Pozdrav FoW zajednici Srbije i svima koji ovo čitaju. Identičan tekst će biti objavljen na HR i SLO forumima.
Najavio sam još jednu nagradnu igru i to je izgleda to. Prijavit će se nešto ljudi, neki od njih će i poslati slike modela, a ostali… ništa.
Ako se prijavi desetak ljudi sa ovih naših prostora, mogu biti presretan…
Nije važna nagradna igra i tema više na blogu. Mislim da nije važno tko sam i gdje živim… bar to nikome do sada nije bio problem.
------------------------------------
Danas nije problem manjak novca i vremena što svi govore. Naš najveći problem je manjak volje za bilo što.
Da sam pravila za ovu nagradnu igru preveo i postavio na nekoliko stranih foruma, javilo bi se 15-20 ljudi i to je strašno malo.
Stalno se žalimo na nešto. Onda mi je došla ideja da se bar na ovaj način zabavljamo. Ako i nemate jednog Šermana za bojanje, posudite ga ili kupite. Radi toga bojanje počinje tek za mjesec i pol (sada malo manje). Uzmete PSC box i vas 5 ima što bojati. To će vas koštati 4+ eura po modelu.
Nije važno tko će najbolje obojati, nego tko će zadatak odraditi do kraja. Lako je ignorirati mene i ovo natjecanje, lokalne turnire i druženja radi glupih izgovora. Prestanite malo sa ignoriranjem. Probajte za promjenu sudjelovati u ovome. Dajte si malo truda i svi zajedno ćemo uživati.
Nema ovo veze sa blogom kojeg održavam već neko vrijeme. Stvarno nemam koristi od toga i glupo je što se uopće stalno nešto opravdavam.
-----------------------------
Koliko vam treba za sastavljanje jednog Šermana? Desetak minuta ili možda dvadeset? Znači prvi tjedan ste odradili za 20 minuta plus priprema pa spremanje... stavimo 30 minuta.
Faza dva je bojanje. Treba vam sat ili dva i to rasporedite u recimo 2-3 dana jer se ipak treba malo čekati na sušenje boje.
Onda crtanje oznaka ili lijepljenje dekala. Treba vam koliko? Pola sata ili više? Ovisi kako želite da model izgleda.
Na kraju dotjerivanje modela... prljanje i ostarivanje, oštećenja... za to vam treba pola sata ili sat vremena.
Ukupno na ovu nagradnu igru potrošite 2 sata ili možda četiri. Četiri sata u mjesec dana. To vam je puno?
--------------------------------
Ne želite sudjelovati iz nekog opravdanog razloga ili ste samo lijeni?
Mislite da vaše bojanje nije dovoljno da bi se natjecali? Ja ću se isto natjecati, a bojam možda tek prosječno ako se jako potrudim uz to što sam strašno spor. Moj sin od 9 godina će također bojati i to ne radi toga da dobijem natjecatelja više… on to ne želi propustiti.
--------------------------------------
Ako vam se ne boja probajte organizirati zajedničko bojanje jednom mjesečno u nekom klubu. Uz druženje i koje pivo nešto i napravite. Sklopite model, odete u klub i obojate ga… kasnije dorada i gotovo. Samo slikate nakon svake faze, a što se mene tiče odradite sve u komadu. Ne morate čekati 4 tjedna mada je meni tako zanimljivije.
Nemoguće? Meni se ne čini tako. Vani je sjebano vrijeme, hladno za duge šetnje… Kada odradite ovogodišnje skijanje (tko si to može priuštiti), što ćete raditi ostatak zime? Gledati serije na TV-u, slušati vijesti i osluškivati susjede (komšije) dok se jastuče.
-------------------------------------
Opet kažem da bojanje i ova nagradna igra nisu važni.
Ja ću se potruditi da sa vremena na vrijeme objavim nešto ovakvo, svaki put drugačije… Bar ideja još uvijek imam

.
Koliko vas igra FoW stalno ili povremeno? Desetak ili više? Koliko ljudi prati ovaj podforum i može sudjelovati? Dvadesetak ili više?
Zaslužuje li ovaj motivacijski govor bar vaš komentar? Tko će prvi? Možda kapiten?
Uživajte i hvala!
T.