Diskusije o army listama
Moderator: teclis
Re: Diskusije o army listama
zasto necromanceri umesto vampira?
lista ima previse magije da bi bila zanimljiva za diskusiju.
kuliraj dete, zivot je pred tobom.
Ovo bi bila moja Delfovska lista sa oslanjanjem na elitnu pesadiju =)
Dreadlord on foot:
General,SDC,Shield,
Ring of Darkness, regeneration armor, Soulrender
239pts
Ide u BG jedinicu da ih stiti od shootinga (RoD)
Master (hunter hero):
park pegy
lance,heavy armour, ench shield,SDC, Pedant of Khaeleth
157pts
lovi war masine, skirmishere, magove.....
Sorc (scroll lady)
2xDS
150pts
10 crossbomena 100pts
10 crosbowmena 100pts
5 Dark ridera 85pts
20 Corsaira, full command, frenzy banner 250 pts
5-7 harpija oko 80pts
Assasin:2nd hand weapon, rune of khaine 121pts
ide u executionere ili corsaire
13 Black Guardova, Full command, ASF banner, champion- crismon death 264 pts
idu sa lordom u formaciji 2x7 i biju shta stignu (10 napada str4, 7 napada str6)
20 executionera, full command, war banner 295 pts
war hydra 175pts
2xRBT 200pts
ovo je lista sa hard hit jedinicama(BG, Exec, hydra,)
ima par brzih jedinica ( DR, harpije, hunter hero)
i ne tako losh shooting (20 crossbowmena,2RBT)
mozda fali malo jake konjice i kocija pa su mi bokovi otvoreni....i malo jace zastite od magije :/ shta vi mislite?
Dreadlord on foot:
General,SDC,Shield,
Ring of Darkness, regeneration armor, Soulrender
239pts
Ide u BG jedinicu da ih stiti od shootinga (RoD)
Master (hunter hero):
park pegy
lance,heavy armour, ench shield,SDC, Pedant of Khaeleth
157pts
lovi war masine, skirmishere, magove.....
Sorc (scroll lady)
2xDS
150pts
10 crossbomena 100pts
10 crosbowmena 100pts
5 Dark ridera 85pts
20 Corsaira, full command, frenzy banner 250 pts
5-7 harpija oko 80pts
Assasin:2nd hand weapon, rune of khaine 121pts
ide u executionere ili corsaire
13 Black Guardova, Full command, ASF banner, champion- crismon death 264 pts
idu sa lordom u formaciji 2x7 i biju shta stignu (10 napada str4, 7 napada str6)
20 executionera, full command, war banner 295 pts
war hydra 175pts
2xRBT 200pts
ovo je lista sa hard hit jedinicama(BG, Exec, hydra,)
ima par brzih jedinica ( DR, harpije, hunter hero)
i ne tako losh shooting (20 crossbowmena,2RBT)
mozda fali malo jake konjice i kocija pa su mi bokovi otvoreni....i malo jace zastite od magije :/ shta vi mislite?
Zato sto za manje para dobijes isti killing power + imas vise rana (2 za necroa & 3 za cart)kgkid wrote:zasto necromanceri umesto vampira?
Znaci ne volite magiju, ok onda ovako:
Vampire Lord
-Level 2 Wizard
----
Vampiric:
-Spectral Form
-Flying Horror
Sta reci nego da mu masine nista ne mogu + ima S7 da ubija kocije i sve sa dobrim oklopom, velikim T itd.
Wight King (BSB)
-BSB
-Barded Skeletal Steed
-(Wight) Lance
-The The Drakenhof Banner
Ide u 5 krvavih vitezova
Vampire
---
Vampiric:
-Infinite Hatred
-Walking Death
---
Magic Items:
-Flayed Hauberk
-Talisman of Lycni
-Sword of Battle
To je jedan mali alterash sto ide u ghoulove i moze da carguje u prvom krugu (figura goblinskog vampira)
Vampire
---
Vampiric:
-Dread Knight
-Ghoulkin
---
Magic Items:
-Dispel Scroll
-Dispel Scroll
Ide u tezak kosturski blok i tamo bleji

--------------------------------------------------
26x Skeleton Warriors
Hand Weapons and Shields
Full Command
War Banner
Masan blok kostura
12x Ghouls
idu na bok pored skeleta
12x Ghouls
idu tamo gde ih goblin vodi

--------------------------------------------
5 Fell Bats
Sta reci nego da su ove ptice mashine hunteri
--------------------------------------------------
5x Blood Knights
Full Command
Royal Standard of Strigos
Wight King ide ovde da bi dobili regeneraciju. Imaju rr to hit

7 Cairn Wraiths
Tomb Banshee
Oni su ispred blood knightova prvi krug i bleje tamo da frenzirane budale ne pojure koje vukojahace itd.
- Luka_Pancevo
Mislim da je Lord previshe ranjiv na magijske napade i ne svidja mi se premasna jedinica wraithova... Bojim se za malog goblina da ne umre od pucanja. :P
Danas sam prvi put probao nove demone i to u ovakvoj postavi:
Bloodthirster snaga 10 i re-roll to hit
2x Tzeentchovac u kociji sa skrolom i fire of tzeentch(D6 S4 shota, nema penaltyja na kretanje)
1x Nurglovac BSB sa banner of sundering i staff koji baca rancid nesto (D6 S6 hita 24'' MM, ako jedinica ne prodje T test sa najmanjim T onda opet D6 S6 dok ne prodje ili se ne unisti)
2x16 horora
1x20 nurglovaca FC i banner koji daje re-roll na to-wound
8 furija
2x 2 fiend of slaanesha
Lista je strashno jaka, pobedio sam vampire u drugom potezu a u trecem nista nije ostalo. Mislim da bi bilo mozda bolje da jedna jedinica horora da bude veca i da u nju udje jedan tzeencthovac, probacu i tako...
Mislim da je demonska lista ubagovana... Svaka jedinica je strashno jaka.
Danas sam prvi put probao nove demone i to u ovakvoj postavi:
Bloodthirster snaga 10 i re-roll to hit
2x Tzeentchovac u kociji sa skrolom i fire of tzeentch(D6 S4 shota, nema penaltyja na kretanje)
1x Nurglovac BSB sa banner of sundering i staff koji baca rancid nesto (D6 S6 hita 24'' MM, ako jedinica ne prodje T test sa najmanjim T onda opet D6 S6 dok ne prodje ili se ne unisti)
2x16 horora
1x20 nurglovaca FC i banner koji daje re-roll na to-wound
8 furija
2x 2 fiend of slaanesha
Lista je strashno jaka, pobedio sam vampire u drugom potezu a u trecem nista nije ostalo. Mislim da bi bilo mozda bolje da jedna jedinica horora da bude veca i da u nju udje jedan tzeencthovac, probacu i tako...
Mislim da je demonska lista ubagovana... Svaka jedinica je strashno jaka.

Lord je ranjiv 100%Luka_Pancevo wrote:Mislim da je Lord previshe ranjiv na magijske napade i ne svidja mi se premasna jedinica wraithova... Bojim se za malog goblina da ne umre od pucanja. :P

Za gobosa si u pravu, al zar svi alteri nisu ranjivi :? . Postoji jos jedan dobar kombo za gobosa: Flying Horror + Avatar of Death; 3+ ward protiv pucanja & Enchanted Shield - pa dodjte kocije da vas vidim \:D/
- Luka_Pancevo
Takvog (samo bez ench. shielda) sam vodio protiv tvog burazera i umro je najstrashnijom smrcu (vampir, ne tvoj burazer) :D

@teclis-ako si hteo da napravis vampira koji lovi warmachine-zasto si pored ethereal lorda stavio drugog vampa sa ghoulkinom i lycni?
vidis taj mali ima 4 napada sa rr i +1 na crStavrogin wrote:@teclis-ako si hteo da napravis vampira koji lovi warmachine-zasto si pored ethereal lorda stavio drugog vampa sa ghoulkinom i lycni?

Aaaa-strigoi fluff...ok...
Kad smo kod listi-moja experimentalna...
Dodatni nivo lordu je tu zato sto su 4DD poprilicno bolje od 4, a Lord of dead je tu da bih mogao bilo sta da podignem sa 5PD...
Wightovi u jedinicama sa Ld9 predstavljaju poprilicnu sigurnost ako prsten zakaze, Varghulf je tu da doda sirinu u deploymentu...
Razmisljam se da dodam 2 dispell scrolla wight-u, ali sam radio u AB 2.2 a on iz nekog razloga ne dozvoljava wightima arcane item listu...
Takodje mozda bi trebalo da dodam blood knights ili kociju umesto banshee/varghulfa...
Blood Dragon tribute 2250 Pts - Vampire Counts Army
1 Cristopher fon Carstein (Vampire Lord) @ 375 Pts
General; Magic Level 2; Necromancy; Lance; Shield
The Carstein Ring [75]
Cadaverous Cuirass [15]
The Master: Lord of the Dead [15]
Balefire Spike [10]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Martialle: Dread Knight [25]
1 Barded Nightmare @ [0] Pts
1 Krell (Wight King) @ 150 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy armour; Shield
Black Axe of Krell [50]
1 Wight King @ 107 Pts
Barding; Lance; Shield
1 Skeletal steed @ [0] Pts
1 Wight King @ 132 Pts
Barding; Lance; Heavy armour; Shield
Sword of Kings [25]
15 Skeleton Warriors @ 132 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
14 Skeleton Warriors @ 124 Pts
10 Skeleton Warriors @ 92 Pts
5 Dire Wolves @ 40 Pts
5 Dire Wolves @ 40 Pts
14 Grave Guard @ 255 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of the Barrows [45]
1 Crypt Keeper @ [12] Pts
4 Black Knights @ 205 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of the Dead Legion [25]
1 Hell Knight @ [16] Pts
5 Skeletal steed @ [0] Pts
4 Black Knights @ 195 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Royal Standard of Strigos [35]
1 Hell Knight @ [16] Pts
3 Cairn Wraiths @ 225 Pts
Great Weapon
1 Banshee @ [25] Pts
1 Varghulf @ 175 Pts
Bestial Fury [0]
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 4
Models in Army: 83
Total Army Cost: 2247
Kad smo kod listi-moja experimentalna...
Dodatni nivo lordu je tu zato sto su 4DD poprilicno bolje od 4, a Lord of dead je tu da bih mogao bilo sta da podignem sa 5PD...
Wightovi u jedinicama sa Ld9 predstavljaju poprilicnu sigurnost ako prsten zakaze, Varghulf je tu da doda sirinu u deploymentu...
Razmisljam se da dodam 2 dispell scrolla wight-u, ali sam radio u AB 2.2 a on iz nekog razloga ne dozvoljava wightima arcane item listu...
Takodje mozda bi trebalo da dodam blood knights ili kociju umesto banshee/varghulfa...
Blood Dragon tribute 2250 Pts - Vampire Counts Army
1 Cristopher fon Carstein (Vampire Lord) @ 375 Pts
The Carstein Ring [75]
Cadaverous Cuirass [15]
Balefire Spike [10]
1 Krell (Wight King) @ 150 Pts
Black Axe of Krell [50]
1 Wight King @ 107 Pts
Barding; Lance; Shield
1 Wight King @ 132 Pts
Sword of Kings [25]
15 Skeleton Warriors @ 132 Pts
5 Dire Wolves @ 40 Pts
5 Dire Wolves @ 40 Pts
14 Grave Guard @ 255 Pts
4 Black Knights @ 205 Pts
1 Hell Knight @ [16] Pts
1 Hell Knight @ [16] Pts
Great Weapon
1 Banshee @ [25] Pts
1 Varghulf @ 175 Pts
Bestial Fury [0]
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 4
Models in Army: 83
Total Army Cost: 2247
- bojan
- WH rulesmaster
Naravno da ne da - Wight King NE MOZE IMATI ARCANE ITEM-e!!!!!!!Stavrogin wrote:Aaaa-strigoi fluff...ok...
...Razmisljam se da dodam 2 dispell scrolla wight-u, ali sam radio u AB 2.2 a on iz nekog razloga ne dozvoljava wightima arcane item listu...
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
@bojan
Hm...voleo bih da vidim konkretan argument za to posto zaista nisam znao da ne mogu...
Kao protivargument...VC knjiga, strana 91:
wight king magic items: Common/Vampire Counts lists up to a total of 50pts...
Koliko ja znam Dispell Scroll je common...
Hm...voleo bih da vidim konkretan argument za to posto zaista nisam znao da ne mogu...
Kao protivargument...VC knjiga, strana 91:
wight king magic items: Common/Vampire Counts lists up to a total of 50pts...
Koliko ja znam Dispell Scroll je common...
Osnovna knjiga strana 121, samo Wizardi mogu da imaju iteme iz arcane grupe.
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.
"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles
"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
- bojan
- WH rulesmaster
A da ti lepo procitas osnovnu knjigu ko moze nositi Arcane Item-e?Stavrogin wrote:@bojan
PS. Dabogda vam svima crkao army builder.
CYNIC, n.
Shit, ja mislio da je common svima dostupan...izvinjavam se na neznanju...nego-kako vam se svidja lista...preporuke?
Beta, Beta bez kletvi. lolbojan wrote:A da ti lepo procitas osnovnu knjigu ko moze nositi Arcane Item-e?Stavrogin wrote:@bojan
PS. Dabogda vam svima crkao army builder.
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
"Yes...yes."
"Yes...yes."
kaster koji dize skelete - prsten je sasvim ok, jer ja nikad nisam siguran i sa regenom i wardom da ce mi lord preziveti...1 Cristopher fon Carstein (Vampire Lord) @ 375 Pts
The Carstein Ring [75]
Cadaverous Cuirass [15]
Balefire Spike [10]
dobar baja, pogadja na 3+ i radi posao1 Krell (Wight King) @ 150 Pts
Black Axe of Krell [50]
pretpostavljam da ces onog sa sword of kings u blekere koji imaju royal standard, a sad ne znam sta ce ti taj drugi... bolje uzmi 5 sismisa umesto njega i dopuni jedinicu na 6 (to je US241 Wight King @ 107 Pts
Barding; Lance; Shield
1 Wight King @ 132 Pts
Sword of Kings [25]

nije da ces dopuniti mnogo kostura sa 5PD :? . Bolje stavi 20 kostura sa warbannerom, 10 obicnih i deset gulova15 Skeleton Warriors @ 132 Pts
posteno vukovi sa wargulfom, a garda, I dont know, cini mi se da nisu tako opasni sa GW bez cartova, tj. bez ASF5 Dire Wolves @ 40 Pts
5 Dire Wolves @ 40 Pts
14 Grave Guard @ 255 Pts

razmisli da im skines barding i stavis jos jednog blekera, jer oni tesko da ce ubiti nesto pa idi na sve ili nista sa visokim US...4 Black Knights @ 205 Pts
1 Hell Knight @ [16] Pts
1 Hell Knight @ [16] Pts
Great Weapon
1 Banshee @ [25] Pts
1 Varghulf @ 175 Pts
Bestial Fury [0]
Zalili ste se na stare demone? Jel ste videli nove?
2250 poena armija: "Seks na eks"
Lord: Kairos Fateweaver - 625
Hero 1: Blue Scribe of Tzeentch - 81
Hero 2: Herald of Tzeentch - 115 poena + 50 oprema = 165 poena
Hero 3: Herald of Tzeentch, BSB - 115 + 25 + 50 zastava (+d3 na CR) = 190 poena
Rare 1: 6 Flamera - 210 poena
Rare 2: 6 Flamera - 210 poena
Core 1: 20 horora sa full commandom + zastava za 3d6 s3 hita - 295 (ovde ide BSB)
Core 2: 20 horora sa full commandom + zastava za casting + changeling - 345 (ovde ide herald)
Core 3: 10 demona po slobodnom izboru (najbolje bloodletteri ili jos horora) + muzicar - 126 poena
Total: 2247 poena
Magic pool - 18 komotnih power kockica (19 ako uzmes i 3. core horore), 1 random spell svaki krug kao bound spell (koji moze biti i power 12-13), plus za svaku kockicu koju protivnik iskoristi, ti dobijas jos 1 u svojoj sledecoj power fazi 8O . To sve ako ne bacis ni jednom da na 3+ dobijes d3+1 PD.
Varijacija na temu - izbaciti nesto flamera (mozda i sve?) kako bi se ubacilo jos nesto sto jako bije (recimo juggernauti).
2250 poena armija: "Seks na eks"
Lord: Kairos Fateweaver - 625
Hero 1: Blue Scribe of Tzeentch - 81
Hero 2: Herald of Tzeentch - 115 poena + 50 oprema = 165 poena
Hero 3: Herald of Tzeentch, BSB - 115 + 25 + 50 zastava (+d3 na CR) = 190 poena
Rare 1: 6 Flamera - 210 poena
Rare 2: 6 Flamera - 210 poena
Core 1: 20 horora sa full commandom + zastava za 3d6 s3 hita - 295 (ovde ide BSB)
Core 2: 20 horora sa full commandom + zastava za casting + changeling - 345 (ovde ide herald)
Core 3: 10 demona po slobodnom izboru (najbolje bloodletteri ili jos horora) + muzicar - 126 poena
Total: 2247 poena
Magic pool - 18 komotnih power kockica (19 ako uzmes i 3. core horore), 1 random spell svaki krug kao bound spell (koji moze biti i power 12-13), plus za svaku kockicu koju protivnik iskoristi, ti dobijas jos 1 u svojoj sledecoj power fazi 8O . To sve ako ne bacis ni jednom da na 3+ dobijes d3+1 PD.
Varijacija na temu - izbaciti nesto flamera (mozda i sve?) kako bi se ubacilo jos nesto sto jako bije (recimo juggernauti).
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Amateru : :D
Keiros je sisa... mozes napraviti boljeg od generickog.
Blue scribes nisu ni izbliza toliko dobri koliko (jos jedan) krilati herald
I gde su ti u listi furije (kojih sada mozes imati neograniceno mnogo, i omogucavaju ti da budes siguran da NIKAD, NIKO ne dodje do tebe, a usput i da ce sve warmachine umreti strasnom smrcu.).
I flameri su dojajni...
Gnusno, zar ne... a kada sam pre jedno pola godine govorio da cete plakati i traziti storm of chaos liste nazad, niko mi nije verovao...

I gde su ti u listi furije (kojih sada mozes imati neograniceno mnogo, i omogucavaju ti da budes siguran da NIKAD, NIKO ne dodje do tebe, a usput i da ce sve warmachine umreti strasnom smrcu.).
I flameri su dojajni...
Gnusno, zar ne... a kada sam pre jedno pola godine govorio da cete plakati i traziti storm of chaos liste nazad, niko mi nije verovao...

Lista je skroz fluffy. Kao kod Hari Potera, Fluffy. :lol:
Stoga nikako ne dodavati nista sto nije Tzeench, sem mozda Furija x 2.
BTW, od 18+PD masine nekako jos lakse umru.
Odlicno za klince koji ne zele da nauce da igraju. Naravno, postoje i jace liste. Pa?
Stoga nikako ne dodavati nista sto nije Tzeench, sem mozda Furija x 2.
BTW, od 18+PD masine nekako jos lakse umru.
Odlicno za klince koji ne zele da nauce da igraju. Naravno, postoje i jace liste. Pa?
To se zove fine tuning... ja sam samo nabacao stvari ovako kako bilo koje dete moze da uradiPendargon wrote:Amateru : :D
I flameri su dojajni...
Gnusno, zar ne... a kada sam pre jedno pola godine govorio da cete plakati i traziti storm of chaos liste nazad, niko mi nije verovao...![]()

I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- Pendargon
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Od tzeenchove demonske legije? Poprilicno odgovorno tvrdim da ne, bar ne u svetu zvanom warhammer. Mozda kada bi neki marinci pali iz drop podova...kgkid wrote:LNaravno, postoje i jace liste. Pa?

-
Evo jedne koja je sigurno jaca: ta ista legija koja vuce Bloodtirstera umesto Lord of change :D jer Elf ima auto vin protiv All Cinc liste.

- Pendargon
Sto?: samo ne mogu da mu ubijem baju na zmaju, sto ni ranije nisam mogao... Ubicu mu sve ostalo, a on ce infinetlyu da se zaglavi u nekoj mojoj jedinici...

On ima talisman koji mu daje ward na 2 od pucanja svake vrste i zastavu koja mu daje da je imun na magiju.
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.

Opet baba o ustipcima...
I protiv koga izvedes takvu listu?
Cemu takva lista uopste sluzi?
Da uberly sabije protivnika i pokaze mu tvoju intelektualno-igracku superiornost :lol:kgkid wrote:Opet baba o ustipcima...
Ne, salu na stranu, protiv ovakvih listi se jednostavno ne igra u friendly uslovima... To je iskljucivo za one koji hoce turnire da igraju na kompetativnom nivou.
A broj ovakvih listi, koje se mogu sklopiti kada je WH u pitanju, ukazuje na to da svi treba da pogledate samo 1 podforum ispod

Glory to Arstotzka!
OK, stalno cujem to o kompetitivnom nivou...
Kompeticija je smislena ako se takmicimo u tome ko je bolji takticar/farbac, a besmisleno je takmiciti se u tome ko moze da povede vise PD... (jacu listu...) Svako od nas moze da odvoji nekoliko soma dinkica i da izvede tu istu glupost... i onda se sve svede na kockice. :-&
Uprising je bio fini turnir. Liste su bile OK, sa izuzetkom jedne koja se provlacila kroz rupe u pravilima. Jake, balansirane armije koje zahtevaju mnogo muke da dobijes protivnike slicnih armija i kvaliteta. Imao sam 6 tvrdih i izuzetno zahtevnih partija, izgubio neke, pobedio neke, to je Warhammer i to je kompetitivno igranje. Kompetitivnost nije ruzna rec.
Sada, postoji tih rupa i vise. Ali ako moras da koristis rupe i uber liste da se biju umesto tebe, onda... Pa, onda i nisi neki igrac. Nije to kompetitivnost nego lenjost i nesposobnost.
Ne verujem da je Donevskom, npr. samo, neophodna takva lista da bi pobedio nekog, tako da kada bi je on izveo, smatram da bi to bio odraz samo lenjosti i smarastva, te nepostovanja protivnika.
Nekom nesigurnom pocetniku, ili neznam kakvom iskusnom necem, da ne krsim pravila foruma, neophodno je da ima takvu listu da bi pobedio kvalitetnijeg igraca. Da li je to kompetitivnost?
Pravila nisu savrsena, ali takav je i zivot. Sami donosimo svoje odluke i snosimo posledice istih.
@Dzon Vejn: Ovo se ne odnosi na tebe licno, svestan sam da si listu postovao kao primer bolestine.
@Donevski: Izvini sto si upotrebljen za primer, ali sam si kriv sto te smatraju najboljim igracem u Srbiji. Koristis taktiku, sram te bilo.
Eto babe, opet o ustipcima...
Kompeticija je smislena ako se takmicimo u tome ko je bolji takticar/farbac, a besmisleno je takmiciti se u tome ko moze da povede vise PD... (jacu listu...) Svako od nas moze da odvoji nekoliko soma dinkica i da izvede tu istu glupost... i onda se sve svede na kockice. :-&
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Uprising je bio fini turnir. Liste su bile OK, sa izuzetkom jedne koja se provlacila kroz rupe u pravilima. Jake, balansirane armije koje zahtevaju mnogo muke da dobijes protivnike slicnih armija i kvaliteta. Imao sam 6 tvrdih i izuzetno zahtevnih partija, izgubio neke, pobedio neke, to je Warhammer i to je kompetitivno igranje. Kompetitivnost nije ruzna rec.
Sada, postoji tih rupa i vise. Ali ako moras da koristis rupe i uber liste da se biju umesto tebe, onda... Pa, onda i nisi neki igrac. Nije to kompetitivnost nego lenjost i nesposobnost.
Ne verujem da je Donevskom, npr. samo, neophodna takva lista da bi pobedio nekog, tako da kada bi je on izveo, smatram da bi to bio odraz samo lenjosti i smarastva, te nepostovanja protivnika.
Nekom nesigurnom pocetniku, ili neznam kakvom iskusnom necem, da ne krsim pravila foruma, neophodno je da ima takvu listu da bi pobedio kvalitetnijeg igraca. Da li je to kompetitivnost?
Pravila nisu savrsena, ali takav je i zivot. Sami donosimo svoje odluke i snosimo posledice istih.
@Dzon Vejn: Ovo se ne odnosi na tebe licno, svestan sam da si listu postovao kao primer bolestine.
@Donevski: Izvini sto si upotrebljen za primer, ali sam si kriv sto te smatraju najboljim igracem u Srbiji. Koristis taktiku, sram te bilo.

Eto babe, opet o ustipcima...
Iz mog licnog iskustva, turniri ovako funkcionisu:
1. runda random
2. i 3. runda - ovde se probiju one jace liste, i bolji igraci
4. runda - bolji igraci koji nemaju jace liste, gube od jakih listi
5. i 6. runda - nalaze se po 2 jednako overpowerovane liste, i ne pobedjuje bolji nego onaj ko:
a) je spremniji da se raspravlja (vise puta mi se desavalo da imam situaciju koja je vrlo cudna, koju bi bilo najfer resiti na 4+, ali koja resava partiju. Ni jednom mi se nije desilo da igrac sa druge strane prihvati 4+ za takvu situaciju. A nikad nisam imao stomak da se svadjam do poslednje. Hence, ni jednom nisam uzeo veliki turnir (jesam jednom neki manji, od 16 igraca u HS)).
b) ko ima vise srece na kockici (sreca kod ovakvih listi nije TOLIKO bitna... bitno je samo da te bas bas bas bas bas ne prodaju kockce, a protivnika useru).
U pocetku je samo Donevski vodio svoju overpowerovanu Tzeentch armiju (koja nije nepobediva... samo je jako dobra ako umes jako dobro da je vodis... i drugi su je vodili, pa nisu imali ni priblizno istog uspeha). Na jednom takvom turniru sam uzeo 2. mesto sa sledecom 6th ed listom (i pritom mislim da sam bio jedini koji nije izgubio masakrom, vec solidom od Bojana):
- konjicki general
- BSB
- 2 wizarda
- halberdi sa det.
- swordsmeni sa det
- handgunneri
- 2 konjice
- 1 top
- pistoleri
-2 hellblastera
probaj sad da izadjes na turnir sa ovom listom, da vidis gde ces da zavrsis. Kad se broj takvih listi povecao, vecina (to znaci vise od 50%) igraca je pocela da dolazi sa takvim listama (na zalost i ja sam spadao u tu grupu) na turnire. E otprilike u to vreme je poceo warhammer (onakav kakvim sam ga ja znao) da umire.
Zato sad lepo igram 40k koji ima daleko bolja pravila, sa starim drustvom, normalnim listama (nikad kuci nisam izveo svih 5 obliteratora koje imam (a mogu 9 max)) i normalnim ljudima.
I ne pada mi na pamet da se vise vucaram po turnirima i.... hmmm... dokazujem???
Do trenutka kad se opet bude igrao warhammer,
Pozdrav
Nenad

1. runda random
2. i 3. runda - ovde se probiju one jace liste, i bolji igraci
4. runda - bolji igraci koji nemaju jace liste, gube od jakih listi
5. i 6. runda - nalaze se po 2 jednako overpowerovane liste, i ne pobedjuje bolji nego onaj ko:
a) je spremniji da se raspravlja (vise puta mi se desavalo da imam situaciju koja je vrlo cudna, koju bi bilo najfer resiti na 4+, ali koja resava partiju. Ni jednom mi se nije desilo da igrac sa druge strane prihvati 4+ za takvu situaciju. A nikad nisam imao stomak da se svadjam do poslednje. Hence, ni jednom nisam uzeo veliki turnir (jesam jednom neki manji, od 16 igraca u HS)).
b) ko ima vise srece na kockici (sreca kod ovakvih listi nije TOLIKO bitna... bitno je samo da te bas bas bas bas bas ne prodaju kockce, a protivnika useru).
U pocetku je samo Donevski vodio svoju overpowerovanu Tzeentch armiju (koja nije nepobediva... samo je jako dobra ako umes jako dobro da je vodis... i drugi su je vodili, pa nisu imali ni priblizno istog uspeha). Na jednom takvom turniru sam uzeo 2. mesto sa sledecom 6th ed listom (i pritom mislim da sam bio jedini koji nije izgubio masakrom, vec solidom od Bojana):
- konjicki general
- BSB
- 2 wizarda
- halberdi sa det.
- swordsmeni sa det
- handgunneri
- 2 konjice
- 1 top
- pistoleri
-2 hellblastera
probaj sad da izadjes na turnir sa ovom listom, da vidis gde ces da zavrsis. Kad se broj takvih listi povecao, vecina (to znaci vise od 50%) igraca je pocela da dolazi sa takvim listama (na zalost i ja sam spadao u tu grupu) na turnire. E otprilike u to vreme je poceo warhammer (onakav kakvim sam ga ja znao) da umire.
Zato sad lepo igram 40k koji ima daleko bolja pravila, sa starim drustvom, normalnim listama (nikad kuci nisam izveo svih 5 obliteratora koje imam (a mogu 9 max)) i normalnim ljudima.
I ne pada mi na pamet da se vise vucaram po turnirima i.... hmmm... dokazujem???
Do trenutka kad se opet bude igrao warhammer,
Pozdrav
Nenad

Glory to Arstotzka!
- Luka_Pancevo
Iako sam za vecinu vas sto se ovde raspravljate nab, meni jaka lista nikada nije smetala osim ako bash nije ona empire kad je vodi djoza(vishe zbog njega, ni stara DL mi nije nesto smetala). Meni je uvek zanimljivo da se shibam sa jakim listama, jednostavno mi je IDIOTIZAM kad se neko hvali kad je izveo slabu listu (ili kad se neko zali da su druge liste jako, otprilike mu isto dodje). Mislim naravno na turnire
Mislim da je zaljenje na liste na turnirima glupo. Uvek mogu da se odigraju friendly partije sa fajterskim listama, ali meni su iskreno najzanimljivije paritije jaka lista vs. jaka lista. Recimo meni je bila izuzetno zanimljiva partija koju sam igrao protiv lukinih pacova (mada to nisu oni pucacki nego neki prilicno prijateljskiji ali je imao DoW topove i generalno jako listu protiv koje sam igrao sa tzeentchem), kao i partija koju sam igrao protiv dobrivojevog Teclisa (imao je ja mislim 12 + 2D3 PD, doduse tu sam ja imao neke fajterske vampire koji ne spadaju u bagovane liste samo zato sto nemaju puno power dice-a, iako su jaki ko zemlja). Te partije su mi daleko uzbudljivije nego kada centigori charguju khornegore u bok pa ja molim boga da pogodim nesto(banalan primer , but you get the point)...
Mislim da je jedini problem kada dodje do rasprave o pravilima...
A tu nisu problem liste nego igrachi...
Strashno je naporno raspravljati se sa nekim ljudima, sto jednostavno upropasti uzitak igre. Kad sam igrao protiv Bagerovih demona nista mi nije smetalo ali kad sam igrao protiv Djoze i onih njegovih cuda smorio sam se ziv, zato sto on laze i krade, a ne zato sto puca i madjija.
Mislim da turniri bas sluze da se igra sa jakim listama gde mala greshka tvog 500+ point lorda moze da kosta glave... Nekako je uzbudljivo. Uvek mogu da se igraju friendly partije van turniram...
Toliko od mene
Mislim da je zaljenje na liste na turnirima glupo. Uvek mogu da se odigraju friendly partije sa fajterskim listama, ali meni su iskreno najzanimljivije paritije jaka lista vs. jaka lista. Recimo meni je bila izuzetno zanimljiva partija koju sam igrao protiv lukinih pacova (mada to nisu oni pucacki nego neki prilicno prijateljskiji ali je imao DoW topove i generalno jako listu protiv koje sam igrao sa tzeentchem), kao i partija koju sam igrao protiv dobrivojevog Teclisa (imao je ja mislim 12 + 2D3 PD, doduse tu sam ja imao neke fajterske vampire koji ne spadaju u bagovane liste samo zato sto nemaju puno power dice-a, iako su jaki ko zemlja). Te partije su mi daleko uzbudljivije nego kada centigori charguju khornegore u bok pa ja molim boga da pogodim nesto(banalan primer , but you get the point)...
Mislim da je jedini problem kada dodje do rasprave o pravilima...
A tu nisu problem liste nego igrachi...
Strashno je naporno raspravljati se sa nekim ljudima, sto jednostavno upropasti uzitak igre. Kad sam igrao protiv Bagerovih demona nista mi nije smetalo ali kad sam igrao protiv Djoze i onih njegovih cuda smorio sam se ziv, zato sto on laze i krade, a ne zato sto puca i madjija.
Mislim da turniri bas sluze da se igra sa jakim listama gde mala greshka tvog 500+ point lorda moze da kosta glave... Nekako je uzbudljivo. Uvek mogu da se igraju friendly partije van turniram...
Toliko od mene

Tjah, valjda je to tema koja je vec prezvakana
.
Zavisi od toga kako gledas na igru... ja samo kazem da kada igra jaka lista VS jaka lista, u 99% slucajeva se (barem meni) desavalo da 1 dogadjaj resi partiju (kao na onom turniru na kom smo igrali - 1 CC koji je mogao da se zavrsi both ways je resavao partiju).
Meni licno je daleko zanimljivije kada su normalne liste, jer tu ima previse stvari koje mogu da ne uspeju (ako imas 5 combata kao iz tvog primera, dobijas okvirnu sliku
). Sto nikako ne znaci da je to jedini ili "najbolji" nacin da se igra. Samo se meni najvise svidja. A i volim kada nekoga sa nabudzenom listom, pobedim sa totalno ubogom listom :lol:. I ne volim kada se neko bekrajno smori dok igra protiv mene (sto se X puta desilo sa beastmenima i 0 puta sa imperijom). Zato su i otisli beastmeni na prodaju, a imperija i bretonija su ostali
. Demonic legion je pretvoren u 40k figure (zamenjena postolja)...
Naravno, apsolutno i beskrajno je najbitnije kakav je onaj sa druge strane... Djozo da zeli da izvede 500 goblina (bez magova i BSB) ja bih mu se i dalje zahvalio, i imao bih bas tada neku obavezu koju ne mogu da izbegnem (mada, istina, u zadnje vreme to i ne bi bilo daleko od istine). Jednostavno sa takvim ljudima se ne igram. Tacka.

Zavisi od toga kako gledas na igru... ja samo kazem da kada igra jaka lista VS jaka lista, u 99% slucajeva se (barem meni) desavalo da 1 dogadjaj resi partiju (kao na onom turniru na kom smo igrali - 1 CC koji je mogao da se zavrsi both ways je resavao partiju).
Meni licno je daleko zanimljivije kada su normalne liste, jer tu ima previse stvari koje mogu da ne uspeju (ako imas 5 combata kao iz tvog primera, dobijas okvirnu sliku

Naravno, apsolutno i beskrajno je najbitnije kakav je onaj sa druge strane... Djozo da zeli da izvede 500 goblina (bez magova i BSB) ja bih mu se i dalje zahvalio, i imao bih bas tada neku obavezu koju ne mogu da izbegnem (mada, istina, u zadnje vreme to i ne bi bilo daleko od istine). Jednostavno sa takvim ljudima se ne igram. Tacka.

Glory to Arstotzka!
-
- Blago kluba Zmaj
Momci, jake liste / slabe liste tema je prezvakana mislim pre 7 i/ili pre 15 strana... nemojte ponovo za boga miloga :D
Samo jos malo, pa pravimo 15 strana pauze...
:lol:
@Luka Pancevo: Ko je pomenuo slabe armije?

:lol:
@Luka Pancevo: Ko je pomenuo slabe armije?

- Luka_Pancevo
Cela prica nije vezana za slabe liste. Nigde u mom postu nisam rekao da treba voditi slabe liste. Nije ni Dzon Vejn. Ta razlika izmedju jakih armija i recimo OTT je ono o cemu govorimo. Ona Demonska koju je Dzon prikazao je OTT. Ni jedna sa Uprisinga nije.Luka_Pancevo wrote:Ne razumem pitanje... :D
(al ozbiljno)
Da li moze da se po Uprising pravilima izbunari nesto OTT? Nesumnjivo da, makar blago OTT. Ma koji set pravila postavili, mora da ima rupu, jer ce u protivnom da bude previse restriktivan. Ali sam treba da procenis sta nije OK i treba sebi da kazes: "Necu to da radim!" To je sve sto smo nas dvojica mlatili u ovom podsecanju na stalno otvorenu temu "OTT ili NE?".
Cisto primera radi, moj burazer je skoro prestao da ide na turnire nakon situacija u kojima je od 3 partije dve igrao protiv smarajucih igraca sa OTT listama.
Inace, koliko te znam, nisi los momak (Luka_Pancevo), tako da znaj da te nisam licno prozivao u negativnom kontekstu. Nadam se da cemo da se sretnemo preko nekog stola u skorije vreme.
Nadam se da ces doci na Jatacenje dogodine, da vidis sta ja smatram dobrim Warhammerom.
- Luka_Pancevo
Ma ja sam napisao moje mishljenje u vezi lista i zaljenja na istih uopste, ali inace, kad sam spominjao slabe liste mislio sam vise na normalne...
Ja se isto nadam da cu doci, ja sam za pa ako ide jos neki pancevac, dolazimo
Ne osecam se prozvanima uopste, niti sam ja ikog hteo prozvati
Ja se isto nadam da cu doci, ja sam za pa ako ide jos neki pancevac, dolazimo

Ne osecam se prozvanima uopste, niti sam ja ikog hteo prozvati

Sta mislite o ovoj demonskoj listi:
Keeper of secrets, mag 4. nivoa, 100 poena giftova (menjaju se u zavisnosti od protivnika) - 670 poena
The Masque of Slaanesh - 90 poena
Herald of Nurgle, BSB, 50 poena giftova i zastava za d3 CR - 240 poena
Herald of Nurgle, 50 poena giftova - 165 poena
3x6 Furija - 216 poena
14xPlaguebearers, FC, banner da se sve poison rane racunaju za CR (ovde id BSB) - 223 poena
14xPlaguebearers, FC, onaj drugi Nurglov banner, (ovde ide drugi herald) - 223 poena
15xhorrors, muzičar, zastavnik, zastava koja daje plus 1 na kast - 213 poena
6xFlamers 210 poena
Ukupno ravno 2250 poena
Ono sto me zanima jeste da li vredi Slanneshovom greater demonu davati da bude mag 4lvla ili je bolje za te poene napraviti jos neku jedinicu. Svi ostali komentari su naravno dobrodosli.
Keeper of secrets, mag 4. nivoa, 100 poena giftova (menjaju se u zavisnosti od protivnika) - 670 poena
The Masque of Slaanesh - 90 poena
Herald of Nurgle, BSB, 50 poena giftova i zastava za d3 CR - 240 poena
3x6 Furija - 216 poena
14xPlaguebearers, FC, banner da se sve poison rane racunaju za CR (ovde id BSB) - 223 poena
14xPlaguebearers, FC, onaj drugi Nurglov banner, (ovde ide drugi herald) - 223 poena
15xhorrors, muzičar, zastavnik, zastava koja daje plus 1 na kast - 213 poena
6xFlamers 210 poena
Ukupno ravno 2250 poena

Ono sto me zanima jeste da li vredi Slanneshovom greater demonu davati da bude mag 4lvla ili je bolje za te poene napraviti jos neku jedinicu. Svi ostali komentari su naravno dobrodosli.
- bojan
- WH rulesmaster
U zivotu mu ne treba svih 100 - Syren Song + eventualmo niko u mom BTB ne moze koristiti tudj Ld je vise nego dovoljno. Ako imas 5pts das mu Torment Blade. Ustedis 45-50ptsmilosh wrote:Sta mislite o ovoj demonskoj listi:
Ovo definitivno. -d3 na ld ili -d3 na movement moze da prelomi partiju.The Masque of Slaanesh - 90 poena
Slime Trail + Noxious Vapors. Nista ti vise ne treba od giftova.Herald of Nurgle, BSB, 50 poena giftova i zastava za d3 CR - 240 poena
Od zastava se meni mnogo vise svidja -2 na Ld svima u 12".
Sveukupno 250pts - izgubis 10pts
Razmisli da ovog drugog Nurgle heralda zamenis za tzeench-ovog - DS (koji ti realno treba) + dve power kockice ti zajedno sa ororima daje 9-10PD - jako lepo.
Tzeench-ovac sa DS - 140pts - ustedis 25pts
Ne treba ti toliko - 2 x 5 ce uraditi isti posao. - 120pts - ustedis 96pts3x6 Furija - 216 poena
Ovaj banner ti i nije neophodan. Ustedis 25pts14xPlaguebearers, FC, banner da se sve poison rane racunaju za CR (ovde id BSB) - 223 poena
Reroll to wound u kombinaciji sa cinjenicom dda protivnik udara poslednji cini poprilicne tabadzije od njih.14xPlaguebearers, FC, onaj drugi Nurglov banner, (ovde ide drugi herald) - 223 poena
16 - onda su oni (makar do prvog casualty-ja mag 2. nivoa). Skines im zastavu (Tzeench-ove magije se ionako bacaju na sicu) - 198pts - ustedis 15pts15xhorrors, muzičar, zastavnik, zastava koja daje plus 1 na kast - 213 poena
Lepo, ali ponavljaj za mnom: Fiend of Slaanesh za lov na Warmachine.6xFlamers 210 poena
Apsolutno - sa fenomenalnom 1. magijom i eventualnih -5 na Ld imas potencijala da celu protivnicku vojsku napravis Stupid jako brzo....da li vredi Slanneshovom greater demonu davati da bude mag 4lvla...
Sada imas ustedjenih 201pts - podebljas obe jedinice nurglovaca (ako ces dva nurgle herald-a) za po 5 komada (2x60pts) i ostaje ti 81pts. Za to mozes ubaciti jednog Fiend of Slaanesh (savrsen lovac na masine za 55pts).
Ako ubacis Tzeench-ovca onda podebljas samo BSB-ovu jedinicu, a drugoj skines komandu i smanjis je na 10 (ili je zamenis za 10 demoneta - eto ti josh jedne jedinice sa solidnim movement-om - M6 za ubijanje slabijih stvari (detachment-i razne lake konjice itd) pa ti ostane josh ~120pts - tada ces sa preostalim ostatkom imati za jednu jedinicu Khorn-ovih kucica (veoma dobra konjica).
CYNIC, n.
- orome pancevo
Ljudi,pukli ste i smorili ste me...i pitanje je da li cu ikada ponovo igrati.Ovo ubija u mozdanu koru!
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!