Ceda je bio velikodusan, pa je izasao na megdan novim tomb kingovima (ipak je on novopoeceni Bretonac, bio na krstaskom pohodu, pa je skrenuo levo kod one oaze, i natrcao na mene.)
Generalni utisci sto se tice Tomb Kingova novih :
- Magija je super. Sve magije u Nehekharan Lore su mnogo dobre, 4 buffa, 2 hexa i jedan vortex spell. Sada se isplati imati priesta lvl 4. Lore attribute je isto super (vraca D3+1 ranu onome ko primi efekte magije, constructi mogu samo jednu po fazi.)
- Chariot unit je sada opak. D6 impact hitova po chariotu, svaki kocijas 2 napada snage 4 u chargeu, u sta se zalete...od kafance poljance. Nisu vise fast cavalry, bedak, a i skuplji su za 15 poena. Posteno.
- Faction specific itemi su jako zanimljivi. Ona maska je Cedi dosla glave. :D Kaze da u 6'', protivnikove jedinice nemaju Ld od generala, a nemanu ni BSB reroll Ld testova....utekose vrli Bretonci.

- Napokon mogu imati BSBa sa great weaponom! Ima jos i napad vise! \:D/ \:D/
- My will be done je sada 10x bolje pravilo. Jedinica dobija WS karaktera sa ovim pravilom....Charioti sa WS 6, Tomb Guard sa WS 5....mmmmm.....:D

- Skorpije su ubogaljili (rana manje, a i nema vise charge kada iskoci iz zemlje, smrc

- Katapulti su skroz isti kao pre, rade isto, masina k'o masina, ako vas 'oce scatter/artillery, nema protivniku selameta.
- Casket of Souls je must-have, sto se mene tice. Dodaje D3 power kockice u svakoj vasoj fazi, baca innate power level 5 magiju : Jedan unit u 48'' mora da prodje Ld na 3D6, za koliko padne, toliko rana no armour save. Na 3+ skace na sledeci unit u 6'', i tako dokle god ima neceg blizu. Vise nije mount za karaktera, i kosta manje.
- Gresni Necrolith Colossus, nekada poznatiji kao Bone Giant. Magnet za vatru, ako nista drugo. Rana manje, toughness vise, save na 5+ sada (pre bio 3+)....i ima opcije za great weapon i bolt thrower. Zanimljiv u svakom slucaju.
Inace, igrali smo break poene. Niko nije ispunio objective, ali sam ja pobedio na poene. Ustanovili smo da ako neki item radi na 2+, imate oko 90% sanse da bacite keca. :D Charmed shield nije prosao na generalu....i vatrena lobanja ga je otpremila u vecna lovista. :lol: Ceda je prosao 80% ward saveova na 5+ i 6+. Dobro sam ga naucio. :lol: Zanimljiv podatak : jedno 7 (a mozda i vise) puta smo bacali magije sa 6 kockica. Niti jednom se nije desio Irresistible Force. Kakav cemer.... :lol: