[WHFRP] [Previranje] Players thread

Ako želite da igrate ili vodite FRP preko foruma, ovo je mesto za vas

Moderator: Moderators

cpu088

Post by cpu088 »

Dobro jutro :)

Elem, totalnoo OOC:

@IG:
"prvo pitanje jel zna iko od ovih nasih svestenika da pomogne" - nemam pojma, LW jos nije odabrao magije koje zna, on ima pristup magiji za slabo lecenje (slabije od vesticinog); ti takodje znas tu istu magiju, ali je bacas drugacije i od magova i od svestenika, a megabaja tek treba da se ukljuci.
Za prirodan oporavak od takve povrede ti treba najmanje mesec dana mirovanja - znaci, zaboravi. Mozes: a) da sepas i da se ponasas kao covek sa povredjenom kosti; b) da platis vestici silne pare da te ljudski izleci (kukaj Elfici za kintu) c) da trazis drugog lekara (napomena, vestica je najbolji, ali ne i jedini) d) da lepo popijes bocicu
Sta se desilo: vestica nije htela da se trosi (mana poeni) da te ozbiljno leci, pa ti je uvalila bocicu, i malo te zakrpila da ti da izbor - sve to zbog pecurki.
Minotaur: trofeji su odlicna ideja, ako si pokupio glavu, racunaj da ju je krcmar kupio odmah za 100 zlatnika, da ste postali poznati u kraju, i da je glava okacena na ulazu u krcmu (kao maskota). Kako delite zlato, vasa je stvar. Tvoja prica ne podrzava da ti znas ista o magiji (cak: ti si mag, a toga nisi ni svestan), tako da inicijativa za prikupljanje magicnih sastojaka ne moze da dodje od Djokice - tako nesto mogu da predloze Morijana, Maximillian ili Gregor, i opet, delovi koje vi ponesete mogu, a ne moraju, da vrede nesto.
Dalje, osim Morijane i Skartne, ostali niste ni videli grad. Tamo moze da bude svacega: svestenika, magova, lekara, trgovaca, kurvi, lopova, gradjana, vojnika, svestenikam hramova (postoje hram Sigmara i hram Ulrika) - sve sto jedan grad og 1500 stanovnika moze da ima. Sto se razgovora kod vestice tice, iz vasih postova se videlo da ste vi zaboravili zasto ste dosli kod nje (verovatno od soka posle minotaura ili od njene magicne sume): sva prica je bila o lecenju Djokice i o postavljanju "pravog pitanja" - niko od vas, medjutim, nije precizirao koje je to pitanje. (Odgovor: 42)
@playa:
Relativno vam se nije isplatio - upoznali ste se sa vesticom, ona vam je obecala da ce vas leciti (za cenu) - mogla je i da vas iskasira, ona ima sasvim docoljno posla i bez vas. Djokica je funkcionalnom stanju, nije kao nov, ali radi (a magija koju on licno ima bi mozda mogla da mu pomogne kad bi mogao da je baci na sebe - a ne moze. dosta zavisi od izbora magija vasih svestenika), i dobili ste magicni napitak koji mozete da iskoristite kad god hocete (to mu vredi otprilike 150-200 zlatnika). U pravu si da ona nije za ozbiljnu vezu, i da Martin jeste. Uz to ste sutrli minotaura, isprobali kako funkcionisete kao druzina u borbi, uzeli trofej itd.
Sto se Skartne tice, sve to stoji - svet funkcionise i bez druzine i vaseg questa. kovac bi primio Skartnu na posao (pre svega zbog znanja pauljackog) i bi mu zapamtio kad bi ga ovaj ispalio. Kakve bi to konkretne posledice imalo, probajte i videcete :twisted: (ne katastrofalne, ali bi vam otezalo)
"Svi njegovi napori da uhvati na delu osobu koja vas prati su bili uzaludni." - procitaj Skartnin deo price; ja sam mislio da vam je on to sve ispricao. Erik III Klaushewitz, strazar, mu je rekao "Iz pouzdanih izvora je saznao da ste ti i tvoja druzina pod prismotrom, ali ko je to naredio, i ko obavlja tu prismotru on zaista ne zna."

@IG:
Razdvajanje druzine (kratkotrajno i u okviru grada) mozemo da izvedemo i tako sto bi svako napisao sta, gde i kako radi - ako ste svi u granicama normale, sledece sto biste dobili kao akcije bi bilo nakon vaseg sastanka i razmena informacija. Ako neko od vas pokusa nesto malo rizicno, to bi vec moglo da se iskomplikuje. Imajete u vidu da ste vi stranci u gradu (niko vas ne voli), ali niste Skartna (koga ce po kratkom postupku kad ga prepoznaju). Lektor prebiva u hramu ili u tvrdjavi, kako kad.
Jos jednom, vecini bi to bio prvi ulazak u grad. Ajmo ljudi, dao sam vam vec ogromnu gomilu informacija i hintova. I lagano, tek smo poceli...
XP - na moju zalost, moracu jos malo a vas davim sistemom. Poene cete dobiti sutra (obecao sam da bude jednom nedeljno) i poeni nemaju veze sa fajtom, vec sa vasim ukupnim akcijama tokom odredjenog vremenskog perioda. Toliko za sad. Pitajte i dogovarajte se... Srecno.
'Well we are wizards,' said Ridcully. 'We're supposed to meddle with things we don't understand. If we hung around waitin' till we understood things we'd never get anything done.'
IG
Bot

Post by IG »

Cool ja sam zaboravio i da imam tu moc lijecenja lol, a ovo zasto smo krenuli kod ove lol sam isto zaboravio, sto ti kazes fight nas je totalno omeo :) ali ipak mislim da to nasi karakteri u igri ne bi bas zaboravili jel nemaju svakodnevne obaveze kao mi :) Inace ja sam premotavao na forumu poruke i pokusavao da nadjem pricu o tome ali nisam uspio :( tako da sam na kraju odustao racunajuci da ce se neko vec sjetiti.

Uglavnom znaci treba da ispitamo te njegove rezidencije znaci mjesto gdje boravi u kuli i hram. Mislim da je za pocetak najbolje da krenemo kod Smirnofa :) i usput da ispitamo prosjake o rumorima (zlatno pravilo da se ne razdvajamo jer ce nam se desiti nesto lose :)), a takodje ja, narucjem pice za sve za stolom kada krcmar kupi glavu i podjelim lovu na onolko kolko nas ima, svima jednako znaci 14 zl svima racunajuci da nas ima 7, to je znaci 98 zl podjelimo i dva ostala zlatnika dam napojnicu krcmaru (racunam da elfica placa rucak ;)) i pitam ga da nam kaze sve o gradu potanko sta se desava, najnovije glasine i sve ostalo sto nam može biti od pomoći.

Ovo sam dodao u svom postu kojeg sam reeditovao i to je sve opisano u drugom pasusu :) takođe evo ih i Đokicine sposobnosti čisto da ih ne zaboravim i molim GM-a da ubaci to u opis karaktera koji smo radili na početku :) predlažem i ostalima da urade isto da bi znali kave su moći družine.

Moći: zna kakvo ce vreme da bude sutra, moze da izleci manje ozlede i lakse bolesti, oseti kad se velika opasnost priblizava, i ima povremeno vizije buducnosti

I na kraju pitanje šta je taj mor božanstvo LW-a, ako može samo malo objašnjenje :)
Last edited by IG on Wed Mar 29, 2006 9:06 am, edited 2 times in total.
Image
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

IG wrote:I na kraju pitanje šta je taj mor božanstvo LW-a, ako može samo malo objašnjenje :)
Bog smrti i snova.
IG
Bot

Post by IG »

Hvala, e da i pijem onu bocicu naravno :) osjećam da će mi biti potrebno da sam u top formi :)
Image
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Dakle koji je plan posto ne bih da ispalim patuljka a to je inace odlicna pozicija da budemo blize neprijatelju nego sto on ocekuje i dok je pod slabijim obezbedjenjem znas u svom brlogu bez garda :twisted:
Malo li je na ovu skupocu :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Ali su nam potrebni dokazi za bilo kakav napad na njega. Dovoljno je sto znamo ili mislimo da znamo da on dolazi tu ponekad.
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Sto se tice Smirnoffa, ja sam sa njim vec govorila.
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Imam jednu malu zamerku sto se tice ovog postovanja dogadjaja na dnevnoj bazi. Jako je tesko predvideti sve situacije koje se mogu desiti prilikom nekog razgovora i to sto na njih ne mozemo reagovati u trenutku jer nas ovako dovedes na svrsen cin. Mozda bi neki dogadjaji trebali da traju duze, u realnom vremenu (razgovor sa vesticom putem PM ili vise dana).
cpu088

Post by cpu088 »

@IG:
Ja ne mogu da editujem tvoje postove - ti mozes sam da to ubacis u pricu o liku ako hoces. Sto se tice vizija, imaces ih po jednu na svaki dan game-time-a.

@Mrzimsvee:
Ti u citavoj druzini imas najpotpunije znanje o haos kultistima ("Know thy enemy"). Ostali karakteri nemaju opravdanje da poseduju to znanje, osim ako im ti to ne ispricas...
Vreme je veliki problem u online frp-u - tempom kojim sada idemo mi smo za 7 dana igranja presli skoro jedan dan. To znaci da za sedam dana koliko imate na raspolaganju da resite quest cemo utrociti 49 dana igranja minimum. Da se citava stvar ne bi razvodnjila ogranicili smo kampanju na 2 meseca. Ako jos usitnimo dogadjaje u game-time-u necemo stici da zavrsimo u tom roku. Dogadji koji zahtevaju sporiji protok vremena ce se protezati na vise dana (poput fajta koji je trajao 3 dana), a ostalo cemo morati da malo ubrzamo. Pre ulaska kod vestice imali ste vremena da se dogovorite sta i kako - na osnovu tog dogovora sam ja povukao akcije (to je kao fast dicing u WHB-u). Samo da skrenem paznju na stav sa kojim ste dosli kod vestice:
"Divno!" - Ðokica
"Mrzim vestice" - Morijana
Vestice... Nikada ih nisam voleo. - Max
Nebor i Gregor neutralni.
Djokici je trebala pomoc, a Morijana je pricala sa Katarinom. Playa je predlozio Morijanu ili Nebora, ali od Nebora nisam dobio nikakvu akciju u tom stilu. Morijana je pomenula da ona razgovara. Od vas nisam dobio nikakva konkretna pitanja koja biste postavili, tako da je sve sto ste dobili bila neutralna, formalna konverzacija. Sto vase akcije budu detaljnije i preciznije, to ce lakse biti da prevazidjemo problem sa vremenom. Kao i za fajtove, uvek mi dajte algoritme po kojima vasi karakteri funcionisu da ne bih za svaku akciju cekao na odgovore. Citao sam dosta online frp-ova i cesto se desi da igraci nekih mesec dana igraju jedan jedini sat u krcmi! Ja bih da mi to ovde izbegnemo...
'Well we are wizards,' said Ridcully. 'We're supposed to meddle with things we don't understand. If we hung around waitin' till we understood things we'd never get anything done.'
IG
Bot

Post by IG »

Ma da potpuno opravdano :) mislim da ovako bas ide super :) ovo oko fighta je valjda neophodno a oko price nije tolko :) Ja sam rekao da razgovor prepustam drugima iz razloga zato sto moj varvarin nije neki za konverzaciju, a mislim da je trebalo da uracunas da postavljamo ono pitanje zbog kojeg smo dosli :) i koje sam ja zaboravio a to je valjda da se raspitamo o lektoru i njegovim poslovima. Mislim nije ni bitno toliko ako su i ostali zaboravili :) sta se moze :)

Uglavnom mislim da je dobro da se potezi ovako vuku tipa jedan post otisli smo od vjestice i vec smo u krcmi, a onda svako moze da doradjuje sta se na putu i desilo sto nije bilo tolko znacajno, tipa uzeo sam od mintaura to i to, pricali smo o tome i tome, blah, blah :)

Nemam pojma valjda je najbolje onda da odemo do grada i licno vidimo sta se desava, posjetimo neku krcmu uzmemo jos glasina, obidjemo prosjake itd. svratimo do hrama i tako.

Uglavnom treba imati na umu da ako budemo isli po jedan covjek mogu nas eliminisati vrlo lako jednog po jednog, ionako smo pod prismotrom koju ne mozemo da otkrijemo.
Image
cpu088

Post by cpu088 »

IG wrote:a mislim da je trebalo da uracunas da postavljamo ono pitanje zbog kojeg smo dosli
LOL, pa to i jeste ispala najbolja fora - vi jednostavno niste smislili nikakvo pitanje! Kao u "Autostoprskom vodicu"! 42
cpu088

Post by cpu088 »

:cry:
RiP my FRP
:cry:
IG
Bot

Post by IG »

lol :) ali smo smislili ranije, prije nego sto smo krenuli :) mislim krenuli smo sa idejom da postavimo to pitanje :) i kad smo dosli podrazumjevali smo da smo to i pitali jer smo zbog toga i dosli (pored da vidimo za lijekove). Bar sam ja tako racunao :) sad to pitanje je valjda bilo o tom kultu i sta ona zna o tome kolko sam ja shvatio i o lektoru :)
Image
cpu088

Post by cpu088 »

Pazi, vi jos uvek mozete da smislite konkretna pitanja i da ih postavite retroaktivno... Ali, konkretna.
playa

Post by playa »

ljudi, nesto nam ne ide. kapiram da su svi zauzeti ali ako ovako nastavimo puci ce nam frp. imamo vrlo malo postova. hajde da se malo aktiviramo, ako nemate vremena za neke dubioze mozete da odradite bar neku akciju u game thread-u. da se iscita players thread i odgovori akcijom treba max 10 minuta dnevno.
i ja sam prilicno zauzet ali ne postujem vise samo da vas ne bih smarao. glupo mi je da vas nesto forsiram pa pustam da neko drugi preuzme inicijativu.
pazi, sad mi pade na pamet: moguce je da svi jednostavno imaju previse obaveza. to je ok, ako trenutno nije trenutak za zezanje sa online frp-om, mozemo da udarimo neki zarez i iskuliramo na neko vreme.
sta kazete?

@IG: verujem da nema potrebe da popijes to lecenje. mozemo verovatno da nadjemo lekara (bilo kakvog) koji bi te zalecio posto nisi mnogo lose a to da cuvamo za ne daj boze ;)

ja sam jos uvek da se malo prosetamo gradom. ja bih isao do hrama sigmara da se procunjam a i do kuce lektora da vidim moze li neka nocna poseta da dodje u obzir :) (jenom HE, uvek HE :lol: )
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

To je ok ali za nocnu posetu cela ekipa nije vam ovo suma to je ili hram ili tvrdjava znam gde zivi valjda mi je majstor rekao a isto mogu da ga (mozda) nagovorim oko pomoci za nas zadatak :twisted:

IG
Bot

Post by IG »

Sto se mene tice ok je da igramo, ja ionako nemam sta mnogo pametnije da radim, a plus mi pomaze mnogo :). Ako medjutim drugi su slabi sa vremenom ili im se neigra to je vec druga prica. Znaci kolko ja kapiram mi treba da se dogovorimo i da krenemo. Znaci sto se mene tice idemo do grada, obidjemo prvo crkvu pa onda skupljamo informacije od prosjaka i onda u neku krcmo takodje po informacije. Ovo preko kirgana bi bilo super znaci to nam je sledeca stvar koju mozemo da radimo ali bolje sutra u igri.

E sad ovo retroaktivno, to mi je bas drago sto si rekao jer mislim da je naj fer sobzirom na ogranicenje komunkiacije na forumu :) nemam pojma recimo da je pitam da sam cuo za kultiste tezeenca i da me interesuje sta ona misli o tome i da li nesto zna o svemu tome vise. Takodje pitam je za lektora, ono nesto vise, i pitam je nesto o gradu da li moze da nam kaze ista korisno.

Eto :) ja sam racunao da ce GM a postuje pa onda mi :) znaci pricali smo sa krcmarom, jeli, odmorili i negdje pred mrak krecemo da cunjamo po gradu.
Image
cpu088

Post by cpu088 »

@IG:
Nisam postovao jer si samo ti dao akciju - deluje i meni da se frp gasi, videcemo.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Pa moja akcija je jednostavna ako se drugi slazu da uvucemo i patuljka da mu objasnimo situaciju i zapitamo za savet kao i to da bi posle zadatka ja rado ostao na segrtovanju :twisted:

playa

Post by playa »

ja sam za. 'ajde onda da vucemo akcije. stvarno mislim da ako se ponasamo pristojno (to vazi i za tebe, skartna :) ) nece nista da nam fali ako se razdvojimo. tako mozemo da obavimo vise poslova istovremeno.
@cpu: kod krcmara se okolo-naokolo raspitujemo u celoj halabuci i veselju gde je kuca lektora (ako skartna ili morijana to vec znaju onda pitam njih za uputstva) i posle sat-dva podjem u "setnju". ako je neko od druzine raspolozen, moze da ide sa mnom. ukoliko ima prodavnica ili zanatlija u okolini te kuce pravicu se da nesto pazarim (samo gledam za pocetak, kad mi kazes sta moze da se nadje mozda nesto i kupim) i gledam:
gde je kuca (u kakvom naselju)
kakva je i kako je obezbedjena (koliko strazara i kako su postavljeni, mozda cak i kako idu patrole); bitno je i koliko je ovo opasan kraj i koliko sam lektor paranoise
kakav je komsiluk i koji su moguci "prilazi" (oni "pomocni" koje sam navikao da koristim ;) )
zanima me i opsti stav stanovnistva prema lektoru i inace stanju u gradu

VRLO BITNO: nigde se ne zadrzavam previse i pazim da ne budem provaljen (trebalo bi da mi je to lako jer spada mi spada u opis radnog mesta) i VRLO se trudim da provalim ko me (ili nas) prati (to znaci ona nagla skretanja, iznenadno zaustavljanje pored neke radnje da pogledam sta to imaju zanimljivo i mozda dva tri puta prolazak kroz ista mesta uz uporedjivanje faca oko mene koje su stalno iste)

kad dobijem povratne informacije spakovacu to sve u game thread, ako nije problem

@skartna: nemoj da zaboravis da si patuljka upoznao dok si bio prerusen. posto necs moci vecno da ostanes kislevit, kakvog ce uticaja to imati na vasu vezu? 8)
TheMarko

Post by TheMarko »

OOC

Sorry sto nisam postovao sinoc, prs'o mi net . . .

IC

Pravim veliko zezanje od raspitivanja kod krcmara u nameri da opustim i krcmara i njegov jezik. To radim na sledeci nacin: Oponasam pokrete minotaura, sirokim (komicnim) potezima ruku pokazujem kako se ko kretao i kuda i povremeno viknem prema glavi minotaura (koja je do sad vec sigurno na vidnom mestu iznad kamina) "Muuuu, Muuuu" i postavljam sebi prste na celo (kao rogove) i pravim zajebanciju ne bih li nasmejao krcmara i ulovio trenutak da ga priupitam nesto u vezi lektora . . .
There is no problem a cannon* can't solve.
Dzon Vejn wrote:Ali uopste nije poenta u tome... poenta je da ti:
1. Nemas veru u Sigmara, i zato ti Hellblaster ne radi protiv goblina, kostura, itd.
2. Verujes u tamo neke tenkove, i ostale alternativne metodologije imperijalne borbe, dok je u stvarnosti Hellblaster osnova svega :D - dakle topovi, mortari, handugnneri, tenkovi - to sve dodje i prodje; jedino je Hellblaster siguran posao ;).
*Zbog promene sistema koji igram, ovo treba citati kao "combined late US veteran artillery barage of 12 or more barrels with first roll to range in success"
IG
Bot

Post by IG »

Uopste mi ne izgleda da je opalo interesovanje, samo su ljudi izgleda po malo lijeni i volili bi da igra neko drugi za njih. Mislim osnovno je da postujete nesto u game thread, bar ja tako smatram jer ako GM moze da pise stranice teksta mozete i vi bar recenicu dvije :), cupkajte, nesto mislite bilo sta sto daje znak da ste aktivni pored ovog dogovora ovoj temi :) tako niko ne dolazi u zabunu i zna se da igramo :)
Image
IG
Bot

Post by IG »

Uopste mi ne izgleda da je opalo interesovanje, samo su ljudi izgleda po malo lijeni i volili bi da igra neko drugi za njih. Mislim osnovno je da postujete nesto u game thread, bar ja tako smatram jer ako GM moze da pise stranice teksta mozete i vi bar recenicu dvije :), cupkajte, nesto mislite bilo sta sto daje znak da ste aktivni pored ovog dogovora ovoj temi :) tako niko ne dolazi u zabunu i zna se da igramo :)
Image
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Sve je to ok inace ja sam solidan sa sunjanjem kao i svaki lovac ali grad to je vec trik pitanje inace sam upoznat sa istim donekle :twisted:
A bitna je dusa a ne maska zna to patuljak :wink: :twisted:

IG
Bot

Post by IG »

Meni se cini da GM oce da ga mi malko molimo i kupimo mu neki poklon da bi nastavio sa avanturom ;) i bilo bi dobro ako moze mapa grada kroz koji se krecemo:)
Image
cpu088

Post by cpu088 »

Ljudi, stur nam je game thread - tu treba da su akcije i nasa prica; molim vas, izbegavajte "kao sta sam opisao u player threadu". Ako hocete nesto da uradite, uradite to u Game threadu, ja inace necu znati ko sta kad radi, a kad samo razmislja da li da uradi ili sanja nesto u sebi! Ako ste smoreni i mrzi vas da pisete duge opise IC, dajte bar neki kratki, jasni opis toga sta radite (nek podseca na nekakvu pricu), a u player threadu pisite detaljno OOC sta vas sve to konkretno zanima. Na GT su postovali samo IG i TheMarko! To je 2 od 6! Ako treba da vucem poteze za 4 igraca :cry: Kako idemo za sad, game thread ce se svesti samo na moje postove...

@IG:
Poklon bi bio lep! A mapu cete dobiti nakon sto provedete izvesno vreme U gradu.
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Mislim da ne trebam da pisem kako cu biti oprezna i pazljiva, okretati se da vidim da li me neko prati i slicno......
playa

Post by playa »

ljudi, a kako vam ovo zvuci?
trba nam info... morijana bi bila korisnija u samoj tvrdjavi. zasto ne bi koristila svoju etikeciju i poziciju high elfovskog izaslanika i otisla pravo kod gradonacelnika? mogla bi u posetu da povedes i svog "slugu" tako da bih i ja mogao da bacim oko.
skartna je sa kovacem vec ostvario kontakt i to je ok. treba nam hram sigmara i djokica bi bio idealan da ga osmotri, a mozda bi mogao i da ide sa neborom. nije lose da svuda idemo u parovima (ko ima najlepsupratilju, a? :lol: ). mogli bi posle da potraze i samog smirnofa. obojica su lovci (nebor manje-vise, ali ok), jednostavni ljudi a ako bude potrebno nebor je ziveo i na dvoru i definitivno zna da se ponasa u krugu glavnih baja.
lord warrioir, ako jos uvek igra jer ga nesto nema u poslednje vreme ili procunja sa skartnom ili potrazi hram mor-a, valjda mu kao "svom" svesteniku budu nakloni pa i on stosta sazna.

ne mora tu da padne nikakva definitivna konverzacija, tako bismo prikupili jos informacija i (valjda) zasluzii neku mapu.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Nek mi neko kaze da li se razume u magiju i neka mi objasni kakva magija cuva KULU a oslobodjenje grupe veterana je cudo :twisted:

IG
Bot

Post by IG »

E da vidis to je dobra zamisao, ako njih oslobodimo bili bi face :) mada mislim a ce to da ide teze:) GM-u hvala za odgovor od one vjestice bas se uklopio :) a sto se tice ovog hrama sigmara ja bas mislim da je tu neka petljavina :) te se tamo i upucujem sa ovima sto oce da idu :)

Ako megabajin svestenik je jos sa nama obavezno ga pozivam, za ostale kako vam se svidja :)

PS: Znači prije nego što uđem u crkvu kažem megabajinom svešteniku ili ovom drugom lordovom da pomno posmatraju postupke ovih sveštenika i da mi kažu kasnije ako je nešto sumnjivo.

Kad startujem sveštenika pravim se da sam zainteresovan Sigmarom zbog priče mog prijatelja sveštenika Sigmara ali generalno nisam tolko za religiju vec da sam neki tikvan kojeg bi eto oni mogli da pridobiju da radi za njih. Pri tome igram na kartu da oni sad mene ubjede kako je njihova vjera dobra a ja se pravim da sam ljut zato sto su ovi moji varvari i sto su me otjerali i generalno mnogo se primam na sve to sto mi oni pricaju ma sta god da kazu i to prihvatam uz potpuno odobravanje.
Image
cpu088

Post by cpu088 »

@Mrzimsvee:
"Saznali ste da na dva sata hoda uzvodno zivi Vestica ("To je draga gospodara Martina", prosaputala je sluzavka koja je sedela u krilu Neboru. "Njihova ljubav nema granica!) u svojoj kolibi, i saznali da je, iako prognana, ona jako cenjena zbog svojih lekovitih i drugih napitaka. Skrtnu je jako zanimala ta "Kula" koja je pomenuta - saznao je da je to zatvor koji se nalazi jos dalje uzvodno, i koji je branjen jakom magijom, tako da straze gotovo i nema. Iz "Kule" se malo ko vratio, a niko ko se vratio nije ostao normalan - pricaju o demonima i ustima koja govore iz zidova; kao da stvarni svet nije dovoljno pun uzasa! "
Kula je VAN grada, i do nje ti treba oko 3 h pesacenja - stizes tamo oko ponoci. Mozda da promenis akciju?
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Ja se izvinjavam na kracem otsustvu. Igram jos uvek.

Meni nije problem da Kramer porazgovara sa ljudima. svestenici mora su, koliko ja znam, postovani u Ostlandu. Valjda zato sto ih se dosta plase :wink:

Dakle, ako postoji morov hram, upucujem se tamo. Ako ne postoji, uputicu se sa skartnom. Dobro bi mu dosao neko ko zna sa ljudima na malo drugaciji nacin.
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Lista Kramerovih magija:
Comprehend Languages
Glowing Light
Magic Alarm
Marsh Lights

Lv1.
Destroy Undead
Protection from Undead
Zone of Life

Moram da zurim, zavsicu spisak sto pre.
Pretpostavljam da znam sve rituale koje si mi poslao na mail, ili mi se oni racunaju u limit magija koje mogu da odaberem?
playa

Post by playa »

koliko sam ja shvatio mega bajin svestenik nije sa nama?! ispravite me ako gresim ali on je valjda u hramu sigmara. taman bi djokica mogao da ode do hrama sa maxom i stupe u kontakt sa njim.
@themarko: opet, ja sam mislio da oni ovde izvoze koze, ne da ih uvoze sa strane :? . mozemo da prosetamo zajedno i raspitamo se kako da kupimo vecu kolicinu za naseg poslodavca iz... aldorfa ili tako nesto. za ostalo se slazem (da izvidimo stvari), samo sto ja nisam dobar falsifikator pa ne mogu da nabavim potrebne papire...
TheMarko

Post by TheMarko »

Mozemo da nadjemo pravog predstavnika iz Altdorfa pa da onda "nabavis" original a ne kopiju . . . :twisted:
There is no problem a cannon* can't solve.
Dzon Vejn wrote:Ali uopste nije poenta u tome... poenta je da ti:
1. Nemas veru u Sigmara, i zato ti Hellblaster ne radi protiv goblina, kostura, itd.
2. Verujes u tamo neke tenkove, i ostale alternativne metodologije imperijalne borbe, dok je u stvarnosti Hellblaster osnova svega :D - dakle topovi, mortari, handugnneri, tenkovi - to sve dodje i prodje; jedino je Hellblaster siguran posao ;).
*Zbog promene sistema koji igram, ovo treba citati kao "combined late US veteran artillery barage of 12 or more barrels with first roll to range in success"
cpu088

Post by cpu088 »

Elem, posto sam mrtav umoran, molim vas da se strpite sa postovanjem u Game thread do sutra kasno popodne. Ja cu vam tad baciti koliko-toliko uoblicenu pricicu o tome kako vam je noc prosla (sa nekim lepim slicicama), a danas cu samo OOC da vam nabacam sta se izdesavalo da biste mogli da planirate dalje. Moj post ce opisati dogadjaje od ove noci.
Skartna i Morijana imaju izbor da li idu tokom reke peske (3h u jednom pravcu, pokretljiviji, lakse se kriju, ne padaju u oci) ili stazom koja vodi do Kule konjima (1h jahanja, svi ce znati ko ste i gde ste bili). Nevezano za to videli ste kako Kula izgleda i otkrili da niste u stanju da joj se priblizite na vise od 30-ak metara. Sto joj vise prilazite, to vam vise slabi volja da joj pridjete i jaca potreba da se vratite odakle ste dosli. Nakon par pokusaja kapirate da niste u stanju da probijete tu prisilu i vracate se u krcmu. (Opisacu to malo lepse i dati vam sliku Kule)
Maximillian je nasao hram Mora, i toplo je primljen. Ako hoce, moze da ostane u njemu ili da se vrati u krcmu. Tamo nije saznao nista preterano pametno, sto ne znaci i da nece.
Djokica je otisao do hrama Sigmara i poljubio zakljucana vrata.
Maximillian i Djokica su bili par puta presretnuti od strane patrola, ali posto su isli u hramove dobili su uputstva gde se oni nalaze, i skrenurta im je paznja da sto pre odu tamo, jer je grad nocu opasan.
Nebor i Gregor su prosetali gradom, i prva patrola koja ih je srela im je skrenula paznju da je bolje da se vrate u Krcmu, sto su i uradili. Setali ste 15 min kroz spoljni grad. Patrole su ceste (po 3 strazara), grad je slabo osvetljen, i vi ste bili jedini prolaznici. Grad spava. Gregor je kasnije otisao u solo "setnju" i iz nje se vratio sa dokumentom koji tvrdi da je vlasnik istog ugledni trgovac kozama iz Nulna.
Dobicete slike spoljasnjeg grada. Unutrasnja tvrdjava je gotovo neprobojno utvrdjenje (slika sledi).
IG
Bot

Post by IG »

Ok usput ako naidjem na nekog prosjaka dajem svakom po zlatnik i rspitujem se o dogadjajima u gradu, glasinama kao i o kultu tzencha.
Image
playa

Post by playa »

"Prvo, imajte na umu da se zlatnici jako retko koriste (otprilike onoliko cesto koliko i novcnice od 500e u nase vreme). Srebrni novac je glavno sredstvo placanja. 1 zlatnik = 10 srebrnjaka = 100 bakrenjaka"
"Hrana za ceo dan - 3-7 srebrnjaka"
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Zar nije 1 zlatna kruna = 12 srebrnih shilinga = 240 bakrenjaka?
IG
Bot

Post by IG »

:) nm to radim, sta fali i siromasni da imaju po neki srecni dan, a meni trebaju informacije, nego ovo sto sam rekao za crkvu ostavjam za rano ujutro, a nakon sto smo vidli da je zatvorena odlazimo do oblizne krcme i malko se druzimo sa ljudima i jos raspitujemo.
Image
Post Reply

Return to “Online RPG”