Takođe, jedan od razloga za nastavak ove "tradicije" je i činjenica da je WoW TCG konačno napredovao u pravcu širenja i popularizacije što me je vrlo prijatno iznenadilo kada sam u Nedelju video nova lica u Topdecku. Novi članovi nam dolaze iz Crnog Zmaja i vrlo su obrazovani ali i opremljeni u oblasti TCG-a.
Zbog većeg broja učesnika igra se sistem: 5 rundi + Top 4. Ja sam se plasirao u polufinale sa rezultatom 3-2. Igrao sam svog Ogre Monster Shamana koji suštinski funkcioniše u kombinaciji: "harmonize" + veliki Ogre ally-i. Deck je još uvek work-in-progress, ali za sada vuče svoju težinu sasvim fino.
Dakle, za sada rekordan broj učesnika na Battlegroundu, čak 16, tako da se nakon brze menjaže sa novim članovima dele parovi i turnir počinje.
Prva runda vs Jovan (horde Shaman)
Jovan je jedan od novih članova, i posle kraćeg upoznavanja krećemo. Ja naravno bacam manje i krećem drugi. Iako prvi put vidim horde shamana, krećem polako i konzervativno, dok on kreće poluagresivno, izbacujući svoj "inferno totem" dovoljno rano u partiji. Međutim, na moju sreću ne shvata ozbiljnost harmonize ally-ja, pa ih manje-više zanemaruje, što meni omogućava da izbacim Ogre-ove takođe ranije u partiji što potpuno preokreće tok igre. WIN
1-0
Druga runda vs Edie (milion $ lock)
Verovatno najzanimljivija partija tog dana. Edijev dek je jedini deck u Topdeck koji ima smisla nositi na kompetitivne turnire. Vrlo vrlo zao horde warlock sa bezobaraznim načinom da prži neprijateljskog heroja velikom brzinom. Partija počinje i Edi kreće agresivno a ja standardno, harmonizie, zatim monstrous totem. Edi zaboravi da pročita tekst ove karte, i propusti trenutak da je zabaguje svojom maskom, što meni donosi duplog ogra na tablu, zatim flip i čišćenje. Do kraja partije se dogode još 2 potpuno sumanuta obrta: ability koji praktično očisti sve na tabli, zatim moj povratak, i njegov neočekivani burst. LOST
1-1
Treća runda vs Đorđe (Treant druid)
Đorđe ima zanimljiv deck baziran na treant tokenima koji izlaze relativno brzo i postepeno se pumpaju. Nakon muligana ja povlačim relativno dobru ruku i oko petog kruga uspevam da izbacim ogre-ove i polako počistim njegove treante. Bez tokena njegov dek gubi sinergiju i ja dobijam. WIN
2-1
Četvrta runda vs Petar (Monster paladin)
Petar već neko vreme igra sa ovim dekom, i zanimljivo je to što, iako sam povukao možda jednu od najboljih ruka od nastanka ovog deka, pobedio sam praktično za 1 milimetar. Da ja nisam ubio njega, i to praktično u DMG tačno, on bi ubio mene u svom krugu. Petrov dek ima jako dobru sinergiju između karata a bazu čine Sentinel ally + attachment-i + oružije. Pobeđujem za dlaku i već znam šta me čeka. WIN
3-1
Peta runda vs Frankie (murlock hunter)
Jedini dek na turniru protiv kojeg jednostavno nemam odgovor. Po mom mišljenju, dek sa najboljom sinergijom, i što je neverovatno, vrlo jeftin i efikasn. Povlačim srednje žalosnu ruku, radim muligan i stiže još gora. Već u drugom krugu se polako nazire njegov uperhand, i do četvrtog stiže i Unleash the Swarm! posle čega je svaki otpor uzaludan. Očekivano LOST
3-2
Top4:
Edi (Warlock)
Frankie(Murlock hunter)
Petar (Monster Paladin)
Nenad (Monster Shaman)
Polufinale vs Edi (milion $ lock)
Obojica radimo muligan i moja agonija kreće. Za razliku od prve partije sa Edijem, kada je neizvesnost bila na ivici, ova je manje-više jednolična. Ediju se otvara sjajno otvaranje, još bolji progres i kasnije sasvim dovoljan finisher iz ruke. Količina akomuliranog DMG-a je prevelika i ja gubim. LOST
Na drugom stolu, na moje iznenađenje Petar dobija Frankie-a i odlazi u finale.
Zatim gubi od Edija u finalu i dobija rare kartu koju poklanja meni \:D/ \:D/ \:D/
Svi koji nisu upali u finale su dobili mogućnost da dobiju foil kartu kao i da pickuju preostale karte iz dva bustera.
Sve u svemu, turnir je bio jako zanimljiv i prijatan, a čini mi se da su i ostali učesnici uživali u njemu koliko i ja. Ostaje jedino da nastavimo da promovišemo ovu igru i dalje, i naravno da se dobro zabavimo u procesu.
Kao i uvek, čestitke organizaciji.
Peace