partija izmedju Shunke i Bojana vs Cygnar guys (jbg, nisam vam upamtio imena)

needless to say, veliki fino-obojeni roboti josh bolje izrade su me ubedili u kvalitet igre, a kolko sam pogledao katalog, chini mi se da me pochetna vojska ne bi koshtala preko 100-120ak evra, josh kada tu dodam 50% plate nekome da mi ofarba - prihvatljivo je (150-180) za ovako finu igru...
nego, da konachno dodjem on-topic:
cygnarci su mi otpali u startu (nisam fan plave boje a i izgledaju mi nekako pichkasto), kao i cryx (ne lozhim se na undeadove niti bilo kakve cyber iteracije istih) tako da mi se izbor sveo na Khador vs Menoth...
sve bi bilo mnogo lakshe da nema jedne od ove dve jer je jedan od mojih glavnijih izgovora za sve uvek "for mother russia" (za rusiju) i "for great justice!" (za pravdu) ... i eto, imam dve takve frakcije na izboru :P
Khador pros:
- rusi
- crveni
- svidjaju mi se, veliki su i imaju lepa oruzhja
Khador cons:
- voleo bih da se sa gosn Bojanom sretnem u boju na suparnichkim stranama.
Menoth pros:
- inkvizicija
- lep i dopadljiv dizajn
- motiv vatre koja chisti sve mi se takodje svidja
Menoth cons:
- machevi u odnosu na drshku im previshe liche na peroreze ili daggere (kod warjackova)
- ne svidja mi se puno belo-ljubichasta kombinacija, al kapiram da je to najmanji problem...
ovaj tie-braker realno odluchuju sledetje stvari:
1) "potrebnost" igracha - tipa ako na sceni imamo 5 khador igracha i 2 menotha, ochigledno je kome je potrebnija pomotj...
2) raspolozhivost - realno, posle onakve partije (gde je na tabli bilo po otprilike 1500 poena po nekoj mojoj proceni) sam shvatio da bi mi se svidelo da odigram neshto slichno... sam koncept igranja 2v2 mi se svideo jer sam timski igrach... shta god

tako da ako ima samo par menoth igracha i josh jedan bi im fino doshao - eto razloga da uletim tu...
3) nadogradnja modela - da, onaj ko mi prvi kazhe da mozhe da nadogradi onaj mach na menothovim warjackovima da bude barem duplo duzhi takodje tie-breakuje

bottom line:
ajd igrachi, dajte neke konstruktivne komentare

EDIT: sve pojave cygwin-a zamenjene cygnar-om... don't ask