Najpopularniji WW2 sistem kod nas ?
Moderators: Dzon Vejn, joggy, Bata Bole
-
Najpopularniji WW2 sistem kod nas ?
Pozdrav, zainteresovao sam se za istorijski wargaming pa me zanima, kada je Drugi svetski rat u pitanju, koji sistem se najvise igra kod nas ? Paznju su mi privukli Bolt Action, Chain of Command, Battlegroup i FOW, pa bih se verovatno odlucio za sistem za koji bih najlakse nasao nekoga za igru.
-
Re: Najpopularniji WW2 sistem kod nas ?
Hvala na odgovorima ! Bolje onda da se odlucim za 15mm figure iz vise razloga Da li se kod nas vise igra Mid war ili Late war FoW ?
Dimco, sve na fotografijama izgleda stvarno prelepo, koje figure su u pitanju (proizvodjac)?
Dimco, sve na fotografijama izgleda stvarno prelepo, koje figure su u pitanju (proizvodjac)?
Od svega pomalo, fow, psc, skytrex, peterpig, 3d štampa...
Mislim da je to pametno...... Bolje onda da se odlucim za 15mm figure iz vise razloga...
Iako ima ljudi koji imaju 28mm za BA, onih koji imaju 15mm FoW su u većini...
I, igraju se redovnije...
Igra se šta god se dogovoriš sa protivnikom...... Da li se kod nas vise igra Mid war ili Late war FoW ?
Svi koji imaju neke modele imaju manje-više sve periode...
Nas par igramo subotom FoW i/ili TY u Klubu Zmaj, pa navrati...
Imamo i solidnu količinu terena, i više nego dovoljnu količinu modela...
-
Hvala puno na informacijama, i na pozivu, najavicu se sigurno za neko od sledecih druzenja !
Kod nas se definitivno igra samo:GlavniArhivator wrote: ↑Mon Dec 26, 2022 12:43 am Pozdrav, zainteresovao sam se za istorijski wargaming pa me zanima, kada je Drugi svetski rat u pitanju, koji sistem se najvise igra kod nas ? Paznju su mi privukli Bolt Action, Chain of Command, Battlegroup i FOW, pa bih se verovatno odlucio za sistem za koji bih najlakse nasao nekoga za igru.
Flames of War
Bolt Action
U sustini Flames ima vise igraca i cesce se igra, mislim i da idu na ETC turnire. Bolt je od skora poceo i tek je u razvitku.
Sistemi su drugaciji jer je Bolt action na nivou odeljenja a Flame na mnogo vecem nivou, pa s obzirom da ne treba mnogo figura mislim da mogu oba da se skupljaju. Na primer za Bolt ja pravim italijane od 40 figura i par vozila.
Cujemo se dalje
Zamisli sistem u kom se pravila ne menjaju svake dve godine.
Zamisli sistem u kom ne moras da prepravaljas postojece i da stalno dokupljujes nove jedinice.
Zamisli sistem u kome nema ultimativnih kombinacija armijskih listi. -> false statement otkad Misa izvodi 3 konjice u wedg-u
Istorijski wargame
Zamisli sistem u kom ne moras da prepravaljas postojece i da stalno dokupljujes nove jedinice.
Zamisli sistem u kome nema ultimativnih kombinacija armijskih listi. -> false statement otkad Misa izvodi 3 konjice u wedg-u
Istorijski wargame
-
Drago mi je da ima ljudi koji igraju i Bolt Action, svakako imam u planu zapoceti nesto i u "28mm"...Za sada gledam FoW "How to play" i battle reportove, dok cekam da stigne "Hit the beach"
Jel ima momčadije koja je voljna da igra Bolt Action? Trenutno farbam svoju vojsku pa kad završim vole bih da igram sa drugim ljudima :D
Zašto ne napravimo poseban topic na forumu samo za Bolt Action?
Zašto ne napravimo poseban topic na forumu samo za Bolt Action?
Yotza
- Duc d' Elchingen
Bolt Action nije igran jako, jako dugo.
Mislim da nijedna partija u BG nije odigrana od kada su izasla V2 pravila ili moze da se nabroji na prste jedne ruke.
Svakako postoji nekoliko igraca sa po jednom ili vise ofarbanih vojski.
Iskreno ne bi bilo lose napraviti taj mali napor da se reaktivira igra.
Mislim da nijedna partija u BG nije odigrana od kada su izasla V2 pravila ili moze da se nabroji na prste jedne ruke.
Svakako postoji nekoliko igraca sa po jednom ili vise ofarbanih vojski.
Iskreno ne bi bilo lose napraviti taj mali napor da se reaktivira igra.
Taman da se reaktiviraju svi, pogotovo jer se nije igrala V2. Ja imam 2 čoveka pored mene, gde svi imamo svoje vojske. Praktično smo spremni za mesec i po. Bilo bi vrhunski da igramo s obzirom da se baš dugo nije. Jel se pauza napravila zbog nekog specijalnog razloga ili su se ljudi samo ohladili?
Yotza
- Duc d' Elchingen
Bolt Action nikada nije cestito ni zaziveo.
Igraci koji imaju figure za BA mahom svi imaju i za FoW koji je znatno popularniji kod nas te ga samim tim i radije igraju.
Igraci koji imaju figure za BA mahom svi imaju i za FoW koji je znatno popularniji kod nas te ga samim tim i radije igraju.