Vampire: the Eternal Struggle - opsta diskusija
Moderator: Moderators
- Dawngreeter
- Resurrection
Karte ce stici do subote 6.10.
Mozemo da pravimo turnir u subotu na lokaciji other than Crni Zmaj ili u nedelju gde god.
Dakle turnir ili 6.10 ili 7.10.
Vreme: u zavisnosti od lokacije ali racunajte da pocinje najkasnije u 11 zbog gostiju iz Hrvatske, izmedjuostalog.
Zelju da ucestvuju su izrazili:
1. Bjelajac
2. Boca
3. Zli
4. Protic
5. Krle
6. Ivan
7. Ritejner
8. Mirko
9. Griter
10. Sutic
11. Nikica
12. Goran OS
13. Ana OS
14. Ivan OS
15. Slavisa OS
16. Nora
Vreme: u zavisnosti od lokacije ali racunajte da pocinje najkasnije u 11 zbog gostiju iz Hrvatske, izmedjuostalog.
Zelju da ucestvuju su izrazili:
1. Bjelajac
2. Boca
3. Zli
4. Protic
5. Krle
6. Ivan
7. Ritejner
8. Mirko
9. Griter
10. Sutic
11. Nikica
12. Goran OS
13. Ana OS
14. Ivan OS
15. Slavisa OS
16. Nora

- Resurrection
- Resurrection
Sadrzaj startera i karte koje dolaze u busterima:
http://presence.vekn.org/viewtopic.php?t=1848
http://presence.vekn.org/viewtopic.php?t=1846
http://presence.vekn.org/viewtopic.php?t=1845
Moj predlog za draft je sledeci:
http://www.white-wolf.com/vtes/index.ph ... les#sec7.8
Uz jednu izmenu:
Svi otvore booster face down odvoje karte na 3 gomile:
1: Poslednja karta u busteru (iliti vas cenjeni rer - jeb'o vas rer)
2: Crypt kate
3: Library karte
Tako za sva 4 bustera.
Zatim svi uzu gomilu sa Crypt kartama i draftuje se uobicajenom metodom "uzmi jednu i prosledi"*
Po draftu vampira ona gomilica sa Library karta se podeli na 3 ili 4 pa se svaka draftuje uobicajenom metodom "uzmi jednu i prosledi".**
*Uzimajte vampre klana ciji ste starter dobili - svi klanovi imaju razlicite discipline tako da je korist od nekog vampa i drgugog klana gotovo nepostojeca.
**Gledaje karte koj su vezane za vas klan, specificne discipline i mastere kao i DRAFT efekte na masterima
Voljom kindreda + moja 2 glasa
se usvaja 3R+ finale osim ako ne dodje do drasticnog pada broja ucesnika po cemu ce slediti revizija.
Predlozi za ime turnira posto ce biti zvanican i prijavljen na WW sajt?
Ako bude tacno 16 igraca namesticu podelu startera tako da svi za stolom (od po 4 igraca) dobiju razlicite startere da bi draft bio kvalitetniji.
p.s. Sto se ranije pojavite imacete vise fore da navatate nekoga da se menjate za starter :D
Ako vam je dosadno otvorite temu na forumu pa pocnite da lobirate :D
Sve ovo gore ce biti objavljeno i na dan turnira da znaju i oni koji ne citaju mejlove i forum.
ResurectioN
http://presence.vekn.org/viewtopic.php?t=1848
http://presence.vekn.org/viewtopic.php?t=1846
http://presence.vekn.org/viewtopic.php?t=1845
Moj predlog za draft je sledeci:
http://www.white-wolf.com/vtes/index.ph ... les#sec7.8
Uz jednu izmenu:
Svi otvore booster face down odvoje karte na 3 gomile:
1: Poslednja karta u busteru (iliti vas cenjeni rer - jeb'o vas rer)
2: Crypt kate
3: Library karte
Tako za sva 4 bustera.
Zatim svi uzu gomilu sa Crypt kartama i draftuje se uobicajenom metodom "uzmi jednu i prosledi"*
Po draftu vampira ona gomilica sa Library karta se podeli na 3 ili 4 pa se svaka draftuje uobicajenom metodom "uzmi jednu i prosledi".**
*Uzimajte vampre klana ciji ste starter dobili - svi klanovi imaju razlicite discipline tako da je korist od nekog vampa i drgugog klana gotovo nepostojeca.
**Gledaje karte koj su vezane za vas klan, specificne discipline i mastere kao i DRAFT efekte na masterima
Voljom kindreda + moja 2 glasa

Predlozi za ime turnira posto ce biti zvanican i prijavljen na WW sajt?
Ako bude tacno 16 igraca namesticu podelu startera tako da svi za stolom (od po 4 igraca) dobiju razlicite startere da bi draft bio kvalitetniji.
p.s. Sto se ranije pojavite imacete vise fore da navatate nekoga da se menjate za starter :D
Ako vam je dosadno otvorite temu na forumu pa pocnite da lobirate :D
Sve ovo gore ce biti objavljeno i na dan turnira da znaju i oni koji ne citaju mejlove i forum.
ResurectioN

- Dawngreeter
-
- Blago kluba Zmaj
- Resurrection
- Dawngreeter
- Resurrection
By the power invested in me buy the blind guy in the alley with half-eaten sandwich and multiple personality disorder,
ovo je trenutno stanje rasporeda desavanja na turniru:
Datum: 07.10.2007.
Mesto: klub Crni Zmaj, Toplicni venac 9
pocetak: 11:50
prijave do: 12:20
podela sartera i bustera u 12:25
izrada dekova (20 min)
prva runda: 12:45-14:45
druga runda: 14:50-16:50
pauza za rucak: 16:50 do 17:30
treca runda: 17:35-19:35
obracun bodova
finale: 19:45-21:45
podela nagrada i zatvaranje turnira od 21:45
Format: Sealed - svi dobiju 4 bustera i prave dek od svoja 4 bustera i dobijenog startera. Sve sto dobijes nosis kuci.
Broj rundi: 3r+F
Ucesce: 1000 din
-Dozovljeno je medjusobno menjati startere pre pocetka izrade dekova.
-Potrudite se da dodjete ranije tako da mozete lepo da se odgovorite s kimgod da se menjate.
-Ko je gladan neka jede kad moze da iskoristi ranije ispadanje ili zavrsetak partije:
pauza za rucak stoji ali ako niko ne bude hteo da je iskoristi (ili mali broj ljudi bude hteo) smenjicemo je i poceti kad svi budu spremni.
-Oni kojima se igra a ne idu u finale slobodni su da za vreme trajanja istog igraju sta god tako da ako niste optimisti ponesiti svoje uobicajene dekove
-Ponestite countere za sebe i za druge ako imate viska.
Kontakt telefon: 0638093153
Zelje, cestitke i pozdravi?
ResurrectioN
ovo je trenutno stanje rasporeda desavanja na turniru:
Datum: 07.10.2007.
Mesto: klub Crni Zmaj, Toplicni venac 9
pocetak: 11:50
prijave do: 12:20
podela sartera i bustera u 12:25
izrada dekova (20 min)
prva runda: 12:45-14:45
druga runda: 14:50-16:50
pauza za rucak: 16:50 do 17:30
treca runda: 17:35-19:35
obracun bodova
finale: 19:45-21:45
podela nagrada i zatvaranje turnira od 21:45
Format: Sealed - svi dobiju 4 bustera i prave dek od svoja 4 bustera i dobijenog startera. Sve sto dobijes nosis kuci.
Broj rundi: 3r+F
Ucesce: 1000 din
-Dozovljeno je medjusobno menjati startere pre pocetka izrade dekova.
-Potrudite se da dodjete ranije tako da mozete lepo da se odgovorite s kimgod da se menjate.
-Ko je gladan neka jede kad moze da iskoristi ranije ispadanje ili zavrsetak partije:
pauza za rucak stoji ali ako niko ne bude hteo da je iskoristi (ili mali broj ljudi bude hteo) smenjicemo je i poceti kad svi budu spremni.
-Oni kojima se igra a ne idu u finale slobodni su da za vreme trajanja istog igraju sta god tako da ako niste optimisti ponesiti svoje uobicajene dekove

-Ponestite countere za sebe i za druge ako imate viska.
Kontakt telefon: 0638093153
Zelje, cestitke i pozdravi?
ResurrectioN

- Resurrection
Kod nas je to bila IZRAVNA posljedica činjenice da su u prvoj rundi na svim stolovima dobili setiti (osim na jednom na kojem ih nije bilo) pa smo ih onda sistematski nemilo mlatili na svakom stolu. Utoliko preconi nisu dobro balansirani - ako se igra normalno setiti rasture, ako se svi gang-upaju na setitima, onda se ovi ne mogu igrati. U finalu su oba setita izletili prvi, jedan za drugim, jer je misao vodilja bila "ajmo ih nabit prije nego što se razviju". :?Resurrection wrote:U Zagrebu pobedili Assamiti u Gotenburgu Ciganiti.
"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy."
-
- Blago kluba Zmaj
- Resurrection
- Resurrection
- Dawngreeter
- Resurrection
- Resurrection
- Resurrection
- Resurrection
Ja sam od zadnjih 7 partija odigranih sa assamitima dobio 5. Ova nova edicija ih je toliko popravila da to nije normalno. Dobili su pool gain, reduce bleed, intercept, + bleed, pristojnu kolièinu vampira sa auspexom... nisu više "predmet opšteg podsmeha" :D
- Dawngreeter
- Dawngreeter
Najveci problem koji su Assamites imali je to sto su ljudi potpuno pogresno shvatali klan. Mogao si cuti neke glupe price da Assamites imaju tri in-clan discipline koje su Celerity, Obfuscate i Quietus. Sto je potpuna glupost, naravno. Assamite discipline su Celerity, Obfuscate i Guns.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?

Hehe :D . Ali šalu na stranu, najbolji assamite deckovi koje sam ja vidio općenito su odjebavali bilo kakve velike količine obfuscatea i koristili one frajere koji imaju Auspex. Em je davalo određeni survivability, em si imao potencijal na nekog od njih stavit Puls, em je reaktivni kombat u prednosti jer nećeš trošit power karte ako protivnik combat enda.
Plus što su celerity-Gun-deckovi teža banalnost, jebo vas John Woo :lol:

Plus što su celerity-Gun-deckovi teža banalnost, jebo vas John Woo :lol:
- Dawngreeter
Pa to zavisi sta zelis da igras. Ja sam uvek tvrdio da su, na primer, Brujah With Dominate mnogo bolji deckovi od bilo kog klasicnog Brujah combat deck-a. Al' dobar 'klasican' Assamite deck je jako dobar za combat (gde Obfuscate daje dodatnu mogucnost izvlacenja oruzja i mestimicnog stealth-ovanja pored full-health blokera da bi utepao onog ko je prazan), sa svim manama koje combat deck-ovi uopsteno imaju. K'o sto rece ovaj izrod od princa iznad, nista kao S:CE da ulepsa dan dedicated combat deck-u. Pogotovo akda padne posle izbacene cetri karte za dodatne akcije, veci damage, ovo, ono, levo, desno.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?

Sve to stoji.
Nego kad već chattamo, moram upozoriti na nove setite. Jučer sam naletio na spell of life /mesu bedshet deck i fakat je neugodan. Sa mesu beshet vadi vampire u uncontrolled. Onda mu mora proći pet Spell of Life akcija... i onda mu svi ti vampiri uđu u igru kao mumije sa 2 strength, 1 bleed, i lifea onoliko koliko je kapacitet vampira 8O
Strava Užas :x
Nego kad već chattamo, moram upozoriti na nove setite. Jučer sam naletio na spell of life /mesu bedshet deck i fakat je neugodan. Sa mesu beshet vadi vampire u uncontrolled. Onda mu mora proći pet Spell of Life akcija... i onda mu svi ti vampiri uđu u igru kao mumije sa 2 strength, 1 bleed, i lifea onoliko koliko je kapacitet vampira 8O
Strava Užas :x
- Resurrection
Jesu, unapredili su ih i svaka im cas', ali i dalje je to combat klan bez nacina da sjebe S:CEthezgag wrote:Ja sam od zadnjih 7 partija odigranih sa assamitima dobio 5. Ova nova edicija ih je toliko popravila da to nije normalno. Dobili su pool gain, reduce bleed, intercept, + bleed, pristojnu količinu vampira sa auspexom... nisu više "predmet opšteg podsmeha" :D
Pritom za resenje ne smatram:
Stubborn Persistence
Type: Divine intervention
If during your untap phase any Methuselah has any cards with Strike:Combat Ends effect in his or her ash heap, you can search your library, hand or ash heap to put this card in play. Before any action or block attempt tap Stubborn Persistence and pray that targeted Methuselah doesn't have card with Strike:Combat Ends effect in his or her hand. Untap Stubborn Persistence after every combat combat involving your minions has finished.
Remove this card from the game if your library is empty.
Flavor text:"But when ye pray, use not vain repetitions, as the heathen do: for they think that they shall be heard for their much speaking."
Matthew (ch. VI, v. 7)

- Dawngreeter
Psyche...
Spell of life ima jedan veliki zajeb, ne trpi duplikate vampira u kripti.
Ovi novi asamiti su nesto korisniji od starih, ali je tuzna istina da oni u nekom kombat dek vs. kombat dek obracunu nemaju sta da traze.
i to bez s:ce, koji i ja volim, ali koji je precenjen pomalo u odnosu na asamite. Ti imas 5,6 S:ce, a on ima permarush u vidu kontrakta, pa se vi jurite...
Spell of life ima jedan veliki zajeb, ne trpi duplikate vampira u kripti.
Ovi novi asamiti su nesto korisniji od starih, ali je tuzna istina da oni u nekom kombat dek vs. kombat dek obracunu nemaju sta da traze.
i to bez s:ce, koji i ja volim, ali koji je precenjen pomalo u odnosu na asamite. Ti imas 5,6 S:ce, a on ima permarush u vidu kontrakta, pa se vi jurite...
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie