Film koji ste poslednji gledali?
Re: Film koji ste poslednji gledali?
Mnogo dobar anime je i dalje anime, tako da svi vi koji se lozite "ne gledam anime, a gledam GitS", face it, gledate anime... :P
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
-
Stvar je u tome da li gledas anime zato sto je anime, ili zato sto je dobar film?
Pa Ghost in the Shell ne mozes da nazoves anime filmom, jer je baziran na manga serijalu, a pride jos ima i dve serije (i 2 filma)... Tako da je to klasican anime/manga serijal, kao prvo. Ali ne, ja prvenstveno gotivim anime filmove/serije jer mi se svidjaju sami po sebi, a ne zato sto je anime, ali ako me neko pita da li gledam anime, naravno da cu reci da. Ne mnogo, i ne skidam svaki anime koji mi padne pod ruku, ali navedeni filmovi/serije su mi medju najboljim stvarima koje sam ikad odgledao:
Basilisk
Fullmetal Alchemist
Karas
Vampire Hunter D: Bloodlust
Jbg, ne pravi niko kvalitetne fantasy filmove, pa ce za to anime da posluzi...
Basilisk
Fullmetal Alchemist
Karas
Vampire Hunter D: Bloodlust
Jbg, ne pravi niko kvalitetne fantasy filmove, pa ce za to anime da posluzi...
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
Gnusna laz.Gorbash wrote:Jbg, ne pravi niko kvalitetne fantasy filmove, pa ce za to anime da posluzi...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
- bojan
- WH rulesmaster
A koji je to kvalitetan fantasy film uradjen u zadnjih 5-6 godina?Shunka wrote:Gorbash wrote:...Gnusna laz.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Pirati sa Kariba, Panov Lavirint, Corpse Bride, Big Fish... Seticu se jos.
rekurzivno glupilo
- bojan
- WH rulesmaster
Rekoh dobar.Shunka wrote:Pirati sa Kariba
Ne zabavan na mentalno retardiran nacin.
OK, u nedostatku drugih stvari priznacu ovo kao film inspirisan fantasy mitologijom.Panov Lavirint
Film, ne crtani.Corpse Bride
E sada si odvalio. Skoro pa kao kada si Big Fish poredio sa onom nesrecom od Amelije kao veoma slican.Big Fish...
PS. Nevezano za temu - prevukao se i treci deo Generation Kill-a. \:D/
CYNIC, n.
- Dawngreeter
Ghost in the Shell je toliko udaljen od manga atmosfere da se pre moze reci da citira strip u par navrata nego da je filmovana verzija stripa. Apsolutno jedini vredan anime gledan od strane moje persone koji jeste ostao veran literarnom predlosku je Akira. Mislio sam jedno vreme i da je Hellsing u toj kategoriji dok se nisam zajebao, kupio svih pet u tom trenutku izaslih knjiga i onda zaista iskreno zeleo da mi pukne neki tumor u mozgu i prekrati mi muke. Ne znam ko je kriv za toliko bolje odradjenu seriju ali coveku treba dati orden sto je od onakvog sranja napravio nesto sto valja. A onda su cak krenuli i da prave novu animiranu seriju ispocetka, koja vise odgovara piscu/crtacu jer je vernija stripu i tako je katastrofalno govno da nemam reci.Gorbash wrote:Pa Ghost in the Shell ne mozes da nazoves anime filmom, jer je baziran na manga serijalu, a pride jos ima i dve serije (i 2 filma)...
U svakom slucaju, dobar anime je izuzetak a ne pravilo. Slusajuci ljude koji su mi govorili "ako ti se svidja GitS onda gledaj i..." ostao sam scarred for life posle Triguna (celu jednu epizodu izdrzao), Apple Seed, Biohunters (valjda? tako nekako) i jos par slicnih. Zakljucak je, ako sintagma "dobar anime" figurira u preporuci, izbegavati u sirokom luku.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?

Meni je Hellsing bio nevidjeni smor. Sa jednim izuzetkom - spica. Pesmu iz spice redovno slusam.
Sto se Ghost in the Shell-a tice, slazem se.
Sto se Ghost in the Shell-a tice, slazem se.
rekurzivno glupilo
- Dawngreeter
Jest' jest'. Skinuh ceo soundtrack zbog uvodne spice i kao ok je, ali nista za padanje u nesvest. Ali ta uvodna pesma, World Without Logos, je jebeno fenomenalna.

- opsidiannight
- Чика Дринки
Pa, Japanci kad ubodu onda ubodu do koske.

"This time, next year, we'll be millionaires!"
...Pirati sa Kariba, Panov Lavirint, Corpse Bride, Big Fish... Seticu se jos.
Jel su i Ocajne Domacice po tebi fantasy serija, posto tamo je narator mrtva riba, znaci ocigledno undead, sto ce reci, to je fantasy!
Ama bas nista od ovoga sto si naveo ne moze da se smatra pravim fantasy-em, vec filmovi sa malim elementima fantasy-a i to redom: Akciona komedija, Drama, Crtac, Retardiranosranje.
Ovo je u sustini, spot-on opis animea. Ima ih toliko jbno mnogo, da je 80% stvarno onako kako je Dawngreeter rekao, sem sa par izuzetaka koji pomeraju granice dobre price/kulnosti/itd - prvenstveno mislim na FMA, pa onda Vampire Hunter D, Karas, Basilisk i Ninja Scroll (mada su ova poslednja 2 maltene iste anime). Berserk je imao finu ideju, nazalost odsustvo bilo kakve price. Wolf's Rain, opet fina zamisao ugrozena nedostatkom bilo kakve akcije. EVA, previse filozofiranja i konfuzije, trebalo je da se zaustave na makljazi ogromnih biomehanickih robota. Shaman King bi bio super da nije decija serija. Itd itd.Pa, Japanci kad ubodu onda ubodu do koske.
- Dawngreeter
Svestan si, naravno, da si sam sebi izbio bilo kaakv dalji argument za anime?Gorbash wrote:Crtac
Pa, ne. Pre ce biti 99.99%.Gorbash wrote:da je 80% stvarno onako kako je Dawngreeter rekao

I sam znas da japanski crtaci nisu isti kao i izbljuvci Tima Bartona i uvreda je za fantasy svet da se nesto kao Corpse Bride uopste poredi sa bilo kojim pristojnim animeom.Svestan si, naravno, da si sam sebi izbio bilo kaakv dalji argument za anime?
Sve dok je FMA u tih 0.01%, I'm ok with it. :PPa, ne. Pre ce biti 99.99%.
- Dawngreeter
Ah. Covek bez ukusa. Zamalo da pokusam nesto da objasnjavam, hvala.Gorbash wrote:izbljuvci Tima Bartona

Rece covek kome je svaki film sa Nathan Fillionom sjajan. Ni meni nije jasno zasto sam zapocinjao raspravu.
- opsidiannight
- Чика Дринки
Ehem, proveri koje je podrijeklo Corpse Bride kao price pa onda mrsi o tome da li je fantazija ili nije.

"This time, next year, we'll be millionaires!"
-
Stardustbojan wrote:A koji je to kvalitetan fantasy film uradjen u zadnjih 5-6 godina?Shunka wrote:Gorbash wrote:...Gnusna laz.
- bojan
- WH rulesmaster
Vala jeste.Ko, jel' ja? wrote:...Stardust
Hvala ti depresivni covece.

CYNIC, n.
Dreamquest.bojan wrote:A koji je to kvalitetan fantasy film uradjen u zadnjih 5-6 godina?
- bojan
- WH rulesmaster
CYNIC, n.
-
Moram priznati da je to jedan od boljih fantazi filmova 

Evo poceo sam i ja da gledam taj Generation Kill. Dobra je serija, ali IMO, nedostaje malo akcije. Buduci da se prva epizoda zove GET SOME, ocekivao sam nista sem akcije, ali dobro valjda ce ostale biti bolje. Ali je stvarno super i ovi marinci su takvi kraljevi, cepam se nonstop.
Marinac dobije pismo od nekog klinca koji im zeli da proglase mir da niko ne mora vise da se tuce blabla, i ovaj odgovara:
Marinac dobije pismo od nekog klinca koji im zeli da proglase mir da niko ne mora vise da se tuce blabla, i ovaj odgovara:
Znaci kolikooooo je samo dobro. :DDear Frederick. Thank you for your nice letter, but I am actually a U.S. Marine who was born to kill, whereas clearly you have mistaken me for some sort of wine-sipping communist dick-suck. And although peace probably appeals to tree-loving bisexuals, like you and your parents, I happen to be a death-dealing, blood-crazed warrior who wakes up every day just hoping for the chance to dismember my enemies and defile their civilizations. Peace sucks a hairy asshole, Freddie. War is the motherfucking answer. But thanks for writing anyway. Your pal, Ray.
- bojan
- WH rulesmaster
Koji deo "radjena po knjizi (zapravo dnevniku) novinara ti nije jasan?Gorbash wrote:...Dobra je serija, ali IMO, nedostaje malo akcije.
Ili su trebali da ubacuju nesto cega nije bilo da bi paceri koji ocekuju novi "Delta Force" bili zadovoljni?
Procitaj knjigu bice ti jasno zasto se zove get some.Buduci da se prva epizoda zove GET SOME,
http://www.rollingstone.com/politics/st ... ller_elite
Meni je bas dobra je fenomenalno objasnjava da rat nije 24h akcija, vec uglavnom nevidjeni smor, svadja sa idiotima, gomila gluposti koja te smara....ocekivao sam nista sem akcije, ali dobro valjda ce ostale biti bolje.
Marinac dobije pismo od nekog klinca...
Person has a squarish head and blue eyes so wide apart his Marine buddies call him Hammerhead or Goldfish. He's from Nevada, Missouri, a small town where "NASCAR is sort of like a state religion." He speaks with an accent that's not quite Southern, just rural, and he was proudly raised working-poor by his mother. "We lived in a trailer for a few years on my grandpa's farm, and I'd get one pair of shoes a year from Wal-Mart." Person was a pudgy kid in high school who didn't play sports, was on the debate team and played any musical instrument — from guitar to saxophone to piano — he could get his hands on.
Becoming a Marine was a 180-degree turn for him. "I'd planned to go to Vanderbilt on a scholarship and study philosophy," he says. "But I had an epiphany one day. I wanted to do my life for a while, rather than think it." It often seems like the driving force behind this formerly pudgy, nonathletic kid's decision to enter the Corps and to join one of its most elite, macho units was so he could mock it, and everything around him. A few days before moving out of its desert camp in Kuwait to begin the invasion, his unit was handed letters sent by schoolchildren back home. Person opened one from a girl who wrote that she was praying for peace. "Hey, little tyke," Person shouted. "What does this say on my shirt? 'U.S. Marine!' I wasn't born on some hippie-faggot commune. I'm a death-dealing killer. In my free time I do push-ups until my knuckles bleed. Then I sharpen my knife."
CYNIC, n.
Ma nisam istrazivao mnogo na temu pre nego sto sam je skinuo, jer mi je vec par ljudi preporucilo, pa sam ocekivao Band of Brothers 2 - Iraq. :D
Malo me smara sto stalno koriste neke skracenice, pa svaki cas moram da pauziram i guglam sta znace. :/
Pa vidim to sad, ne kazem da je zbog toga losija, ali nisam to ocekivao.Meni je bas dobra je fenomenalno objasnjava da rat nije 24h akcija, vec uglavnom nevidjeni smor, svadja sa idiotima, gomila gluposti koja te smara.
Malo me smara sto stalno koriste neke skracenice, pa svaki cas moram da pauziram i guglam sta znace. :/
- Dawngreeter
Vexille. 3D anime, ozbiljniji od vecine ali i dalje pati od problema naracije koaj dolazi niodakle i ne ide nikud, kljucnih tacaka koje se desavaju naizgled nasumicno, motivacije likova koja funkcionise samo u smislu osnove za "cool" scene. Najvise mi je kod ovakvih stvari zao sto je ideja mogla biti osnova za nesto sto valja. Ipak, vizuelno izgleda simpaticno. Kolorit i nacin renderovanja bizarno slican necemu sto sam ja hteo da vidim negde drugde.
Machine Girl. Eto kako anime glupost postaje do jaja kada se prebaci u igrani film. Apsolutni nedostatak koherencije, besmisleni dijalozi, tok price koji nema veze sa zivotom. Gomila krvi i otkinutih organa na sve strane, devojcica bez leve ruke koja umesto ruke ima gatling. Leteca giljotina. Drill bra. O da, jebeni drill bra. Dugo nisam toliko uzivao u nekom trash-u.
Machine Girl. Eto kako anime glupost postaje do jaja kada se prebaci u igrani film. Apsolutni nedostatak koherencije, besmisleni dijalozi, tok price koji nema veze sa zivotom. Gomila krvi i otkinutih organa na sve strane, devojcica bez leve ruke koja umesto ruke ima gatling. Leteca giljotina. Drill bra. O da, jebeni drill bra. Dugo nisam toliko uzivao u nekom trash-u.
Last edited by Dawngreeter on Mon Aug 11, 2008 2:17 pm, edited 1 time in total.

Gledah nekog matorog Robina Huda, glume Son Koneri i Odri. Ovaj je definitivno jedan od boljih. They all die happily ever after.
http://www.imdb.com/title/tt0075147/
http://www.imdb.com/title/tt0075147/
rekurzivno glupilo
- PainBringer
^Dobar je taj Robin Hud.
Ja pogledah "Chrysalis", francuski cyberpunk triler, sa noir feeling-om. Procitao sam dosta dobrih stvari o ovom filmu, ali se meni nije toliko dopao. Zao mi je sto jedna od kljucnih scena u filmu nije donela obrt kojem sam se nadao (i koji bi, po mom skromnom misljenju, ucinio film znatno boljim). S druge strane, film izgleda zaista odlicno - cista desetka, bar sto se mene tice. Konacni utisak je da ovaj film nije los, ali imam utisak da je prica iskoristila samo mali deo potencijala koji pooseduje - ispalo je previse... jednostavno. U svakom slucaju, vredi ga pogledati, posebno ako se ima u vidu da je ovo debitantski film doticnog rezisera. Bice vrlo zanimljivo sta ce uraditi sa sledecim filmom.
Ja pogledah "Chrysalis", francuski cyberpunk triler, sa noir feeling-om. Procitao sam dosta dobrih stvari o ovom filmu, ali se meni nije toliko dopao. Zao mi je sto jedna od kljucnih scena u filmu nije donela obrt kojem sam se nadao (i koji bi, po mom skromnom misljenju, ucinio film znatno boljim). S druge strane, film izgleda zaista odlicno - cista desetka, bar sto se mene tice. Konacni utisak je da ovaj film nije los, ali imam utisak da je prica iskoristila samo mali deo potencijala koji pooseduje - ispalo je previse... jednostavno. U svakom slucaju, vredi ga pogledati, posebno ako se ima u vidu da je ovo debitantski film doticnog rezisera. Bice vrlo zanimljivo sta ce uraditi sa sledecim filmom.

Veliki respect za Machine Girl :D
“The events which transpired five thousand years ago;
Five years ago or five minutes ago, have determined
what will happen five minutes from now; five years
From now or five thousand years from now.
All history is a current event.” -Dr. John Henrik Clarke (sic)
Five years ago or five minutes ago, have determined
what will happen five minutes from now; five years
From now or five thousand years from now.
All history is a current event.” -Dr. John Henrik Clarke (sic)
Ja opet gled'o The Shadow. Koja filmcina.
Inace, nacuo sam da je lik koji je radio Darkman dobio da radi novi film sa The Shadow-om.
Inace, nacuo sam da je lik koji je radio Darkman dobio da radi novi film sa The Shadow-om.
-
Assault on the Precinct 13. 8)
Nego, prvi put cujem za taj Genration Kill. Sad imam sanzan poriv da nabavim knjigu...
Nego, prvi put cujem za taj Genration Kill. Sad imam sanzan poriv da nabavim knjigu...
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
-
Šesta brzina
Jedan je Zoran Radmilović
Jedan je Zoran Radmilović
- Slartibartfast
Sky Captain and the World of Tomorrow
Jedno peti put. Apsolutno do jaja.
Jedno peti put. Apsolutno do jaja.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.
-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
-
Do elaborate.
Ne, cekaj, hm... Razradider to malo?
Ne, cekaj, hm... Razradider to malo?
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
- Dawngreeter
Mogu ja? Mogu ja? Evo ja!
Nebeski Kapetan i Svet Sutrasnjice je toliko do jaja da bi, u stvari, trebalo da se zove Nebeski Dojajni Kapetan i Do Jaja Svet Sledeceg Utorka.
Nebeski Kapetan i Svet Sutrasnjice je toliko do jaja da bi, u stvari, trebalo da se zove Nebeski Dojajni Kapetan i Do Jaja Svet Sledeceg Utorka.

ali sta je taj Nebeski Kapetan?
Sky Captain and the World of Tomorrow
- Slartibartfast
Slazem se sa Zorodocekivaocem
U pitanju je najbolja adaptacija pulp zanra jos od... sta znam, Indijane. Ma, zakon.

U pitanju je najbolja adaptacija pulp zanra jos od... sta znam, Indijane. Ma, zakon.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.