Najpopularniji WW2 sistem kod nas ?
Moderators: Dzon Vejn, joggy, Bata Bole
-
Najpopularniji WW2 sistem kod nas ?
Pozdrav, zainteresovao sam se za istorijski wargaming pa me zanima, kada je Drugi svetski rat u pitanju, koji sistem se najvise igra kod nas ? Paznju su mi privukli Bolt Action, Chain of Command, Battlegroup i FOW, pa bih se verovatno odlucio za sistem za koji bih najlakse nasao nekoga za igru.
-
Re: Najpopularniji WW2 sistem kod nas ?
Hvala na odgovorima ! Bolje onda da se odlucim za 15mm figure iz vise razloga
Da li se kod nas vise igra Mid war ili Late war FoW ?
Dimco, sve na fotografijama izgleda stvarno prelepo, koje figure su u pitanju (proizvodjac)?

Dimco, sve na fotografijama izgleda stvarno prelepo, koje figure su u pitanju (proizvodjac)?
Od svega pomalo, fow, psc, skytrex, peterpig, 3d štampa...
Mislim da je to pametno...... Bolje onda da se odlucim za 15mm figure iz vise razloga...
Iako ima ljudi koji imaju 28mm za BA, onih koji imaju 15mm FoW su u većini...
I, igraju se redovnije...
Igra se šta god se dogovoriš sa protivnikom...... Da li se kod nas vise igra Mid war ili Late war FoW ?
Svi koji imaju neke modele imaju manje-više sve periode...
Nas par igramo subotom FoW i/ili TY u Klubu Zmaj, pa navrati...
Imamo i solidnu količinu terena, i više nego dovoljnu količinu modela...

-
Hvala puno na informacijama, i na pozivu, najavicu se sigurno za neko od sledecih druzenja !
Kod nas se definitivno igra samo:GlavniArhivator wrote: ↑Mon Dec 26, 2022 12:43 am Pozdrav, zainteresovao sam se za istorijski wargaming pa me zanima, kada je Drugi svetski rat u pitanju, koji sistem se najvise igra kod nas ? Paznju su mi privukli Bolt Action, Chain of Command, Battlegroup i FOW, pa bih se verovatno odlucio za sistem za koji bih najlakse nasao nekoga za igru.
Flames of War
Bolt Action
U sustini Flames ima vise igraca i cesce se igra, mislim i da idu na ETC turnire. Bolt je od skora poceo i tek je u razvitku.
Sistemi su drugaciji jer je Bolt action na nivou odeljenja a Flame na mnogo vecem nivou, pa s obzirom da ne treba mnogo figura mislim da mogu oba da se skupljaju.

Cujemo se dalje
Zamisli sistem u kom se pravila ne menjaju svake dve godine.
Zamisli sistem u kom ne moras da prepravaljas postojece i da stalno dokupljujes nove jedinice.
Zamisli sistem u kome nema ultimativnih kombinacija armijskih listi. -> false statement otkad Misa izvodi 3 konjice u wedg-u
Istorijski wargame
Zamisli sistem u kom ne moras da prepravaljas postojece i da stalno dokupljujes nove jedinice.
Zamisli sistem u kome nema ultimativnih kombinacija armijskih listi. -> false statement otkad Misa izvodi 3 konjice u wedg-u

Istorijski wargame

-
Drago mi je da ima ljudi koji igraju i Bolt Action, svakako imam u planu zapoceti nesto i u "28mm"...Za sada gledam FoW "How to play" i battle reportove, dok cekam da stigne "Hit the beach"