neki izvestaj sa realm championshipa?

Moderator: Megabaja

Post Reply
User avatar
Aman
Posts: 667
Joined: Mon Mar 18, 2002 1:24 am
Location: Nezavisna republika Dorcol

neki izvestaj sa realm championshipa?

Post by Aman »

Image
"Auto bez zvuka je kao devojka bez glasa."
"Ne veruj svemu sto mislis."
User avatar
d00m1n80r
Posts: 188
Joined: Fri Aug 20, 2004 10:20 pm
Location: Bg

Re: neki izvestaj sa realm championshipa?

Post by d00m1n80r »

Kao sto sam i obecao red je da napisem report sa RC u Budimpesti.

Sve detalje oko puta i provoda van turnira mozete videti na facebooku ili cuti uzivo, jer ne verujem da neko moze autenticno da opise Edijevo divljanje celim putem.

Za core sam izabrao da igram Grglmrgla, posto sam za njega imao vec sve karte, osim Archimonda. Da sam kojim slucajem imao one nove stitove (Kaz'rogal's Hardened Heart) igrao bih solo eq paladina, prvenstveno zato sto mu je Grglmrgl dobar matchup a ocekivano ih je bilo milion.

Ovo je konacna lista koju sam igrao:

// Quest/Location

4 If You're Not Against Us...
3 Shadowfang Keep
2 Wake of Destruction

// Ally

4 Blackfang Tarantula
4 Child of Agamaggan
3 Commander Ulthok
2 General Husam
4 Gilblin Deathscrounger
2 Harpy Matriarch
3 Moroes
4 Pygmy Firebreather
4 Pygmy Pyramid
2 Shade of Aran

// Ability/Equipment

3 Bottled Spite
4 Concussive Barrage
3 Legacy of the Legion
3 Monstrous Upheaval
4 Obliterating Trap
2 Piercing Shots

Dosta sam isprobavao buildove i onda sam vece pred turnir resio da ne igram Gilblin Plunderere jer bih ionako imao mesta za 2 a i kontao sam da eq dekovi nece nesto biti popularni, pogotovo zbog nedostatka stitova u opticaju. Video sam kako su Hrvati sklopili svog Grglmrgla pa sam i ja ugurao treceg Ulthoka i cetvrti trap za mirror.

Round 1 vs Grglmrgl

Madjar protiv koga igram mi je poznat, znam da je sudija u Gyoru i znam da ima sve karte pa moze da napravi bilo sta, ali takodje znam da i nije neki pro igrac. Ja dobijem na kockici, mislim da obojica maliganujemo, ja spustim resurs i kazem dalje, on spusti pauka, ja ga ubijem trapom, preskocim drugi drop, on spusti prase ja barrage u prase i onda on nema nista da igra i spusti piercing shots. E sad kad vam neko spusti shotse protiv deka koji nema armor, znate da je u buli ili da ne zna kako da igra mirror. Tako da sam ja posle krenuo da spustam moroese i piramide, onda je ulthok pocistio njegov legacy i ja tu dobijem coveka koji je inace povukao 3 barragea u prvoj ruci.

Round 2 vs Medivh the Corrupted

Kad sam video heroja pretpostavio sam da je ovo neki novi build gde su kopirali contemp blue warlocka pa sam otprilike imao ideju sta moze da igra, samo sam se nadao da nije neki random elf/haste varijanta sto se kasnije ispostavilo da nije. Highlighti ove partije su bili to sto je moj protivnik prva 2 poteza razmisljao po 5 min, od spustanja resursa do odigravanja pa sam ga ljubazno podsetio da ubrza igru jer koliko god da je kompleksno to je stvarno preterivanje, a drugi highlight je bio to sto je covek jedno 3 puta citao sta radi Pygmy Pyramid, koga inace vidite kad otvorite frizider jer se igra svuda, i na kraju mu i dalje nije bilo jasno sta to u stvari radi. Posle partije sam ga pitao da li je moguce da stvarno ne zna i on mi je objasnio da u njegovom kraju nemaju piramide a verovatno ni internet pa je nikad nije video. Inace mislim da je ovo covek koji dobio Edija prvu rundu, a rezultat partije je bila moja brza pobeda.

Round 3 vs Medivh the Corrupted

Jos jedan blue warlock i ovaj put covek koji ne zna sta radi Husam. Mi smo se tu malo druzili, onda mi je on odigrao legacy of betrayal, pogledao sta radi Husam i kao ok, onda u sledecem potezu nije obrisao tablu sa boundlessom i piramidini tokeni su napunili husama da moze da slamuje lethal bez problema.

Posto sam 3-0 draftujem za prvim stolom, na kome je i Lepi, bog random murloca koji uvek imaju 2-3 potez poison tipped i 4ti unleash sa 7 murloka. Lepi sedi do mene levo pa mu ja saljem karte, a sto se tice ostalih ljudi za stolom od poznatih vidim 2 madjara koji su dobri igraci i neke randome. Otvaram prvi buster u kome nema nista, jedina horda karta je Tauren Mystic, ujedno i najbolji tauren u betrayalu i ja resim da od prvog bustera forsiram hordu ako mogu jer pasujem buster sa gomilom alijanse dalje. Dobijam buster sa Roar of the Ages, apsolutnom bombetinom na draftu i posle malo razmisljanja shvatam da ako isforsiram neke taurene da mogu da napravim dobar dek, pogotovo sto je crveni druid jedan od boljih draft heroja. Krenem ja da forsiram hordu, sa idejom da predjem iz druida u nesto drugo ako bude prilike, medjutim na stolu niko nije draftovao monster a i busteri su bili uzas i ja krenem da uzimam druid abilitije pogotovo kad sam video da su neki okrenuli ceo krug. U trecem busteru otvaram legacy of the legion, najvecu bombetinu na draftu i razmisljam da li da predjem u huntera ali onda shvatim da nemam dovoljno playablea jer imam 4 druid abilitija i vec moram da igram random monstere u deku. Iskuliram ja huntera (posto sam raredraftovao legacy od 60$ obv) i sklopim sledeci dek:


// Hero
Hamuul Runetotem

// Quest
1 Documenting the Timeways
1 The Fall of Lordaeron
1 The Opening of the Dark Portal
1 The Vainglorious

// Ally
1 Child of Ursol
1 Dawnhoof Brightcaller
1 Enslaved Red Dragon
1 Furbolg Firecaller
1 Mulgore Guardian
1 Orc Grunt
1 Orgrimmar Heartstriker
2 Orgrimmar Marksman
1 Razor Hill Assassin
1 Razor Hill Spiritseer
1 Ror Tramplehoof
1 Stafa'jul
1 Tauren Mystic
1 Tauren Tracker
1 Tauren Wildmender
1 Tilu Plainstalker
1 Timewalker Sunguard
1 Void Terror
1 Zarim Redskull
1 Zor'ka, Timewalker Shaman

// Ability
1 Blood and Thunder!
1 Feral Prowess
1 Mark of Malorne
1 Roar of the Ages
1 Wild SeedsNije bas teatralno, ali kao imam donekle neku krivu, imam bombu i par ok removala.

Round 4 vs Blue Shaman

Gomile humana, krenemo mi tu nesto, ja dominiram na tabli i covek ispali storm of ages. Onda se ja setim da shaman u stvari ima tu bombetinu, ali svejedno, i dalje sam imao jos par ally na stolu i jos par iz ruke i dobijem prvu. U drugoj krenem malo laganije da ga nateram da ispuca storm, nesto se natezemo i onda ja ubijem 2 1/1 protectora i zavrsim 3/3 sa wild seedsima, dobijem 3 treanta i on ispali storm. Posle toga ja ispucam sve, slamujem roar i dobijem.

Round 5 vs Red Hunter

Moj protivnik (jedan od dvojice ozbiljnih Madjara na stolu) je pikovao skoro sve taurene i izmedju ostalog ima 4x 2/4 protector za 2, cant attack. Krene tu izuzetno spora partija, nesto se natezemo, medjutim on ne moze da resi Zorku i onda dodje potez kad ja odigram +2/+3 na allyja, ispalim removal za 4 dmg, Zorka spali krave i on ostane bez allyja i ja dobijem. Drugu isto krenemo ultra sporo, malo se menjamo i onda meni dodje roar na zalokovanu tablu sa gomilom allyja sa moje i protektora sa njegove strane. Roar obv pobedi partiju.

Round 6 vs Red Hunter
Ovde smo protivnik i ja jedini 5-0 za sad, malo pricamo pre partije i posto obojica kukamo na bustere shvatam da on nema nikakvu bombetinu, ja naravno precutim moju. Prvu partiju dobijem na misice, malo tempo, malo dobar trade allyjima. Drugu dobije on, i to me prilicno razvali i to je prva i jedina partija koju sam izgubio na draftu. Treca partija je verovatno najbolja partija wowa koju sam odigrao na draftu/sealedu. On pravi pritisak od pocetka, ja se nesto vadim i dolazimo u situaciju da on ima neku krmad na stolu, ja imam 3x 2/2 orka koji napada samo heroja. Ja sam bio na 27, preziveo samo zato sto je heroj tauren pa ima health vise, malo se ishilovao sa menderom i onda potez gde je on na 10 posle mog napada, ja na 20dmg. Imam u ruci roar, upravo sam vukao mystica ali mi treba protector i znam da u deku imam jednog unlimited taurena koji mi je jedini preostali protektor. Ja uradim quest da trazim ally medju 4 karte, nameujem tauren i srcem u kartama okrenem cetvrtu kartu unlimiteda. Spustim mystica, spustim protektora, on se nesto menja i onda mi diskarduje roar iz ruke. Ja tuga, on presrecan, nastavim ja tu da udaram orcima, pobijem mu krmad i onda dolazi njegov potez gde on racuna pola sata sta i kako, resi da udari mene, ja na 25, onda spusti zadnju kartu iz ruke 2/2 ako ima bloodrush ferocity i zabode se u mene i ostavi me opet na 1. Njegovi drugari crvene, prevrcu oci ali ne smeju nista da kazu a on na 18, fali mi 11 da ga ubijem. Ja like a boss povucem facedown kartu sa vrha i bez gledanja mu pokazem da resim quest za svu hordu +1 atk x3 2/2 orka = 9 + flip heroja jos 2 i tacno lethal. Inace decko je posle te partije izgubio sve do kraja i sa 5-0 na kraju zavrsio 5-5.

Round 7 vs Blue Rogue
Treba mi jos jedna pobeda da se lockujem za top8, moj protivnik je Madjar za koga znam da nema sanse da ima 4 edwina tako da verujem da ili igra nijednog ili 2 tops. Ja maliganujem u diskutabilnu ruku, on ubije moje prase, spusti nesalu, ja resim distraction tecnique sa harpijom a onda pocistim tokene spiteom i eventualno ubijem nesalu harpijom. On odigra legacy na gilblina, onda odigra fandrala ja spustim piramidu, zabode me fandralovani gilblin, medjutim ja spustim jos jednu piramidu, rasklopim obe, ubijem gilblina i krenem da ga lupam na sitno. On spusti kurtalosa, zakuca me opet ali piramida tokeni menduju pa prezivljavam. Nije odigrao nijedan poison the well sto je bilo mnogo dobro za mene, ali ja ne mogu da resim fandrala a ni da se flipujem. Kontam da ako odigra agru ili jos jednog kurtalosa da sam ugasio, odigram ulthoka i nameujem agru, vidim da ima 2 u deku, jos jednog kurtalosa, jednog edwina i jednu tessu, kao i sva 4 poison the wella. U ruci ima shandrisa (bio je na 6 resursa) i nesto nebitno. Ja imam trap i legacy, prethodni trap sam namerno odigrao na glupost da pomisli da ih nemam vise. On povuce sa vrha kartu, spusti aarona godchilda koga je povukao, iskoristi fandrala, ubije mi jedinog protektora i onda napadne mene sa idejom da mi spusti shandrisa na haste. Ja upucam aarona trapom na opste odusevljenje/razocarenje prisutnih gledalaca, on odigra sedmi resurs da mi sledeci potez hardcastuje shandris ali ja slamujem legion, flipujem se i imam vise nego dovoljno da pobedim.

Tu sam vec jedini 7-0, na facebook stizu requestovi od golih nerd riba, debeli geekove traze da im potpisem heroje, dekove, sise, sve u svemu party hard. U tom momentu ja sam vec skroz pregoreo od stresa i racunanja, prethodnu partiju sam igrao 25min i bili smo zadnji da zavrse rundu, odmah bez pauze ide sledeca.

Round 8 vs Grglmrgl
Igram prvi mirror ovog dana, rolamo kockice, obojica dobijamo 5, pa onda 9, pa onda 8, pa onda ja zarolam 9 a on 11, jebiga. Maliganujem u otuznu ruku, sta da se radi. Spusti on shadowfang i scouta, ja kazem dalje, on napadne sa scoutom i ja odigram trap. Iz nekog razloga primetio sam da se ljudi iznenadjuju kad im ubijes prvi drop u mirroru, valjda kad su testirali protivnici su ih pustali da ih lupaju gluposti cuvajuci trap da ga imaju kad umru od scouta/pauka. Lik baci scouta u groblje, onda zastane i kaze jel mogu da ga sacujem za shadowfang i ja mu kulturno objasnim da je vec bacio scouta u groblje, medjutim lik sav presrecan tapuje shadowfang i igra mi hemeta. Ja kao krenem tu da mu objasnim, da li da zovem sudiju i onda rekoh ma zabole me, nije mi toliko ni bitno a i ruka mi je uber crap. Dva poteza kasnije slamuje me legacy u njegovom cetvrtom potezu i ja tako gubim prvu rundu tog dana. Moj protivnik mi je posle partije rekao da sam "great sport" i da sam super, a onda je i svima ispricao kako sam car jer sam mu dao da vrati itd itd. Posle se skenjao jer je u jednom momentu pomislio da necu uci u top8 zbog njega, sve u svemu simpaticno. Ja sam se na kraju menjao sa njim, ako se menjanjem moze nazvati trade crap epica od 2$ za 2x 8$ + throw-inovi.

Round 9 vs Rawbrgl
Moj protivnik je opet Madjar, znam ga i kao vecinu Madjara, igramo feature match i on se sav pogubio da ne napravi gresku jer ce svi da gledaju snimak na youtube itd. Ja dobijem na kockici, pogledam ruku koja nema bottled spite, rizicno za igrati protiv murloka ali sa druge strane imam perfektan curve da ga userem u petom potezu ako mi ne dira mnogo allyje. Krenemo mi tu, ja spustim pauka, on spusti coastrunnera, ja se zamenim, opet sok zasto se menjam, da bih onda odigrao gilblina. Valjda ovi ljudi igraju protiv debila, jebemliga. On spusti 2 gutfina, taman da mi pokaze da bih pojeo govno da sam muliganovao trazeci bocicu, ja slamujem gilblina u njega i odigram upheaval i flipujem se. On spusti 3 murloka, uradi flip malo me zabode ali nista strasno. Ja odigram piramidu, on unleash, nesto se mi tu izmenjamo i onda dolazi potez gde on ima 7 murloka na stolu ali mu malo fali da me ubije. On ima jednu kartu u ruci, ja imam upheaval, ubijem ga sledeci potez bez obzira sta uradio jer imam upheaval u ruci i gilblina koga mogu da vratim ako umre, takodje i shadea koji je kopirao nesto random. Kontam samo da on nema upheaval i ako ima unleash mora da okrene assault1 murloka a vec je odigrao 2, medjutim on povuce sa vrha rwlrwl i ima tacno samo treba da me lupi sa svima da me ubije. Ali ako ja imam trap u ruci, ostajem na 1 a on prilicno umire sledeci potez ako ne ocisti tablu. Ja malo trolujem, pokusavajuci da ga nateram da ubije moje allyje ali on posla dosta premisljanja oko zadnjeg murloka resi da ga lupi u mene umesto u shadea, i ja mrtav ladan exhaustujem heroja cisto da ga istraumiram da pomisli da imam trap ali mu onda pokazem upheaval i pruzim ruku.

Round 10 vs Gul'dan
Opet Madjar jelte, obojica maligan, ja ok ruka, on vidim tuga u ocima, medjutim nesto krene usrano i ja ne mogu da se flipujem jer nisam vukao nijedan ability od pocetka partije a ne mogu da spustim vise allyja da me ne usere boundlessom. Natezemo se mi tu neko vreme, ja ga kljucam na sitno neflipovan, on mene nesto malo lupi bazulom, pa prodju 2 daedaka za 5 i 6 (jednog je shadowfangovao u responsu na mog shadea) i ja tako budem na 14 i on u sedmom potezu spusti mazukona, shadowfanguje i zaleti tokena, ulti fail, ja opet exhaustujem heroja cisto traume radi i pokazem ruku bez trapa.

Udjem u top8 kao sesti, protivnik sutra mi je mali Hrvat koji igra isto sto i ja s tim sto ima Archimonde. Ja se skenjao, jer kontam da ih ima verovatno 3 jer sam video njihovu listu kako su pravili, ubijemo u hotelu neko pivo i spavanje. Sutra pogledam protivnikovu listu jer u top8 su dekliste javne i vidim da ima samo jednog Archimonda i generalno mrtve karte protiv mene jer igra 3 piercing shota i 3 harpije i vise questova itd. Tu se ja malo obradujem jer imam mnogo bolji dek za ovaj mirror i krenemo mi.

Quarterfinal vs Grglmrgl
Ja dobijem dice roll, ja maligan u sranje ruku medjutim natezemo se mi tu, ja se stabilizujem, niko nije flipovan i ja u petom potezu slamujem ulthoka i nameujem legacy ne moze da se flipuje. On u ruci ima trap i barrage koji je nebitan jer mu i dalje fali za flip, ja mu promesam dek, on povuce sa vrha Archimonda i usere me. Apsolutno skenjan promesamo se mi tu za drugu, ista prica neko natezanje, ubije mi archimondom husama koji je treba da me flipuje, i dalje niko nije flipovan i onda moj potez povucem sa vrha upheaval, imam moroesa u ruci i 3 piramida tokena na stolu. Izracunam ja tu da mogu da ga ostavim na 27 ali da bih ga ubio fali mi token od moroesa koga ne mogu da dobijem dok se ne flipujem. On na tabli takodje ima svasta i ja posle dosta razmisljanja opalim upheaval i pocistim mu vecinom allyje i ostalo u njega. On nesto se tu izmenja i onda je krenem da vucem sranja a on da spusta piramide i nekako uspe da se flipuje barrageom za 8. Ja povucem kvalitete tipa harpija, harpija, on isto igra sa vrha i onda dodje potez da on povuce i kaze dalje, ima 4 piramida tokena ali nema protektore, ja tipa na 10dmg on na 24. Ja povucem sa vrha gilblina, on mi odigra trap koji je povukao sa vrha. Ja rekoh dobro jebiga, sta sad, mora da povuce ili piramidu ili legacy ili trap/barrage da ga ne ubijem sledeci potez, nista drugo ne moze da me dobije osim ako ne povuce cetvrti barrage, ali on povuce Husama. Krene da napada tokenima, ja mu pruzim ruku i to je to.

Moj protivnik iz cetvrtfinala je inace dobio RC, u finalu je dobio obe partije slamujuci tog jednog archimonda, sralo ga je da nema dalje. Kasnije je iz istog boxa u 2 bustera otvorio 2 archimonda i tako.

Sve u svemu bilo je lepo, malo smo se menjali, dosta smo se druzili, Edi je bio nezaustavljiv, usta nije zatvorio svo vreme, jbga ipak su ovo stvari zbog kojih se i igraju karte jer mislim da su ovi road tripovi super uspomene.

I da, sad Maksa ne moze da mi kenja kako nisam napisao report, ja bih iskreno voleo da svoje reportove svi napisu, preko Makse koji se u main eventu borio za 2 bustera i izvisio, Edija kojia je isao 0-6 i Lepog i Zokija koji odigrali 5 turnira u 3 dana.
User avatar
d00m1n80r
Posts: 188
Joined: Fri Aug 20, 2004 10:20 pm
Location: Bg

Re: neki izvestaj sa realm championshipa?

Post by d00m1n80r »

Post Reply

Return to “WoW TCG opšta rasprava”