ETC FOW live

Tabletop wargame baziran na tematici WW2

Moderator: deka

Post Reply
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

ETC FOW live

Post by Histericni Istoricar »

Medved i njegovi finski mechici su 16. posle prvog meca. Nasi su 6. Nasi igraju sa Rusima, koji su peti trenutno, a Medved ce na Spance. Ne daj se Medevede.
U jednog Bocu, mi verujemo!
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Re: ETC FOW live

Medved i njegovi finski mechici su pali na 18. mesto, i igraju sa Madjarima u ugro-finskom derbiju. Nasi su 8. i igraju sa Amerima. Nisu ovi Ameri kao WHFB i WH40K Ameri, ali su dobri.
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Medved i njegovi Finci su 12. Nasi su 11. Igraju jedni protiv drugih.
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Nasi i Medved su remizirali. Nasi su 11., a Medved 12. Prvi igraju sa cesima, a drugi sa Slovacima.
Millenium

Post by Millenium »

Posto se izgleda rubinstajn opet uspavao u jarku rekoh cisto da obavestim o rezultatima FoW https://docs.google.com/file/d/0B3od94T ... lQY2s/edit Bravo momci svaka cast na izvanrednom 5 mestu najbolje ste plasirani od svih domacih timova i po svim indikacijama na official Eu etc forumima opravdali ste viteski imidz srpskog Fow'a steta sto nisam mogao da ucestvujem u trijumfu no bice jos prilika (darn Rl) sve cestitke Nemanji Pedji Skobri Cempresu Mikanu Hertz'u and co :applause:
Goal i have no goal Fraulein i just want eternal war "Major Montana Max"

"Après moi, le déluge"
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Bravo drugari! Bio sam u putu, pa nisam stigao da prijavim rezultate. Ja se izvinjavam. Medved je deveti inace. Svaka cast.
Hertz

Post by Hertz »

Rezultrati FoW ETC 2013

1. Poljska
2. Francuska
3. Italija
4. Grcka
5. SRBIJA \:D/

Izvestaj sledi...
Image
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Svaka čast ljudi na fenomenalnom 5. Mestu.
Za jedan poen vam je izmakla bronza.
:applause: :applause: :applause:
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.

"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles

"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
Olsianon

Post by Olsianon »

Bravo Kameradi :applause: :applause: :applause:
Bojan Tiger Ace

Post by Bojan Tiger Ace »

Cestito!!!
Nemanja

Post by Nemanja »

Mrzimsvee wrote:Svaka čast ljudi na fenomenalnom 5. Mestu.
Za jedan poen vam je izmakla bronza.
:applause: :applause: :applause:

Sa žaljenjem moram da primetim da sam (verovatno) ja bio najbliži osvajanju tog 1 nedostajućeg poena.Mislim da niko od nas nije znao da bailovani first in command može da baca company moral. E pa može...a ja sam na firepoweru dobio 1(keca ko vrata,umesto 3+koliko mi je trebalo) i samo ga bailovao. On je (naravno ) prošao moral i odigrali smo nerešeno.... :oops:
Bilo je (naravno) i dosta stvarnih grešaka u našoj igri.Nismo dovoljno vežbali i neke sitnice u pravilima (neuobičajene situacije) nedovoljno znamo.
Kada prođe žal za trećim mestom, možemo da budemo ponosni i zadovoljni učinjenim :D \:D/
Da nam je neko ponudio 5.mesto pre početka odveli bi ga na ručak...ma kakav ručak-na letovanje :mrgreen:

Hvala svim saigračima i svim prijateljima koji su na bilo koji način učestvovali u pripremama, igranju, organizaciji...
Skobra

Post by Skobra »

Pa dobro, posle toliko vezbe i treninga ni dobar rezultat ne moze da izostane :lol: :lol: :lol: :lol:
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

badtaste

Post by badtaste »

Mislim da niko od nas nije znao da bailovani first in command može da baca company moral
Da si pitao sudiju, znao bi... :mrgreen:
Nemanja

Post by Nemanja »

badtaste wrote:
Mislim da niko od nas nije znao da bailovani first in command može da baca company moral
Da si pitao sudiju, znao bi... :mrgreen:

jedini primer u istoriji suđenja da domaći sudija ne pomaže domaćoj ekipi :mrgreen:

Nego, kad smo kod tog pravila-ja još nisam video da eksplicitno piše ,,bailovani first in command može da radi...."
Ako nađeš pravilo, molim te napiši na kojoj je stranici.
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Post by deka »

Š'a oćeš i Mikaan je mene izđidao (još ne znam kako, ali ću već da otkrijem) pa ne plačem okolo... :lol: :lol: :lol:
Image Image
badtaste

Post by badtaste »

@Nemanja

Ništa ne brani 1iC kad je bailovan da baca company moral, odnosno nema ništa u pravilima što mu to zabranjuje. Ne može samo da daje reroll na platoon moral (str 105.)
I sam Maritn je komentarisao pravilo kao totalnu glupost, i u nejgovom mestu igraju sa House Ruleom da to ne može da radi kad je bailed out. Nažalost, turnir je pa se mora po knjizi :(

Usput, evo zvaničnog FAQ na temu čuvenih Tenk Destroyera (ubedljivo najviše pitanja i problema sa njima)

What happens if the Security Section
of a US Tank Destroyer Platoon is
Destroyed, but there is no legal place
for the Tank Destroyer Section to be
placed?

If the Security Section is Destroyed, the
Tank Destroyer Section is placed around
its Destroyed Command Team.
If it cannot be placed there because the
enemy is too close or for some other reason,
then it cannot be placed and the platoon
is Destroyed.

Edit: str 175. 1iC ne može da baca CM samo kada je uništen ili van table (rezerve i sl.), sve ostalo može...
Hertz

Post by Hertz »

1iC (ili njegova zamena) moze da proverava cetni moral kada je bail-ovan ili bogg-ovan zato sto je jos uvek u igri/na tabli. On se tada vrti oko svog vozila jer je, u prvom slucaju njegovo vozilo primilo jak udarac ali nije osteceno, a u drugom jer se zaglavilo u necemu.
Image
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Kao da je bitno. Peti ste ljudi svaka vam cast. Sobzirom da je Skobra zadnju partiju igrao pre par godina, Pedja nije video nikada svoju listu, a Mikan je bio fin.
Hertz

Post by Hertz »

Ovogodišnji ETC u Novom Sadu je bio divno iskustvo. Kao i većina igrača s ovih prostora, do samog kraja sam bio skeptičan, kako će biti organizovan. Jedan od razloga što sam bio skeptičan je i taj što prethodno nije bio organizovan ni jedan probni turnir na kome bi se proverila organizacija i tereniza FoW. Valhala i društvo su nas potpuno demenatovali i organizovali vrhunski ETC u tri različite kategorije (WH40k, WHFB i FoW). Sve je bilo na svetskom nivou. Master hala na novosadskom sajmu je vrlo zahvalna za organizaciju ovakvih događaja, klima i ventilacija su odlično funkcionisali, u blizini je bilo pića i hrane u izobilju.

Ja sam se bio prijavio i za Singles FoW turnir koji se održavao u petak. Uzeo sam slobodan dan i rano ujutru krenuo put Novog Sada.
Prijavljivanje je teklo glatko a sav prateći materijal za igrače je bio prethodno pripremljen. Kada sam završio sa prijavljivanjem ušao sam u halu i tada sam prvi put video FoW stolove, na kojima ćemo igrati sledeća tri dana. Bio sam vrlo zadovoljan njihovim rasporedom, izgledom i terenima. Terena je bilo nešto manje nego na prethodnom ETC-u u Poljskoj, ali ih je bilo sasvim dovoljno za dobro igranje. Dvedesetak stolova je imalo Battlefrontove terene, a ostali su bili pravljeni u lokalu. To su radili učenici arhitektonske škole tako da su neki bili tematski i baš lepi (poput tvrđava Maglič i Mamula).
Prvu moju singles partiju sam igrao sa Piotrom iz Poljskog tima. Moram da priznam da je bio vrlo tvrd ali korektan igrač i nisam imao nikakvih nesuglasica sa njim. To kažem jer se pročulo da je poljski tim cepidlački. Par puta smo proveravali line of sight, ali to je normalno i sastavni je deo igre. Vodio je američku izviđačku četu. Misija je bila Dust up i sve što sam mogao da očekujem od moje fortifikovane liste je da igra nerešeno. Probao sam u, kamikaza stilu, da osvojim objektiv ali sam bio sasečen vatrom iz mitraljeza i topova. Bilo bi mi žao da nisam probao da pobedim, jer samo tri pobede su davale nadu za visok plasman. Rezultat je na kraju bio nerešen 3:3 pošto sam ja žrtvovao tri pešadijska voda u banzai jurišu ;)
Drugu partiju sam igrao protiv Shawna iz kanadskog tima. Vodio je tenkovsku četu sa Piperom na čelu. Partija je bila izuzetno zanimljiva i sa preokretima. Ja sam uspeo da pobedim u produžecima, tako što sam izmedju njegovih zapaljenih tenkova provukao svog 2iC do objektiva i time negiram njegovo osvajanje. Pošto je Shawn bio vrlo fer igrač i tokom cele partije smo se lepo zabavljali, bilo mi je malo žao što sam tako pobedio. Krajnji rezltat je bio 4:3.
Treću partiju sam igrao protiv Igora, poljskog najamnika, koji je igrao za kanadski tim. Ponovo sam se sreo sa jednom američkom izviđačkom četom, koju nemam prilike svaki dan da vidim na domaćem terenu. Ova partija nije bila toliko neizvesna osim što je protivnik uspeo da mi uništi dovoljno vodova za častan poraz od 4:3.
Sa jednim nerešenim rezultatom i sa dve tesne pobede delio sam 16-to mesto od 42 igrača. Prva tri mesta su osvojili igrači sa po tri pobede, a do 18-tog mesta su bili rangirani igrači sa po dve pobede.

Ekipni turnir je počeo u subotu ujutru, registracijom ekipa. Bili smo u drugom šeširu a potencijalni protivnici su mogli da nam budu kanadjani, francuzi, irci... Izvukli smo švajcarce i generalno smo bili zadovoljni žrebom. Misija je bila Breakthrough. Mene su uparili sa Etienom, koji je vodio mađarske tenkove. Krenuo je direktno na mene, a ja sam ga artiljerijom i dalekometnom AT vatrom vrlo brzo osakatio. Uništio sam mu 2 od 3 voda koje je imao na tabli (ostali su bili u rezervi) tako da sam ga naterao da počne da baca četni moral. Kada ga je drugi put bacao, nije ga prošao tako da sam ekspresno pobedio sa 6:1. Ostatak ekipe je takođe dobro počeo turnir, tako da smo švajcarce pobedili sa 4:2.
U drugom kolu smo se sukobili sa rusima. Ispred mene sam imao Ilju koji je vodio kozačku četu. Misija je bila Dust up. Kozaci su žestoko krenuli na mene sa svojim KV-85 i ISU-122. Ja nisam imao drugo oružje, osim artiljerije, koje je moglo da im naudi sa daljine. Kozači tenkovi su požurili i asoltovali moju pešadiju na objektivu. Bilo je nekoliko žestokih okršaja dok na kraju nisam uspeo da odbijem napade ovih zveri. Tu sam video svoju priliku i iz rezerve krenuo u kontra napad. Sada je moja pešadija potpomognuta StuG-ovima jurišala na njegove položaje. Nakon nekoliko juriša i kontra juriša i uz žrtvu celog jednog pešadijskog voda, uspeo sam da osvojim objektiv i pobedim sa 4:3.
Partije su bile vrlo izjednačene što je jedna od karakteristika fair fight misija, tako da smo na kraju, sa rusima, igrali 2:2.
U trećem kolu smo se sukobili sa timom amerika. Njih je predvodio Bill Wilcox, jedan od zvezdi američke FoW scene. Potajno sam se nadao da ću igrati protiv njega, ali nisam imao tu sreću. Zapao mi je Stefan, nemački plaćenik koji je sa strelkovima igrao za amerikance. Misija je bila Fighting withdrawal. Napao me je krenuo duž celog fronta s tim što je jači udar bio usmeren na oba krila. Nakon nekoliko juriša i borbe prsa u prsa izvukao sam deblji kraj i položio oružje s rezultatom 2:5. Ni ostalim mojim saigračima amerikanci i njihovi plaćenici nisu legli tako da smo izgubili 2:4 i nakon prvog dana završili 12-ti na tabeli.
U nedelju, prvi meč smo igrali protiv finaca koji su imali jednog plaćenika - Deku! Ja sam igrao protiv Jussi-a, finskog kapitena koji je vodio rotu razvečika. Nisam se baš obradovao što su me uparili sa ovom četom. Igrali smo misiju Surounded. Finac me je pregazio u tri poteza, uništivši mi pet ukopanih vodova na jednom objektivu. Na kraju je i njemu bilo malo neprijatno pa mi je nudio svoje kockice da bacam. Šta da se radi, sometimes you win, sometimes you looose. Na sreću, ostatak ekipe se dobro držao pa smo sa fincima odigrali remi, 3:3.
Poslednju partiju smo igrali protiv čeha, baš kao i prošle godine. Tada smo pobedili s 4:2, pa smo verovali da će se istorija ponoviti. Mene su uparili sa Jirijem koji je vodio Pipera sa pet kraljevski tigrova. Misija Counterattack mi je odgovarala protiv ove slabo pokretne ali tvrde čete. Nadao sam se da ću artiljerijom da otvorim nekog tigra, ali svi moji pogotci su se završavali uspešnim spašavanjem protivnika. Zato sam uspeo da mu devastiram mekše vodove (pume i ostwind-ove ) i lagano privedem partiju kraju, pobedivši ga solidnim rezultatom 5:2. Tim me je pobedonosno pratio, pa smo na kraju rašrafili čehe sa 5:1.

Ovom ubedljivom pobedom smo dosta skočili na tabeli i nadali smo se nekom šestom-sedmom mestu. Kada su rezulatati objavljeni i kada smo saznali da smo peti nsimo mogli da verujemo. Pre turnira bi verovatno bez pogovora prihvatili ovaj plasman, ali sada nam je bilo žao što nam je, za jedan veliki poen tj. za jednu pobedu, izmaklo treće mesto. Međutim, da smo ranije osvojili ovaj veliki poen imali bi druge i verovatno teže ekipe za protivnike i pitanje je da li bi imali ovako dobar redosled protivnika. Nakraju, turnir smo završili sa dve pobede, dva nerešena i porazom od amera. Ja sam obe moje partije izgubio od ruskih lista protiv kojih imam ubedljivo najmanje odigranih partija.

ETC 2013 - FoW Top Five Teams
1. Poljska 21 (135)
2. Francuska 21 (123)
3. Italija 17 (114)
4. Grčka 17 (110)
5. SRBIJA 16 (114)

Nadam se da ćemo se ponovo okupiti i sledeće godine i probati da budemo još bolji.
Image
Hertz

Post by Hertz »

Evo i fotografija sa ETC-a 2013

Master hala Novosadskog sajma - WHFB & WH40k
Image

Master hala - Flames of War
Image

Flames of War Team Serbia 2013
Image

I runda - Srbija vs Švajcarska (4:2)
Image
Image
Image
Image

II runda - Srbija vs Rusija (2:2)
Image
Image
Image

FoW sudije
Image

III runda - Srbija vs SAD (2:4) Bill Wilcox stavlja recku
Image

Drugi dan
IV runda - Srbija vs Finska (3:3)
Image
Čudan ovaj finac, liči na medveda ;-)
Image

V runda - Srbija vs Češka (5:1)
Image

Članovi organizacionog štaba FoW ETC 2013
Image

Učesnici ekipnog FoW turnira 2013
Image

Omiljeni protivnici - Severna Irska
Image

Najbolje ofarbane armije (ekipno) - Engleska
Image

Treći - Italijani
Image

Drugi - Francuzi
Image

Prvi - Poljaci
Image

Vidimo se i sledeće godine. U zdravlje!
Image
Severian

Post by Severian »

Nisam stigao da Vam čestitam na odličnom plasmanu! Svak čast i samo napred. Aledeće godine u prva tri :) !
Archibald Redoak, Grand Trabbar of Waukeen, Overgold of Eninok, Financial Minister of Bothwelian Duchy
www.valhala.eu
Nemanja

Post by Nemanja »

Severian wrote:Nisam stigao da Vam čestitam na odličnom plasmanu! Svak čast i samo napred. Aledeće godine u prva tri :) !

hvala, mnogo toga mora da se poklopi...
Nemanja

Post by Nemanja »

Severian wrote:Nisam stigao da Vam čestitam na odličnom plasmanu! Svak čast i samo napred. Aledeće godine u prva tri :) !

nego, moram da primetim da si na warhammer forumu napisao

Guys, that was exactly what I needed this year. Somebody to come one day earlier and do the terrain s you see fit. This year it fell as a heavy burden only on judges and I believe that they done excellent work with terrains and workforce they had available.

to uopšte nije tačno.Terene za FoW je najviše postavljao naš igrač i drug Chempress :applause:
Na to je potrošio ceo jedan dan.
Sudije su ga nadgledale, a Irci gledali i kulirali. Terena je bilo još, ali u dogovoru sa glavnim sudijom oni nisu postavljeni, da se ne pretrpava tabla.

Inače, moram da kažem da smo Peđa i ja dali svoje lične terene za oko 7 stolova. I to veoma vredne terene...
Čisto da se zna.
Severian

Post by Severian »

Nisam bio svestan toga. Super. Hvala na trudu. :)
Ja sam nekako stekao utisak da ko god postavi terene, neko će biti nezadovoljan....
Archibald Redoak, Grand Trabbar of Waukeen, Overgold of Eninok, Financial Minister of Bothwelian Duchy
www.valhala.eu
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

pa Englezi su bili nezadovoljni ali to su Englezi
jedino nam je onaj glavni sudija napravio problem jer je razbacao Battlefrontove terene po drugim stolovima pa nam je trebalo posle par dana da sve razvrstamo
Nemanja

Post by Nemanja »

Severian wrote:Nisam bio svestan toga. Super. Hvala na trudu. :)
Ja sam nekako stekao utisak da ko god postavi terene, neko će biti nezadovoljan....

upravo tako.nema šanse da svima udovoljiš
Post Reply

Return to “Flames of War”