Re: FS: Market Garden - Mapa proba
Moderator: deka
- Duc d' Elchingen
naravno da mogu
dozvoljene knjige su
Saveznici:
Hells Highway
A Bridge Too Far
Nemci
Hells Highway
A Bridge Too Far
Fortress Europe (Grenadir, Pionir, Panzer liste)
u narednih par dana detaljnije ću objasniti
dozvoljene knjige su
Saveznici:
Hells Highway
A Bridge Too Far
Nemci
Hells Highway
A Bridge Too Far
Fortress Europe (Grenadir, Pionir, Panzer liste)
u narednih par dana detaljnije ću objasniti
- Duc d' Elchingen
posle malo dodatnog kopanja po knjigama i internetu evo kako sam zamislio organizaciju jedinica za kampanju
pošto je mapa podeljena na 3 sekcije shodno tome i Nemačke jedinice biće podeljene na 3 grupacije
Sekcija 1 Arnhem
Isključivo A Brigde Too Far knjjiga sa ravnomerno zastupljenim svim listama
Sekcija 2 Nijmegen
Hells Highway 3. Padobranska divizija i sledeća PDF lista
http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Do ... iefing.pdf
sa izuzetkom da iz PDF ne mogu da se koriste Fortifikacije
naravno i u ovom slučaju obe liste moraju biti ravnomerno zastupljene
Sekcija 3 Ejindhoven
Hells Highway 6. padobranski puk i 3. padobranska divizija, isto gorepomenuti PDF sa istim ograničenjima kao i Fortress Europe Panzer kompanie gde HQ moraju biti Panteri i Panzergrenadiri
dodatno ograničenje za upotrebu nemačke tenkovske čete:
na svakih 5 bitaka Nemci mogu ako su dobili inicijativu da koriste tenkovsku četu
tenkovska četa se izuzima iz ravnomerne upotrebe ostalih jedinica
inače broj bitaka po krugu se određuje bacanjem kocke na početku svakog kruga
naime koristi se table na strani 47 Firestorm Market-Garden
baca se 2 puta po 2D6 i gleda se veći zbir
toliko bitaka je planirano za predstojeći krug
toliko za sada nastavak sutra
pošto je mapa podeljena na 3 sekcije shodno tome i Nemačke jedinice biće podeljene na 3 grupacije
Sekcija 1 Arnhem
Isključivo A Brigde Too Far knjjiga sa ravnomerno zastupljenim svim listama
Sekcija 2 Nijmegen
Hells Highway 3. Padobranska divizija i sledeća PDF lista
http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Do ... iefing.pdf
sa izuzetkom da iz PDF ne mogu da se koriste Fortifikacije
naravno i u ovom slučaju obe liste moraju biti ravnomerno zastupljene
Sekcija 3 Ejindhoven
Hells Highway 6. padobranski puk i 3. padobranska divizija, isto gorepomenuti PDF sa istim ograničenjima kao i Fortress Europe Panzer kompanie gde HQ moraju biti Panteri i Panzergrenadiri
dodatno ograničenje za upotrebu nemačke tenkovske čete:
na svakih 5 bitaka Nemci mogu ako su dobili inicijativu da koriste tenkovsku četu
tenkovska četa se izuzima iz ravnomerne upotrebe ostalih jedinica
inače broj bitaka po krugu se određuje bacanjem kocke na početku svakog kruga
naime koristi se table na strani 47 Firestorm Market-Garden
baca se 2 puta po 2D6 i gleda se veći zbir
toliko bitaka je planirano za predstojeći krug
toliko za sada nastavak sutra
Last edited by Duc d' Elchingen on Fri Dec 10, 2010 12:37 pm, edited 1 time in total.
- Duc d' Elchingen
dodatak za Saveznike
padobranci su onakvi kakvi su i mogu da se koriste samo iz Hells highway i A Bridge Too Far
e sad pošto XXX korpus nije bila samo Garda a pored XXX učestvovali su još i XII i VIII korpus
Saveznici će moći da koriste i sledeće liste:
XII korpus
7th Armoured Division Villers-Bocage
15th Scottish Infantry Division PDF http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Do ... isions.pdf
Rifle Company Fortress Europe Normandy
VIII korpus
UK Armoured Squadron Fortrress Europe Normandy
3rd Infantry Division Monty Meatgrinder
XXX korpus
Hells Highway
50th Infantry Division PDF http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Do ... rmandy.pdf
sa novim informacijama uskoro
padobranci su onakvi kakvi su i mogu da se koriste samo iz Hells highway i A Bridge Too Far
e sad pošto XXX korpus nije bila samo Garda a pored XXX učestvovali su još i XII i VIII korpus
Saveznici će moći da koriste i sledeće liste:
XII korpus
15th Scottish Infantry Division PDF http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Do ... isions.pdf
VIII korpus
UK Armoured Squadron Fortrress Europe Normandy
3rd Infantry Division Monty Meatgrinder
XXX korpus
Hells Highway
50th Infantry Division PDF http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Do ... rmandy.pdf
sa novim informacijama uskoro
Last edited by Duc d' Elchingen on Wed Dec 01, 2010 12:21 pm, edited 2 times in total.
- Duc d' Elchingen
jedna stvar koju nisam pomenuo
"Specijalni karakteri" ne samo da su dozvoljeni nego se i preporučuje njihovo korišćenje
e sad ako spec. karakter ne prođe Warrior Save ne može da se koristi u narednom krugu
ako dva puta u toku kampanje padne Warrior Save ne može više da se koristi (mrtav, zarobljen, teško ranjen, itd...)
dozvoljeno je korišćenje karaktera iz Hells Highway, A Bridge to Far kao i Wargames Illustrated 269
imam ga
inače u njemu se nalaze sledeći karakteri:
General major Roy Urquhart komandant 1. Padobranske divizije
General major Stanislaw Sosabowski komandant 1. Poljske padobranske brigade
Brigadni general James Gavin zamenik komandanta 82. padobranske divizije
General major Maxwell Taylor komandant 101. padobranske divizije
svako ko je zainteresovan da koristi ove momke neka me kontaktira i poslaću im njihova specijalna pravila
"Specijalni karakteri" ne samo da su dozvoljeni nego se i preporučuje njihovo korišćenje
e sad ako spec. karakter ne prođe Warrior Save ne može da se koristi u narednom krugu
ako dva puta u toku kampanje padne Warrior Save ne može više da se koristi (mrtav, zarobljen, teško ranjen, itd...)
dozvoljeno je korišćenje karaktera iz Hells Highway, A Bridge to Far kao i Wargames Illustrated 269
imam ga
inače u njemu se nalaze sledeći karakteri:
General major Roy Urquhart komandant 1. Padobranske divizije
General major Stanislaw Sosabowski komandant 1. Poljske padobranske brigade
Brigadni general James Gavin zamenik komandanta 82. padobranske divizije
General major Maxwell Taylor komandant 101. padobranske divizije
svako ko je zainteresovan da koristi ove momke neka me kontaktira i poslaću im njihova specijalna pravila
- Duc d' Elchingen
Jedan predlog koji bi u mnogome po meni olakšao planiranje operacija.
Kada se na početku kruga odredi koliko ima bitaka ja bih bacio za svaku bitku unapred ko ima inicijativu pa neke se na osnovu tog rola igrači međusobno dogovore ko će gde i koga da napada.
Ukoliko prihvatate ovaj predlog ja bih odrolao za prvi krug ovih preostalih 7 bitaka i objavio rezultate.
Molim vas sve dajte komentar što pre.
Hvala.
Predlog prihvacen vecinom glasova (Pedja, Vlada, Milos, Cempres, Dule, Skobra)! Pedja rolaj i postuj
Kada se na početku kruga odredi koliko ima bitaka ja bih bacio za svaku bitku unapred ko ima inicijativu pa neke se na osnovu tog rola igrači međusobno dogovore ko će gde i koga da napada.
Ukoliko prihvatate ovaj predlog ja bih odrolao za prvi krug ovih preostalih 7 bitaka i objavio rezultate.
Molim vas sve dajte komentar što pre.
Hvala.
Predlog prihvacen vecinom glasova (Pedja, Vlada, Milos, Cempres, Dule, Skobra)! Pedja rolaj i postuj
Last edited by Skobra on Mon Dec 13, 2010 2:30 am, edited 2 times in total.
Reason: da ne gusimo topic
Reason: da ne gusimo topic
Mislim da bi trebalo razmisliti o nekim home pravilima (novim i postojecim) za kampanju
1. Uvodjenje home pravila da u misijama gde se koristi Prepared position i gde se sukobljavaju cete istog tipa napadac uvek bude ona strana koja je inicirala napad na kampanjskoj mapi. Ovo prevashodno da bi se izbegle smor bitke u kojima su ukljucene FS trupe a kocka dodeli slabijoj strani da napada. Recimo bitka izmedju Milosa i Duleta u kojoj US na 1500 poena ima jos oko 400 poena (FS Para platun + Para Arty) a muceni nemac ima Bridge defense (cenim da je vrednost toga manje od 100 poena) i gde je Nemac na kocki dobio da bude napadac. Ovakva partija (1900 vs 1600 poena) bi jos bila neizvesna da se nemac brani ali ako napada vrednost Bridge defensa je nikakva te je odnos poena jos losiji (1900 vs 1500 poena). Potpisujem da niko ne bi mogao da dobije ovakvu partiju u ovakvim odnosima. Iako je ovo u pocetku prednost za nemce koji ce se vise braniti ovakvo pravilo ce biti znacajno i za US/UK ako se budu ocajnicki branile u Arnhemu. Uostalom sudeci prema FoW sajtu masovno se koristi ovo pravilo.
2. Ukidanje pravila da u slucaju poraza i napadac gubi polje SA kojeg je napao. Doduse nisam siguran da su Saveznici i upoznati sa ovim ali pravilo mi je totalno debilno i nerealno.
3. Dobro razmisliti oko home pravila za unapred odredjivanje bitaka i misija. Iako se slazem da to u neku ruku olaksava moderisanje kampanje takodje otvara i problem usporavanja kampanje. Recimo da su saveznici insistirali na odigravanju bitaka po redu, jos uvek bi cekali da se odigra bitka za Eindhoven (Vlada vs Golub). Ovakav zahtev bi bio zaista opravdan jer bi osvajanje Eindhovena otvorilo supply rutu (i opciju koriscenja supporta) za US padobrance. Znaci saveznici ne bi morali da trose supply markere za napade na Verghel bridge i Grave bridge a takodje bi mogli da privuku i dodatne FS jedinice. U ovom slucaju nasi vrli protivnici su fer postupili radi brzeg odvijanja kampanje iako je to na njihovu stetu. Prema tome vratio bih orginalno pravilo iz FS sistema. Znaci dva protivnika se dogovore, nadju se i bace inicijativu - ko dobije bira popriste, odigraju partiju i odmah imamo rezultat. Koordiniranost bi zavisila od komunikacije izmedju igraca iste strane sto je opet ok.
4. Ogranicenja po pitanju liste. Mislim da je ogranicavanje na knjige + ogranicavanje po sekcijama preterano i da ce se negativno odraziti na zanimljivost kampanje. Mislim da je restrikcija tipa Saveznici: Hells Highway i A Bridge Too Far, Svabe: Hells Highway, A Bridge Too Far i Fortress Europe (Grenadir, Pionir, Panzer liste) sasvim dovoljna i da je sve ostalo preterivanje na ustrb zanimljivosti.
Ove izmene mogu da se primenjuju od 2 kruga da ne bismo sada pravili dar mar. Moderator ajd sad ti...
1. Uvodjenje home pravila da u misijama gde se koristi Prepared position i gde se sukobljavaju cete istog tipa napadac uvek bude ona strana koja je inicirala napad na kampanjskoj mapi. Ovo prevashodno da bi se izbegle smor bitke u kojima su ukljucene FS trupe a kocka dodeli slabijoj strani da napada. Recimo bitka izmedju Milosa i Duleta u kojoj US na 1500 poena ima jos oko 400 poena (FS Para platun + Para Arty) a muceni nemac ima Bridge defense (cenim da je vrednost toga manje od 100 poena) i gde je Nemac na kocki dobio da bude napadac. Ovakva partija (1900 vs 1600 poena) bi jos bila neizvesna da se nemac brani ali ako napada vrednost Bridge defensa je nikakva te je odnos poena jos losiji (1900 vs 1500 poena). Potpisujem da niko ne bi mogao da dobije ovakvu partiju u ovakvim odnosima. Iako je ovo u pocetku prednost za nemce koji ce se vise braniti ovakvo pravilo ce biti znacajno i za US/UK ako se budu ocajnicki branile u Arnhemu. Uostalom sudeci prema FoW sajtu masovno se koristi ovo pravilo.
2. Ukidanje pravila da u slucaju poraza i napadac gubi polje SA kojeg je napao. Doduse nisam siguran da su Saveznici i upoznati sa ovim ali pravilo mi je totalno debilno i nerealno.
3. Dobro razmisliti oko home pravila za unapred odredjivanje bitaka i misija. Iako se slazem da to u neku ruku olaksava moderisanje kampanje takodje otvara i problem usporavanja kampanje. Recimo da su saveznici insistirali na odigravanju bitaka po redu, jos uvek bi cekali da se odigra bitka za Eindhoven (Vlada vs Golub). Ovakav zahtev bi bio zaista opravdan jer bi osvajanje Eindhovena otvorilo supply rutu (i opciju koriscenja supporta) za US padobrance. Znaci saveznici ne bi morali da trose supply markere za napade na Verghel bridge i Grave bridge a takodje bi mogli da privuku i dodatne FS jedinice. U ovom slucaju nasi vrli protivnici su fer postupili radi brzeg odvijanja kampanje iako je to na njihovu stetu. Prema tome vratio bih orginalno pravilo iz FS sistema. Znaci dva protivnika se dogovore, nadju se i bace inicijativu - ko dobije bira popriste, odigraju partiju i odmah imamo rezultat. Koordiniranost bi zavisila od komunikacije izmedju igraca iste strane sto je opet ok.
4. Ogranicenja po pitanju liste. Mislim da je ogranicavanje na knjige + ogranicavanje po sekcijama preterano i da ce se negativno odraziti na zanimljivost kampanje. Mislim da je restrikcija tipa Saveznici: Hells Highway i A Bridge Too Far, Svabe: Hells Highway, A Bridge Too Far i Fortress Europe (Grenadir, Pionir, Panzer liste) sasvim dovoljna i da je sve ostalo preterivanje na ustrb zanimljivosti.
Ove izmene mogu da se primenjuju od 2 kruga da ne bismo sada pravili dar mar. Moderator ajd sad ti...
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.
- Duc d' Elchingen
@Škobra
1. može, deluje igrivije i normalnije
2. ne
3. da naravno mada generalno ni moj sistem nije ništa drugačiji a znatno skraćuje pre game fazu, e sad što je Vlada operisan od vremena i ima motivaciju puža golaća po snegu ispred kamiona od 10 t stvarno nije moje da ispravljam ili šta već
4. ja sam veliki fan istorijskog wargaminga i unazad 5-6 godina samo se njime i bavim, fantazijske sisteme sam upravo batalio zbog taktičkih totalnih nebuloza al to nije tema ovog posta
pri tom ima toliko različitih lista koje mogu da se koriste da svako može da nađe nešto za sebe
do kraja meseca treba da dođu ove nove LW knjige i svaka CT i sl. nemačka pešadijsa lista će moći da se koristi u kamapanji
ja potpuno razumem i drugu stranu i ljude kojima nije toliko bitna istorijska tačnost ali eto ovo je neki moj pa nazovimo hir kao moderatora da se maksimalno ispoštuje istorijska tačnost pa sad na volju igračima
1. može, deluje igrivije i normalnije
2. ne
3. da naravno mada generalno ni moj sistem nije ništa drugačiji a znatno skraćuje pre game fazu, e sad što je Vlada operisan od vremena i ima motivaciju puža golaća po snegu ispred kamiona od 10 t stvarno nije moje da ispravljam ili šta već
4. ja sam veliki fan istorijskog wargaminga i unazad 5-6 godina samo se njime i bavim, fantazijske sisteme sam upravo batalio zbog taktičkih totalnih nebuloza al to nije tema ovog posta
pri tom ima toliko različitih lista koje mogu da se koriste da svako može da nađe nešto za sebe
do kraja meseca treba da dođu ove nove LW knjige i svaka CT i sl. nemačka pešadijsa lista će moći da se koristi u kamapanji
ja potpuno razumem i drugu stranu i ljude kojima nije toliko bitna istorijska tačnost ali eto ovo je neki moj pa nazovimo hir kao moderatora da se maksimalno ispoštuje istorijska tačnost pa sad na volju igračima
Nemam ja nista protiv toga da koristimo jedinice koje su i ucestvovale i kao sto rekoh to bi se adekvatno resilo sa ogranicenjem
Evo ja skidam kapu svakome ko kao napadac u misiji sa ovim listama pobedi iole ozbiljno vodjenu US para jedinicu (jos ne daj boze ako US uzme neke support elemente). Verujte tu nema leba.
E sad sto se tice istorijske tacnosti da ali ne do nivo mazohizma. Znaci sasvim je ok da budu tu jedinice ali mi nemoj brate davati zid po sekcijama koje jedinice ne mogu da preskoce! Sta cemo ako UK Armoured zauzme arnhem pa moras da se boris protiv nje? Jbg brate nije istorijski tacno da su se UK Armoured borile u Arnhemu - sad cemo da je pretvorimo u UK Para! Stvarno ne vidim sta je problem ako se 6. FJ ili Panzer ceta upotrebi u 2. ili 3. sekciji?
Upadate u paradoks jer zarad "rekonstrukcije" namecete svabama ogranicenje (jer neka jedinica nije bila u odredjenom km2) a istovremeno US/UK su oslobodjene toga, naravno ako se probiju dalje nego u stvarnosti (a opet ni te njihove jedinice istorijski nisu bile u tom km2).
I taj termin rekonstrukcija je bas nesrecan. To fercera sve dok prvi put rezultat nije "istorijski tacan". I sta onda?
Problem vidim sa podelom na sekcije je na primer u tkz. srednjoj sekciji svabe mogu da koriste samo 3. FJ i 716. Inf. Medjutim obe liste su specificno namenjene odbrani sto ce biti problem ako pokusamo da u toj sekciji napadamo recimo US Para jedinice.Saveznici: Hells Highway i A Bridge Too Far, Svabe: Hells Highway, A Bridge Too Far i Fortress Europe (Grenadir, Pionir, Panzer liste)
Evo ja skidam kapu svakome ko kao napadac u misiji sa ovim listama pobedi iole ozbiljno vodjenu US para jedinicu (jos ne daj boze ako US uzme neke support elemente). Verujte tu nema leba.
E sad sto se tice istorijske tacnosti da ali ne do nivo mazohizma. Znaci sasvim je ok da budu tu jedinice ali mi nemoj brate davati zid po sekcijama koje jedinice ne mogu da preskoce! Sta cemo ako UK Armoured zauzme arnhem pa moras da se boris protiv nje? Jbg brate nije istorijski tacno da su se UK Armoured borile u Arnhemu - sad cemo da je pretvorimo u UK Para! Stvarno ne vidim sta je problem ako se 6. FJ ili Panzer ceta upotrebi u 2. ili 3. sekciji?
Upadate u paradoks jer zarad "rekonstrukcije" namecete svabama ogranicenje (jer neka jedinica nije bila u odredjenom km2) a istovremeno US/UK su oslobodjene toga, naravno ako se probiju dalje nego u stvarnosti (a opet ni te njihove jedinice istorijski nisu bile u tom km2).
I taj termin rekonstrukcija je bas nesrecan. To fercera sve dok prvi put rezultat nije "istorijski tacan". I sta onda?
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.
1. da
2. da
3. ovo je vec na vama da se dogovorite ko ce da igra koju bitku i ko je raspoloziv - mogao je i neko drugi od svaba vec odavno da odigra ovu bitku a ne da se ceka Vlada ili bilo ko drugi (siguran sam da svako od vas moze da izvede neku odgovarajucu nemacku pesadijsku listu). Mislim da mora da postoji dogovor oko sleda bitaka i da se nakon svake bitke proverava situacija na terenu (supply, firestorm ...) posto drugacije ne bi imalo smisla (em ne bi bilo logicno, saveznicima bi sanse za bilo kakvu "strategiju" bile smanjene na minimum i svelo bi se na skup nepovezanih bitaka). Skobrin predlog da se dogovori strategija u timovima na pocetku i onda da se isti sprovodi ko god da dogovori bitku trenutno je u domenu SF-a, posto imamo situaciju da koordinacija i bas nije najbolja, da ima igraca koji bi se mozda povremeno prikljucivali, da ljudi insistiraju da igraju sa modelima/listama koje imaju tj. no proxy (sto je u direktnoj koliziji sa historic ili semi-historic ili quarter-historic set-upom) itd. Mislim da je semi-historic pristup (3 knjige koje je Skobra naveo + poneki PDF uz naravno razumevanje nemacke strane da ne moze uvek da vodi Panzer liste
), po 3 - max. 4 dedicated playera na obe strane koji su spremni da vode bilo koju od predvidjenih listi uz sekvencijalno odigravanje bitaka i azurno update-vanje situacije nakon istih pravo resenje (uz moguce korigovanje gresaka uocenih u originalnom set-upu i pravilima kampanje).
4. vidi pod 3.
2. da
3. ovo je vec na vama da se dogovorite ko ce da igra koju bitku i ko je raspoloziv - mogao je i neko drugi od svaba vec odavno da odigra ovu bitku a ne da se ceka Vlada ili bilo ko drugi (siguran sam da svako od vas moze da izvede neku odgovarajucu nemacku pesadijsku listu). Mislim da mora da postoji dogovor oko sleda bitaka i da se nakon svake bitke proverava situacija na terenu (supply, firestorm ...) posto drugacije ne bi imalo smisla (em ne bi bilo logicno, saveznicima bi sanse za bilo kakvu "strategiju" bile smanjene na minimum i svelo bi se na skup nepovezanih bitaka). Skobrin predlog da se dogovori strategija u timovima na pocetku i onda da se isti sprovodi ko god da dogovori bitku trenutno je u domenu SF-a, posto imamo situaciju da koordinacija i bas nije najbolja, da ima igraca koji bi se mozda povremeno prikljucivali, da ljudi insistiraju da igraju sa modelima/listama koje imaju tj. no proxy (sto je u direktnoj koliziji sa historic ili semi-historic ili quarter-historic set-upom) itd. Mislim da je semi-historic pristup (3 knjige koje je Skobra naveo + poneki PDF uz naravno razumevanje nemacke strane da ne moze uvek da vodi Panzer liste

4. vidi pod 3.

Deutsche Front Zeitung
Arnhem, Dec. 23— Duc d' Elchingen, OkW officer lifted his chin for a prison warden to secure a strap around his neck before a firing squad carried out the traitor's death sentence early today.
The simultaneous boom of five rifles broke the silence at Arnhem Military Prison just after midnight in the nation's first execution for treason by firing squad since Albert Gurnth in 1917.
OkW officer was found guilty of surrender of Reich territory and raping an 5-year-old dog.
OkW offers condemned prisoners a choice: firing squad or bunga-bunga to death. Duc d' Elchingen had said he chose the firing squad due to fragile personal health.
A tape recording of Duc d' Elchingen last words was played after his execution. "I would like to say for my friends OkW officers -- "Remember me, but let me go.... please" - Duc d' Elchingen said before the warden, Hans Galetka, placed a black hood over his head.
At 12:03 A.M., five sharpshooters, armed with rifles, aimed at ex OkW officer, marked by a white circle on his blue jumpsuit, and fired. Four minutes later, a doctor pronounced traitor dead.
One sharpshooter fired a blank, leaving each of them the chance to believe he was not an executioner.
Arnhem, Dec. 23— Duc d' Elchingen, OkW officer lifted his chin for a prison warden to secure a strap around his neck before a firing squad carried out the traitor's death sentence early today.
The simultaneous boom of five rifles broke the silence at Arnhem Military Prison just after midnight in the nation's first execution for treason by firing squad since Albert Gurnth in 1917.
OkW officer was found guilty of surrender of Reich territory and raping an 5-year-old dog.
OkW offers condemned prisoners a choice: firing squad or bunga-bunga to death. Duc d' Elchingen had said he chose the firing squad due to fragile personal health.
A tape recording of Duc d' Elchingen last words was played after his execution. "I would like to say for my friends OkW officers -- "Remember me, but let me go.... please" - Duc d' Elchingen said before the warden, Hans Galetka, placed a black hood over his head.
At 12:03 A.M., five sharpshooters, armed with rifles, aimed at ex OkW officer, marked by a white circle on his blue jumpsuit, and fired. Four minutes later, a doctor pronounced traitor dead.
One sharpshooter fired a blank, leaving each of them the chance to believe he was not an executioner.
To German Army!
Now is not the time to ask how it all happened. That can wait until later, when the German people and the whole world will learn the full truth about the misfortune of the past weeks, and its deep and fateful significance. The heroic sacrifices and heroism of our soldiers in Uden Road has had vast historical significance for the whole front. It was not in vain. The future will make clear why.
We face a serious military challenge in the West. The crisis is at the moment a broad one, similar but not identical in many ways to that of the previous winter. Later we will discuss the causes. Now, we must accept things as they are and discover and apply the ways and means to turn things again in our favor. There is no point in disputing the seriousness of the situation. I do not want to give you a false impression of the situation that could lead to false conclusions, perhaps giving the German people a false sense of security that is altogether inappropriate in the present situation.
When I jump over the past to look ahead, I do it intentionally. The time is short! There is no time for fruitless debates. We must act, immediately, thoroughly, and decisively, as has always been the National Socialist way.
Nation, Rise Up, and Let the Storm Break Loose!
Now is not the time to ask how it all happened. That can wait until later, when the German people and the whole world will learn the full truth about the misfortune of the past weeks, and its deep and fateful significance. The heroic sacrifices and heroism of our soldiers in Uden Road has had vast historical significance for the whole front. It was not in vain. The future will make clear why.
We face a serious military challenge in the West. The crisis is at the moment a broad one, similar but not identical in many ways to that of the previous winter. Later we will discuss the causes. Now, we must accept things as they are and discover and apply the ways and means to turn things again in our favor. There is no point in disputing the seriousness of the situation. I do not want to give you a false impression of the situation that could lead to false conclusions, perhaps giving the German people a false sense of security that is altogether inappropriate in the present situation.
When I jump over the past to look ahead, I do it intentionally. The time is short! There is no time for fruitless debates. We must act, immediately, thoroughly, and decisively, as has always been the National Socialist way.
Nation, Rise Up, and Let the Storm Break Loose!

F*ck stvari su malo pogresno radjene
http://www.flamesofwar.com/Default.aspx ... &afv=topic
http://www.flamesofwar.com/Default.aspx ... &afv=topic
Strategic phase ide na sledeći način:
1. Allocate Air Missions
1.1 Air Drops, Air Resupply, Saveznici
1.2 Tactical Air Mission Saveznici (Interdiction ili Close support)
1.3 Tactical Air Mission Nemci (Interdiction ili Close support)
2. Exploatation Move
2.1 Exploatation Move Saveznici
2.2 Explotation Move Nemci
3. Reinforcements
3.1 Reinforcement Saveznici (ne padobranci, oni se odrtađuju u fazi 1)
3.2 Reinforcement Nemci
4. Strategic Move
4.1 Strategic Move Saveznici
4.2 Strategic Move Nemci
Saveznici prvi odredjuju Tactical Air Mission za avione (clsoe support se radi sada a ne u Strategic fazi)
btw Ako zelite da updejtujemo mapu trebali bi mi potezi do 14:30h
1. Allocate Air Missions
1.1 Air Drops, Air Resupply, Saveznici
1.2 Tactical Air Mission Saveznici (Interdiction ili Close support)
1.3 Tactical Air Mission Nemci (Interdiction ili Close support)
2. Exploatation Move
2.1 Exploatation Move Saveznici
2.2 Explotation Move Nemci
3. Reinforcements
3.1 Reinforcement Saveznici (ne padobranci, oni se odrtađuju u fazi 1)
3.2 Reinforcement Nemci
4. Strategic Move
4.1 Strategic Move Saveznici
4.2 Strategic Move Nemci
Saveznici prvi odredjuju Tactical Air Mission za avione (clsoe support se radi sada a ne u Strategic fazi)
btw Ako zelite da updejtujemo mapu trebali bi mi potezi do 14:30h

Evo i Alleid Exploitation moves:
1) Glider Rifle sa LZ-W na Ewijk - in supply
2) USA Para sa Uden Road na Ewijk - in supply
3) UK Para sa DZ-X na Driel - supply marker sa DZ-X
4) USA Para sa Groesebeek Heights na Haalderen - supply marker sa DZ-N
5) USA Para sa Veghel Bridge na Erp Road - in supply
6) UK Para sa DZ-Y na Wouldenberg - supply marker sa DZ-Y
Pedja, baci koliko ima bitaka u 2 krugu i cije su incijative pa javi ...
1) Glider Rifle sa LZ-W na Ewijk - in supply
2) USA Para sa Uden Road na Ewijk - in supply
3) UK Para sa DZ-X na Driel - supply marker sa DZ-X
4) USA Para sa Groesebeek Heights na Haalderen - supply marker sa DZ-N
5) USA Para sa Veghel Bridge na Erp Road - in supply
6) UK Para sa DZ-Y na Wouldenberg - supply marker sa DZ-Y
Pedja, baci koliko ima bitaka u 2 krugu i cije su incijative pa javi ...
- Duc d' Elchingen
Prvo Reinforcement i Strategic move
Nemci nemaju Exploitation Move
Nemci nemaju Exploitation Move
Evo strategic move za Allies:
1) USA para sa DZ-N na Groesbeek Heights
2) Sherman sa XII corps supply depot na Turnhout Bridge
3) 2 x Sherman, 1 x 5.5" arty, 1 x Sexton i UK Para (onaj sto je otisao u reinforcement pool) na Uden Road
4) 1 x UK mountain, 1 x 5.5" arty na Valkenswaard Road
5) USA para sa Son Bridge + UK montain na Eidnhoeven
6) 1 x mountain na Son Bridge
7) 1 x Sexton na Veghel Bridge
Treba jos da se razjasni da li su VIII i XXX corp supply depots povezani road-om i/ili da li izmedju njih moze march movement ... ako ne moze nijedno od ova dva onda ostaje kao sto je napisano gore
1) USA para sa DZ-N na Groesbeek Heights
2) Sherman sa XII corps supply depot na Turnhout Bridge
3) 2 x Sherman, 1 x 5.5" arty, 1 x Sexton i UK Para (onaj sto je otisao u reinforcement pool) na Uden Road
4) 1 x UK mountain, 1 x 5.5" arty na Valkenswaard Road
5) USA para sa Son Bridge + UK montain na Eidnhoeven
6) 1 x mountain na Son Bridge
7) 1 x Sexton na Veghel Bridge
Treba jos da se razjasni da li su VIII i XXX corp supply depots povezani road-om i/ili da li izmedju njih moze march movement ... ako ne moze nijedno od ova dva onda ostaje kao sto je napisano gore

Da ne ulazimo u glupe price, mislim da nije tesko da potezi budu u formatu
XXX jedinica sa YYY na ZZZ teritoriju
Lakse svima i manje gresaka
XXX jedinica sa YYY na ZZZ teritoriju
Lakse svima i manje gresaka
- Duc d' Elchingen
čim dođem kući
do 16h biće objavljeno te će moći da se zakazuje
a Škobra ti bi mogao da objaviš i podatke za 10. bitku prvog kruga
Breakthrough, Nemac napadač, 6-1 za Nemce, 1 UK para otišao u reinforcement pool
i još jedna informacija za UK Para
pošto je Frost pao Warrior Save u prvom potezu shodno kampanjskim House Rules nije moguće njegovo korišćenje u drugom potezu
takođe kao što je najavljeno Nemci će moći da koriste još par lista iz Earth & Steel
ne znam napamet koje ali reč je o ovim CT infantry listama
moći će da se koriste na 1 i 2 sekciji mape (Eindhoven, Nijmegen)
do 16h biće objavljeno te će moći da se zakazuje
a Škobra ti bi mogao da objaviš i podatke za 10. bitku prvog kruga
Breakthrough, Nemac napadač, 6-1 za Nemce, 1 UK para otišao u reinforcement pool
i još jedna informacija za UK Para
pošto je Frost pao Warrior Save u prvom potezu shodno kampanjskim House Rules nije moguće njegovo korišćenje u drugom potezu
takođe kao što je najavljeno Nemci će moći da koriste još par lista iz Earth & Steel
ne znam napamet koje ali reč je o ovim CT infantry listama
moći će da se koriste na 1 i 2 sekciji mape (Eindhoven, Nijmegen)
to verovatno vazi i za onog speciajal karaktera iz 82. Neki kole, cole jebemligai još jedna informacija za UK Para
Svapski pokreti:
8.8 - Derune → Helmond bridge
SdKfz - Budel → Aalst
FJ - Weert road → Aalst
8.8 Tilburg bridge → Heesch road
8.8 Roterdam → Grawe bridge
PzIV Arnhem → Grawe bridge
FJ - Wisel SD → Nijmegen brigde
Secur. - Amsterdam → Maas-Wall canal bridge
8.8 - Derune → Helmond bridge
SdKfz - Budel → Aalst
FJ - Weert road → Aalst
8.8 Tilburg bridge → Heesch road
8.8 Roterdam → Grawe bridge
PzIV Arnhem → Grawe bridge
FJ - Wisel SD → Nijmegen brigde
Secur. - Amsterdam → Maas-Wall canal bridge
- Duc d' Elchingen
ide na Nijmegen
što se tiče kretanja između 2 SD ne može
da je FS jedinica na tabli mogao bi da odradi to što pričaš ali ovako ne, što je čovek lepo i rekao
na stranu po onome što ti zagovaraš potpuno bi bilo nebitno ono što je napisano gde dolaze pojačanja
nije bitno šta je napisano već stavi gde hoćeš, za koji moj su onda pisali gde dolazi?
elem, druga stvar
pošto je linija snabdevanja presečena upotreba XXX, VIII i XII korpusa je ograničena na sledeći način:
XXX, XII i VIII korpus liste mogu da se koriste samo u napadima sa onih polja koja mogu da vuku snabdevanje sa Savezničkih SD ili sa onih polja koja na sebi imaju sledeće FS jedinice:
Sherman, Sexton, 5.5" gun, Mountain infantry
javite gde se one dve definitivno povlače i organizujte treću bitku
što se tiče kretanja između 2 SD ne može
da je FS jedinica na tabli mogao bi da odradi to što pričaš ali ovako ne, što je čovek lepo i rekao
na stranu po onome što ti zagovaraš potpuno bi bilo nebitno ono što je napisano gde dolaze pojačanja
nije bitno šta je napisano već stavi gde hoćeš, za koji moj su onda pisali gde dolazi?
elem, druga stvar
pošto je linija snabdevanja presečena upotreba XXX, VIII i XII korpusa je ograničena na sledeći način:
XXX, XII i VIII korpus liste mogu da se koriste samo u napadima sa onih polja koja mogu da vuku snabdevanje sa Savezničkih SD ili sa onih polja koja na sebi imaju sledeće FS jedinice:
Sherman, Sexton, 5.5" gun, Mountain infantry
javite gde se one dve definitivno povlače i organizujte treću bitku
U iscekivanju napada komandir prve cete, 716 pesadijske regimente, hauptman Melekitha drzi govor vojnicima na Vokel Roadu, kod Nijmegena
(Ceta postrojena u razvijenom frontu, prisutni vodnici)
"Slusaj amo! Mi zivimo u ozbiljno doba i svaki od Vas znade zasto ste tu.
Svi ste skoro vec stariji i zenjeni ljudi, Vi citate novine, jeli tako. Ako
nam ko pruzi rat, jebo ga otac, mi cemo prihvatiti i ratovati. U tom
slucaju, jebo mu pas mater, morali bi mi da primimo borbu, pa makar svi
izginuli. To bi bilo od nas casno, jel tako! Nasi protivnici Englezi, e to su
kurve jedne. Oni, jebo im pas mater, boje se ratovanja, a hoce da dobiju
zemlju bez krvi. Oni, fukare jedne, kazu da imaju pravo na Vokel road. Jeste,
dobice, ali qrac. Je l tako? A zar mi nemamo pravo na London, Pariz i druge
nase krajeve? Pa dabome da imamo! Sada se prave fini, a sutra napali
bi nas, kurve jedne! Jer Vam je to jasno! Jebo im pas mater, samo neka
dodju, poslacemo ih u pizdu materinu!
Drugo: mi, juzni Nemci, bili smo i jesmo najbolji vojnici Evrope. Jel
tako? Dabome da je tako i tako treba da bude!
Cercil je dosta ucinio za Englesku. On je mnogo dao Englezima, al ih
nikad nece naciniti hrabrima, makar im kurac dao, nece moci da im da srce
junacko. Jel tako? Je l Vam jasno!
E, drugo kazu Englezi. Oni vele: kod nas je sve motorizovano. Nasi su
mitraljezi automatski, nasi su tenkovi automatski, nasi su avioni automatski i sta sve ja
znam... u picku materinu. Znamo mi to, ali je u njih i srce automatsko, jebo ih
sveti Jeronim na nebu. Samo ima jedno, oni nas ne znaju, picka im materina!
Jel tako? Dabome, bas tako, i tako treba da bude. Drugo: hoce da nam budu
kuratori, da garantuju nase granice, pizda im materina. Englezii ko zna
koji kurci – Amerikanci, Rusi, Francuzi, Poljaci, Kinezi i drugi, pa cak i
Drustvo naroda. A sta se nas ticu njihove garancije, pizda im materina.
Znamo mi sta su to garancije. Kurac garancije. Jebo im pas mater,
garancijsku i kurvarsku!
Drugo: Svi Vi znate da se nasa vojska najbolje hrani. Jel tako? E, kad je
tako, onda hrana treba da bude jos sto puta bolja. Imamo kuvare, jebo im pas
mater, jos i ne valjaju. Pa dobro gde su ti kuvari, jebo im pas mater svima
odreda. Dezurni, deder zovni mi kuvare, pizda im materina...
Pa dobro kuvari, jebo Vas sveti Jeronim na nebu, poslacu Vas sve da terate
mitraljeze u brda, u pizdu materinu, pa da vidimo da li ce hrana biti
bolja...Jebo Vam pas mater kuvarsku! Jel tako?
/Kuvar Hans javlja se:"Ali gospodine kapetane, iz griza se ne more..."/
-"Kus, nista te nisam pitao. Mars u pizdu materinu. Jebo ti pas mater
kuvarsku. Kad te raspizdim pretvoricu te odma u mitraljez."
Drugo: Gde je tu onaj koga su ubile gace? Aj, tu je! E, bas tebe cu poslati
na Engleze, jebo te Gebels. I ti si mi qrcev vojnik i ubile te gace...
Slusaj amo i sta se smejes?... Svi Vi znate da ima i drugih kojima se hoce
nasa zemlja, pizda im materina!
Eno gore one ciganske kurve, kazu da im pripada Dancig i Prusija. Pa
dobro, pizda im materina tatarska, sto ne dodju da uzmu pola Nemacke,
jebali ih njihovi komesari, jebo pas mater njima i Staljinu i Lenjinu i Trockom!
Drugo: jel' idete vi onako, preko noci malo u Nijmegen? A? Znam Vas ja dobro.
Sve ja znam, jel tako? E, vidite to ne sme tako da bude. U nas postoji preki
sud, pa tu nema vise sale. Odma te streljaju, jebo te faraon!... Da li Vi
mislite tako?... Evo ide ti komandir negde tamo u pizdu materinu, vodnici
sta ja znam gde, jebo ih Bog, i onako nista ne valjaju, podnarednici sede u
kafani, a Vi – u Nijmegen? Pa ti sad lepo dodju Englezi, pizda im materina!
Kako bi to sve izgledalo! I kako bi nas fino udesili... majku im zicarosku!
Pa to ne sme da bude. Jer Vam jasno? Ne moze to tako kod nas da bude, kako
je bilo kod Talijana. A, jok... Eto i to su kurve koje se uopste ne bore, nego
samo polazu oruzje, kukavice, jebo im pas mater i njima! Pa evo i Finci,
jebo ih sveti Jeronim, borili se... borili, a njihova gospoda ministri – tup
u avione, beze kurve avionima. Nista manje u pizdu materinu,
da tamo toboze vladaju, ali samo kome, picka im majcina!! U nas ne sme da
bude tako i ne moze da bude tako, naravno.
Drugo: Nije to sve sto sam Vam kazao. Ama svi Vi znate, pa Vi ste pametni
ljudi. Isli ste po svetu i sigurno ste videli lepi nas Vokel Road? E vidite
kazu Englezi, jebo ih Bog otac: "To je nase"! pa dobro sad, picka mu
materina, sta je onda nase!? Za koji smo krasni mi onda ovde i sta mi da
branimo, kad nista nije nase? Pizda im materina! Pa, sta mi placamo toliko
porez, kad je ovo tudje? Jel tako? Onda od nas nece dobiti niko nista!
Dacemo im qrac tvrd, i to tvrd za mnogo godina. Neka dodju ako su junaci, a
mi cemo s njima pravo u pizdu materinu, preko Rajne i Majne, pa makar svi
izginuli!! Je l tako?! I jel Vam jasno?! E pa dabome da jeste, jer drugcije
ne moze i nesme da bude! Naravno!
... A sad, vodnice, daj ljudima voljno!"
inace ovo je malo preradjeni govor komandira prve cete, Cetrdesetog pesadijskog puka, kapetana Luke Djuraskovica, vojnicima na dan 26 maja 1940, u Pomoreki, kod Brezovica http://www.kurac-palac.net/luka.htm
(Ceta postrojena u razvijenom frontu, prisutni vodnici)
"Slusaj amo! Mi zivimo u ozbiljno doba i svaki od Vas znade zasto ste tu.
Svi ste skoro vec stariji i zenjeni ljudi, Vi citate novine, jeli tako. Ako
nam ko pruzi rat, jebo ga otac, mi cemo prihvatiti i ratovati. U tom
slucaju, jebo mu pas mater, morali bi mi da primimo borbu, pa makar svi
izginuli. To bi bilo od nas casno, jel tako! Nasi protivnici Englezi, e to su
kurve jedne. Oni, jebo im pas mater, boje se ratovanja, a hoce da dobiju
zemlju bez krvi. Oni, fukare jedne, kazu da imaju pravo na Vokel road. Jeste,
dobice, ali qrac. Je l tako? A zar mi nemamo pravo na London, Pariz i druge
nase krajeve? Pa dabome da imamo! Sada se prave fini, a sutra napali
bi nas, kurve jedne! Jer Vam je to jasno! Jebo im pas mater, samo neka
dodju, poslacemo ih u pizdu materinu!
Drugo: mi, juzni Nemci, bili smo i jesmo najbolji vojnici Evrope. Jel
tako? Dabome da je tako i tako treba da bude!
Cercil je dosta ucinio za Englesku. On je mnogo dao Englezima, al ih
nikad nece naciniti hrabrima, makar im kurac dao, nece moci da im da srce
junacko. Jel tako? Je l Vam jasno!
E, drugo kazu Englezi. Oni vele: kod nas je sve motorizovano. Nasi su
mitraljezi automatski, nasi su tenkovi automatski, nasi su avioni automatski i sta sve ja
znam... u picku materinu. Znamo mi to, ali je u njih i srce automatsko, jebo ih
sveti Jeronim na nebu. Samo ima jedno, oni nas ne znaju, picka im materina!
Jel tako? Dabome, bas tako, i tako treba da bude. Drugo: hoce da nam budu
kuratori, da garantuju nase granice, pizda im materina. Englezii ko zna
koji kurci – Amerikanci, Rusi, Francuzi, Poljaci, Kinezi i drugi, pa cak i
Drustvo naroda. A sta se nas ticu njihove garancije, pizda im materina.
Znamo mi sta su to garancije. Kurac garancije. Jebo im pas mater,
garancijsku i kurvarsku!
Drugo: Svi Vi znate da se nasa vojska najbolje hrani. Jel tako? E, kad je
tako, onda hrana treba da bude jos sto puta bolja. Imamo kuvare, jebo im pas
mater, jos i ne valjaju. Pa dobro gde su ti kuvari, jebo im pas mater svima
odreda. Dezurni, deder zovni mi kuvare, pizda im materina...
Pa dobro kuvari, jebo Vas sveti Jeronim na nebu, poslacu Vas sve da terate
mitraljeze u brda, u pizdu materinu, pa da vidimo da li ce hrana biti
bolja...Jebo Vam pas mater kuvarsku! Jel tako?
/Kuvar Hans javlja se:"Ali gospodine kapetane, iz griza se ne more..."/
-"Kus, nista te nisam pitao. Mars u pizdu materinu. Jebo ti pas mater
kuvarsku. Kad te raspizdim pretvoricu te odma u mitraljez."
Drugo: Gde je tu onaj koga su ubile gace? Aj, tu je! E, bas tebe cu poslati
na Engleze, jebo te Gebels. I ti si mi qrcev vojnik i ubile te gace...
Slusaj amo i sta se smejes?... Svi Vi znate da ima i drugih kojima se hoce
nasa zemlja, pizda im materina!
Eno gore one ciganske kurve, kazu da im pripada Dancig i Prusija. Pa
dobro, pizda im materina tatarska, sto ne dodju da uzmu pola Nemacke,
jebali ih njihovi komesari, jebo pas mater njima i Staljinu i Lenjinu i Trockom!
Drugo: jel' idete vi onako, preko noci malo u Nijmegen? A? Znam Vas ja dobro.
Sve ja znam, jel tako? E, vidite to ne sme tako da bude. U nas postoji preki
sud, pa tu nema vise sale. Odma te streljaju, jebo te faraon!... Da li Vi
mislite tako?... Evo ide ti komandir negde tamo u pizdu materinu, vodnici
sta ja znam gde, jebo ih Bog, i onako nista ne valjaju, podnarednici sede u
kafani, a Vi – u Nijmegen? Pa ti sad lepo dodju Englezi, pizda im materina!
Kako bi to sve izgledalo! I kako bi nas fino udesili... majku im zicarosku!
Pa to ne sme da bude. Jer Vam jasno? Ne moze to tako kod nas da bude, kako
je bilo kod Talijana. A, jok... Eto i to su kurve koje se uopste ne bore, nego
samo polazu oruzje, kukavice, jebo im pas mater i njima! Pa evo i Finci,
jebo ih sveti Jeronim, borili se... borili, a njihova gospoda ministri – tup
u avione, beze kurve avionima. Nista manje u pizdu materinu,
da tamo toboze vladaju, ali samo kome, picka im majcina!! U nas ne sme da
bude tako i ne moze da bude tako, naravno.
Drugo: Nije to sve sto sam Vam kazao. Ama svi Vi znate, pa Vi ste pametni
ljudi. Isli ste po svetu i sigurno ste videli lepi nas Vokel Road? E vidite
kazu Englezi, jebo ih Bog otac: "To je nase"! pa dobro sad, picka mu
materina, sta je onda nase!? Za koji smo krasni mi onda ovde i sta mi da
branimo, kad nista nije nase? Pizda im materina! Pa, sta mi placamo toliko
porez, kad je ovo tudje? Jel tako? Onda od nas nece dobiti niko nista!
Dacemo im qrac tvrd, i to tvrd za mnogo godina. Neka dodju ako su junaci, a
mi cemo s njima pravo u pizdu materinu, preko Rajne i Majne, pa makar svi
izginuli!! Je l tako?! I jel Vam jasno?! E pa dabome da jeste, jer drugcije
ne moze i nesme da bude! Naravno!
... A sad, vodnice, daj ljudima voljno!"
inace ovo je malo preradjeni govor komandira prve cete, Cetrdesetog pesadijskog puka, kapetana Luke Djuraskovica, vojnicima na dan 26 maja 1940, u Pomoreki, kod Brezovica http://www.kurac-palac.net/luka.htm
- Duc d' Elchingen
elem Golub i Melekit odigraše svoju partiju
rezultat 4-3 za Saveznike
Uništen Nemački FW190 kao i UK Šerman (oba idu u Reinforcement Pool)
Molim Saveznike da kažu gde ide FS Sexton i eventualno jopš neke FS trupe
rezultat 4-3 za Saveznike
Uništen Nemački FW190 kao i UK Šerman (oba idu u Reinforcement Pool)
Molim Saveznike da kažu gde ide FS Sexton i eventualno jopš neke FS trupe
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
5.5 cola onda samo. Igramo verovatno za vikend mozda i ranije.
U jednog Bocu, mi verujemo!
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
- Duc d' Elchingen
Odigrana bitka br.5
pobeda Nemaca 6-1
Uništen US Para
molim Saveznike da mi jave gde se povlače 5.5 top i UK mountain
u Eindhovenu nemački FS padobranci i SdKfz
Bitka br.6
Heesch Road na Uden Road
Nemački FS 8.8cm top Saveznički FS Šerman i Sekston (predpostavljam)
Scenario: Free for All
Nemački komandant:?
Saveznički komandant: Nemanja (verovatno US Para)
pobeda Nemaca 6-1
Uništen US Para
molim Saveznike da mi jave gde se povlače 5.5 top i UK mountain
u Eindhovenu nemački FS padobranci i SdKfz
Bitka br.6
Heesch Road na Uden Road
Nemački FS 8.8cm top Saveznički FS Šerman i Sekston (predpostavljam)
Scenario: Free for All
Nemački komandant:?
Saveznički komandant: Nemanja (verovatno US Para)
Ispravka - obe jedinice idu na BergeykMikaan wrote:5.5" se povlaci na Son Bridge, a UK mountain infantry na Valkensward Road..
- Duc d' Elchingen
bitka 6 odigrana
Čempres UK Guards Rifle vs Pedja 6. Fallschirmjager division
6-1 za Engleze
Nemački FS uništen
Čempres UK Guards Rifle vs Pedja 6. Fallschirmjager division
6-1 za Engleze
Nemački FS uništen
čisto da javim da sam ostao u Bgd, te da računate na mene za sledeće partije.
- Duc d' Elchingen
onda ste ti i Melekit sledeći par
samo izaberi gde napadaš
samo izaberi gde napadaš
Napad je sa Bergeyk na Eidnhoeven - FS trupe UK mountain i 5.5" arty - Melekite/Nemanja ajd vidite da to odradite sutra u 12h da mozda iskombinujemo jos jednu kampanjsku za vikend...
Ja sam slobodan za nedelju.Nemanja ako ti odgovara taj dan reci vreme samo.
Jel pravim opet po onom pdf-u listu?
Jel pravim opet po onom pdf-u listu?
Mikaan wrote:Napad je sa Bergeyk na Eidnhoeven - FS trupe UK mountain i 5.5" arty - Melekite/Nemanja ajd vidite da to odradite sutra u 12h da mozda iskombinujemo jos jednu kampanjsku za vikend...
Meni odgovara subota, a to bi dalo i vremena ya još neku bitku tokom vikenda.Ali ako baš niko od Nemaca ne može u subotu onda je i nedelja popodne ok.
iz koje knjige su ti engleski planinari? verovatno cu igrati Irsku Gardu, možda Velšku
Imas u MG-firestorm-allied-units PDF - Command r/mg + 6 r/mg + PIAT + light mortar (confident trained)
- Duc d' Elchingen
liste koje Saveznici mogu da koriste u predstojecoj bitci:
XII korpus
XXX korpus
Hells Highway
XII korpus
XXX korpus
Hells Highway
- Duc d' Elchingen
pravila vrlo jasno objašnjavaju ovu situaciju
elem, Saveznik bira da li će da koristi SM ili FS Sextona jer je Vokel Road trenutno Out of Supply
ako koristi SM onda ne može da koristi Sextona i obrnuto
doduše tekst u pravilima odnosi se samo na FS trupe a ne i na same liste
do sada smo se vodili logikom da ako US Para nemaju na polju sa koga napadaju engleske FS trupe (Šermane, Sekstone i sl) ili ako ne mogu da vuku Supply iz depoa VIII, XII ili XXX korpusa ne mogu ni da koriste Engleze kao support jedinice u svojim listama
po meni ovde je situacija jasna
Saveznici mogu da izaberu da koriste US para i Sekston FS trupu i Engleze kao support opciju i da budu Out of Supply
ili
da koriste US para sa SM koji im daje da su In Supply ali pošto im onemogućava korišćenje FS Sekstona samim tim ne mogu ni da koriste Engleze kao support jedinice
elem, Saveznik bira da li će da koristi SM ili FS Sextona jer je Vokel Road trenutno Out of Supply
ako koristi SM onda ne može da koristi Sextona i obrnuto
doduše tekst u pravilima odnosi se samo na FS trupe a ne i na same liste
do sada smo se vodili logikom da ako US Para nemaju na polju sa koga napadaju engleske FS trupe (Šermane, Sekstone i sl) ili ako ne mogu da vuku Supply iz depoa VIII, XII ili XXX korpusa ne mogu ni da koriste Engleze kao support jedinice u svojim listama
po meni ovde je situacija jasna
Saveznici mogu da izaberu da koriste US para i Sekston FS trupu i Engleze kao support opciju i da budu Out of Supply
ili
da koriste US para sa SM koji im daje da su In Supply ali pošto im onemogućava korišćenje FS Sekstona samim tim ne mogu ni da koriste Engleze kao support jedinice
- Grof Bronza
ja mogu tek od nedelje tamo......
Shvabe, sta napadate u 10-toj bici?