Pre nego sto neko konstatuje kako ne mogu da flipujem heroja za dzabe, svestan sam te cinjenice ali s obzirom da dek ionako nije favorit brzine, racunam da 8 mane nije problem, bar nije bio u dosadasnjem testiranju.
Vizuelna deklista, broj karata je u malom kvadratu u gornjem desnom uglu

Objasnjenja pojedinacnih karata iz deka:
Ally
4 Commander Ulthok - 5/4 koji sklanja karte koje ne mozete da resite, yes please
4 Pygmy Pyramid - veoma sam bio skeptican oko kvaliteta ove karte dok nisam malo igrao sa njom i onda u potpunosti razumeo njenu trenutno suludu cenu
2 Sira'kess Tide Priestess - reanimacija kljucnog allyja kada je potreban, svaki od ostalih allyja ili ima triggered ability kad udje u igru ili je pyramida op
3 Gilblin Plunderer - za resavanje equipmenta
4 Harpy Matriarch - jedino resenje za abilitije trenutno u bloku a da nije paladin/priest/shaman/druid i moja jedina sansa protiv Poison Tipped murloka
Ability
4 Blood Parasite - parazit je ono sto cini osnovnu sinergiju deka, njegov trigger radi za bilo kog tokena, to znaci i ghoula i tokena od piramide, a i sam heroj pravi tokene tako da je dosta efektivan
3 Vampiric Siphon - removal i heal
4 Siphon of Undeath - removal i heal
3 Death's Duo - ghoulovi
4 Raise the Dead - jos ghoulova
3 Overwhelm - jos vise ghoulova/parazit tokena/piramida tokena i eventualno pumpanje za iste
2 Vile Strike - finisher pa ih zato ima 2
Equipment
4 Sorrow's End - dek ima 12 karata koje kostaju 3, ne moze biti ugasen Maskom, sto se weapona tice uvek moj favorit
2 Blackout Truncheon - efektivan weapon, uvek moze da se odigra iako je Sorrow's End u igri, uradi efekat i onda ga bacite u groblje
4 Triton Legplates - uz sav ovaj defense red je i da se profitira na istom
4 Necrotic Boneplate Gauntlets - mnogo allyja koji umiru na obe strane cine ovaj equipment dosta efektivnim
2 Phantom Armor - 2 armora koja mogu da zaustave vece melee allyje ali i Monstrous Upheaval koji je veoma popularan kod murloka/tokena ili bilo kog deka sa mnogo monstera
Lokacije/quest
4 Shadowfang Keep - akceleracija za vece allyje ali u ovom deku sluzi i kao nesto za sta mogu da ubijem svog allyja ako neko proba da ih uzme ili da me udari njima (Vendetta/Extortion ili Hellisa)
Glavno pitanje je koja je cena ovog deka i da li postoje alternative skupim kartama. Vecina karata u deku su jeftine (0.25-0.35$, rareovi do 2$) dok su neke uzasno skupe (Ulthok 40$, Pyramid 55$, ostale oko 10$). Jedina karta koju zaista ne bi trebalo menjati je Blood Parasite. Krece se oko 9$ ali je na sajtovima moguce kupiti za ~5$, s tim sto treba naci neki gde nije soldout. Ostale stvari koje bih ja ubacio u dek kao zamene za skupe karte:
Uldum 1$-2$ ili Throne of Tides 2$ umesto Shadowfang Keep 10$
Gronn Skullcracker 3$, Korbash the Devastator 0.5$, Skullchewer 0.5$, Krogar the Colossal 0.5$ ili neko slicno krme koje usput i omogucava besplatan flip heroja umesto Commander Ulthok i Pygmy Pyramid, ili jos bolje Keeper Alinar i Pygmy Firebreather da isprate krivu costa uz par ovih vecih navedenih
Blackout Truncheon 6$ je moguce izbaciti skroz, sto verovatno i nije lose i nekako ugurati 4 Bottled Spite kao mass removal za manje allyje (Gnash je ovde los jer ubija vase tokene)
Uz navedene promene dek ispadne oko 40$ + 4 Blood Parasite, sto verujem da ga cini veoma budget friendly s obzirom na kompetitivni nivo i cinjenicu da ga je lako moguce unaprediti.