Artiljerija u 3,5
Moderator: Moderators
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Artiljerija u 3,5
Hm, i ovo je gore nego sto je bilo... Malko smo ga lose protumacili...
Evo ovako ide :
Pokazete tasku na tabletopu u shortu, mediumu ili longu koju vidite i koju zelite da gadjate. Na osnovu toga setujete dificulty. Bacite kocku. Ako promasite-nista. Ako pogodite, povucete imaginarnu liniju od centra svoje baze do te tacke. Sve figure pod tom linijom su pogodjene (DA,da dobro ste procitali). Prva snagom normalnom, ostale str/2. Obratiti paznju da , ako linija prelazi preko modela u hth, nema randomization rolla.
3,5 se cini sve glupljim i glupljim by the minute. Mislim da cu sve cesce da igram warhammer
Evo ovako ide :
Pokazete tasku na tabletopu u shortu, mediumu ili longu koju vidite i koju zelite da gadjate. Na osnovu toga setujete dificulty. Bacite kocku. Ako promasite-nista. Ako pogodite, povucete imaginarnu liniju od centra svoje baze do te tacke. Sve figure pod tom linijom su pogodjene (DA,da dobro ste procitali). Prva snagom normalnom, ostale str/2. Obratiti paznju da , ako linija prelazi preko modela u hth, nema randomization rolla.
3,5 se cini sve glupljim i glupljim by the minute. Mislim da cu sve cesce da igram warhammer

Re: Artiljerija u 3,5
Problem sa WHom je sto nije pogodan za igranje u Starcevom klubu...Pendargon wrote:Mislim da cu sve cesce da igram warhammer
Da, ova artiljerija je glupa.
Nego, ono sto raduje je cinjenica da kao igracka zajednica druzno reagujemo na izmene pravila, niko ne kuje zle planove da najzad dominira nad svima ostalima zahvaljujuci novim munchkin mogucnostima, tj. rupama koje se pojavljuju u sistemu...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
- slayer king
@Shunka
Sta je tu cudno(sto svi kukamo) ,pa sad i ja mogu da smislim zlu listu, sta tu nije glupo.........
Sta je tu cudno(sto svi kukamo) ,pa sad i ja mogu da smislim zlu listu, sta tu nije glupo.........

Last edited by slayer king on Fri Oct 13, 2006 9:38 am, edited 1 time in total.

opsidiannight wrote:Čitaj moje postove, šećeru.
Artiljerija zapravo pravi manje probleme po novim pravilima; taj str/2 momenat se primenjuje na svaki sledeci damage roll, znaci str/2 2meta, str/4 treca meta , itd.. Sem toga i dalje stoji onaj momenat da nije bas lako coveku koji uzima u obzir tvoj top namestiti vise modela u liniju 
Uz to je top nepokretan, i mozes imati samo 1. Doduse i dalje odstreljuje tvoje velike i grozne tabadzije i sa 2,2 dmg rollom
ali to nekako sada moze da uradi i dosta strelaca sa dobrim bullseye rollom.
Da, cool momenat u novim battle pravilima: iskoristis Forced March na svoj model kako bi ga pomakao blize socnoj meti a onda je odstrelis na bullseye... sweet

Uz to je top nepokretan, i mozes imati samo 1. Doduse i dalje odstreljuje tvoje velike i grozne tabadzije i sa 2,2 dmg rollom

Da, cool momenat u novim battle pravilima: iskoristis Forced March na svoj model kako bi ga pomakao blize socnoj meti a onda je odstrelis na bullseye... sweet

- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Ne. Top je teska artiljerija i str svakog damage rola mu je ista.Artiljerija zapravo pravi manje probleme po novim pravilima; taj str/2 momenat se primenjuje na svaki sledeci damage roll, znaci str/2 2meta, str/4 treca meta , itd.. Sem toga i dalje stoji onaj momenat da nije bas lako coveku koji uzima u obzir tvoj top namestiti vise modela u liniju Wink
Uz to je top nepokretan, i mozes imati samo 1. Doduse i dalje odstreljuje tvoje velike i grozne tabadzije i sa 2,2 dmg rollom Wink ali to nekako sada moze da uradi i dosta strelaca sa dobrim bullseye rollom.
Huntsman se pomera. Probali danas ja i shunka. Strasno je, narocito sada kada nema distribucionog rola u hth

- slayer king
Ma grozna je...
Tj. ovakav princip artiljerije oslabljuje one koji imaju manji AIM (Dwarf Bombardier pre svega, ali i Wolfen Sentinel), ali zato prilicno ojacava one kojima je AIM veliki (Grifonski top, Huntsman of Vile-Tis).
Ali zato ce Zulufic biti vrlo srecan sto su ispravili nelogicnost koju je jako voleo da istice - Sentinela koji pogadja prvu svoju metu na 6 (zbog brojnih rana), a prvu sledecu na 3...
Tj. ovakav princip artiljerije oslabljuje one koji imaju manji AIM (Dwarf Bombardier pre svega, ali i Wolfen Sentinel), ali zato prilicno ojacava one kojima je AIM veliki (Grifonski top, Huntsman of Vile-Tis).
Ali zato ce Zulufic biti vrlo srecan sto su ispravili nelogicnost koju je jako voleo da istice - Sentinela koji pogadja prvu svoju metu na 6 (zbog brojnih rana), a prvu sledecu na 3...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
- jorgurt hlebozvak
Huntsmen
Strašno. Znači Huntsmen lepo priđe fray-u sa prave strane, i opali po željenoj figuri. Npr po Predatoru koji je tek pritrčao gomili i stoji nekako sa strane, sa spoljne strene gomile. Onaj ko vodi Huntsmena jednostavno stavi marker iza Predatora i opali ga snagom 10 na 2+. Želim da pribavim još jednog Huntsmena.
orks rules!!! Osim kad to nije slučaj.
- jorgurt hlebozvak
Huntsmen
Šteta. Ali nema veze. Ni ovaj jedan ne deluje bezazleno. Uostalom, možda je i bolje ne preterivati u trošenju poena na Huntsmene. I oni mogu da dobiju keca. Sad interesantnije deluju Slasher-i koji su ambidekstrični, skauti i assassini, kao i Warriors of Blood koji su ambidekstrični, a realno mogu da se odbrane
orks rules!!! Osim kad to nije slučaj.
- Dervish the neki
jorgurte, jos ako teras revelation:impure mozes ovim warriorima da das concetration/1 u att i def! Mada je pitanje da li je pametnije dati im toxic ili concentration...
--
Dervish the koncentrisano toksicni
--
Dervish the koncentrisano toksicni
There really isn't a polite way to say:
"your game fucking sucks and I'm going to take my chances with the Rifts game run by the autistic kid"
When I play doctor, I play to win.
"your game fucking sucks and I'm going to take my chances with the Rifts game run by the autistic kid"
When I play doctor, I play to win.