Moguce da je to bio slulcaj kod armija sa razlicitim moralima... otkud znam meni su kod rusa svi Fearless pa i nema razlike. Opet kod FJ su mi combat i weapon takodje Fearless dok su support Confident. Medjutim ja od suporta najcesce uzimam artiljeriju ili stugove a najcesce su i jedni i drugi predaleko od CiC-a da bi uticao na njihov moral. Mada si generalno u pravu i verovatno je da su CiC-ovi korisceni pogresno u dosta slucajeva...ono o cemu ja pricam je re-roll zbog CiC-a ... a njega DEFINITIVNO nismo igrali kako treba ...
Flames of War - Kutak za pocetnike ...
Moderator: deka
Re: Flames of War - Kutak za pocetnike ...
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.
- Duc d' Elchingen
ovo su bas bruka najave! :D
Battle Field in the box mi se uopste ne svidja ...
"Dodatne reke" bi smo mogli kupiti ...
"Ruski primer" cu kupiti jer ce mi trebati za Ruske tenkove koje cu sam farbati :D (sorry Chika Drinki)
Sume su smesne :-(
Early War - undecided - Ali ako bude bice Poljski Tenkovi!
Voli vas vas Zubor :D
"Dodatne reke" bi smo mogli kupiti ...
"Ruski primer" cu kupiti jer ce mi trebati za Ruske tenkove koje cu sam farbati :D (sorry Chika Drinki)
Sume su smesne :-(
Early War - undecided - Ali ako bude bice Poljski Tenkovi!
Voli vas vas Zubor :D
- Duc d' Elchingen
što se tiče dodatnih reka apsolutno se slažem
štaviše idalje imamo fond od prethodnog turnira koji bi mogli da iskoristimo za to
nekih 5.000+ dinara
pojasni ove ruske tenkove živ ti ja
štaviše idalje imamo fond od prethodnog turnira koji bi mogli da iskoristimo za to
nekih 5.000+ dinara
- opsidiannight
- Чика Дринки
Ma samo da si ti meni živ i zdrav Žubore, računaj na par saveta sa moje strane. 
Šta tu ima da se obljašnjava? Moj omiljeni pisac je napisao jednom: ''You are a passionate man, and passionate man must do passionate things''. Ta rečenica u potpunosti obljašnjava strast Žuborovu tj. ''Pasiju po Žuboru''.

Šta tu ima da se obljašnjava? Moj omiljeni pisac je napisao jednom: ''You are a passionate man, and passionate man must do passionate things''. Ta rečenica u potpunosti obljašnjava strast Žuborovu tj. ''Pasiju po Žuboru''.

"This time, next year, we'll be millionaires!"
Pa to je bar jasno ... Zubor ce voditi i Rusku Tenkovsku Cetu ... Jbg ... Zena mi je konacno shvatila da ako me voli, mora da mi kupuje poklone koje ja zelim a ne koje ona misli da mi trebaju :DDuc d' Elchingen wrote:što se tiče dodatnih reka apsolutno se slažem
nekih 5.000+ dinara
- opsidiannight
- Чика Дринки
Ha, i ja bih postao nesiguran da moja ljubav svaka tri meseca putuje sa buljukom poželjnih muškaraca na desetak dana u neko egzotično mesto. 

Poljska pesadija u najavi za mene
- mada mozda bude i drugih zanimljivih opcija - Pedja ce sigurno pokupovati ceo FoW lager francuza i to putem advance ordera :lol: :lol:

- Duc d' Elchingen
o da, o da...Mikaan wrote:Poljska pesadija u najavi za mene- mada mozda bude i drugih zanimljivih opcija - Pedja ce sigurno pokupovati ceo FoW lager francuza i to putem advance ordera :lol: :lol:
sve, sve što može ću da skupim
sveeeeeee
Takodje se slazem za dodatnu reku - trebace nam i neki "ljudski" most za A bridge too far 

Pisi im odmah da bi mogli na vreme da planiraju proizvodne kapacitete :lol: :lol: :lol:Duc d' Elchingen wrote:o da, o da...Mikaan wrote:Poljska pesadija u najavi za mene- mada mozda bude i drugih zanimljivih opcija - Pedja ce sigurno pokupovati ceo FoW lager francuza i to putem advance ordera :lol: :lol:
sve, sve što može ću da skupim
sveeeeeee
znam da nije "odgovarajuci" most ali ja vec poodavno merkam ovaj Pegasus BridgeMikaan wrote:Takodje se slazem za dodatnu reku - trebace nam i neki "ljudski" most za A bridge too far
Super izgledažubor wrote:znam da nije "odgovarajuci" most ali ja vec poodavno merkam ovaj Pegasus BridgeMikaan wrote:Takodje se slazem za dodatnu reku - trebace nam i neki "ljudski" most za A bridge too far

Mozda bi ovo mogli da iskoristimo...
http://www.airfix.com/airfix-products/d ... ge-a03383/
razmera je 1:72 ... to nije dobro ...Olsianon wrote:Mozda bi ovo mogli da iskoristimo...
Pa vise sam mislio da uz male konverzije to prilagodimo nasim potrebama, sama maketa je jeftina i mogli bi lako da dodjemo do iste.žubor wrote:razmera je 1:72 ... to nije dobro ...Olsianon wrote:Mozda bi ovo mogli da iskoristimo...
Taj pontonac je ogroman kad se sastavi.mada ako se izbaci par delova izadje manji al opet je presirok za nase potrebe.Imao sam ga pre par meseci ali sam ga ipak prodao jer je i za diorame bio kabast.
- opsidiannight
- Чика Дринки
Video sam ja na netu, neki indi proizvođač, ima Pegazus most u 1:100 al je cena bahata.

reke obazevno!
meni se svidjaju i sume i brda!
Slazem se - i meni su sasvim ok i sume i brdaChempress wrote:reke obazevno!

naleteo sam na forumu:
http://www.flamesofwar.com/Default.aspx ... &afv=topic
portee nemaju passenger save, kad umre kamionce na 5+ to je to.... ovo je za mene novina
uvek sam furao 6pdr bez kamioncica
http://www.flamesofwar.com/Default.aspx ... &afv=topic
portee nemaju passenger save, kad umre kamionce na 5+ to je to.... ovo je za mene novina
uvek sam furao 6pdr bez kamioncica
- Duc d' Elchingen
nacionalna pripadnost ili proizvodjač?
- opsidiannight
- Чика Дринки
Prva sa leve je komandir za Pak 40, treća mi liči na 2iC ali možda je i 1iC. Imam jednog sa mantilom i mg-om ako ti treba za 1iC?

Sto vise "zimskih odezdi" ... to bolje :-)opsidiannight wrote:Imam jednog sa mantilom i mg-om ako ti treba za 1iC?
B.
- opsidiannight
- Чика Дринки
GBX17 Panzergrenadier Company HQ
Peta slika odozgo čika u sredini.
Baja
Peta slika odozgo čika u sredini.

- Duc d' Elchingen
levi je 95% Nemac
na terenu ovakvu kapu nose samo Nemci i Sovjeti
sovjeti mahom nose čizme dok ovaj čika nosi cokule sa kamašnama što me dovodi do zaključka da je reč o Nemcu iz 1943+
momak sa šapkom me sa druge strane poprilično zbunjuje kada se uzme u obzir kompletna oprema
morao bih da vidim figuru pa da dam neki eventualni sud o njegovoj nacionalnosti
sovjeti mahom nose čizme dok ovaj čika nosi cokule sa kamašnama što me dovodi do zaključka da je reč o Nemcu iz 1943+
momak sa šapkom me sa druge strane poprilično zbunjuje kada se uzme u obzir kompletna oprema
morao bih da vidim figuru pa da dam neki eventualni sud o njegovoj nacionalnosti
Njega imamopsidiannight wrote:GBX17 Panzergrenadier Company HQ
Peta slika odozgo čika u sredini.Baja

donecu ovog "zbunjujuceg" sledeci putDuc d' Elchingen wrote:levi je 95% Nemac

- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Polu strucno misljenje.
Sva trojica su definitivno Osovina. Onom u sredini se cak i vdi konzerva za gas masku pozadi. Momcina sa leva ima douse zbunjucu kapu ali ostatak uniforme je isvise stegnut za Sovjeta. Momcina sa desna ima definitivno Hugo Bos siljak na sapki. Slem onome u sredini je preveliki, mada opet meni sve FOW figure imaju divoske glave.
Sva trojica su definitivno Osovina. Onom u sredini se cak i vdi konzerva za gas masku pozadi. Momcina sa leva ima douse zbunjucu kapu ali ostatak uniforme je isvise stegnut za Sovjeta. Momcina sa desna ima definitivno Hugo Bos siljak na sapki. Slem onome u sredini je preveliki, mada opet meni sve FOW figure imaju divoske glave.
U jednog Bocu, mi verujemo!
Ajd neka mi neki mag i parapsiholog pravila kaze da li Charles moze ili ne moze da ima sticky bombs (po army builderu moze)? Placa se dodatnih 5 poena za njega i 2iC.
I sta je na kraju usvojeno kao "ispravan nacin tumacenja pravila" u vezi sa specijalnim karakterima / CHQ-om i german mission tactics pravilom? Konkretno, da li CHQ / specijalni podlezu tom pravilu ili ne? Milijun puta smo pricali o tome, svako je imao svoju viziju, i interesuje me sta je na kraju opste-prihvacen nacin tumacenja tih pravila?
I sta je na kraju usvojeno kao "ispravan nacin tumacenja pravila" u vezi sa specijalnim karakterima / CHQ-om i german mission tactics pravilom? Konkretno, da li CHQ / specijalni podlezu tom pravilu ili ne? Milijun puta smo pricali o tome, svako je imao svoju viziju, i interesuje me sta je na kraju opste-prihvacen nacin tumacenja tih pravila?
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- opsidiannight
- Чика Дринки
Postavi pitanje na BF sajtu, nadaj se Evanomom odgovoru. Sve ostalo je traćenje vremena.

Upham ne moze da ima sticky bombe jer mu nisu napisane u "profilu", tj. na njegovoj specijalnoj stranici ...Dzon Vejn wrote:Ajd neka mi neki mag i parapsiholog pravila kaze da li Charles moze ili ne moze da ima sticky bombs (po army builderu moze)? Placa se dodatnih 5 poena za njega i 2iC.
Koliko ja znam German Mission Tactics se odnosi samo na "izvornu komandu" ... ostali imaju Warrior save ...
- Duc d' Elchingen
što se tiče Uphama i SB ne može da ih ima jer on dolazi onakakv kakav je plus samo opcije koje može da ima (kamion)
to što AB daje SB i Uphamu je zato što za CC i za 2iC SB koštaju ukupno 5 poena
ne po timu nego oba dobiju za 5 poena
što se tiče GMT ja sam svoje mišljenje na tu temu već rekao
to što AB daje SB i Uphamu je zato što za CC i za 2iC SB koštaju ukupno 5 poena
ne po timu nego oba dobiju za 5 poena
što se tiče GMT ja sam svoje mišljenje na tu temu već rekao
A koje je to misljenje?Duc d' Elchingen wrote:što se tiče GMT ja sam svoje mišljenje na tu temu već rekao
Da samo originalni HQ platoona ima prednosti GMT pravila.Golub87 wrote:A koje je to misljenje?Duc d' Elchingen wrote:što se tiče GMT ja sam svoje mišljenje na tu temu već rekao
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
Ima smisla.
Hvala
Hvala
Sumarni pregled svih specijalnih pravila, specijalnih karaktera i arsenala
http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=1730
http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=1730
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.