Tour of duty

Tabletop wargame baziran na tematici WW2

Moderator: deka

Post Reply
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Tour of duty

Post by Histericni Istoricar »

Posto je BF konacno prosiro svoju ponudu za Viijetnamski rat poceo sam da razmisljam o igranju ANZAC konjice ili neceg takovog. Zanima me da li ima jos ljudi koji bi se bavili ovim.
Last edited by Histericni Istoricar on Wed May 08, 2013 10:00 am, edited 1 time in total.
U jednog Bocu, mi verujemo!
Nemanja

Re: Tour of duty

Post by Nemanja »

Histericni Istoricar wrote:Posto je BF konacno prosiro svoju ponudu za Viijetnamski rat poceo sam da razmisljam o igranju ANZAC konjice ili neceg takovog. Zanima me da li ima jos ljudi koji bi se bavili ovim.
ja sam (gle čuda) odlučio da skupljam.
za početak će to biti oklopna brigada severnog Vijetnama i američki helikopteri.ima lista bez ijednog postolja na zemlji \:D/
Skobra

Post by Skobra »

Kako mislis bez ijednog postolja na zemlji? Mislis svi pocinju nesto kao airborne ili uopste nema pesadije?
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

Skobra

Post by Skobra »

Da, i jel ima neko pravila u pogodnom formatu?
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

meloras

Post by meloras »

Bila je stara knjiga da se nadje,ne znam za ovu novu,nisam je jos trazio.
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Ima zainteresovanih, to mi se svidja. Kada neko nadje knjigu pa neka javi. Ja sam gledao liste i izvestaje. Ovo je u principu onaj isti FoW samo sa malo drugacijim vozilima.
Ima sada jedan problem Nemanja, zli i pokvareni dominator oce najbezobrazniju listu ikada. Samo je pitanje koliko T54 ce staviti.

Kada se nabavi knjiga da li bi neko (Nemanja) probao da igramo ovo sa onim sta imamo za sada?
Nemanja

Post by Nemanja »

Skobra wrote:Kako mislis bez ijednog postolja na zemlji? Mislis svi pocinju nesto kao airborne ili uopste nema pesadije?
Sudeci po Wargames illustrated lisu cine sve sami helikopteri-OH u hq,UH u par varijanti kao combat platoons i Cobre kao support. Ne pitaj me kako klejmuju objektiv :mrgreen:
Knjigu cu dobiti krajem meseca,pravila su u osnovi kao obican FoW, naravno uz neke modifikacije(ti luuudi helikopteri \:D/ )
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

plus ne treba zaboraviti da ima još ludaka...
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Znamo svi, nego cekamo Francuze, pa da se ti aktiviras.

Helikopteri rade kao svi ostali platooni u igri. Leteca pesadija. Jedino se drugacije krecu.Tj koliko se ja secam stavljas ih gde hoces na mapi.
Skobra

Post by Skobra »

Nisam bas siguran da helikopteri rade tako... Koliko sam skontao helikopteri sljakaju kao Slick (transporti) ili Gunshipovi (podrska). A svaka airmobile ili air cavalry lista ima pod obavezno makar jedan platun koji ima i pesadijska postolja.

Opet nisam citao knjigu pa nisam ni siguran da li helikopter sam po sebi moze da claimuje objektiv...

Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Hm gledao sam liste na fowlists.blogspot.com cini mi se da je najbolje igrati u 1500 poena. Jer se preko toga nekako razvuku opcije, a i ima nekih apsolutno besmislenih lista.
Nemanja

Post by Nemanja »

Histericni Istoricar wrote:Hm gledao sam liste na fowlists.blogspot.com cini mi se da je najbolje igrati u 1500 poena. Jer se preko toga nekako razvuku opcije, a i ima nekih apsolutno besmislenih lista.
čak se igra dobro i sa manjim listama
sa 1000 poena može ozbiljna partija da se odigra
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Vidis, ja pobornik velikh listi se ovde zalazem za manje. Pogotovu sto ima zinteresovanih za severnovijtnamske tenkove.
Nemanja

Post by Nemanja »

Histericni Istoricar wrote:Vidis, ja pobornik velikh listi se ovde zalazem za manje. Pogotovu sto ima zinteresovanih za severnovijtnamske tenkove.
pa da, slažem se...
igraju ljudi i u 750 pts.2 voda pešadije+support.
ipak je Vijetnam bio ,,mali" rat, patroliranje, zasede, napucavanje pešadije...i mnogooo helikoptera :D
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Ajde kada ti stigne knjiga da probamo da se igramo. Cisto da vidimo kako funkcionise sve to. U 1000 poena npr.
Nemanja

Post by Nemanja »

Histericni Istoricar wrote:Ajde kada ti stigne knjiga da probamo da se igramo. Cisto da vidimo kako funkcionise sve to. U 1000 poena npr.
ma jedva čekam, samo neće do početka juna.čekamo da izađe i ona D day kompilacija
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

O Nemanja znam da si dobio knjigu. Kako ti se cini?
Nemanja

Post by Nemanja »

Histericni Istoricar wrote:O Nemanja znam da si dobio knjigu. Kako ti se cini?
izvini, bio sam van zemlje, pa tek sad vidim pitanje.
Tour of duty je super.Mnogo različitih opcija za sve vojske. ja sam se lično zalepio za američke helikoptere i vijetnamske tenkove.Većina tenkova će biti upotrebljiva i za bliski istok :D
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Procitah Tour of duty. Znam Dule, ne verujem da cu igrati, ali radoznao sam. Elem igra je razlicita od misija, poena, preko lista i nekih delova mehanike od klasicnog FoWa. Teren je logicno skroz nov i tu je ono zbog cega sam poginuo od smeha. Secate se rasprave o visini kukuruza? Secate se. U Vijetnamu kukuruza nema, ali ima slonovkse trave. To je ono gusto, visoko cudo, sto deluje ko suma. E sada postoji tablica za visinu iste da neko ne bi mucio organizatora i kacio slike, mozete da se dogovorite ili da bacate kocku.
Post Reply

Return to “Flames of War”