Igramo English Civi War (gde imamo 3 vojske mada bi Skoti odlicno dosli

Sakupljamo se oko 2 puta meseceno i bitke su odlicne.
ako ima nekih zainteresovanih neka mi se javi ovde. Mozda mozemo nesto i u klubu da organizujemo.
Moderators: Dzon Vejn, joggy, Bata Bole
uff citanje pravila....kad je zadnji put tvoj bata izveo kombinaciju garde i demona shvatio sam da nema krajaDzon Vejn wrote:Bole, nas par je nesto krenulo da skuplja figure, doduse za FoG / ADG sisteme. Predpostavljam da je to sve manje-vise isto. Jos smo u procesu sklapanja figura, svi, cini mi se.
Neka demonstracija u klubu bi verovatno bila zanimljivija nego igranje po kucnim varijantama (jer tako ne mozes da zainteresujes nove ljude).
Ako izuzmemo mehaniku letaca, 40k je meni sada skroz ok, mozda cak i bolji nego pre. Vredi procitati pravila, mada znam koliko je to dosadno raditi 20. put :D.
evo par linkova https://dl.dropbox.com/u/89388364/Bitka ... 8%20PM.jpgDzon Vejn wrote:I kad ces ti to u klubu da demonstriras?
Myth wrote:Ja sam zainteresovan za ceo srednji vek/renesansu do americke revolucije (mozda Napoleonove epohe). Planiram da prvo sastavim Britansku imperijalnu vojsku (red coats), a posle i ostalo
Hajde sto pre sa tom prezentacijom u klubu
Moja greska, nisam mislio imperijalnu nego kolonijalnu vojsku tj. da budem precizniji onu iz Americkog rata za nezavisnost, dakle druga polovina 18-tog veka (famozni crveni mundiri...kao klinac ih nisam gotivio zbog uticaja Bleka Stene i Komadant Marka, ali su mi sada mnogo gotivniBata Bole wrote:Myth wrote:Ja sam zainteresovan za ceo srednji vek/renesansu do americke revolucije (mozda Napoleonove epohe). Planiram da prvo sastavim Britansku imperijalnu vojsku (red coats), a posle i ostalo
Hajde sto pre sa tom prezentacijom u klubu
lepo je videti entuzijazam ali nije bas to lako.
prvo imperijalna vojska kod engleza se vise odnosi na viktorijansko doba i kolonijalizaciju - od Krimskog rata pa do Sudana. Vec u Burskim ratovima u J. Africi su imali kaki unforme.
Ono sto ti spominjes (red coats) je vise 18. vek pa do napoleona (rat za spansko nasledje, rat za austrijsko nasledje, sedmogodisnji rat, rat za americku nezavisnost, rat sa kanadom, napoleonovi ratovi,..) a za saki taj period je uniforma i taktika drugacija jer se oruzje menjalo (samim tim i wargame pravila)
Znaci za pocetak treba da odlucis:
1. period
2. da li sam skupljas ''obe'' strane - bolje da se ukljucis u nesto ako vec neko ima jer su troskovi manji i bolja igra sa vise protivnika
3. razmeru figura - 20mm, 25mmm
4. pravila - ovde ima svacega
Najbolje kad budemo pravili bitku u HSda popricamo jer mi neke vojske imamo.
joggy wrote:ja sam poceo sa lepljenjem onih rimljana, mada bi verovatno bili neofarbani ako je nesto u vrlo skoro vreme
..pih toliko kod mise pandura izgleda levo kriloZekina banda wrote:Mozda nije bas za ovu tema ali je skroz ludo
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qLoLKlbVuU