VtES LIGA

Moderator: Moderators

Locked

VtES liga ZG-BG-OS

Za, i rad sam se isicmati
8
67%
Za, ali daleko je ta 'Rvatska
2
17%
Mrzi me
2
17%

Total votes: 12

Resurrection

VtES LIGA

Post by Resurrection »

Primogen od Osijeka, Zeleni pokrenuo je inicijativu o Vtes Ligi:
Zeleni wrote: Ovako redom, pokusavam dogovoriti ligu. Tocnije prave turnire nekoliko puta godisnje, trenutno pregovaram sa Lovretom, a zlostavljati cu i tebe. Za osjecane nije problem njih cu vec natjerati da se sloze sto god odlucim.

Uglavnom cuo sam se sa Anom i dosadilo nam je ovako igranje vtesa. Uglavnom zelja nam je bar svaka 3 mjeseca napraviti jedan "medjunarodni" turnir.

Moja ideja je sa se probamo dogovoriti, 4 turnira godisnje, jedan BG, OS, ZG i cetvrti po dogovoru. Na koja bi smo pozvali igrace iz ostalih gradova, znao bi se mjesec i okvirno datum, a svi mozemo 3 puta godisnje otici negdje. Volio bih da nam dodju i Madjari ili da mi odemo negdje kod njih.

Za Osjecane ja garantiram da idemo na turnir u BG i ZG, Budimpeštu ili gdje god vec, dolazi nas minimalno 5, a vjerojatno bar 2 puna auta. Tako da na nas mozete racunati.

Htio samo se zbog studenata dogovoriti za mjesece, 3, 6, 9 i 12 su mi OK, ali kako se dogovorimo, mogu i neki drugi. Ono sferakon, esekon ili neki kon pa sklopimo ugodno sa korisnim ili da idemo samo specijalizirano vtes? Uglavnom ako mozes dogovoriti u svojoj sredini grupu zainteresiranih igraca za ivaj nacin igre volio bih da pokusamo to realizirati.
Znam da ste svi za ali i da ce da se svede na to da idemo nas 4 max i da je put do ZG najveci problem.

Glasajte i obrazlozie odgovor da ne bih racunao glasove ljudi koji ni ne igraju Vtes.
Image
thezgag

Post by thezgag »

Ja kao Zagrebački igrač VTESa i student (nadam se ne još dugo :P) moram napomenuti da 6. i 9. mjesec ne valjaju jer su baš to mjeseci sa ispitnim rokovima... dakle no waiii
Inače podržavam inicijativu, putovao sam i u mađarsku i u srbiju na bloodbowl/conf/warhammer, nema razloga da ne putujem opet za VTES. :)
"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy."
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

6ti i 9ti mesec nikako (junski i septembarski rok) tako da bi to trebalo mrdnuti malo. Ne mora tacan razmak od 3 meseca vec da se uklopi sa nama studentarijom i ispitima. U decembru definitivno moze, kao i u martu (ili imas februarski ili aprilski, nikad martovski rok ;) ) Maj bih pre naveo kao mogucnost, pre nego juni. I avgust koa cetvrti mesec.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Neogoth

Post by Neogoth »

Podrzhavam inicijativu, no najbolje je da se studentarija iskristalishe kada mozhe. Za nas metuzaleme posao diktira mogucnosti (i ne, za free lancer-e ne postoji vikend).
life to death
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Neogoth wrote:(i ne, za free lancer-e ne postoji vikend).
Truer words have not been spoken. Nazalost.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
xclub

Post by xclub »

Ja sam za ligu,a li sa obzirom da se tesko nalazimo iu na relaciji ns-bg, mislim da ce biti tesko biti na relaciji BG-ZG-OS i jos nesto....
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Znam kakvo je raspolozenje madju vama i brez glasanja no poJenta je ovo:

Od ta 4 turnira 2 ce biti u OS jedan u BG i jedan u ZG.
Kad bi se ovi letargicniji pojavili makar na tom u BG da nas bude bar 10 domacih - odlicno.
U OS, opet, bar 6 ljudi je za cimanje ako ih obaveze ne sprece.
Za Zagreb je bas cimanje zbog toga sto ne mozemo da se vratimo isti dan sem autom.
Image
thezgag

Post by thezgag »

Resurrection wrote:Znam kakvo je raspolozenje madju vama i brez glasanja no poJenta je ovo:

Od ta 4 turnira 2 ce biti u OS jedan u BG i jedan u ZG.
Kad bi se ovi letargicniji pojavili makar na tom u BG da nas bude bar 10 domacih - odlicno.
U OS, opet, bar 6 ljudi je za cimanje ako ih obaveze ne sprece.
Za Zagreb je bas cimanje zbog toga sto ne mozemo da se vratimo isti dan sem autom.
Pa našli bi mi vama smještaj ili nešto, samo ako se javite dovoljno unaprijed...
"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy."
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Nije problem smestaj. Problem je sto neki ljudi nemaju dva dana slobodno. Da imaju ne bi bio nikakav problem. Uglavnom ljudima je slobodna nedelja (recimo) jer od ponedeljka do subote rade. E sada zamisli situaciju gde ti u subotu uvece moras da putujes u zagreb vozom, da spavas u vozu, da dodjes i odigras turnir i da onda hvatas onaj nocni voz iz zagreba do bg-a i da molis da ne ceka na carini kako bi stigao u 7 ujutur u ponedeljak bg i samim tim na posao. Pokusao jednom, ne izvodljivo.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

E, a zamisli da ides na dva dana i spavas u Ravnicama za 15 evra. Ccc...
Na kraju krajeva ti nemoj da ides.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Resurrection

Post by Resurrection »

!!!!!!!!!!!!!!!!VAZNO!!!!!!!!!!!!!!!

Turnir u OS kao prvi turnir ove lige ce biti odrzan 17.11. ili 24.11.

Izjasnite se sta vam trenutno vise odgovara od ta dva datuma.

Prevoz:
1. Cekam da mi se javi Bejlajac koji znam da bi isao autom u tom slucaju svi delimo pare za gorivo (350 km pa racunajte koliko treba)

2. Ako se otvori nova pruga trebao bi da postoji direktan voz BG-OS (cena za grupnu kartu do Bg do Vinkovaca je bila 10e po osobi.)

3. Predlozio sam Riku da nas vozi i da delimo troskove za gorivo. On se slaze, trenutno, ali ce da potvrdi kad bude znao datum

Ako nas bude bas dosta (ha! najbolje!) iscimacemo i Bjelajca i Rika za sad se prijaveite ko bi isao.
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

24ti, jer mi je dovoljno daleko da ne verujem da cu taad imati obaveza.
Mladizmaj

Re: VtES LIGA

Post by Mladizmaj »

i sta bi sa ovom ligom ? :-({|=
"You'll bend to my will - with or without your precious sanity."
Image
Album sa mojim hordes figurama
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Pa kao sto vidis, nista. Igramo subotom u sigilu, a kada ljudi mogu, skoknu do osjeka na turnir kod njih.
karo

Post by karo »

HEM!

Liga nije zamrla u potpunosti :-({|= .
Naime kako sam dogovorio sa Zagrebom mi iz Osijeka putujemo na prerealese,...Obećaju preko 30 ljudi,...
Mi radimo invaziju na Zagreb, a pitam se kako vi stojite sa datumom 1.11.2008. ??

Naime imam plan, ako možete doći do nas(ne toliko osijek koliko recimo neko mjesto(uz autocestu)) gdje biste iz vlaka uskočili kod nas u aute i mi vas vozimo za ZG na turnir, bilo bi super kada bi mogli direktno na vlak za ZG, ali ako se nema para nije bed da vas vozimo... znam da zvuči ludo,..al eto mi nismo normalni,... a ja idem osvojiti turnir u Zagreb... :-& ](*,)

Na dalje, imam nekoliko objava, VTES Osijek nije umro nego se povukao na neko vrijeme u torpor, pa eto polako izvlačim našu zajednicu iz torpora, ...

Napravio sam mali forumčić za VTES, Vampire i ine, frikove, koji je zasada dosta tajan i jako se teško dolazi do njega ako se ne zna točan link; dovoljno govori podatak da sam malom broju ljudi objavio uopće taj link. Ako vas zanima kako diše VTES zajednica općenito ne samo u Osijeku nego i u svijetu dođite i eto, pročitajte nešto,...Možda vam bude zanimljivo,...

masti.atfreeforum.com

Eto, sorry za ovaj POST, izgleda ko neka reklama al jbga,...
Resurrection

Post by Resurrection »

S obzirom da su nas ispiti zajebali za odlazak u Prag namjera nam je da dodjemo u ZG na prerelease samo sto ja ne zelim jos nista ikome da obecavam ili potvrdjujem jer me ispiti ponovo mogu zajebati.

Kad se malo bolje organizujemo javim Ani i koliko nas ide i kako cemo i koliko kosta nove edicija ovdje ;)
Image
karo

Post by karo »

Resurrection wrote:S obzirom da su nas ispiti zajebali za odlazak u Prag namjera nam je da dodjemo u ZG na prerelease samo sto ja ne zelim jos nista ikome da obecavam ili potvrdjujem jer me ispiti ponovo mogu zajebati.

Kad se malo bolje organizujemo javim Ani i koliko nas ide i kako cemo i koliko kosta nove edicija ovdje ;)

>Hej, ja sam otpisao jesenjski rok pa mi je lagano reći da idem, ali razumijem... Ajde nadam se da će ispiti dobro proći,...
I da ćete moći ići sa nama na turnir u ZG. \:D/

Ej jel' neko išao od vas na EC 2008? Ja sam na svoj forum stavio puno rezultata od tamo i nisam zadovoljan: Malkavian Stealth/Bleed! 8O
A pročitao sam ovdje da ste planirali, pa me zanima jel bilo šta od toga? Ja sam rekao da radim na CRO kvalifajeru sljedeće godine i sigurno netko(po mogućnosti ja :-({|= ), idemo na sljedeći EC,...(samo što me brine predzadnji je bio blizu, Budapest, pa zatim ove godine Prague, što je sljedeće strah me? :( )
Resurrection

Post by Resurrection »

Nije niko isao.
Budimpesta je bila davno:

Madjarska, Italija, Svedska, Ceska.
Image
karo

Post by karo »

Resurrection wrote:Nije niko isao.

Ahem, ma znam ja sam si kontao kako je bio blizu sa madjom,... 8O ,...
Mladizmaj

Post by Mladizmaj »

karo wrote:
Resurrection wrote:Nije niko isao.

Ahem, ma znam ja sam si kontao kako je bio blizu sa madjom,... 8O ,...
ma ko zna skim je sve on blizu :) (jos)
"You'll bend to my will - with or without your precious sanity."
Image
Album sa mojim hordes figurama
Locked

Return to “Vampire: the Eternal Struggle CCG”