Diskusije o army listama
Moderator: teclis
- prokleti zabagovani forum
vampiririri, vampririri, vampiririri la la la la...
mozda
, ali sto manje magije = vece su sanse da ces ista razumeti kad ti objasnjavam pravila 8)
*** a kad smo vec kod magije, predstavljam vam jaku magijsku vampirsku listu:

*** a kad smo vec kod magije, predstavljam vam jaku magijsku vampirsku listu:
Vampire Lord @ 485 Pts
Bloodlines: Forbidden Lore; Master of Black Arts; Lord of the Dead
Magic Items: Staff of Damnation; The Accursed Armour; Wristbands of Black Gold
Hellsteed
Vampire @ 195 Pts
Bloodlines: Dark Acolyte; Lord of the Dead
Magic Items: The Fleyed Hauberk; Tomb Blade
Vampire @ 165 Pts
Bloodlines: Dark Acolyte; Lord of the Dead
Magic Items: Crown of the Damned; Enchanted Shield
Necromancer @ 90 Pts
The Book of Arkhan
------------------------------------------
10 Skeletons @ 135 Pts
Spear
Full Command
Banner of Dead Legion
10 Skeletons @ 135 Pts
Spear
Full Command
War Banner
10 Crypt Ghouls @ 80 pts
Corpse Cart @ 100 Pts
Unholy Lodestone
Shakals @ 40 Pts
Shakals @ 40 Pts
------------------------------------------------
6 Black Knights @ 243 Pts
Barded Skeletal Steed
Full Command
Royal Banner of Strigos
6 Black Knights @ 233 Pts
Barded Skeletal Steed
Full Command
Standard of Hellish Vigour
3 Fell Bats @ 60 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
-------------------------------------------------
Varghulf @ 175 Pts
Re: Diskusije o army listama
Da li bi neko od iskusnijih mogao da me posavetuje sta da stavim u empire,artilery train of nuln listu i da li je ista dozvoljena?Ili kako da napravim zlu gun line armiju?
Razmisljam se da pocnem sa ovime,a od modela bih imao 1 helblaster,1 rocket battery(ili kako mu je vec ime),20 handgunera,20 crossbowmena,10 pistoliera/outridera,8 knightova,3 topa.Sta bi trebalo uzeti od karaktera?Dodatnih jedinica?
Nisam jako dugo igrao whfb,i skroz sam zardjao sa pravilima za isti,pa se nemojte ljutiti sto sam ovo sve pitao.
Razmisljam se da pocnem sa ovime,a od modela bih imao 1 helblaster,1 rocket battery(ili kako mu je vec ime),20 handgunera,20 crossbowmena,10 pistoliera/outridera,8 knightova,3 topa.Sta bi trebalo uzeti od karaktera?Dodatnih jedinica?
Nisam jako dugo igrao whfb,i skroz sam zardjao sa pravilima za isti,pa se nemojte ljutiti sto sam ovo sve pitao.
Oces zolju da ih dokusuris? Fagelanti su ekstra korisni mozda i najezajebaniji-ubagovaniji, voriror prist i dva maga 2 le. je uzasno zla kombinacija.Trebala bi ti neka zrtvena pesadija koja bi stajala ispred brda da cuva gun line mozda svordsmeni ili jos bolje jeftini kopljanici i naravo jedan debeli tenk 

Dobro,dobar savet.Nisam imao na umu da treba da otkinem onoga preko puta u drugom potezu,vec da bude interesantno i njemu i meni.Previse sam bio okupiran sa wh 40k pa mi je sasvim normalo da ovde cela armija mora da puca. :D
Da izbacim cross bowmene i stavim recimo swormene sa stitovima?
Sto mislis da su flagelanti zajebani?Nisam ih video po novim pravilima pa neznam.Prist i magovi,ok,to je i bio plan.
Da izbacim cross bowmene i stavim recimo swormene sa stitovima?
Sto mislis da su flagelanti zajebani?Nisam ih video po novim pravilima pa neznam.Prist i magovi,ok,to je i bio plan.
...i war altar 8)
ili inzenjer na mehanickom konju 8O

E sad ono sto je dosta zajebano kada stoji i puca - OUTRIDERI! Svaki BS4 i 3 puta pucaju (znaci mitraljezi u rukama
)... a kostaju tipa 21 poen 
ili inzenjer na mehanickom konju 8O

E sad ono sto je dosta zajebano kada stoji i puca - OUTRIDERI! Svaki BS4 i 3 puta pucaju (znaci mitraljezi u rukama

Ok,sad vec nekapiram.Kad sam ja poslednji put igrao whfb toga nije bilo :D :D
Sta to cini i jel icemu sluzi?Nebih preterivao sa poenima za celu vojsku pa mi stoga netreba mnogo vise stvari nego sto sam vec pomenuo.
Sta to cini i jel icemu sluzi?Nebih preterivao sa poenima za celu vojsku pa mi stoga netreba mnogo vise stvari nego sto sam vec pomenuo.
ma taj inzenjer nista ne radi, to se GW zajebavao kad ga je pravio... totalna glupost
.
e hochlande u handgunnerima ne zaboravi da stavis

e hochlande u handgunnerima ne zaboravi da stavis

Fagelanti - unbreakable,frenzy (nikad negube), US 5-30, mozes zervovati i d3 mucenika i dobit (hate, re-reol ili +1 cr),imaju flail (+2 St u prvoj rundi) a sve to za 10Pts po figuri 

da al zaboravio si da retko ko oce sa njima da se bori
sve sto ima WS5 i sto ima vecu inicijativu od 3 (ili ima I3 al je u prvom krugu poklalo gomilu flagosa) i ono najvaznije da u drugom krugu udara S4 ili vise... to je ozbiljna pretnja za flagose; ostalu pesadiju sto nema nista navedeno i sto dobija na combat resolution drzati dalje od flagosa

sve sto ima WS5 i sto ima vecu inicijativu od 3 (ili ima I3 al je u prvom krugu poklalo gomilu flagosa) i ono najvaznije da u drugom krugu udara S4 ili vise... to je ozbiljna pretnja za flagose; ostalu pesadiju sto nema nista navedeno i sto dobija na combat resolution drzati dalje od flagosa

pre ce biti hate - hate & rr - hate & rr & +1 cr :DSRBENDA wrote:...mozes zervovati i d3 mucenika i dobit (hate, re-reol ili +1 cr)...
- bojan
- WH rulesmaster
Nije legalna lista jerbo je:melekith wrote:...artilery train of nuln listu i da li je ista dozvoljena?...
1. Iz stare knjige
2. Sa zadnjih strana stare knjige
Inace - 2 x 5 teske konjice sa samo muzicarem su uvek fenomenalna stvar.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Vampire army list 1500 Pts
Vampire@200 Pts
General
dispel scroll[25]
sceptre de noirot[25]
avatar of death(2 heavy weapon and armor)[20]
Lord of death[15]
summon creature of the night[15]
invocation of nehek
raise dead
summon undead horde
Konrad@145 Pts
Wight king@95
skeletal steed[15]
barding[5]
15 skeletons@140 Pts
standard;musician;champion
18 skeletons@182 Pts
standard;musician;champion;spears
5 dire wolves@45 Pts
6 black knights@253 Pts
hell knight,musiacian;standard
baner of the barrows[45]
barding[24]
20 grave guard@270 Pts
seneschal;musician;standard
Varghulf@175 points
Models in Army:68
Total Army Cost: 1500 :D
Komentari potrebni
pretpostavljam da bi trebalo da smanjim broj grave guarda i da dam i njim i kosturima po bannere ali ne znam zalepih se za grave guardu posto su super modeli i ne mogu sebe da nateram da ih smanjim,,i wight kingu dam nesto od opreme ali ne znam sta
Vampire@200 Pts
General
dispel scroll[25]
sceptre de noirot[25]
avatar of death(2 heavy weapon and armor)[20]
Lord of death[15]
summon creature of the night[15]
invocation of nehek
raise dead
summon undead horde
Konrad@145 Pts
Wight king@95
skeletal steed[15]
barding[5]
15 skeletons@140 Pts
standard;musician;champion
18 skeletons@182 Pts
standard;musician;champion;spears
5 dire wolves@45 Pts
6 black knights@253 Pts
hell knight,musiacian;standard
baner of the barrows[45]
barding[24]
20 grave guard@270 Pts
seneschal;musician;standard
Varghulf@175 points
Models in Army:68
Total Army Cost: 1500 :D
Komentari potrebni
pretpostavljam da bi trebalo da smanjim broj grave guarda i da dam i njim i kosturima po bannere ali ne znam zalepih se za grave guardu posto su super modeli i ne mogu sebe da nateram da ih smanjim,,i wight kingu dam nesto od opreme ali ne znam sta
Ahmmmm some comment on the list,anyone? None?
Ok
Ok

Znaci probaj da sastavis listu u 2250pts...
Wightu uzmi mac sto kaze killing blow na 5+
Umesto warhulfa uzmi cairn wraithove - mogu biti prilicno korisni jer nema nesto magije u 1500pts, a ni generalovog lord lidershipa. uzmes 3 cairn wraitha od kojih je jedan banshee (isto 175pts)
***izbaci konrada (nije da imam nesto protiv doticnog, al malo je zlo voditi specijalnog karaktera u manje od 2000pts) i ubaci vampira koji leti, ima avatar, magicni oklop 2+AS. A mozes mu staviti umesto fly - talisman of Lycni (M9), pa mu onda dodas cause terror
-postoji i kombinacija koja bi mogla da radi savrseno u 1500pts (uzmimo to da imas dosta kostura): vampir sa dark acolyte & lord of the dead, magicni halberk 2+AS & Tomb Blade
!!!obavezno stavi grave gardi magicni barjak... Probaj da njima das onaj +1 to hit, a Blackerima onaj 10pts jeftiniji sto daje hatred (onda i konji imaju rr to hit).
To isto vazi i za skelete... jednom bloku stavi war banner, a drugom dupli US barjak (onda ne moras da se brines da li ces dovoljno kostura stvoriti za fear outnumber
)
Umesto warhulfa uzmi cairn wraithove - mogu biti prilicno korisni jer nema nesto magije u 1500pts, a ni generalovog lord lidershipa. uzmes 3 cairn wraitha od kojih je jedan banshee (isto 175pts)
***izbaci konrada (nije da imam nesto protiv doticnog, al malo je zlo voditi specijalnog karaktera u manje od 2000pts) i ubaci vampira koji leti, ima avatar, magicni oklop 2+AS. A mozes mu staviti umesto fly - talisman of Lycni (M9), pa mu onda dodas cause terror

-postoji i kombinacija koja bi mogla da radi savrseno u 1500pts (uzmimo to da imas dosta kostura): vampir sa dark acolyte & lord of the dead, magicni halberk 2+AS & Tomb Blade
!!!obavezno stavi grave gardi magicni barjak... Probaj da njima das onaj +1 to hit, a Blackerima onaj 10pts jeftiniji sto daje hatred (onda i konji imaju rr to hit).
To isto vazi i za skelete... jednom bloku stavi war banner, a drugom dupli US barjak (onda ne moras da se brines da li ces dovoljno kostura stvoriti za fear outnumber

Ok,hvala na komentarima
Vidis ja sam vec sastavljao listu od 2250 poena,nego mi sad treba od 1500 :D
Nemoj da mi diras varghulfa,iskreno nisam nesto odusevljen cairn wraithovima i citao sam komentare po drugim forumima da obicno ne isplate svoj poene
Za Konrada si verovatno u pravu nego sam ja gledao da sastavim listu od modela koje imam pa sam ga zato ugurao
Sad cu da vidim neke kombinacije da ispravim listu
Vidis ja sam vec sastavljao listu od 2250 poena,nego mi sad treba od 1500 :D
Nemoj da mi diras varghulfa,iskreno nisam nesto odusevljen cairn wraithovima i citao sam komentare po drugim forumima da obicno ne isplate svoj poene
Za Konrada si verovatno u pravu nego sam ja gledao da sastavim listu od modela koje imam pa sam ga zato ugurao
Sad cu da vidim neke kombinacije da ispravim listu
- PeraNekron
Jel neko ikad gurao Blood Knightove u svoju army listu? Zanima me da li su isplativi/efektivni za svoje poene.
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
Vidis ja jesam u 2250 poena oni su mi tema cele vampire armije,kao blood dragoni,ali jos nemam modele tako da nisam ni igrao sa njima,ali brate ja mislim da su isplativi mada mnogo kostaju,i ako se odstrele pre nego sto urade svoje,ipak je kockanje sa njima
Igram sa DE,pocetnik sam i imam problem sa listama...Puno T3 jedinica koje su TOPOVSKO MESO i probija ih jaci povetarac,a ni sa snagom se ne mogu bas pohvaliti,ako pak ne stavim ni jedan unit cold one knightova onda sam tek n*j*b*o(obavezno mi se desi da padnem stupidity iako im je ld sada 9),imam 2 rare choisa i uvek lomim misli oko toga kako da ih iskoristim,jedan obicno uzmem 2 reaper bolt throwera jer mogu da uzmem 2 kao 1 choice.Sve u svemu haos...em sam okoreli pocetnik em su DE skupi sa ptsima tako da su mi potrebni saveti.I jos jedno idiotsko pitanje...Da li moji DE warriori sa repeater crossbowima imaju -1 to hit?Ljudi mi govore da je to tako,a ja ne nadjoh nigde da to pise...Unapred zahvalan. :oops:
Ja vodim Knights of the Blood Keep i meni su preziveli u svakoj partiji i ubili su protivniku sve na tabli tako da se meni isplate(inace tesko ih odstrele jer VC ima dosta jedinica koje mogu da ih stite!Nije sve sto pise po forumima ni toliko tacno ja vodim i Cain W. njih 5 sve sto treba jeste da pazis kako igras i da poznajes sve vojiske i isplatice se meni barem da!Ako imas neku vojisku sem te u WHFB mogu daa ti demonstriram snagu moje liste 10 bitaka sve masakri!
DE crossbows imaju -1 to hit ako pucaju dvaputa,sto se liste tice sa ovom sadasnjom su preslabi tako da sacekaj novu ali probaj nesto ovako:Lord na mantikori,beastmaster na mantikori,2 hydre,2*10 crossbowmena, 2*5Dark raidera bez ista,harpije 8 i 6 kocija ili tako nesto!
DE crossbows imaju -1 to hit ako pucaju dvaputa,sto se liste tice sa ovom sadasnjom su preslabi tako da sacekaj novu ali probaj nesto ovako:Lord na mantikori,beastmaster na mantikori,2 hydre,2*10 crossbowmena, 2*5Dark raidera bez ista,harpije 8 i 6 kocija ili tako nesto!
1000 year-old lords of the walking dead? Chosen avatars of the dark gods leading horrible creatures from another dimension? Ancient members of the civilization who created the very world upon which we wage our wars? Bah! We're skittish mutant rats. We've got a bell. And we're going to ring it till your ears hurt bleed. Bitches.
blood knightovi - imaju skoro iste statistike vampire heroja

Hvala na korisnim savetima.
:D

Dobre primedbe-pogotovo ono za banere i banshee-u poslednjoj borbi (3na3x1250pts) sam imao toliko srece da su wraithovi i banshee izdrzali cela 2 kruga protiv grail knights koji su mene chargeovali (cak su wraithovi ubili 2 knighta)...mada-pitanje je dal su mu isplativiji od Vargulfa posto cesto moze da naidje na neprijatelje sa visokim Ld/imune ne psihologiju, a Vargulf zaista dodaje udarnu snagu +ima Vampire special rule i moze da se spase od CR regeneracijom... :lol:teclis wrote:Znaci probaj da sastavis listu u 2250pts...
***izbaci konrada (nije da imam nesto protiv doticnog, al malo je zlo voditi specijalnog karaktera u manje od 2000pts) i ubaci vampira koji leti, ima avatar, magicni oklop 2+AS. A mozes mu staviti umesto fly - talisman of Lycni (M9), pa mu onda dodas cause terror![]()
To isto vazi i za skelete... jednom bloku stavi war banner, a drugom dupli US barjak (onda ne moras da se brines da li ces dovoljno kostura stvoriti za fear outnumber)
I-kao odgovor na pitanje kako srediti flagelante ili outridere odgovor je-spirit host ili Cairn wraiths...
Napravi od Wighta bsb, posto ce BK trebati malo CR podrske...
@shukaku-OBAVEZNO izbaci Konrada i ubaci jos jednog vampa da dize jedinice (imas premalo magija za VC armiju-nemoj da polazis od kuce bez minimum 2 spellcastera)...
5 dire wolves su 40, a ne 45 pts...i-5 ih je IMHO premalo, 2x5 zvuci bolje, i jos ako je podrzano Vargulfom (vampire pravilo dozvoljava mars u 6") postaju zaista divni flankeri... :lol:
Ma ne dirajte mi vise Konrada i varghulfa,dobro za Konrada u 1500 cu verovatno da izbacim ali bloodthirsty ludak ide obavezno u 2250 poena,ali varghulf se nalazi u svim listama i tacka,nikakvi,wraithovi,banshee i slicne gluposti.
Znam da su direwolves-i 40 poena nego sam se zeznuo u pisanju,razmisljao sam da ubacim dve jedinice u 1500 poena al nikako da ih uklopim.
E sad pitanje da li se isplati ubacivati doom wolf-a za dodatnih 10 poena,ja mislim da ne treba ali zelim da cujem savete drugih :D
Znam da su direwolves-i 40 poena nego sam se zeznuo u pisanju,razmisljao sam da ubacim dve jedinice u 1500 poena al nikako da ih uklopim.
E sad pitanje da li se isplati ubacivati doom wolf-a za dodatnih 10 poena,ja mislim da ne treba ali zelim da cujem savete drugih :D
ja mislim da ne mozes se spasiti od cr regeneracijom
(valjda pise no saves allowed).
doom wolfa ne uzimaj (i tacka). I ako mislis da su cairn wraithovi zapostavljeni u drugim listama, grdno se varas... krecu se punih 6" a mogu biti pretnja ako ih imas 5, a podrska ako ih imas 3 sa banshicom (cak i vise od podrske). Ne mozes reci da je warhulf MNOOOGO BOLJI...

doom wolfa ne uzimaj (i tacka). I ako mislis da su cairn wraithovi zapostavljeni u drugim listama, grdno se varas... krecu se punih 6" a mogu biti pretnja ako ih imas 5, a podrska ako ih imas 3 sa banshicom (cak i vise od podrske). Ne mozes reci da je warhulf MNOOOGO BOLJI...
- bojan
- WH rulesmaster
Mozes.teclis wrote:ja mislim da ne mozes se spasiti od cr regeneracijom
Osim u jedinici od 8 kojoj je posao da vezu nekog zmaja.doom wolfa ne uzimaj (i tacka).
CYNIC, n.
shukaku wrote:Ma ne dirajte mi vise Konrada i varghulfa,dobro za Konrada u 1500 cu verovatno da izbacim ali bloodthirsty ludak ide obavezno u 2250 poena,ali varghulf se nalazi u svim listama i tacka,nikakvi,wraithovi,banshee i slicne gluposti.
Na 2250 pts imas vise nego dovoljno poena da se razbacujes na special charactere, ali na malim-"C"...
Mislim da sam vise nego dovoljno rekao o banshee & wraith u prethodnom postu-u 1na1 pobedjuju Vargulfa, a u 80% slucajeva su bolje od Vargulfa ako igras protiv Bretonije, Imperije, Lizarda (zbog cold-blooded pravila imaju bas mali Ld)...bilo cega sa prosecnim Ld...
@teclis-da budemo precizni-u novoj knjizi pise "no armour saves allowed", sto ce reci ward i regen su ok (TK placite od muke)... :lol:
izem ti GW!!!! jos cu da se smorim ko mac u kamenu dok ne izadje nova TK knjiga (a errata svakako nece izaci
)

Nisam ja rekao da je Varghulf bolji od wraithova,ali se ne slazem da je losiji,a uostalom mnogo mi se svidja model.
E sad pitanje,ako stavljam blood knightove u 2250 kolko da ih stavim 5 ili 6,i da li da ukljucim kastelana,i sta mislite o vampire lord-u na nigtmare-u (general) da se prikljuci jedinici blood knight-ova
E sad pitanje,ako stavljam blood knightove u 2250 kolko da ih stavim 5 ili 6,i da li da ukljucim kastelana,i sta mislite o vampire lord-u na nigtmare-u (general) da se prikljuci jedinici blood knight-ova
Pa, gledaj to ovako...
Kao sto obicno kazu-Blood Knights mogu i sami sasvim dobro da zvacu eksere i vampire lord im i nije toliko potreban...
Shodno tome-neprijatelju ce biti omiljena meta...
Ja bih (al to sam samo ja) pre ubacio Vampa (ili wighta) koji je bsb sa njima i dao mu neki zanimljiv magicni barjak...ili blood drinker...ili oboje... :lol:
Sto se kastelana tice-mislim da nema potrebe posto bilo koji blood knight moze da prihvati chalange-ja bi pre probao da ustedim poene za jos jednog blood knoght-a...
@teclis-sa druge strane prednost TK-a je sto ne mogu da miskastuju, dok sam ja uspeo par puta da se zbog toga samoubijem... :lol:
Kao sto obicno kazu-Blood Knights mogu i sami sasvim dobro da zvacu eksere i vampire lord im i nije toliko potreban...
Shodno tome-neprijatelju ce biti omiljena meta...
Ja bih (al to sam samo ja) pre ubacio Vampa (ili wighta) koji je bsb sa njima i dao mu neki zanimljiv magicni barjak...ili blood drinker...ili oboje... :lol:
Sto se kastelana tice-mislim da nema potrebe posto bilo koji blood knight moze da prihvati chalange-ja bi pre probao da ustedim poene za jos jednog blood knoght-a...
@teclis-sa druge strane prednost TK-a je sto ne mogu da miskastuju, dok sam ja uspeo par puta da se zbog toga samoubijem... :lol:
-
- bojan
- WH rulesmaster
Dovoljno keceva i dvojki?mladjano bugarce wrote:A kako su wraithovi izdrzali juris grail knights?
CYNIC, n.
Pda, ali i cinjenica da Wraith imaju po 2 rane-grailovci su naneli 2 rane, Wraith su ubile (ipak imaju po 3 str5 napada) 2 viteza (bilo bi 3 da se nije pomolio pre pocetka) i na kraju me je dobio za 1-mizerno, zar ne? :lol:
U sledecem krugu me je zbrisao, ali je odugovlacenje dalo dovoljno vremena da ortak dovuce chaos chosene...pa-pa grail knights, pa-pa general... :lol:
U sledecem krugu me je zbrisao, ali je odugovlacenje dalo dovoljno vremena da ortak dovuce chaos chosene...pa-pa grail knights, pa-pa general... :lol:
Lista za komentarisanje.Sastoji se od 8 balista 10 X 2 thunderera 10 crosbomena i 2 master inzinjera,u i anvil of doom naravno ili dva orguna ili orguna i kopter,Mada dobra kombinacija je i orguna i ogrovikako placenici,he,he.Naravno svaka balista je pun runa,tu su rune penetracije,hrabrosti,itd.Opet,i ovako beluje malo bolesno.
Milane, prijatelju, nema onog smajlija za povracanje ali to je utisak koji je ostavila na mene, najiskrenije...
"The surest way to corrupt a youth is to instruct him to hold in higher esteem those who think alike than those who think differently"... Friedrich Nietzsche, genius of mankind
I naravno svaka balista ima inzinjerca sa dva pitolj,i balistikom 4 koju koristi kada puca,ili sa balistom ili sa pistoljima,gde u jednom potezu moze ili da puca iz pistolja ili baliste,gde u slucaju da balista puca,puca sa normalnom balistikom 3.
Znam,znam,nije moja ideja,al staces.Da vidim reakcije koje ce to biti kada lik stvarno napravi,zato se trudim da mu pokazem kako se pravi dobra lista.
- orome pancevo
Novi demoni,lizardmeni,beastmeni...sve te to opere.Da ne pominjem Drychu+3 spellsingera+2 treemena+jedno 60 dryada!Postavim na tablu karaktere i treemene,i to u sumu.Onda ti je dovezem ispred nosa(a mogu,jer na tvojih 7 DD+neki skroll ide mojih 10 PD-gde bacam 5*treesinging+4 bound spella istog)u 2 max 3 potezu.Onda odatle iskoci more dryada ti imas 1 potez da opalis po njima,i dobio sam te masakrom.
To je teorija,malo je teze u praksi,ali do kraja partije bih te sigurno masakrirao.Isto ide i sa ostalim armijama koje sam naveo(verovatno sam jos neke zaboravio).
Dakle,fale ti blokovi-warriori,longbirdi,slayeri,mineri!
Da,ostale armije ce se sakriti iza terena i cekace poslednji potez da uzmu cetvrtine.
Toliko od mene! 8)
To je teorija,malo je teze u praksi,ali do kraja partije bih te sigurno masakrirao.Isto ide i sa ostalim armijama koje sam naveo(verovatno sam jos neke zaboravio).
Dakle,fale ti blokovi-warriori,longbirdi,slayeri,mineri!
Da,ostale armije ce se sakriti iza terena i cekace poslednji potez da uzmu cetvrtine.
Toliko od mene! 8)
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Opet,Anvil je tu,zamisli da ubodes balistu sa runom masakriranja,a svaka treca runa je runa hrabrosti,tj imuni na feer i teror,mislim sigurno bi bolelo,posto ipak nimalo nije naivno na jedinice koje nisu skirmiseri.A orguni resavaju probleme bliskih skirmiser,tj skirmisera uopste.Mozda,ali samo mozda i ovakva lista je ipak,pa opasno bolesna.
- orome pancevo
Ajde da ti objasnim sve polako.Dakle ja postavim na tablu karaktere i treemene i to u sumu.Znaci nista me ne vidi.Mozes da me gadjas samo anvilom i samo po treemenima.Pa gadjaj...neces ga ubiti ni za tri partije.Kada suma dodje do tebe,treemeni izadju iz sume i stanu iza nje tako da ih opet ne vidis.U predposlednjem potezu izadju dryade,ali tako da ih ne vidis sa organima(to uradim tako sto blokiram LoS sumom)Ti opalis bolterima,ubijes jedno 4-5,anvilom mi recimo ubijes celu jednu jedinicu.
U poslednjem potezu te pocistim sa table,jer to sto si imun na fear ti i nije od velike pomoci od 10-12 napada snage 4.
Over and out! 8)
U poslednjem potezu te pocistim sa table,jer to sto si imun na fear ti i nije od velike pomoci od 10-12 napada snage 4.
Over and out! 8)
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Svestan si da imam 2(u starut) + 2(patuljci) + 2(lord) + 1(anvil) dispe kockica?,plus mogu da uzmem runu koj ti vezuje spel,tako da nemozes vise da baca carobnjak koji je baca?