Prvi utisci:
Kada sam ugledao hordu Jordanaca zastala mi knedla u grlu i pomislio sam da će me za 7 min. oduvati. Jordanaca je značajno više od Izraelaca i imaju bolju tehniku (Centurioni i Pattoni).
Onda su na scenu stupili faktori koji balansiraju stvari-Izraelci su veterani sa pravilima veoma sličnim nemačkim, čak i boljim.
Teren je relativno otvoren,pucnjava počinje sa velikih razdaljina. Samim tim teško je pogoditi Izraelca, a još teže je da vod pobegne.
Malo me i sreća pogledala, pa je Peđa bacao loše fp.Ispade na kraju da su Jevreji lako pobedili

Zaključak:
Igra se veoma brzo, sa relativno malo jedinica.
Izraelce je lako i relativno jeftino sakupiti i ofarbati.Jedinice su užasno skupe.Čak i bez aviona i uz upotrebu raznih Šermana i AMXova teško da će u listi biti više od 12 vozila.
Jordanci imaju super hardver, uz to i prilično lepu maskirnu šemu. Sa njima izgleda treba biti oprezan, ne zaletati se. Nemaju opciju za avione.
UAR(Egipat) je sasvim druga priča-horde ruskih tenkova, confident conscript, napad, pa šta Bog da...pardon...Allah. Imaju lep asortiman ruske tehnike, sve što smo mogli (mi stariji) da vidimo u JNA/VJ/VSCG + neke egzotične stvarčice. Ima užas mnogo vozila,samim tim su relativno skupi za pravljenje.
eto, to je za početak :D sigurno ćemo u skorije vreme igrati revanš