Evo i ja da nesto kazem za dnevnik, iz potpuno druge perspektive.
Turnir je zaista fenomenalno organizovan! I ako smo bili skepticni da ce nesto poci po zlu, ipak je ovo Srbija, nije bilo nikakvih problema od strane NS Sajma koji su ispostovali sve iz ugovora i hala je bila pristojno ohladjena. (jedino su se ljudi zalili na toilet papir, ali poznajuci ovdasnje baba sere....)
Vlada kaze da nisu dobili nikakav novac ni od grada ni od pokrajne sto je zaista sramota jer su ima davali novac za 10 puta manje dogadjaje.
Svi, ali bas svi su pohvalili organizaciju, prilazili su meni u velikom broju svi zivi narucito na kraju turnira, sa zeljama da se opet kandidujemo i da ce sigurno doci sledeci put,
kako je ovo najbolji ETC do sad i tako dalje. Ovo neka bude veliki podstrek Vladi da organizuje turnir ponovo 2015.
Sto se tice samog ESC (singlsa) bilo je 100 ucesnika i moram priznati da sam mislio da ce sudjenje na ESC da bude najteze, jer svako nas je zivkao za svakakva osnovna pitanja. Jedino mi je krivo sto sam jednog Ceha ostetio totalno pogresnim odgovorom pa je izgubio umesto da pobedi ali nije mu bilo bitno jer je na kraju zavrsio 40 neki.
Ameri su zaista izdominirali na ESC-u osvojivsi 1 i 3 mesto, i definitivno imaju drugacija tumacenja pravila i stil igre od evropljana. Sto se tice matorog Belgijanca sa kojim sam se raspravljao 20min pa posle me jos jurio i smarao, verujem da je nazalost bio u pravu jer Ruja protiv koga je igrao je namazan svim bojama i pobednik u kamenim facama nije se dao pokolebati i samo je odmahivao glavom i sve sto sam ja predlagao je prihvatao a matori nije hteo da prihvati moj roll-off i tako se zalomilo da matori izduva. Cini mis e da je bio u pravu ali kada je rec jednog protiv drugog igraca ostaje samo 4+ i nista drugo.
ETC je poceo lagano, prvi dan bez ikakvih problema i to je doprinelo tome da pomislim da je ESC bio zaista tezi, ovde nas je jos bilo i 6, Pjer, Irac i ja kao glavne i 3 Poljaka
kao pomocne sudije. Ali drugog dana je poceo pakao kako su krenule borbe za poene. Moram priznati da su recimo Spanci velike tuzibabe i da su zbog njih Rusi zaradili jedini penal na turniru zbog koga su posle izgubili. Svabe su krute i ne popustaju, i mislim da su zasluzeno uzeli prvo mesto. Poljaci su zaista dobri ali takodje i prevaranti na sitno, morao sam da presedim skoro ceo jedan mec izmedju Poljske i Spanije jer je bilo ti varas, ne ti varas i tako dalje.
Moja velika zamerka ide na organizaciju sudjenja jer sam mislio da ce samo kapteni moci da prilaze sudijama a ne svi igraci, samo neke reprezentacije su se ovoga pridrzavale (Spanija, Finska, Grcka, Rusija, Srbija).
Nemci su takodje u rundi protiv Poljaka imali prilicno losu izjavu a to je da ne zele da vide ni jednog istocno evropskog sudiju kod njih u ovoj rundi sto je donekle bilo razumljivo jer su trojica sudija Poljaci ali Irac se na ovo bas iznervirao jer je izjava bila diskriminisuca narucito u mom smeru. Posto on inace zivi u Nemackoj ni on nije mogao da sudi tako da je Pjer o svemu odlucivao u tom mecu. Posle mi se zalio kapiten Francuskek kako to da nemcima stalno sudi jedan sudija i to u njihovu korist.
Pa mi je pjer kasnije ispricao da se on i Francuski kapiten bas ne vole. A sto se tice pjera svo vreme sam zamisljao Antica kako ga bode kopljem zajedno sa celom Nemackom reprezentacijom koju je preobratio za 5 min sa sve SS trakama i vice La petit figurin!
E sad nasi protiv Belgije. Moje misljenje je iz prve bilo zaista protiv nas jer su tako usrali neke odnose i napravili scenu bez veze jer im niko nije trazio u prve 4 runde to, zasto su bas oni morali da to rade. Poebno posle mojih reci Ljubi da to moze i da se tako igra kao i da mnogi drugi imaju figure koje nisu WYSIWYG. Sranje je takodje posto je Belgijski kapiten chairmen u ETC-u pa ce da agituje protiv nas i onda ce Novosadjani teze dobiti sledeci ETC.
Medjutim razumem i nase koji su u poslednjem momentu farbali figure, izasli sa slabijim listama jer nisu hteli da proksuju, ostali su definitivno bogatiji od nas a nemaju ni osnovne modele a kamoli neke skupe varijante. Takodje su ih posle toga Belgijanci ucenili da kao ako ne igramo protiv te liste oni svi odustaju i predaju.
Na to se Ota zaista naljutio i rekao je e sad ne popustamo i tako se zavrsilo(nikad nisam video da se Ota tako iznervirao 8-) ).
Kazem jos jednom mislim da nismo trebali da potegnemo to pitanje ali sad kad skada su vec bili odlucili na Belgijsku ucenu smo mogli samo ovako da reagujemo.
Sto se tice igranja nase reprezentacije i svega u vezi partija i izmedju partija reci cu u klubu jer me mrzi da pisem ovde i ovo je previse od mene.
Jos jednom svaka cast momci 12. mesto na prvom ucescu je najbolje do sad od svih nasih timova, mada je i FoW reprezentacija bila 12. prosle godine

(a i imali ste prednost domaceg terena

)

\:D/

"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.
"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles
"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."