam da ni jedan ni drugi film zanrovski nije western.
rekurzivno glupilo
- Barrel Dragon
Evo bas pogledah "Vetar koji njise jecam" - ako se dobro secam tako je prveden u nas - a u originalu: "The Wind That Shakes The Barly"
http://www.youtube.com/watch?v=Hc61Cjmmbkg
Mnooogo mi se svideo film - jedan od najboljih koje pogledah u zadnje vreme.
http://www.youtube.com/watch?v=Hc61Cjmmbkg
Mnooogo mi se svideo film - jedan od najboljih koje pogledah u zadnje vreme.
Djenrale uzalud te traze,
cuvaju te sve bozije straze.
- bojan
- WH rulesmaster
Neopevano sranja sa takvim sakacenjem price o tim ljudima da je to tragicno... Efekti kao gori nego kod jeftine ex-Yu produkcije, prica kao u "Slavici"... I za poslasticu - napravljeno od strane coveka koji je sve veze svog oca povukao kako ne bi otisao u Afganistan.Barrel Dragon wrote:..." 9 ROTA"...
To govori mnogo o tebi.Jedini dobar ruski ratni koji sam gledao!
Potrazi malo sta o filmu kazu ljudi koji su tamo bili. To mi mnogo vise znaci od bilo koje kritike.POkupio je brdo dobrih kritika svuda u svetu, a radnja je Avganistan 1988.
Ili odgledaj "Afganskiy Izlom" (Afghan Breakdown) - beskonacno bolji.
CYNIC, n.
Re: Film koji ste poslednji gledali?
Da, taj film je los.
Ono, predstavlja izvestan pomak za rusku kinematografiju, u cisto komercijalnom smislu (iako Beta tvrdi suprotno
).
Ali radjen je kao americki film o Vijetnamu. Nema veze sa realnim dogadjajima koji stoje iza filma.
Neistinitost filma je cak inspirisala neke ljude da se dublje pozabave tematikom, sto je rezultiralo dokumentarnom igrom 'Pravda o 9-toj rote', razvijanom istovremeno sa istoimenim dokumentarnim filmom.
Ono, predstavlja izvestan pomak za rusku kinematografiju, u cisto komercijalnom smislu (iako Beta tvrdi suprotno

Ali radjen je kao americki film o Vijetnamu. Nema veze sa realnim dogadjajima koji stoje iza filma.
Neistinitost filma je cak inspirisala neke ljude da se dublje pozabave tematikom, sto je rezultiralo dokumentarnom igrom 'Pravda o 9-toj rote', razvijanom istovremeno sa istoimenim dokumentarnim filmom.
rekurzivno glupilo
- Slartibartfast
"The Wind That Shakes The Barley", sa druge strane, zaista jeste odlican film.
Inace, "4 meseca, 3 nedelje i 2 dana" se daje svaki dan u DKC -u sve do pocetka festivala kratkometrazno/dokumentarnog filma, 25. marta. Projekcije su, mislim, u 17 i 19h. Iskrene preporuke.
Inace, "4 meseca, 3 nedelje i 2 dana" se daje svaki dan u DKC -u sve do pocetka festivala kratkometrazno/dokumentarnog filma, 25. marta. Projekcije su, mislim, u 17 i 19h. Iskrene preporuke.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.
-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
- bojan
- WH rulesmaster
U komercijalnom da, u svakom drugom takodje je to veliki korak ali unazad. A taman su rusi '80ih naucili da prave fine ratne/o fatu filmove...Shunka wrote:Da, taj film je los.
Ono, predstavlja izvestan pomak za rusku kinematografiju, u cisto komercijalnom smislu (iako Beta tvrdi suprotno).
Imas gomilu americkih filmova o Vijetnamu koji su uradjeni beskrajno bolje i realnije. Ironicno ali "Vod" od O.Stoun-a je prilicno netacan.Ali radjen je kao americki film o Vijetnamu. Nema veze sa realnim dogadjajima koji stoje iza filma.
CYNIC, n.
'Vod' zapravo nisam gledao.
A ima dobrih, svakako.
A ima dobrih, svakako.
rekurzivno glupilo
"Grdno gresis sinak..."Josh jedan razlog zasto filmove ne treba gledati u bioskopima - da me gomila morona ne bi nerirala.
Pazi sta se meni dogodilo pre vise od 10 godina. Odemo ortak i ja do Kozare da pogledam onaj film "Spavaci" sa Bred Pitom, De Nirom, Bejkonom itd. Sednemo mi, a onako malo iskosa ispred nas pa sa nase desne strane sednu 2 "zeldija" i to jedan sa sve tarzankom. I tece tako film - nailazi scena gde Kevin i ostali strazari po prvi put siluju onu decu -tek ce ti lik sa tarzankom na sav glas: "...pu(lik je pljunuo a ne izgovorio), p***a ti materina pe******o jedna mamu ti j***m bolesnu..." ustade lik sav crven u licu i izadje iz sale -a za njime trci njegov ortak govori mu:"...ma brate toi je samo film sta se nerviras..." kidao sam se od smeha danima nakon toga na i dan danas se ismejem kada se setim te scene.
Dogadjaj br2: Dom Sindikata tu je pored mene "Veliki Kralj Ispod Planine" Livada Veliki i jos jedanm nas ortak i neke ortakinje. Ubede one nas da gledamo ono govno "Perl Harbur" sa Ben Aflekom. Liovada Veliki vec vidno isfrustriran cinjenicom da cemo gledati pomenuti film umesto neke makljaze koju smo originalno planirali useda do mene. Krece film i negde vec nakon dobrih pola lsata-sat Ivan od muke podrigne na sav glas - neki par se zabezeknuto okrenu ka nama tek ce njima Ivan:"Ziveli"!!
Ja se tu previjam od smeha tek na platnu se ona nesretnica iz filma muci sa nekom moralnom dilemom da li ponovo da spava sa nekim likom ili ne - tek Ivan car na sav glas: "Ma 'ajde sestro daj mu nije ti od sapuna nece se istrositi/istopiti...", sledi provala smeha u sali barem jedno dva reda ispred i iza nas su se smejala do kraja filma....
Tako da kao sto vidis ici u bioskop je kadkad pravi dozivljaj... :D
Djenrale uzalud te traze,
- Slartibartfast
Apsolutno se slazem. Filmovi koji ne zahtevaju paznju su dusu dali za takve okolnosti. Sa druge strane, tesko da ce biti bas debila na ozbiljnijim filmovima. Ergo, bioskop se u vecini slucajeva isplati.
Izuzeci bi bili filmovi kao 'Sveto mesto', koji je cela sala osim mene i jednog ortaka shvatila ozbiljno.
Btw, 'Spavaci' je film koji je svojevremeno bio popljuvan na potpuno besmislenim osnovama. Meni se oduvek dopadao.
Izuzeci bi bili filmovi kao 'Sveto mesto', koji je cela sala osim mene i jednog ortaka shvatila ozbiljno.
Btw, 'Spavaci' je film koji je svojevremeno bio popljuvan na potpuno besmislenim osnovama. Meni se oduvek dopadao.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.
Spavači rulaju, pogotovu kad izbuše čuvara, a niko u baru to ne vidi... 8)
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Meni je odlazak u bioskop oduvek bio dozivljaj. I trudim se sto vise filmova gledati u bioskopu. Publika mi nikada nije smetala.
rekurzivno glupilo
Ja sam pre par godina redovno isao u bioskop a sada jok...sve gledam kuci...smor
Jedino sto sam bio u Delta city, gledao Cloverfield...publika mi ne smeta uglavnom ja smetam njima
sta cu, moram da komentarisem ako je glup film :?
Jedino sto sam bio u Delta city, gledao Cloverfield...publika mi ne smeta uglavnom ja smetam njima

Upravo placem od smeha :lol: :lol: :lol:Ota wrote: Dogadjaj br2: Dom Sindikata tu je pored mene "Veliki Kralj Ispod Planine" Livada Veliki i jos jedanm nas ortak i neke ortakinje. Ubede one nas da gledamo ono govno "Perl Harbur" sa Ben Aflekom. Liovada Veliki vec vidno isfrustriran cinjenicom da cemo gledati pomenuti film umesto neke makljaze koju smo originalno planirali useda do mene. Krece film i negde vec nakon dobrih pola lsata-sat Ivan od muke podrigne na sav glas - neki par se zabezeknuto okrenu ka nama tek ce njima Ivan:"Ziveli"!!
Ja se tu previjam od smeha tek na platnu se ona nesretnica iz filma muci sa nekom moralnom dilemom da li ponovo da spava sa nekim likom ili ne - tek Ivan car na sav glas: "Ma 'ajde sestro daj mu nije ti od sapuna nece se istrositi/istopiti...", sledi provala smeha u sali barem jedno dva reda ispred i iza nas su se smejala do kraja filma....
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- Barrel Dragon
Kad smo kod bioskopa!
Bila je 98. ili 99. sad se ne secam, kad je izasao Titanik. Dobio ga ja na divx, seo, gledo, smorio se. Traje pola godine!
Nekoliko dana zatim, krenuo sa ortacima do grada, prolazimo pored bioskopa, kad pola mog odeljenja ( naravno zenski deo) stoji na ulazu za projekciju istog.
hah, prolazim ja pored njih, javljam im se i tihim glasom izustim:" Leonardo Di Kaprio umire na kraju!!!" (samo to i nista vise
)
Jos i danas se secam tih urlika, gnusanja i svega ostalog sto ide uz to. KAko su im face samo bile kisele! hehe...
Bila je 98. ili 99. sad se ne secam, kad je izasao Titanik. Dobio ga ja na divx, seo, gledo, smorio se. Traje pola godine!
Nekoliko dana zatim, krenuo sa ortacima do grada, prolazimo pored bioskopa, kad pola mog odeljenja ( naravno zenski deo) stoji na ulazu za projekciju istog.
hah, prolazim ja pored njih, javljam im se i tihim glasom izustim:" Leonardo Di Kaprio umire na kraju!!!" (samo to i nista vise

Jos i danas se secam tih urlika, gnusanja i svega ostalog sto ide uz to. KAko su im face samo bile kisele! hehe...

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
http://imdb.com/title/tt0408236/
'naci film je veristicki... bolestan 8O
http://imdb.com/title/tt0408236/
'naci film je veristicki... bolestan 8O
- bojan
- WH rulesmaster
Ma sve je to super ali onda oni pocnu da pevaju... A prema njegovom pevanju Karleusa zvuci umilno...
CYNIC, n.
to me je na prvi pogled iznerviralo, al samim tim sto je mjuzikl cini ga jos vise creepy 8)
-
no country for old men
- bojan
- WH rulesmaster
Big Fish, Tim Burton
Josh jedna preporuka.
Josh jedna preporuka.
CYNIC, n.
- Dawngreeter
Ja sinoc odgledah Cloverfield. U opste nisam ocekivao takav film. Skroz sjajno.
E sad ga bas nadje. A Corpse Bride? Mislim da je samo ne-Burtonovska muzika (sto ce reci muzika koju nije pisao Elfman) neocekivano... pa... drugacija u odnosu na ostale njegove filmove. Inace mislim da je film sjajan.bojan wrote:Ma sve je to super ali onda oni pocnu da pevaju... A prema njegovom pevanju Karleusa zvuci umilno...
Ali se zato ovde sasvim slazemo. Taj film je prvi u dugo vremena koji me je stvarno rasplakao. (Yeah, I'm man enough to admit it :D )Big Fish, Tim Burton
Josh jedna preporuka.
I? I? Ocekujem nesputana odusevljavanja! :DKo, jel' ja? wrote:no country for old men
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?

- bojan
- WH rulesmaster
Lepo sam rekao - film je josh nevidjena kombinacija vec vidjenih elemenata.Dawngreeter wrote:Ja sinoc odgledah Cloverfield. U opste nisam ocekivao takav film. Skroz sjajno.
CYNIC, n.
-
Da, svideo mi se. Film je krajnje jednostavan, nema palamudjenja i preteranog objasnjavanja, kao ni bespotrebnog dijaloga. Bas je 'cut to the point' ili koji je vec izraz.Dawngreeter wrote:I? I? Ocekujem nesputana odusevljavanja! :DKo, jel' ja? wrote:no country for old men
Akcioni film u kome nema grandomanije prava je retkost.
Nikada ne bih ocekivao da ce se tebi (velikom cinikubojan wrote:Big Fish, Tim Burton
Josh jedna preporuka.

Meni je to inace omiljeni od Burtonovih filmova. Mada mislim da je to najpre zbog toga sto sam ga gledao pre vecine drugih.
rekurzivno glupilo
- bojan
- WH rulesmaster
To sto sam ja veliki cinik nema veze sa time da li je to dobar film.Shunka wrote:...Nikada ne bih ocekivao da ce se tebi (velikom ciniku) svideti ovaj film!...
Poredjenje izmedju The Big Fish i Amelije je kao poredjenje izmedju teksaskog rostilja i McDonaldsa - i jedno i drugo je hrana.Zaboga, ti mrzis Ameliju...
CYNIC, n.
-