Sto se tice timskih obelezija , ja sam vec smislio kako ce izgledati majice koje se urade (ovo sam uradio opet u dogovoru sa Nemanjom jer je imao mastovite predloge

Moderators: Telion, Hypodermic, Mrzimsvee
Timo, veruj Pijanom, moras govoriti, jer smo se mi ovde navikli da se igramo u jednoj nasoj atmosferi, vecini nam je klub skoro pa kuca, predugo se znamo, predobro se znamo, drugari smo i kada ja Ljubi kazem nesto npr: "Sad cu da te yebem u bulju jer si prosao 120 wardova na 7" je ok, jer smo drugari. Nema niko od nas sem zlog dominatora Ote naviku da igra na ovako necemu. Tamo sve ono nasta smo se navikli i sta nam je obicaj pada u vod. Spletom okolnosti ode Ljuba na ETC i krene da pije pivo ili ti ili ja.Sto se tice tvog pitanja, mislim da je red da se na prvom (ispravite me ako gresim) pojavljivanju na ETC-u pokazemo u sto boljem svetlu, pogotovo sto smo jos i domacini. Tako da, prave se zle liste, nema pustanja, vracanja poteza i slicnih prijateljskih "gluposti" na koje smo mi, na nasu srecu ili nesrecu, navikli. Sto se ponasanja uopste tice, mislim da su ljudi ovde dovoljno zreli da im ne moras govoriti stvari poput "...nema piva za stolovima...... tipa psovanje, lupanje sakom u sto, bacakanje kockica i sve ostalo sto se smatra za nepristojno svuda..."
Znam ja to dobro Timo, nisam debil, samo pijem. Moramo tom coveku olaksati posao i pomocimu, a samim tim ce se i igaci nauciti po nesto. Kako rade neke liste, vojske, neka cuda koje ne vidjamo nikada i sl. Razumes sta hocu da predlozim.Djole, nije problem napraviti ekipu od 4-5 ljudi (da ne kazem coveka), koji ce ucestvovati u proucavanju pravila, Codexa, FAQ-pva, ali na kraju sve se svodi na tog jednog coveka. ON je taj koji mora imati potrebno znanje pravila i mehanike svih vojski, obzirom da uparuje svoje saigrace sa protivnicima.
Da se odmah nadovezem na ono sto si napisao na kraju poruke- Bojan bi se, koliko sam upoznat, igrao, sto mislim da je i bolje, dok bi Dule, koliko sam takodje upoznat, bio sudija na tom ETC-u. (neko mora i to, zar ne? )
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
Da li to znaci da 1 armija ne moze da se pojavi i kao primary i kao ally?RatGod wrote: b/ 1 codex can be chosen once per team as primary detachement, and (inclusive) once per team as allies
IMO u svakoj partiji gledas prvo da pobedis (i u svakoj imas sansu) a onda ostalo. Draw je nesto sto se izvlaci ako krene naopakom a ne ocekivani rezultat.Dzon Vejn wrote:...Npr. moras da imas i neke liste koje mogu uvek da igraju draw sa svima (jer ne mozes upariti svih 8 listi tako da sve liste pobede - a tamo gde ne mozes da pobedis, gledas da igras draw, a ne da izgubis).
Ovo. Svako ko igra osmislice SVOJU viziju liste. I to ne jednu. Pa ce te liste biti probane, pa ce onda oni korigovati te liste tako da one budu optimalne. Nema - "ali to je moj super-giga-mega-nesto koji nista ne radi ali mi je drag jer mi ga je poklonila pokojna tetka Pelagija", ali vas niko nece tuci po usima da igrate tacno odredjeni tip liste. Ili tacnu listu....ako samo kopiramo strance bojim se da bi ljudi na kraju ipak "pukli" jer bi bili primorani da igraju sa listama koje im "ne leze" .
Sudeci po tome da sesta edicija uopste nema victory points vec se sve gleda preko objectives, mene ozbiljno interesuje kako ce da bude bodovanje. Na zalost, to cemo znati tek kada bude gotov rulespack. Luka imas li IKAKVE podatke o ovome za sada?Dzon Vejn wrote:Deko, potpuno si u pravu - draw je skoro nemoguc, ali je jako bitna razlika. Nije isto ako je razlika +- 1 poen i ako je razlika +- 500 poena i ako je razlika +- 1850 poena. To je poenta (ako se ja ne varam, i ovde primenjuju 20-0, 19-1, 18-2,.... sistem).