Menoth ili Khador...

Moderator: Moderators

Shark

Menoth ili Khador...

Post by Shark »

naime, danas pogledah fantastichnu partiju (valjda, ne razumem se bash ali bih rekao da je bila do jajna) koja je najmanje triput imala shanse za potpuni preokret - ili bolje da kazhem, tri bacanja su odluchila pobednika...

partija izmedju Shunke i Bojana vs Cygnar guys (jbg, nisam vam upamtio imena) :)

needless to say, veliki fino-obojeni roboti josh bolje izrade su me ubedili u kvalitet igre, a kolko sam pogledao katalog, chini mi se da me pochetna vojska ne bi koshtala preko 100-120ak evra, josh kada tu dodam 50% plate nekome da mi ofarba - prihvatljivo je (150-180) za ovako finu igru...

nego, da konachno dodjem on-topic:
cygnarci su mi otpali u startu (nisam fan plave boje a i izgledaju mi nekako pichkasto), kao i cryx (ne lozhim se na undeadove niti bilo kakve cyber iteracije istih) tako da mi se izbor sveo na Khador vs Menoth...

sve bi bilo mnogo lakshe da nema jedne od ove dve jer je jedan od mojih glavnijih izgovora za sve uvek "for mother russia" (za rusiju) i "for great justice!" (za pravdu) ... i eto, imam dve takve frakcije na izboru :P

Khador pros:
- rusi
- crveni
- svidjaju mi se, veliki su i imaju lepa oruzhja

Khador cons:
- voleo bih da se sa gosn Bojanom sretnem u boju na suparnichkim stranama.

Menoth pros:
- inkvizicija
- lep i dopadljiv dizajn
- motiv vatre koja chisti sve mi se takodje svidja

Menoth cons:
- machevi u odnosu na drshku im previshe liche na peroreze ili daggere (kod warjackova)
- ne svidja mi se puno belo-ljubichasta kombinacija, al kapiram da je to najmanji problem...

ovaj tie-braker realno odluchuju sledetje stvari:
1) "potrebnost" igracha - tipa ako na sceni imamo 5 khador igracha i 2 menotha, ochigledno je kome je potrebnija pomotj...

2) raspolozhivost - realno, posle onakve partije (gde je na tabli bilo po otprilike 1500 poena po nekoj mojoj proceni) sam shvatio da bi mi se svidelo da odigram neshto slichno... sam koncept igranja 2v2 mi se svideo jer sam timski igrach... shta god :)
tako da ako ima samo par menoth igracha i josh jedan bi im fino doshao - eto razloga da uletim tu...

3) nadogradnja modela - da, onaj ko mi prvi kazhe da mozhe da nadogradi onaj mach na menothovim warjackovima da bude barem duplo duzhi takodje tie-breakuje :)

bottom line:
ajd igrachi, dajte neke konstruktivne komentare :) manite se strategija, dubinskog nachina igranja itd - dajte neke noobovima (meni) opipljive komentare i argumente :)

EDIT: sve pojave cygwin-a zamenjene cygnar-om... don't ask :)
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Kako god kazes, i odlucis, realno je svejedno. Imamo trenutno 2 Khadora (Bojan i shunka), i 3 menotha(Nesa, Moma i Dalibor).
Rusi su ti vise up in your face tip armije, a menot u principu igra na comboe i sinergiju. Najmanje ima najcoolje armije, naravno (cryx) :D 8) 8) 8) 8)
Naravno, ovo vazi za beograd... Mislim da u novom sadu ima jos 2 kadora i jedan menot, ili tako nesto...
Takodje moras da shvatis da ovo nije timska igra, i ovo sto si gledao je verovatno tek 5-6-a partija 2v2 koja se igrala, a ovde su reenactovali jedan "istorijski" scenario iz knjige. I bilo je pre oko 1000 pts.
3) nadogradnja modela - da, onaj ko mi prvi kazhe da mozhe da nadogradi onaj mach na menothovim warjackovima da bude barem duplo duzhi takodje tie-breakuje Smile
Generalno govoreci, produzivanje/skracivanje maceva i ostalih oruzja je jako jednostavna hirurska intervencija, tako da to ne treba da ti bude tiebraker.
Image
ImageImageImageImageImage
Shark

Post by Shark »

zapravo, bile su dve partije 1v1, ali mi se svideo koncept - ishod "bitke" direktno zavisi od obe partije, i opet je imalo neki svoj cilj koji nije bio "poubijaj mu sve" :)

i dalje kapiram da su mirror bitke (khador vs khador tipa) slabe vajde, jer verujem da su ih kolko-tolko izbalansirali da svi imaju neki svoj fazon i da se dobro ponashaju protiv drugih frakcija... a ja donekle kapiram da bi bilo najbolje uleteti u tim kojih ima najmanje (a da nije cygnar ili cryx) da bi imali shareniju scenu i protivnike, koja je poenta armije ako uvek igrash protiv iste dvojce? :) (primer ne uzeti za ozbiljno, nisam mislio na shunku i bojana - samo se poklopilo)

mogu ti retji da si me veome ispozitivisao komentarom da se machevi veoma lako nadobudzhuju, tako da sam za sad malko vishe na toj menoth strani... :) takodje mi se svidja taj princip komboa i sinergija, mada opet - i "in your face" pristup mi je privlachan :) ipak su to Ruje...

EDIT: onaj sto mi je bio previshe pun da bi tamo bilo oko 1000 poena svaki... jeste da nikad nisam igrao neshto na poene ozbiljnije (table-top igre) al i dalje - rekao bih da je tamo bilo najmanje po 1250, ako ne i 1500....
a voleo bih i da eventualno skupim ihahaha poena pa da mogu sa nekim chovekom za jedan dan da odigram i partiju od 2000 poena, al opet - treba skupiti i prvih 500... ;)

EDIT2: da, ja sam iz BGa...
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

"poubijaj mu sve"
Nacelno... It's still poubijaj mu sve...
dalje kapiram da su mirror bitke (khador vs khador tipa) slabe vajde,
Nisu... U ovoj igri ono sto definise armiju je warcaster, i samom promenom warcastera armija koja se sastoji o istih modela dobija RADIKALNO drugaciju dimenziju i drugacije radi. Znaci, dok su vam barem warcasteri razliciti, uopste nije problem.
gu ti retji da si me veome ispozitivisao komentarom da se machevi veoma lako nadobudzhuju,
Veoma lako.... Preseces ga , izbusis rupu na obe strane, ubacis pin zeljene duzine, zalepis, i popunis greenstuffom nastalu rupu. Ostavis da se sasusi prekonoci. Voila.
dan da odigram i partiju od 2000 poena, al opet - treba skupiti i prvih 500... Wink
Ovo nije igra koja ima megalomaske brojeve kao npr warhamer/40k. Partija od 1000 poena u wm odgovara otprilike 5000 pts u wzrhameru, i traje jako, jako dugo. 2000... to je vec celodnevna afera (bar 5-6-7 sati).
500 i 750 su formati koji se brze zavrsavaju, oko 1-1,5 h. Problem sa vecim bitkama je sto ima vise warcastera, a 1500 i 2000 se igraju na vecoj tabli, a ne onakvoj kakvoj si video kod ricka.
Kao sot rece, prvo 500, to jest. Prvo se odluciti za frakciju, pa procitati pravila, pa izabrati warcastera koji bi (trebalo) da odgovara izabranom stilu igre (cak i rusi imaju staru babu jagu koja je sneaky i podmukla), pa onda kupovati armiju postepeno oko izabranog castera... pa uzeti sledeceg caster, pa probati, pa jos trupa i jackova, pa onda.... shvatioo si vec... :wink:
Image
Shark

Post by Shark »

sa time se vetj slazhem u potpunosti :)

a nadogradjeni menothi su mi ipak za nijansu privlachniji od khadora :) mada opet, dosta je meni tu promaklo... sve shto znam o warmachinu za sada je ono shto sam video za onih 5 sati partije i ono shto sam video u katalogu (shto se tiche manotha - neki horovi, pa mozhesh da bacash divine powers na warjackove itd) i to bi otprilike bilo to...

moratju josh da porazmislim, ali verovatno tju uzeti menoth starter i josh par nekih koji mi lepo izgledaju pa da se okusham sa tim - da razvijem neki stil... a usput tju da kupujem stvari kako skupljam pare pa da probam da ih primenim nekako ;)

zapravo, kupio bi ih vishe zbog kolekcije no zbog igranja, s'tim shto mi se i igranje svidja tako da je ono - dupla dobit :)

EDIT: avatar of menoth bi bio dvesta puta bolji kada bi mu mach bio dvaipo do tri puta duzhi od trenutne duzhine oshtrice :)
Pendargon
Moderator bez portfelja

Post by Pendargon »

: avatar of menoth bi bio dvesta puta bolji kada bi mu mach bio dvaipo do tri puta duzhi od trenutne duzhine oshtrice Smile
Mozda ne bas dva i po puta, jerbo bi onda bio veci od njega, ali definitivno...
Image
Shark

Post by Shark »

imam thing sa robotima i dzhinovskim machevima... :)
ali da, chak i sa najrogobatnijim copy/paste-om vidim da je 2x sasvim dovoljno... i kul :) na ovaj stil/dizajn ne ide preterivanje, a 2x mu bash bash lepo stoji.

shteta pa ne mozhe da se uploaduje :)
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ima jos jedan Khador igrac u nastanku. Pardon, dva - u je i Mind Uploader, koji je resio da se vrati ovoj igri.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
mladjano bugarce

Post by mladjano bugarce »

Rusa ima manje, samo ja i Shunka. Obzirom da ja igram i Everblight svakako se mozemo ogledati. Mozda bi ti obzirom da tek pocinjes pre legli Rusi, mnogo se direktnije igraju a sto je bitan faktor za razliku od Menota Rick ima sve modele koji ti trebaju za armiju. Zovem te sutra da ti objasnim detalje.
ImageImage
Shark

Post by Shark »

Shunka wrote:Ima jos jedan Khador igrac u nastanku. Pardon, dva - u je i Mind Uploader, koji je resio da se vrati ovoj igri.
isti tip mi je na PM ponudio svoje khador modele, shto farbane shto nefarbane... mozhda se predomislio u medjuvremenu, a mozhda jednostavno ima vishak... :)

meni se ovaj menoth mnogo svidja, samo ne znam kako bi mi legli... al verujem da bi im se nekako prilagodio, samo bih morao malko da vezhbam :) i prochitam pravila...

EDIT: a kolko sam ja razumeo rick,a kada me je kinda nagovarao, rekao je da mozhe da nabavi sve odatle... a meni se nigde ne zhuri :)

obichno sam u igrama radi kolekcionarenja - al u sluchaju Warmachines-a, igranje toga ima skoro isto udela kolko i kolekcionarenje :)
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Meni se cini da je menoth takodje najtezi za igranje - svaki model zavisi od drugog i generalno moras da vodis vise racuna nego sa drugim armijama. Takodje, rade dobro samo kada sve lepo iskombinujes, za razliku od drugih armija. Imaju najlosije statove (sto je ok jel imaju i najmanju cenu u poenima).

A horde armije su ti jos lakse za vodjenje, ali to ti nije uslo u izbor ;)
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Pendargon
Moderator bez portfelja

Post by Pendargon »

generalno moras da vodis vise racuna nego sa drugim armijama
Cryx... no competition.
Potpuno drugacija filozofija, doduse... NIKAKVA sinergija trupa, i sve ti ovisi o tome koliko dobro isplaniras potez, a ako te kocica proda, to je kraj...
Image
Shark

Post by Shark »

njah, izbor je ili ruje, ili inkvizicija... :)

a te zavisnosti (shto neko reche komboi i sinergije) mi doprinose odredjenu char frakciji :) a budutji da je turn-based, to mozhda i nije tolko loshe - naprotiv, chak je i dobro jer sam ja obichno taj govnar koji gleda dal svaka jedinica benefituje od svih ostalih najbolje shto mozhe... mada, kao shto rekoh - nikada se nisam bavio TT igrama...

verujem da je taj pojam "rade dobro" veoma fuzzy od stila igranja, a ako nishta drugo - eventualno bih sistemom eliminacije provalio koja mi jedinica odgovara u ekipi sa kojom, a koja ne (a la igra mastermind) pa makar izgubio i 100 puta, eventualno bih napravio nekih svojih par lista sa kojima bi se fino igrao... ne znam samo kolko bi se protivnik zanimao budutji da bi me verovatno rasturao vetj n-tu partiju po redu, al ja sam chovek koji se zabavlja i kad dobija i kad gubi (naravno vishe kad dobija) i ne nerviram se kad me neko odere... shtavishe, nagoni me tome da se popravim i oderem ga :) osim ako ne gubim na neko cheatovanje ili ekstremno cheap taktike u kom sluchaju nije bash da hotju da trudim kad tje lik da me opere shta god ja uradio/probao... al tu na scenu stupa - "scena" i ostali igrachi :)

svidja mi se i to shto sam chuo/video da nema ultimativne armije, tj da svaku armiju mozhe neshto da counteruje - zato bih i probao da igram neku malo skillerskiju frakciju, neku sa dovoljno opcija da morash da nauchish kada koju da odaberesh :) a ne da uvek mozhesh da se oslonish na onu "daj da probam da ga jednostavno razvalim u melee-u" koja se danas pokazala par puta sa khadorom :)

EDIT: mozhda ovo shto ja pricham i nema puno smisla...
mozhda su meni ti beli roboti sad u glavi i to je to :)
al znam da mi je apsolutno nebitno kakav tju igrach ispasti jer nisam competitive type - trudim se ja al shta sad :)

EDIT2: a to shto imaju loshije statove mi isto ide u merak jer volim da igram sa tim meat-shield frakcijama (imperijalna garda npr) :)
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Pazi, evo za menoth konkretno:

kao sto sam vec rekao, imas losije statove od ostalih - to znaci da tvoji jackovi na kojima ti se zasniva igra (ili barem ja tako volim da verujem), bivaju cesce i jace pogodjeni magijom i pucanjem.

Da bi to sprecio moras da uzmes hor koji pevanjem poboljsava jackove u blizini. Medjutim hor vredi 2 victory poena, a umire bukvalno od promaje.

Onda, 2-3 castera ti se bas odvajaju po kvalitetu od ostalih - medjutim isti imaju mali domet i male armore i oklope - znaci moras da uzmes recimo devout jakca da ih stiti da ne bi umrli tek tako plus neki ark nod.... ni jedan caster nije neki mesersmit u kombatu sam za sebe, dok recimo rusi imaju butchera koji rastavi sta hoces.

Ne postoji opcija da imas pucanje - jednostavno nemas figure sa velikim dometom i mogucnoscu da pogode... rusi imaju kozake plus snajperiste

I tako dalje.... kazem, nisu oni nista losiji, samo moras mnogo vise da pazis, i mislim da nisu bas armija za nekoga ko prvi put igra ovakve igre...
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Shark

Post by Shark »

hm, i see your point - a pravila josh uvek ni ne znam... josh uvek ostaje da razmislim, a savete i iskustvo uvek mogu da sundjerishem od nekih tvrdokornijih igracha menotha :) ili bilo koje frakcije zaista....

kao shto rekoh, mikrovanje mi nije nikakav problem jer mi potez nije *ogranichen* (naravno, ne mislim da 15 minuta premishljam da li da prdnem na levu ili desnu stranu, nego na to da uvek mogu da potroshim minut-dva na promatranje cele situacije) i smutjkam neki plan koji mi se chini najboljim u datoj situaciji tako da maksimizujem benefit i pritom minimizujem opasnost po sebe :)

tih horova se bash setjam iz kataloga, tamo su maltene rekli da bez njih ne mozh' da se igra (ili sam ja to tako protumachio) al shta ga znam - zvuchi mi kao izazov :) a opet mi deluju kao frakcija koja mozhe da izvuche nekog nepredvidjenog keca iz rukava i da te malko prodrma, shto joj je takodje plus...
Pendargon
Moderator bez portfelja

Post by Pendargon »

kao sto sam vec rekao, imas losije statove od ostalih - to znaci da tvoji jackovi na kojima ti se zasniva igra (ili barem ja tako volim da verujem), bivaju cesce i jace pogodjeni magijom i pucanjem.
Osim cryxa, koji ima gore staove cak i od tebe, ukljucujuci i jackove (osim deathjacka)
Da bi to sprecio moras da uzmes hor koji pevanjem poboljsava jackove u blizini. Medjutim hor vredi 2 victory poena, a umire bukvalno od promaje.
A mi nemamo hor, i nista te ne sprecava da ubijas nase jackove brutalno kako hoces (osim deathjacka)
znaci moras da uzmes recimo devout jakca da ih stiti da ne bi umrli tek tako plus neki ark nod.... ni jedan caster nije neki mesersmit u kombatu sam za sebe, dok recimo rusi imaju butchera koji rastavi sta hoces.
Vi imate devouta, a mi ne...
A samo Khador ima butchera, a cryx doduse ima terminusa, ali on je ubog, dok Creos sa protection of menoh na sebi je jedan od najboljih fightera, ili feora sa engine of destruction na sebi zbrise sve pred sobom. Jedini nas tabadzija pored terminusa (koji je ubog) je Iron Lich, ali on je na velikom postolju, i samim tim vise izlozen povredjivanju zbog LoS (a nema edvouta da ga cuva)...
Ne postoji opcija da imas pucanje -
rece ti koji imas bombase.... :roll: :D
mi nemamo ni toliko, sem blata i pistol wraithova, cryx pucanje je daleko najgore u igri...

Ali svaka armija ima svoje snage i slabosti... menoth i pored svih gorenavedenih slabosti, je extremno jak, jer strasno buca svoje trupe i jackove, a za ubogu jedinicu zealota sa monolitom moras da potrosis barem duplo toliko poena resursa da je ugasis, a cak i to nije garancija. I vilmon... let's not even go there. I vengeri, pa 1000 cika za nista poena koji te zasipaju pitama. Imate drugi najbolji arcnod u igri (posle deathrippera). Menot takodje ima jedini teski arcnode. i najbolji spell za unistavanje pesadije (ashes to ashes), jedinog jacka kojeg ne mozes disruptovati (avatar)... Svaka frakcija ima svoje strenghts i weakness, i moras da naucis da zivis sa tim. Cryx sa druge strane ima najjeftinije nodove, najbolji dijapazon ofanzivnih spelova (i skoro nijedan defanzivni), najpokretljivije jedinice, NAjboljeg CAracter jacka, verovano najvise cost-efficient soloa (skarlock)... Sve ima svoje, i zao je ova igra tako sjajna, jer moras da razmisljas tako da utilises snage svoje armije i minimizujes drawbacke. I svi mogu da pobede sve...
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Pazi sad mozemo opet da se rasporavljamo - ti imas neke druge stvari jelte ;) daleko od toga da je cryx ubog, slozicemo se ;)

A bombasi imaju range 5", na to sam mislio - mali domet, dok recimo rusi imaju po 10/14+....

Kreos jeste dobar kada sve izbacas na njega, ali dok dodje ima DEF 14 / ARM 15.... pa ga pogodi jedna magija i cao

Ashes to ashes ima samo matori (ok ima i onaj sa 5 fokus poena, ali on ne zeli to da baci)... koji umire od promaje.

Vengeri su losiji od recimo Cygnar konjice, avatara oboris (jer su mu obe ruke zauzete i moze da te mrzi... intenzivno), itd., itd.,.... naravno da svako ima nesto dobro i nesto lose, u tome i jeste poenta, zar ne ;)

Samo mislim da Menoth zahteva vise koncentracije i vodjenja racuna (ako ja uradim ovo - on uradi ono - sta se desi?) nego ostali... naravno, kao sto sam i rekao, ne znaci da su losiji, vec samo zahtevniji

Glory to Arstotzka!
Shark

Post by Shark »

jbg, samo mora malko vishe da se vezhba, razmishlja, i isprobava :) a osim toga pale i zhare na sve strane :)

nego, kolko ispadne farbanje na 100-120e worth of figurines? ja sam kapirao oko 30-50 evra... valjda nisam puno podbacio?
xclub

Post by xclub »

Ljudi samo da ja kazem nesto

IGRAM KHADOR I JEDEM MENOTH ZA DORUCAK, RUCAK I VECERU

ne ozbiljno uzmi ruse... Em sto im je starter kaster preteran, em sto ti jos malo treba za dodavati... ako bas volis samo da pobedjujes onda nemoj kupovati starter vec kupi pojedinacno

bar jednog KODIAKA
bar jednog kastera od sledecih karchev butcher ili sorsha
widowmakeri
solo manowar na konju
ogrun bokur
nesto sto knock downuje
i neki jeftini unit kao npr iron fangovi oni su odlicni za pocetnike

Khador je cista snaga... Kasteri se bore, sto dodaje na agresivnosti...
Znaci sve napred, jackovi na jackove, a unit i caster na sve ostalo
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Ja bih samo da napomenem da u igri sa ovolikim izborom smatram dnom dna ponavljanje choice-a (ajde, izuzetak ako tako dobijes pack - kao horda) ;)

Glory to Arstotzka!
Zekina banda

Post by Zekina banda »

vidim da si skoro odlucio da uzmes menot. Moras da znas da kod menota pesadija bolje radi nego dzekovi.
Apropo "ubi sve na tabli", prakticno smo samo Bojan i ja igrali scenarije, i iz mog iskustva mnogo je zabavnije jer armi kompozisn jos manje utice na ishod bitke. Pri tome Warmachine je igra gde se dobro zabavljas i kad dobijas i kad gubis (bar ja), jer je u velikom broju slucaja neizvesna do samog kraja. Jucerasnja uvodna bitka izmedju sunke i mene do samog kraja nije bila definitivno resena (kada je Nemo krenuo ka kraju table ruska konjica je izsetala iz bliske borbe i zatvorila mu prolaz (tu je Sunka pogresio sto nije ostavio dzeka da se bori i zadrzava moju armiju, dok konjica cisti zastitu oko Nema).
Ono sto je meni juce bilo posebno zanimljivo, jeste to sto sam koristio a i borio se protiv jedinica koje ne koristim/vidjam cesto.
Prava zabava tek predstoji jer se sprema kampanja, gde ce se igrati gomila scenarija.
Image
Izgubio je sve ko nije razumeo da je pobeda bila nesto drugo
http://offgridttgamers.blogspot.rs/
stari blog http://waxerspasttime.wordpress.com/
Bathory

Post by Bathory »

Nadam se da kampanja nece imati istu sudbinu kao i 'liga'.

Inace, bilo bi lepo aktivirati ponovo deo sajta gde smo zakazivali(najavljivali) dolaske i partije, da ne bi gledao u pasulj ko kad i gde igra :)
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

A za neupucene (tj mene): koja je to sudbina? Ja lepo odigrah svoju prvu partiju sa Sunkom???

Kada kazes sajt mislis bas na sajt ili forum?

Glory to Arstotzka!
Pendargon
Moderator bez portfelja

Post by Pendargon »

Da, sta je problem sa ligom...? Istina, ja jos svoje partije nisam odigrao, ali vise od polovine je u NS, a ja i boki (koji je jedini sa mnom u grupi iz bg), ionako se igramo maltene svaki vikend...
Image
Bathory

Post by Bathory »

Problem je sto su samnom u 'lizi' Nikola 'warcraft/nisam u ovoj dimenziji' Nikolic, i 2 nepoznata coveka za koje niko nije cuo, a nije ih ni video. Pored toga sto me niko nije kontaktirao za igranje ligaskih utakmica. Sto se tice nase male shkvadre igraca, ranije smo se dogovarali kad i ko s' kim igra. Znam ja da su Bojan i Dule deo inventara Rikovog kluba :), ali bilo bi lepo da se dogovorimo oko satnice i ko's kim igra, jer je moje vreme, nazalost, striktno odredjeno.

Bilo bi lepo da aktiviramo ponovo poruke na 'zakazivanju bitaka' posto je poslednja od 26.01.07, ako se ne varam.

Cisto pitam posto sam se dao u farbanje i cak ofarbao krstonosu i undercoatovo konja 8O 8O 8O
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Momo, jos jednom si dokazao da si technology challendged :lol:

Znaci ovako... odes na adresu:

http://www.fantasygamesserbia.com/league.htm

Pa procitas u pravilima da liga traje 3 meseca ;).... A onda uradis skrol, skrol, skrol (dugme sa tockicem na misu, izmedju 2 dugmeta :lol:), i tu otkrijes pri dnu da svi igraci iz tvoje lige imaju e-mail adresu preko koje mozes zakazati partije ;)

Glory to Arstotzka!
Bathory

Post by Bathory »

Tako je!!! Znao sam ja to i od ranije, ali na moj poziv, tvoj mrsavi brat, rekao je: hmmm levelling, warcraft mrmnjnr, nemam vremena itd, tako da cekam da me obavesti kada ce naci vremena da se igramo. Sto se tice ostale dvojice igraca, pitao sam Bojana da li zna ko su. On rece da se niko sem nas (N&N, Bojan, Dule, Steva, Shunka, Dalibor, Ja, Rick) aktivno ne igra, tako da zeljno iscekujem njihov poziv.

Ostala dvojica su Rover i Shukaku (Shunkin rodjak?). Za Rovera znam ko je (pretpostavljam) a da li se igra, to vec neznam. Shukaku mi je totalna nepoznanica.

A posto sam technically challenged, kako ti kazes (a jesam), da li bi bio tako drag i zlatan pa da doticnim personama posaljes poziv za igranje ligaskih meceva, umesto mene? :wink: :)
Image
PainBringer

Post by PainBringer »

I ja se igram relativno cesto (jednom nedeljno, recimo) i nemam nista protiv da ugovorimo neku partiju. Posebno sto je tvoja armija Warmachine, a moje dve su Hordes... doduse, posto sam poceo da skupljam tek od skora, mozemo da igramo bitke do 400 poena. Za ono preko cu morati da pozajmim rikove krokodile.
Image
Bathory

Post by Bathory »

U nacelu sam sledece nedelje (17.02.), skoro sigurno, od 4-4.30 u klubu pa navrati...
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Bathory wrote:Tako je!!! Znao sam ja to i od ranije, ali na moj poziv, tvoj mrsavi brat, rekao je: hmmm levelling, warcraft mrmnjnr, nemam vremena itd, tako da cekam da me obavesti kada ce naci vremena da se igramo. Sto se tice ostale dvojice igraca, pitao sam Bojana da li zna ko su. On rece da se niko sem nas (N&N, Bojan, Dule, Steva, Shunka, Dalibor, Ja, Rick) aktivno ne igra, tako da zeljno iscekujem njihov poziv.

Ostala dvojica su Rover i Shukaku (Shunkin rodjak?). Za Rovera znam ko je (pretpostavljam) a da li se igra, to vec neznam. Shukaku mi je totalna nepoznanica.

A posto sam technically challenged, kako ti kazes (a jesam), da li bi bio tako drag i zlatan pa da doticnim personama posaljes poziv za igranje ligaskih meceva, umesto mene? :wink: :)
Danas je 11. dan lige, od 90 dana... siguran sam da ce Nikola naci 2 dana da se igra sa tobom, tokom preostalih 79 ;) (ili jedan dan za dve partije)

A mail umes da posaljes valjda majku mu... dao sam ti adresu, na adresi imas u tabeli mailove, samo ih posalji jte... pitaj kad mogu i to je to ;)

Sta si odmah ukljucio svoj berserker-fury.... imas bre jos 79 dana za 6 partija ;)

Glory to Arstotzka!
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

To je Moma...
Mora sve sada i odmah!
xclub

Post by xclub »

Dzon Vejn wrote:Ja bih samo da napomenem da u igri sa ovolikim izborom smatram dnom dna ponavljanje choice-a (ajde, izuzetak ako tako dobijes pack - kao horda) ;)
Da se vrnemo na temu, a vi pisite o ligama i igranju na tim mestima,

Sta si hteo time da kazes... Objasni, ja sam mentally challenged u pogledu ovoga sto si rekao :wink:
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Svaka armija ima X jackova, Y unita, Z soloa, ....

Postoji W kombinacija sa gore-spomenutiima (ako hoces mogu i matematicku formulu da ti izvedem ;) )

Pritom, koliko sam primetio svi igraju manje-vise friendly a i liste su ok.

Ako pored svega navedenog, dodjes i protiv mene izvedes 13 jacka verzije A (jer su oni matematicki najbolji jackovi za ruse u toj kombinaciji koju vodis), 82 unita verzije NJ (iz istog razloga), budi siguran da ce to biti zadnji put da igram sa tobom ;)

Glory to Arstotzka!
Bathory

Post by Bathory »

Slazem se!! Ukljucujem 'nirvana-meditation' mode, a i to sto kazete, ima dana za megdana..... :)

Jbga..ponedeljak...posao....stres...nespavanje... :evil:
Image
Shark

Post by Shark »

Dzon Vejn wrote:Ja bih samo da napomenem da u igri sa ovolikim izborom smatram dnom dna ponavljanje choice-a (ajde, izuzetak ako tako dobijes pack - kao horda) ;)
apsolutno se slazhem - zato i nekako vishe naginjem menothima - jednostavno mi deluju kao ekipa koja mozhe da napravi vishe razlichitijih kombinacija od khadora (a dal je to dobro ili loshe - jbg)

Svaka armija ima X jackova, Y unita, Z soloa, ....

Postoji W kombinacija sa gore-spomenutiima (ako hoces mogu i matematicku formulu da ti izvedem )

Pritom, koliko sam primetio svi igraju manje-vise friendly a i liste su ok.
Dzon Vejn wrote:Ako pored svega navedenog, dodjes i protiv mene izvedes 13 jacka verzije A (jer su oni matematicki najbolji jackovi za ruse u toj kombinaciji koju vodis), 82 unita verzije NJ (iz istog razloga), budi siguran da ce to biti zadnji put da igram sa tobom
pa pazi sad, isprobati massovnu kombinaciju nije toliko loshe -shto da ne, vidish kako se tvoja lista ponasha protiv njih a poshto svi imaju istu falinku - probash da je najbolje exploitujesh...

ali da, ako ti tip vetj tretju partiju za redom dovlachi isti roster - ja bih takodje potrazhio novog "partnera" :)
Zekina banda

Post by Zekina banda »

Momo, ti si kanda malo bio izgubljen u vorpu :lol: . Svake nedelje se igra kod Rika (i to na tri stola). Igra se i drugim danima, ali o tome mora da prica neko ko tamo zalazi tim danima. Inace, juce smo igrali "istoriski" scenario iz poslednjeg broja NQu - dve partije od oko 500/1400-1500 poena i bilo je vrlo zanimljivo i neizvestno (nadam se da ce neko da zakaciti izvestaj). U isto vreme se igrala ligaska utakmica izmedju Rika i PainBringera.
Takoda, ako dojes nedeljom, sigurno ces naci nekog da se sigras.
P.S. juce je i Damjan, aka Rover navracao, kao i skoro svake nedelje.
Image
Shark

Post by Shark »

Zekina banda wrote:Inace, juce smo igrali "istoriski" scenario iz poslednjeg broja NQu - dve partije od oko 500/1400-1500 poena i bilo je vrlo zanimljivo i neizvestno...
a-ha, dakle ipak je bilo oko 1500 poena... onda mozhda josh uvek ima nade za mene budutji da sam one budzhe slichno i ocenio bez da znam kolko stvarno koshtaju... :)

pretpostavljam da si ti, Zeko, onaj shto je doshao sa Nemom, right?
Zekina banda

Post by Zekina banda »

Aha
Image
Bathory

Post by Bathory »

Zekina banda wrote:Momo, ti si kanda malo bio izgubljen u vorpu :lol: . Svake nedelje se igra kod Rika (i to na tri stola). Igra se i drugim danima, ali o tome mora da prica neko ko tamo zalazi tim danima. Inace, juce smo igrali "istoriski" scenario iz poslednjeg broja NQu - dve partije od oko 500/1400-1500 poena i bilo je vrlo zanimljivo i neizvestno (nadam se da ce neko da zakaciti izvestaj). U isto vreme se igrala ligaska utakmica izmedju Rika i PainBringera.
Takoda, ako dojes nedeljom, sigurno ces naci nekog da se sigras.
P.S. juce je i Damjan, aka Rover navracao, kao i skoro svake nedelje.
Zeko, sve ja to znam (nisam znao za scenario) ali posto moram da isplaniram dan, voleo bi da se unapred dogovorim o detaljima, jer nazalost nemogu bas dugo da ostanem.
Image
mladjano bugarce

Post by mladjano bugarce »

Momo idi na zakazivanje bitaka postuj vreme i neko ce vec odgovoriti.

Neso u principu se slazem za liste. Medjutim, Menoth je jedna od frakcija gde je ponavljanje cesto pa i potrebno. Zelis da imas dva hora( pa kada jedan umre od promaje tvoj game plan ne ode do djavola), ponekad dva divota ili ark noda. Meni stvarno ne bi smetalo da igram protiv takve liste.
ImageImage
Locked

Return to “Warmachine i Hordes”