Što vam kod FoW-a ide na......

Tabletop wargame baziran na tematici WW2

Moderator: deka

Post Reply
TomZG

Što vam kod FoW-a ide na......

Post by TomZG »

Vidim da pod neke druge teme pišete što vam je loše u igri, komentiraju se pravila pa možda ne bi bilo loše da postoji mjesto baš za to...

Evo što meni ide na ..... :D

Što bih ja sa svojim strašnim igračkim iskustvom mijenjao u pravilima, da me tko pita za mišljenje :D

Stvar koja mi je nelogična je pravilo da tenkovske liste skoro uvijek napadaju dok je pješaci uglavnom brane. Fino se uzme pješadija, po mogućnosti fortificirana lista i partija skoro dobivena. Treba proći minska polja, bodljikavu žicu, bunkere i mitraljeska gnijezda, AT topove i na kraju ukopanu pješadiju (ne daj bože da se radi o 20+ baza Ruske pješadije).

Neovisno o listi koja se vodi, ja bih uveo pravilo da se na početku partije baca kockica pa ti baci veći broj i napadaj sa bunkerima tenkove. I još bih dodao da svi imaju listu od recimo 2500 bodova, a onda se prije svake partije odaberu jedinice u vrijednosti 1500, 1750 bodova ili koliko već. Na taj način bi bitke bile bolje, bar ja tako mislim. Znam da igram protiv tenkovske liste i još ne znam da li napadam ili se branim, hoću li staviti dva ili tri voda tenkova u igru, hoću li ostaviti samo vod pješadije...?

Bitke bi postale brže, partije kraće... smanjio bi se broj at topova, artiljerije... za avione bih izbacio glupo pravilo bacanja kockica da li dolaze. Koji qrac ih imam ako ne dolaze. Imaju oni lijepo doći, a protivnik na otvorenom ih obasipa hrpetinom kockica obrambene vatre, pa onda avioni pucaju, pa se ovi drugi brane, pa FP test... dovoljno je radnji da avioni ništa ne unište iako sigurno dolaze...
Izbacio bih i sve gluposti i bonuse oko ukopane pješadije. Veterani se gađaju na 4+, pa su konsilani, pa ukopani, pa još sto čuda. Nitko normalan ih ne pogađa van 16''. Veterani su i konsilani, gađaju se na 5+ i gotovo. Ako su pogođeni, spašavaju se na 3+ i potreban je FP test ukoliko su ukopani... opet dovoljno pizdarija da se spase. Nije potrebno zakomplicirati njihovo gađanje ili na 6 ili nikako.

Artiljerija bi isto tako trebala lakše gađati, možda jedino sa manjim templejtom. Ne da dva templajta poklope pola ploče za igranje...

Ima još dosta toga na čemu bih poradio, međutim ova igra postoji dugo, ima hrpetinu svojih pravila i što je najvažnije, igra se godinama. Igrači su manje-više zadovoljni, nelogičnosti se ispravljaju novim verzijama...

Ovo gore spomenuto bi po meni igru učinilo neizvjesnijom, bržom...
FoW je sam po sebi odlična igra i vjerujem da će svakom novom verzijom pravila biti još bolji.

t.
Skobra

Re: Što vam kod FoW-a ide na......

Post by Skobra »

Stvar koja mi je nelogična je pravilo da tenkovske liste skoro uvijek napadaju dok je pješaci uglavnom brane. Fino se uzme pješadija, po mogućnosti fortificirana lista i partija skoro dobivena. Treba proći minska polja, bodljikavu žicu, bunkere i mitraljeska gnijezda, AT topove i na kraju ukopanu pješadiju (ne daj bože da se radi o 20+ baza Ruske pješadije).

Zaboravljas da zato i postoje misije od kojih samo neke imaju to pravilo rangiranja tenk-mehanizovana-pesadija i koje imaju dodatna pravila da bi koliko toliko balansirale razlicite tipove ceta. Igras lepo free for all misije i niko nece uzeti fortifikovanu cetu... Takodje ne mozes da procenjujes iz perspektive specijalizovanih ceta (na primer fortifikovane), jer i za njih imas odgovor - konkretno za tu forifikovanu cetu imas one tenkovske koje vuku bunker bastere, breakthrough gun-ove i flame tenkove pa ti vidi kuda i kako...
Neovisno o listi koja se vodi, ja bih uveo pravilo da se na početku partije baca kockica...

Ne znam sta se dobija ovim? Osim jos par sati da se pred samu partiju odredi lista... partije nit brze nit krace...
za avione bih izbacio glupo pravilo bacanja kockica da li dolaze...
Ovo je vrlo diskutabilno... Mislim da nije ni zamisljeno da za 100+ poena, sto je otprilike cena jednog tenka, kupis dzepnu eskadrilu koja je uvek tu. Ako bi uvek dolazili ili bi postali segamega ubice ili bi se verovatnije promenila pravila za AA pucanje pa bi svaka partija videla jedno 20+ unistenih aviona... Ne vidim sta se dobija...
Izbacio bih i sve gluposti i bonuse oko ukopane pješadije...
Ukines +1 za GtG a uvedes nevidljivost preko 16"... tante za kukuriku... Sta cemo sa tenkovima, transportima i gun timovima... Kako bi resio gadjanje pesadije artiljerijom? Moze preko 16" ili ne? Nesto si tu zbrzao...
Artiljerija bi isto tako trebala lakše gađati, možda jedino sa manjim templejtom. Ne da dva templajta poklope pola ploče za igranje...
Artiljerija je, po meni, vrlo unazadila LW... i ne razumem kako da lakse gadja? licno bih radje video tesku artiljeriju (sa AT4 ili 5) koja funkcionise po sistemu aviona a minobacace i infantry gunove na tabli... nekako mi je i realnije
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

nisam nesto mnogo igrao fow, ali stvari koje si naveo mi ne idu na zivce :).
nisam ni neki ekspert sto se tice 2.sv. rata, ali mislim da recimo avioni i treba da budu takvi kakvi jesu. U ratu da bi oni leteli mora da se potrefi mnogo stvari: da ne bude oblacno, da ih ne presretnu usput drugo avioni itd. Cak i kad bi sve islo na ruku, opet je cini mi se samo 25% misija bilo uspesno, odnosno ostvarili su onu sto su hteli.
Isto vazi i za artiljeriju, nisam video da je gamebreaking. Uglavnom ne ubije nista ali pinuje jedinice sto i jeste bio cilj u ratu (i naravno smoke screen).
Po meni tenkovi su neuporedivo bolji od pesadije u ovoj igri, jos kad ne bi imali penal da igraju kao napadac, vise niko ne bi video pesadiju na tabli, koja je ipak bila najbrojnija u ratu.

Ono sto mene nervira u ovoj igri su 2 stvari:
1. Sve jedinice imaju 2 karakteristike (obe imaju po 3 gradacije), sto je jednostavno premalo.
2. sa obzirom da se igra sa D6, baca se premalo kockica da bi mogao da se oslanjas na taktiku. U ovom mi je najkatastrofalniji primer: jedinica baca jednu jedinu D6 za moral. Ako padne, odose oni odma sa table. Isto vazi i za bacanje kada izgubis pola jedinica. Dobro ajde, nekada imas reroll, ali je to jednostavno premalo. Baza koja ima 5 modela baca jednu kockicu za save. Igra hoce da simulira rat na prilicno velikoj skali sto se tice broja modela, ali onda za to koristi urnebesno malo kockica (koje su pritom samo D6).
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
Skobra

Post by Skobra »

sto vazi i za artiljeriju, nisam video da je gamebreaking. Uglavnom ne ubije nista ali pinuje jedinice sto i jeste bio cilj u ratu (i naravno smoke screen).
Cini mi se da si ti vecinom igrao MW i tamo stoji ovo sto kazes. Problem je sto je, verovatno komercijale radi, u LW ariljerija znacajno pojeftinila a pritom vecina ima neke AT4 ili AT5 za bombardovanje uz FP 2+ ili u najgorem 3+. Igrao sam na ETC protiv neke ruske pesadije koja je imala 24 artiljerijske cevke uz te karakteristike i vrlo, vrlo je zamorno...
Po meni tenkovi su neuporedivo bolji od pesadije u ovoj igri, jos kad ne bi imali penal da igraju kao napadac, vise niko ne bi video pesadiju na tabli, koja je ipak bila najbrojnija u ratu.
I ovo ne vazi za LW. Po nekoj statistici tenkovske liste su ubedljivo gubile na ETC (izuzimajuci Paton, Easy, Jambo, Air Recce kombinaciju). I, po mom misljenju opet zbog masovne artiljerije... nekako je bedno da je jednaka (ili cak veca) sansa pesadije da se spase sa 3+Save nego tenka (TA 1 vs AT5) a pritom za jedan tenk mozes da pazaris 3-5 komada pesadije
Ono sto mene nervira u ovoj igri su 2 stvari:
1. Sve jedinice imaju 2 karakteristike (obe imaju po 3 gradacije), sto je jednostavno premalo.
Sa ovim se slazem, mada vidim da u poslednjoj knjizi nesto menjaju, tipa skill ti je trained ali te pogadjaju na roll za veterana... to moze da vodi dodavanju jos jedne karakteristike
2. sa obzirom da se igra sa D6, baca se premalo kockica da bi mogao da se oslanjas na taktiku. U ovom mi je najkatastrofalniji primer: jedinica baca jednu jedinu D6 za moral. Ako padne, odose oni odma sa table. Isto vazi i za bacanje kada izgubis pola jedinica. Dobro ajde, nekada imas reroll, ali je to jednostavno premalo. Baza koja ima 5 modela baca jednu kockicu za save. Igra hoce da simulira rat na prilicno velikoj skali sto se tice broja modela, ali onda za to koristi urnebesno malo kockica (koje su pritom samo D6).

Ovo mi nije delovalo kao veliki problem u MW. Cak mi je i bilo ok sto nije fora da mu obijes sve sa table vec da ili zauzmes objektiv ili da protivnik padne moral. Ali opet u LW mi postaje problem zbog prevelikih statova oruzja. Mozda je resenje uvodjenje d10 mada je Vejn pokazivao neke matematicke proracune koji to dovode u pitanje. Ili povecanje broja bacanja radi uprosecavanja.
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

TomZG

Post by TomZG »

Zaboravljas da zato i postoje misije od kojih samo neke imaju to pravilo rangiranja tenk-mehanizovana-pesadija i koje imaju dodatna pravila da bi koliko toliko balansirale razlicite tipove ceta. Igras lepo free for all misije i niko nece uzeti fortifikovanu cetu... Takodje ne mozes da procenjujes iz perspektive specijalizovanih ceta (na primer fortifikovane), jer i za njih imas odgovor - konkretno za tu forifikovanu cetu imas one tenkovske koje vuku bunker bastere, breakthrough gun-ove i flame tenkove pa ti vidi kuda i kako...
Mislio sam na turnire, a ne prijateljske bitke. Ukoliko igraš sa pješadijom i napadaš fortificiranu listu, kolike su ti šanse za uspjeh? Što možeš sa tenkovskom listom ako nemaš sva ova čuda koja si nabrojao?
Slažem se da za svaku listu postoji odgovor, ali ti u 1780 bodova ne možeš staviti SVE.

Neovisno o listi koja se vodi, ja bih uveo pravilo da se na početku partije baca kockica...
Ne znam sta se dobija ovim? Osim jos par sati da se pred samu partiju odredi lista... partije nit brze nit krace...
Kockica bi određivala tko napada neovisno kakve liste su u pitanju. Za to je potrebno par sekundi (ne sati :D ). Na taj način bi se povećao broj mobilnijih lista, bar ja tako mislim.

za avione bih izbacio glupo pravilo bacanja kockica da li dolaze..
Ovo je vrlo diskutabilno... Mislim da nije ni zamisljeno da za 100+ poena, sto je otprilike cena jednog tenka, kupis dzepnu eskadrilu koja je uvek tu. Ako bi uvek dolazili ili bi postali segamega ubice ili bi se verovatnije promenila pravila za AA pucanje pa bi svaka partija videla jedno 20+ unistenih aviona... Ne vidim sta se dobija...
Da li je tko imao avione na zadnjem turniru? Nitko ne želi baciti 100 bodova na avione koji će mu doći jednom u partiji i onda... koliko ih dolazi, pa obrambena vatra, pa pucaju, pa save protivnika, pa FP test... Da bar sigurno dolaze.
Izbacio bih i sve gluposti i bonuse oko ukopane pješadije...
Ukines +1 za GtG a uvedes nevidljivost preko 16"... tante za kukuriku... Sta cemo sa tenkovima, transportima i gun timovima... Kako bi resio gadjanje pesadije artiljerijom? Moze preko 16" ili ne? Nesto si tu zbrzao...
E, tu nešto nisi dobro razumio. Ili ja nisam dobro objasnio.
Ne uvodim ja nevidljivost van 16''. Na koji način možeš gađati ukopanu, veteransku pješadiju van 16''? Isto vrijedi i za topove. Gađaš ih na 7 sa pješadijom, tenkovima... Artiljerija ih tuče na 6.
Artiljerija je, po meni, vrlo unazadila LW... i ne razumem kako da lakse gadja? licno bih radje video tesku artiljeriju (sa AT4 ili 5) koja funkcionise po sistemu aviona a minobacace i infantry gunove na tabli... nekako mi je i realnije
Želim reći da su po meni neke stvari komplicirane. Možeš li sa artiljerijom uspješno pomoći pješadiji i tenkovima u napadu? Možda svaki drugi potez.

Ovo je samo moje mišljenje, a napisao sam da nemam velikog igračkog iskustva.
Svakako hvala za komentar.

t.
Skobra

Post by Skobra »

Mislio sam na turnire, a ne prijateljske bitke. Ukoliko igraš sa pješadijom i napadaš fortificiranu listu, kolike su ti šanse za uspjeh? Što možeš sa tenkovskom listom ako nemaš sva ova čuda koja si nabrojao?
Slažem se da za svaku listu postoji odgovor, ali ti u 1780 bodova ne možeš staviti SVE.
Ako je za turnire cela prica zavisi od izabranih misija ili dozvoljenih listi. Obicno se stavi jedna FFA misija, jedna mobile i jedna defensive ili kako se vec zove... Ali problem su specijalizovane liste (iz dodatnih knjiga) koje bi trebalo igrati samo protiv odgovarajucih lista iz istih tih knjiga... Always defend liste jesu problem za turnire i tu se slazem...
Kockica bi određivala tko napada neovisno kakve liste su u pitanju. Za to je potrebno par sekundi (ne sati :D ). Na taj način bi se povećao broj mobilnijih lista, bar ja tako mislim.

Ja sam skontao da je predlog da imas pul od 2000+ poena pa biras sta ces da izvedes.... ali u svakom slucaju vec imas misije u kojima se baca ko je napadac
Da li je tko imao avione na zadnjem turniru? Nitko ne želi baciti 100 bodova na avione koji će mu doći jednom u partiji i onda... koliko ih dolazi, pa obrambena vatra, pa pucaju, pa save protivnika, pa FP test... Da bar sigurno dolaze.
Iznenadio bi se koliko ljudi koristi avione... mislim da je na ETC 2012, 4 od 6 mojih protivnika imalo avione... Doduse imao sam ih i ja... ETC 2013 nesto manje 2 od 6
Ne uvodim ja nevidljivost van 16''. Na koji način možeš gađati ukopanu, veteransku pješadiju van 16''? Isto vrijedi i za topove. Gađaš ih na 7 sa pješadijom, tenkovima... Artiljerija ih tuče na 6.
Recce za skidanje GtG? Artiljerija ranguje na 6 protiv veterana, pogadja na skill + modifikatori...
Možeš li sa artiljerijom uspješno pomoći pješadiji i tenkovima u napadu? Možda svaki drugi potez.
Moze... ako imas dovoljno artiljerije - sto u LW nije nikakav problem... ili ako lepo pripremis napad... i ne uzdas se u to da ces dobiti 6...

Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

ono šro meni lično najviše smeta u FoW je što nije moguće sa dve ili više jedinica napasti jednu protivničku istovremeno
sa druge strane teoretski je moguće da pola protivničke vojske se brani istovremeno od jedne tvoje jedinice

takođe moral mi smeta, lično smatram da bi moral trebao da bude na 2d6 sa određenim minusima (nešto slično kao u Bolt Action ako je neko imao prilike da pročita pravila ili da igra)

fotifikovane čete mi takođe deluju malo preterano, ipak je ovo 2. Svetski Rat a ne 1. Svetski Rat.
istini za volju to je donekle kompenzovano Breakthrough topovima ali i dalje su malo jače nego što bi trebale da budu po mom mišljenju

manje više to je to ovako iz glave
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

Forsiranje dva tipa ceta, one utvrdjene, koja je dosadna za igru i skupljanje, jer je jednoobrazna i sve apsolutno indenticne, bez obzira na naciju kojoj pripadaju i Breakthrough cete, gde manje vise dve liste prednjace, jurisni topovi SSSRa i americka 105 M4 Sermani. A onda pogledas Britance i places.

Takodje mi jako smeta uskopljenost nekih lista pogotovu u najpopularnijem LWu. Neke liste gotovo da ne postoje, oklopna kola, nemacki grenadiri u kamionima, komandosi, izvidjaci i sl. Nemaju sta da traze, a pritom to nisu zabavne PDF liste, vec one iz osnovnih knjiga. Das gomilu nekih opcija, koje ne rade nista, ali nista. Ja sam oduvek hteo da igram 2nd Household ili Inns of Court, ali te neko mracno pogleda i tvoji vodovi nestaju. Sva sreca pa me je Pedja odgovorio.

Suluda ideja da se stave topovi kalibra preko 120mm. Kome je palo na pamet da dozvoli da na stolu stoji baterija receimo britanski BL 5.5 haubica? U opisu u FOW knjigama inace stoji da su ova orudja stajala citavih 15 kilometara iza linije fronata. I zatim koncept gde je vasih 200 poena ubojite vatrene moci ustvari baca dimne zavese. Majku mu, pa nije artiljeriju za dzabe Staljin zvao Bog rata. To cudo radi zapravo nesto, pogotovu americka ili kraljevska, a tek sovjetska Neka prolazi protivnik moral, ako ga promasi, pa nek bude pinovan. Bas je glupavo, pogotovu sto se i danas artiljerija smatra za jednu od najvaznijih komponenti u modernom ratovanju.

Sto se tice aviona, tu bih samo ukinuo rol za broj istih, stalno dolazi fiksni broj, a dodaj pilotu skill, pa neka se on snalazi, ako je obican pogadja bez rerolla, ako je guster sa rerollom uspenih, a ako je as reroll promasaja. I tu bih uveo pin/bail ako padnes moral. Gledajte istorijske izvestaje, kada se vojska razbezi pred aviacijom koja ih masi. PVO, neka radi ali samo na 6 i mitraljezima bi uveo FP roll bez obzira na tip aviona.

I najveca frostracije za kraj. Klasifikacija u dve kategorije sa tri karakteristike. To tako ne ide. Ima razlike izmedju britanskog CT vojnika i nekog drugog CT vojnika. Britanac je profesionlac sa obukom, a onaj tamo je kadrovac dzomba. Ili FV Gurka i FV nemacki padobranac. Gurka je stvarno neustrasiv, a padobranac je tvrdoglav i borben. Mora biti vise tih kategorija, mene je uzasno nerviralo u MWu kada pogledam moje gardiste koji su CT, kao i Italijani, ako im se zalomi.

Rolovi, samnjivanje ROFa kada se kreces, ne ide to tako. Otezaj gadjanje nemoj smanjivati broj kockica. Automatski stavljas onog ko se brani u bolju situaciju. Jer pet tenkova sa ROFom 2 ce posle pomeranja bacati tricavih 5 kockica, a tri tenka koji se brane sa istim ROFom 6. Ko ima vece sanse. GW ima bolju koncepciju, otezava ti pogadjanje, ali ti ne smanju je ROF. Uz sve to neki tenkovi su bili tako teski, da pokretanje po normalnom terenu nije preterano uticalo na nisanjenje. Nema snaznih vibracija koje uticu na nisanske sprave.

I na kraju moral. Mora da bude na dve kocke, jedino tako ce spreciti idiotske situacije, kada obe strane zavise od jednog bacanja. Odigrao sam bar 10 partije koje sam mogao da resim i pre nego sto smo povadili figure, tim jednim rollom.
U jednog Bocu, mi verujemo!
Nemanja

Post by Nemanja »

Ja sam oduvek hteo da igram 2nd Household ili Inns of Court, ali te neko mracno pogleda i tvoji vodovi nestaju. Sva sreca pa me je Pedja odgovorio.

Automatski stavljas onog ko se brani u bolju situaciju.

I na kraju moral. Mora da bude na dve kocke, jedino tako ce spreciti idiotske situacije, kada obe strane zavise od jednog bacanja. Odigrao sam bar 10 partije koje sam mogao da resim i pre nego sto smo povadili figure, tim jednim rollom.[/quote]

Francuz na zadnjem ETC je imao mislim svih 6 pobeda sa Inns of Court.

Onaj ko se brani i mora da bude u boljoj poziciji. To se rešava izborom misija.

Za 3. si potpuno u pravu.
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

Nemanja wrote: Francuz na zadnjem ETC je imao mislim svih 6 pobeda sa Inns of Court.

Onaj ko se brani i mora da bude u boljoj poziciji. To se rešava izborom misija.
ETC je posebna prica, to se malo drugacije igra, pa Inns of Court ne igraju protiv nekih manje vise tipicnih lista. :wink:

Jeste, to stoji, ali moze se i drugacije napraviti prednost.
U jednog Bocu, mi verujemo!
TomZG

Post by TomZG »

Iako sve ove krasno napravljene BF knjige imaju puno lista neke su potpuno nekorisne. Nije tajna da nove liste, nove karakteristike starih modela potiču bolju prodaju, ali stvarno pretjeruju.

Ako želim imati 3 različite germanske INF liste, moram imati isto toliko različitih lista INF modela. Pa ..bem mu sve :evil:
Zamislite INF pločicu sa deset modela koji su megnetizirani, tj. mogu se u svakom trenutku skidati sa pločice. Svaka pločica ima 1 zapovjednika i 7 ili 9 pješaka sa puškama, a u slučaju da se radi o Rifle/MG timu, stavi je jedan čovac sa mitraljezom. Ako grupa ima Panzerfaust, stavi se jedan malac sa PZfaustom... Na taj način se ima nekoliko univerzalnih baza uz minimalne izmjene. Isto tako se pogođeni vojnici miču sa pločice pa tako igrač testira moral ako mu na pločici ostane manje od pola vojnika (to bi se dalo prilagoditi iskustvu vojnika, npr. veterani ne testiraju moral dok ne padnu na recimo 30% vojnika...). Znam da ovo više ne spada u temu "Što vam kod FoW-a ide na...", ali samo navodim primjer za usporedbu. Standardna pločica npr. košta 100 bodova. Ako na nju stavim jedan MG onda doplaćujem još 10 bodova, jedan Pzfaust još 10, jedan snajper još 10... ma napravi ću ja takvu bazu pa ćete vidjeti što sam zamislio :)

I ne sviđa mi se sistem vodova. Ja želim u igru staviti nešto pješadije (po gore napisanom principu) i uz njih i 1 Tigra, 1 Panthera, 2 PzIV, 3 PzIII... Zna se koliko koji košta i kakve je kvalitete, morala. Zašto moram uzeti minimalno 2 Tigra (kao u sadašnjim listama) koje onda vučem jednog uz drugog? Hoću na svakom boku po jednog Tigra, uz svakog Tigra malo pješadije... I opet, znam da se ova igra zove FoW, da ima svoja pravila... samo komentiram :D

Ima vas kolekcionara kojima kao teško padaju sve te liste i raznolikosti. Vama je to samo izgovor za kupiti još koji kofer i popuniti ga :wink:

t.
Nemanja

Post by Nemanja »

ako mi nađeš istorijsku jedinicu koju su sačinjavali gore navedeni:

Ja želim u igru staviti nešto pješadije (po gore napisanom principu) i uz njih i 1 Tigra, 1 Panthera, 2 PzIV, 3 PzIII...

:mrgreen:
pa svaki wargame se bazira na jedinicama.kako ćeš drugačije? :?:
TomZG

Post by TomZG »

Nemanja wrote:ako mi nađeš istorijsku jedinicu koju su sačinjavali gore navedeni:

Ja želim u igru staviti nešto pješadije (po gore napisanom principu) i uz njih i 1 Tigra, 1 Panthera, 2 PzIV, 3 PzIII...

:mrgreen:
pa svaki wargame se bazira na jedinicama.kako ćeš drugačije? :?:
Znam i stvarno mi se sviđa FoW.
Samo komentiram što bih ja mijenjao :wink:

Jedinica ne mora značiti vod, jedinica može biti i samostalan tenk. Davno sam igrao PC igru "Close Combat 3" i to dosta partija protiv živih igrača. Kod online bitaka si je svaki igrač određivao što vodi. Imaš mapu sa objektivima i gotovo. Sve drugo je nepoznato. Jedinice kupuješ kako želiš... jednog tigra, jednog pantera, puno pješadije... sve ovisi koliko bodova na raspolaganju imaš i kako želiš igrati. Mogla se ograničiti ratna godina ako bi se tko time zamarao pa onda u 1941. ne bi mogao imati Tigrove.

Čim završim svoj teren, odigrat ću jednu takvu bitku... O:)

t.
Post Reply

Return to “Flames of War”