Pozitivna:
1. Pre svega na turniru je svo vreme vladala jako prijatna atmosfera. Ni u jednom trenutku se nije dogodilo da sam cuo kako se neko dere na nekog drugog, kako se neko svadja itd.
2. Sudije (dervis the sudija i ja) zaista nisu imale puno posla, jer su se ljudi uglavnom sve sami dogovarali na 4+. Bilo je par pitanja, koja su uglavnom bila ili izuzetno glupa (tipa: da li on moze da deklarise charge sa 2 jedinice na moju jednu) ili izuzetno tricky (ne mogu se vise setiti tacnih pitanja, ali bilo je recimo nesto sa turn pravilom, gde kako god da se okrene prekrsi neko od pravila).
3. Nagrade su bile ovaj put mnogo bolje nego obicno. Nekome ko se ovime bavi zaista ne znaci dodatnih 100 EUR figurica koje ce kupiti... Sa druge strane mac koji je ovaj put bio nagrada je mnogo bolji

4. Hala!!!!!!!!! Od svih prostorija u kojima se ikada igrao turnir ova je daleko najbolja (ista ona hala na sajmu na kojoj smo se vec jednom igrali)
5. Ovo nije bio turnir u warhammer-u nego games day. Bilo je vise igara zastupljeno (conf., wh, neki brodici (slicno BFG), kartice (izvori magije), knjige (i za FRP i normalne), prodaja figura....... )
6. Turnir u farbanju (koji ce se naci i u manama!) je jako dobra ideja, i mislim da bi trebalo da predje u praksu, i mislim da slobodno moze da postoji vise kategorija.
7. Ne znam kako, ali uspelo je da se organizuje da bude veliki broj stranaca na turniru (ljudi van srbije je bilo vise nego ljudi iz srbije!?)
Mane:
1. Dozvolili ste Oliveru da promeni odluke sudija za turnir u farbanju!? Pre svega bih hteo da naglasim da sam ja isto mislio da su te figure koje je Oliver predlozio bile lepse. Medjutim sudije su bile ljudi koji nikoga ne poznaju, i koji su zavrsili likovnu akademiju... ipak!!! Ako ste vec odredili sudije i dali im da oni odlucuju onda nije bilo smisla da posle kazete: e znate sta, Oliver se buni, ko vas jeb*, bice onako kako on kaze. Mislim koji je on tu faktor uopste bio (Olivere nemoj da se ljutis, ali ti zaista nisi imao nikakve veze sa sudjenjem)? Ako ste vec njima dali da su glavni i odgovorni za to, onda njihova treba da bude zadnja.
2. 2,5 sata za 2500 poena se pokazalo kao premalo vremena. Takodje, mnogo je teze ostvariti masakr. Sto se kartica tice, misljenja su bila prilicno podeljena (barem sa onim ljudima sa kojima sam ja pricao): nekima su bile ekstra, nekima sr*nje, neki su smatrali da ne pravi nikakvu razliku. Meni licno se nisu svidele iz razloga sto efektivnost kartica nije bila jednaka (magic flux i winds su bili daleko bolji od ostalih), sto znaci da kartice koje afektuju samo odredjene armije (kao sto na primer LD za skirmish-ere radi samo na lizardmene i beast herd-ove) ce vam stajati u rezervi, sto znaci da ce lizard/beast da odigra 6 partija sa istim scenarijem (sto je ipak malo dosadno). Sa druge strane pucacke armije ce odigrati (u proseku) max 3 partije sa winds karticom..... Malo nije fer. Takodje, vecina ljudi sa kojima sam pricao je smatralo da bi bilo bolje da je bila tabela sa razlikom od po poen (tj. gde mozete da osvojite 19 poena na bitci), i ujedno, to mislim da je bila i najveca greska na turniru, i mislim da bi trebalo da se prebacimo zauvek na taj sistem (partije bi bile daleko vise takticnije kada svakih 100 poena pravi razliku).
3. Kafana!!! je bila KRS!!! Citiracu razgovor sa kelnerom:
Kelner: Jeste li odabrali?
Ja: Imate li karadjordjevu (u jelovniku je nema)?
Kelner: Ne
Nikola: Imate li becku (u jelovniku je nema)?
Nikola (uzima jelovnik i gleda sta ima sve navedeno u njemu): Imate li ajvar salatu?
Livada (gleda u jelovnik takodje): Imate li jagnjetinu u sacu?
Kelner: Ne, ali imamo svinjetinu (na ne secam se vise koji nacin)?!?!?!?! Mnogo je dobra...
(Neko ko je sedeo za nasim stolom): Trazi neki od deserta iz jelovnika
Kelner: Ne......
Na kraju smo Nikola i ja narucili gurmanske od 300g, koje daj boze da su imale 150

Par saveta za sledeci turnir:
1. Pre svega sto se tice onog nemilog dogadjaja sa Alfom koji se dogodio... Mislim da imate puno pravo da mu zabranite da ponovo igra na nekom od vasih turnira. Covek je ispao totalni kret*n... jednostavno je napustio turnir nakon 4. partije zato sto je od mogucih 20+2 wow poena na farbanju dobio samo 20!? Ja mu nisam dao poene za onu stavku da li mozete JASNO!!! da razlikujete koja je figura sta... Ja nisam mogao, i nisam mu dao 1 poen na tome, drugi sudija jeste. Sa druge strane njegova armija je bila jedna od ~5-7 armija koje su dobile wow! poene (samo Srdjan i Dejan su dobili 2 wow poena, i mislim da je bilo jos ~3,4,5 armija koje su dobile 1 wow poen).... Covek je to doziveo kao personal offence, i odlucio da napusti turnir... Da sam ja organizator turnira, na mojim turnirima se on vise ne bi igrao (jer je zbog njega jos jedan igrac morao da odustane od turnira!)..... Ah da, umalo da zaboravim, taj jedan poen mu je pravio razliku da li ce igrati partiju za prvo ili drugo mesto, pa se verovatno zato toliko iznervirao..... sa svoja CELA 3 poena nakon 4 partije.....
Takodje treba uvesti da svako ko se nadje pored stola dok mu se ocenjuje farbanje njegove armije, treba da dobije -40 poena... Pa ko voli da bude pametan nek izvoli... Dervis i ja smo se oko svega konsultovali, tako da sam prilicno siguran da nam nista nije promaklo. Tamo gde smo za nesto bili nesigurni davali smo umesto 2, 1 poen.... Ne vidim gde je tu problem???? Barem ga normalni ljudi nisu imali.....
2. Uvesti diplomu: biggest jerk (ali bez sale!). Nakon svake partije igraci zaokruju da li misle da covek sa kojim su igrali treba da dobije tu nagradu (kao sto glasate da li mislite da protivnik ima WYSIWYG). Takmicar sa najvecim brojem tih glasova treba da dobije neku nagradu (na primer jo-jo, da smiri zivce...)... Da je bila ova nagrada mislim da bi otisla jednom madjaru koji vara, laze, krade, toliko je crven da se moze reci da ima burning head

3. Keep up the good work

Pobednik i best general:
Nikola Nikolic (blood dragon vampire counts)
2. Pixijades (skaven)
3. Srdjan (blood dragon vampire counts)
4. Khornegor :P (tomb king sa Khalida special character)
5. Livada Ivan (dwarf)
6. Djozo Grozni (empire)
Dalje se vise ne secam.....
Znam samo da su madjari dosta dominirali na generalship-u, ali su isto tako imali 0 poena za farbanje (jer su imali neofarbane modele, osim Groznog koji je imao sve sem 1 poen i Tzeenchgora koji valjda nije imao detalje i wow ili tako nesto (znaci nekih 16-18 poena je dobio))...... tako da su pali sa ~cetvrtih na ~7+ mesta (osim Groznog i Slaangora :P)
players choice za best painted army:
neki madjar dwarf, zaboravih mu ime