POCETNICKA PITANJA
Moderators: Telion, Hypodermic
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Re: POCETNICKA PITANJA
Ne kupuje se sve odjednom nego kutija po kutija. Tako da rasporedis troskove pa svakog meseca kupis jednu do dve stvari. Nemoj kukati da je skupo, resio si da se ovim bavis. Svim mi ovde znamo koliko smo love ulozili u nase armije.
U jednog Bocu, mi verujemo!
Mislim da nema potrebe da uzimas nekoliko kutija posto imas mnogo lepse velike bube koje rade bolji poso,ali za pocetak je najbolje da uzmes jednu kutiju malih buba i recimo crni sprej,nekoliko boja i krenes da se igras sa bojama i kombinacijama izgleda te armije.Tyrant,warriori,genestileri i carnifex su moja preporuka za kasnije kupovine.
taui se ne plase buba :D
taui se ne plase buba :D
Tyrant ne moze da ima 2+ Sv i Thorax Swarm. Biraj ili jedno ili drugo. I ako hoces gauntima da dajes biomorfe daj im samo jedan maksimalno, jer sa 2 brzo postaju skupi i imas ih manje, sto nije dobro s obzirom da umiru lako.
Naravno da sam shvatio da je ovo skup hobby, i to je okey, medjutim ako mogu, voleo bih da ustedim neke pare, koje mogu kasnije bolje uloziti...Histericni Istoricar wrote:Ne kupuje se sve odjednom nego kutija po kutija. Tako da rasporedis troskove pa svakog meseca kupis jednu do dve stvari. Nemoj kukati da je skupo, resio si da se ovim bavis. Svim mi ovde znamo koliko smo love ulozili u nase armije.
Upravu si... Nisam lepo procitao ono choise ONE of the followingZergLord wrote:Tyrant ne moze da ima 2+ Sv i Thorax Swarm. Biraj ili jedno ili drugo. I ako hoces gauntima da dajes biomorfe daj im samo jedan maksimalno, jer sa 2 brzo postaju skupi i imas ih manje, sto nije dobro s obzirom da umiru lako.

Znaci u principu ili battle force (sto mi nekako lepse zvuci za pocetak) ili hive tyranid pa onda josh gaunta monstruosa itd...
Zdravo svima!
Kao sto je moj drug rekao, napokon ulazimo u svet 40k-a.
Dok je on tyranid, ja sam bubomrzac.
Naime, hteo bih da zapocnem Tau armiju (Mnoooooogo su lepi modeli!), ali cim mi pomene rogobatne liste vec na 750 poena, odmah mi se smuci i pozelim da uzmem Necrone sa bajom sa kosom i da ih sve (i to u CC-u) batalim!
Svejedno, uzimam Tau kao pocetnu armiju i treba mi pomoc oko toga sta da kupim za pocetak.
Razmisljao sam o Battleforce+ Skyray(dobijaju se i delovi za hammerhead ako je verovati onima iz Beasts of war), neki HQ i nemam pojma sta dalje!
Ako uopste ima Tau igraca ovde, plz HELP!
For the greater good, nadam se odgovoru!
Kao sto je moj drug rekao, napokon ulazimo u svet 40k-a.
Dok je on tyranid, ja sam bubomrzac.
Naime, hteo bih da zapocnem Tau armiju (Mnoooooogo su lepi modeli!), ali cim mi pomene rogobatne liste vec na 750 poena, odmah mi se smuci i pozelim da uzmem Necrone sa bajom sa kosom i da ih sve (i to u CC-u) batalim!
Svejedno, uzimam Tau kao pocetnu armiju i treba mi pomoc oko toga sta da kupim za pocetak.
Razmisljao sam o Battleforce+ Skyray(dobijaju se i delovi za hammerhead ako je verovati onima iz Beasts of war), neki HQ i nemam pojma sta dalje!
Ako uopste ima Tau igraca ovde, plz HELP!
For the greater good, nadam se odgovoru!

Battleforce je svakako bolja opcija za pocetak. Dobijes dosta stvari da uz kupovinu jednog HQ-a mozes da igras manje bitke, a opet ustedis novac za jednu kutiju.simple wrote:Znaci u principu ili battle force (sto mi nekako lepse zvuci za pocetak) ili hive tyranid pa onda josh gaunta monstruosa itd...
-
- Blago kluba Zmaj
Da pocetnicima skrenem paznju, partije se obicno igraju u 1500 i 1750 poena, tako da ciljajte da eventualno imate toliko (ili vise
) poena za igru. Naravno, bez zurbe u kupovini, ne idemo mi nigde i pomocicemo vam da dogurate do vecih listi bez problema.
Battleforce je odlicna startna opcija i za tiranide i za tau, ali tau vec mora malo vise da nadogradjuje od te tacke. Nisam siguran da skyray box i dalje dolazi sa delovima i za hammerhead, ali neko iz radnje ce to vec potvrditi.
Kako subotom obicno uvek ima neko ko igra 40k, iskreno bih preporucio obojci da svratite da bacite pogled na koju partiju, da pokupite savete uzivo, mozda cak i da odigrate neku probnu partiju.

Battleforce je odlicna startna opcija i za tiranide i za tau, ali tau vec mora malo vise da nadogradjuje od te tacke. Nisam siguran da skyray box i dalje dolazi sa delovima i za hammerhead, ali neko iz radnje ce to vec potvrditi.
Kako subotom obicno uvek ima neko ko igra 40k, iskreno bih preporucio obojci da svratite da bacite pogled na koju partiju, da pokupite savete uzivo, mozda cak i da odigrate neku probnu partiju.
Moram priznati da nikad nisam video skyray otvoren tako da ne mogu nista da kazem u vezi toga.
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.
"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles
"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
Kada su tauiđani u pitanju, koliko ja znam ima jedno 2 armije, mada ih ne viđamo nešto često u klubu...
Ne računajući onu decu što igraju 2 na 2 sa 4 različite armije, a jedan od njih mislim da ima tau-e
Bube rezidenti su ti dale početne savete oko liste, pa vidi šta ćeš, mada i meni battle force zvuči dobro (kada ne postoji mega force za bube i tau 8O ), čisto zbog uštede, a i zbog kasnijeg većeg izbora figura za frikombinovanje
Što se tiče buba u subotu će biti jedna dezinsekcija :lol: :lol: :lol: pa navratite da gledate 8-)
Ne računajući onu decu što igraju 2 na 2 sa 4 različite armije, a jedan od njih mislim da ima tau-e
Bube rezidenti su ti dale početne savete oko liste, pa vidi šta ćeš, mada i meni battle force zvuči dobro (kada ne postoji mega force za bube i tau 8O ), čisto zbog uštede, a i zbog kasnijeg većeg izbora figura za frikombinovanje
Što se tiče buba u subotu će biti jedna dezinsekcija :lol: :lol: :lol: pa navratite da gledate 8-)

kao tau igrac moram da kazem da ja cilj kupovine treba biti 2 battleforce 2 hammerheada i jos 2-3 crysis i broadside suita.
jedine dobre tau liste su dosta vozila sa podrskom crysis suitova sve ostalo bas nisu neke tako da iz battleforca dobijes ekipu FW+devilfish sto izadje 230 poena sa potrebnim dodacima i jos jedan crysis suit i malu ekipu stelth suitova(oni su mi donosili pobede nekoliko puta)
mene nema u HS jer ucim sta utice na rakete kad se lansiraju i u slucaju unistenja kako naci sve delove \:D/
jedine dobre tau liste su dosta vozila sa podrskom crysis suitova sve ostalo bas nisu neke tako da iz battleforca dobijes ekipu FW+devilfish sto izadje 230 poena sa potrebnim dodacima i jos jedan crysis suit i malu ekipu stelth suitova(oni su mi donosili pobede nekoliko puta)
mene nema u HS jer ucim sta utice na rakete kad se lansiraju i u slucaju unistenja kako naci sve delove \:D/
Hvala na brzom odgovoru!
Ionako sam i mislio da igramo 1000+ pts, s obzirom na to da na manje nemogu da potrebim veca cudovista, bilo Tyranta, bilo Carnifexa ili ostale grozote.
Sto se tice spiska za kupovinu, 'head bi trebalo da kosta koliko i skyray, pa ako nema railgun uz skyray, uzecu hammerhead.
Najveci problem su mi MC-jevi za koje neznam kako da ih ubijem-ili imaju w6 ili tyrant sa upgradeom 2+Sv, a ni jedne ni druge nemogu da Instant-killujem.Zbog njih mi treba pomoc oko xv8 crisis suitova-S cime da ih nabudzim? Pogotovo ako znam da ce, recimo, tyranta staviti sa malim dosadama, hormagantovima, da oni primaju woundove?
Hvala unapred!
PS: Radujem se dezinsekciji! Potrudicu se da dodjem i da vidim propast hive fleeta....
Ionako sam i mislio da igramo 1000+ pts, s obzirom na to da na manje nemogu da potrebim veca cudovista, bilo Tyranta, bilo Carnifexa ili ostale grozote.
Sto se tice spiska za kupovinu, 'head bi trebalo da kosta koliko i skyray, pa ako nema railgun uz skyray, uzecu hammerhead.
Najveci problem su mi MC-jevi za koje neznam kako da ih ubijem-ili imaju w6 ili tyrant sa upgradeom 2+Sv, a ni jedne ni druge nemogu da Instant-killujem.Zbog njih mi treba pomoc oko xv8 crisis suitova-S cime da ih nabudzim? Pogotovo ako znam da ce, recimo, tyranta staviti sa malim dosadama, hormagantovima, da oni primaju woundove?
Hvala unapred!
PS: Radujem se dezinsekciji! Potrudicu se da dodjem i da vidim propast hive fleeta....
-
- Blago kluba Zmaj
Mmmda, bice dezinsekcija, jeeste
khm, no nema veze, da se vratimo na temu.
MCjeve, kao tau, ne bi trebalo da imas problema da skidas. Imas dovoljno jakih oruzja koje mogu da saspu ili dovoljno hitaca i rana da statisticki MC umre od palih sejvova, ili hitce od ap2/ap1 oruzja tako da ni nema sejv. Imas pristup najjacem oruzju u igri - railgun-u, koristi ga

MCjeve, kao tau, ne bi trebalo da imas problema da skidas. Imas dovoljno jakih oruzja koje mogu da saspu ili dovoljno hitaca i rana da statisticki MC umre od palih sejvova, ili hitce od ap2/ap1 oruzja tako da ni nema sejv. Imas pristup najjacem oruzju u igri - railgun-u, koristi ga

Sad sam pogledao na Dakka dakka forumu i oni kazu da se uz sky ray dobija i spru za hammerhead.
Medjutim mogu da kazem da sky ray-a nece biti u prodaji u Hobby Store-u neko vreme.
Medjutim mogu da kazem da sky ray-a nece biti u prodaji u Hobby Store-u neko vreme.
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
"Yes...yes."
"Yes...yes."
najvaznija stvar vezana za crysis suitove:
nikad ne lepi oruzje na model jel mozes menjati stil igre ili kombinaciju koja ti treba protiv nekih armija,lepo uzmes flamer,meltu,plazmu,missle pod i burst cannnon i sve obojis ali ne zalepis
Klasika za crysis je plazma i missle pod + nesto(meni to nesto je +1BS) i hardwired multi lock,
ovakva 2 i jedan sa meltom i necim od gore navedena 2
nikad ne lepi oruzje na model jel mozes menjati stil igre ili kombinaciju koja ti treba protiv nekih armija,lepo uzmes flamer,meltu,plazmu,missle pod i burst cannnon i sve obojis ali ne zalepis
Klasika za crysis je plazma i missle pod + nesto(meni to nesto je +1BS) i hardwired multi lock,
ovakva 2 i jedan sa meltom i necim od gore navedena 2
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
ovo ne moze po pravilima.Pogotovo ako znam da ce, recimo, tyranta staviti sa malim dosadama, hormagantovima, da oni primaju woundove

Pendargon wrote:ovo ne moze po pravilima.Pogotovo ako znam da ce, recimo, tyranta staviti sa malim dosadama, hormagantovima, da oni primaju woundove
Pa upravo to sam mu i rekao!
U svakom slucaju, bolje je sto sam to ovde pomenuo, nego da me doveka maltretira sa tom idejom (muka mi je od same ideje da svi ti skupi, lepi ML i plasma shotovi propadnu na mala leva smetala).
Inace, ako je vec tako, kom unitu moze da se pripoji tyrant, ne racunajuci Hive guard?
Bitno mi je da znam, jer, iako ovo nece da zvuci kao tau commander, RADO cu da izgubim par fire warriora u CC-u od hormagauntova, nego da dopustim da mi tyrant pojede 'head i ostalo!
A sto se tice lepljenja oruzja i wargeara na suitove - to nikako!
Ionako imam iskustva sa magnetima po tom pitanju.
Znam da mozda dosadjujem, ali valjda su i iskusni clanovi ovog foruma nekada bili noobovi?
- Pendargon
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
nijednomInace, ako je vec tako, kom unitu moze da se pripoji tyrant, ne racunajuci Hive guard?

- prokleti zabagovani forum
Igram dugo sa tauima, probao sam svaku mogucu kombinaciju, codex je mnogo star i trenutno ovako stoje stvari:
HQ
Crisis komandir radi ali je preskup (u poenima), tako da sluzi samo u kombinaciji sa jednim bodigardom, oba imaju TL Missile Pod i neki jeftin support sistem, uglavnom sluze za otvaranje transporta.
Eterali ne sluze nicemu bas nicemu kao i specijalni karakteri.
Elites
Crisisi, pa kao i komandir, preskupi u poenima za to sto rade ali moras da imas jos dva za otvaranje transporta (pogledaj pod HQ) i dva sa TL Fusion Blasterom i neki jeftin support sistem za otvaranje AV14 vozila.
Steltovi ne sluze nicemu, oruzije ima suvise mali domet da bi u potpunosti iskoristili stealth field.
Troops
Fire Warriori, jedna od retkih tau jedinica koja zapravo radi (mada su i oni preskupi). Treba ti izmedju 2 i 4 FULL jedinice, znaci 12 warriora i 2 drona. Devilfish ti ne treba, zato sto kosta 80pts! bez icega! sto je suludo sobzirom da marinacki BA rhino za assault squad kosta 15pts!!! prevara! :D Ja ih trenutno vodim sa komandirom (markerlight) i 2 marker drona, malo su skuplji tako u poenima ali imas 3 markerlighta po jedinici sto je mnogo dobro.
Kruti su fantasticna jedinica, rade sve, multi praktik, treba ti jedna jedinica od 20 modela bez icega znaci samo obicni krutovi, mozes da ih razdvojis u 2 jedinice od po 10 modela, rade i tako i 20 krutova kosta 140pts, dzabe!
Fast Attack
Jedina jedinica koja sluzi necmu je Gun Drone Squad, 8 modela deep strike iza rhinoa, TL karabinima S5 u zadni oklop, a i ako ne urade nista nije ti zao jer ne kostaju puno, a protivnik mora u svakom slucaju da alokejtuje neku jedinicu da bi ih sklonio, znaci rade. Treba ti jedna, dve jedinice.
Pathfinderi su zaista dobri ali moraju da vode devilfish sa sobom, strasno, tako da ne sluze nicemu.
Vespidi, Neutron Blaster ima suvise mali domet, ne sluze nicemu.
Piranha, ne vidim poentu pirane kada za iste poene mozes da uzmes 2 crisisa sa TL FB, ne sluzi nicemu.
Heavy Support
Jedina jedinica koja sluzi necmu je Sniper Drone Team, S6 AP3 36 domet, marklight, stealth field koji zapravo radi kada si udaljen 36 inca od necega, bas su dobri ali mozes imati samo 3 tima. Znaci 3 tima snajpera.
Broadsidei su mnogo dobri ali za te poene se zaista ne isplate, 200+pts za 3 kocke po krugu, uzas! Ne sluze nicemu.
Hammerhead sa Railgunom kosta 150pts, bez icega, sa Ion Cannonom 115pts takodje bez icega, ne zelis da znas sta marinci mogu da uzmu za te poene. Ne sluzi nicemu.
Sky Ray, mislim da o ovome ne treba nista reci osim da ne sluzi nicemu.
Da rezimiramo sta ti treba:
Crisisi - 2 do 6 crissisa
Fire Warriori - 2 do 4 jedinice, full, ne zaboravi po 2 drona u svakoj
Krooti - 1 jedinica, 20 modela
Gun Dronovi 1 do 2 jedinice, 16 modela
Sniper Dronovi - 3 tima
Naravno, kolicina zavisi od poentaze, moze i vise a moze i manje.
HQ
Crisis komandir radi ali je preskup (u poenima), tako da sluzi samo u kombinaciji sa jednim bodigardom, oba imaju TL Missile Pod i neki jeftin support sistem, uglavnom sluze za otvaranje transporta.
Eterali ne sluze nicemu bas nicemu kao i specijalni karakteri.
Elites
Crisisi, pa kao i komandir, preskupi u poenima za to sto rade ali moras da imas jos dva za otvaranje transporta (pogledaj pod HQ) i dva sa TL Fusion Blasterom i neki jeftin support sistem za otvaranje AV14 vozila.
Steltovi ne sluze nicemu, oruzije ima suvise mali domet da bi u potpunosti iskoristili stealth field.
Troops
Fire Warriori, jedna od retkih tau jedinica koja zapravo radi (mada su i oni preskupi). Treba ti izmedju 2 i 4 FULL jedinice, znaci 12 warriora i 2 drona. Devilfish ti ne treba, zato sto kosta 80pts! bez icega! sto je suludo sobzirom da marinacki BA rhino za assault squad kosta 15pts!!! prevara! :D Ja ih trenutno vodim sa komandirom (markerlight) i 2 marker drona, malo su skuplji tako u poenima ali imas 3 markerlighta po jedinici sto je mnogo dobro.
Kruti su fantasticna jedinica, rade sve, multi praktik, treba ti jedna jedinica od 20 modela bez icega znaci samo obicni krutovi, mozes da ih razdvojis u 2 jedinice od po 10 modela, rade i tako i 20 krutova kosta 140pts, dzabe!
Fast Attack
Jedina jedinica koja sluzi necmu je Gun Drone Squad, 8 modela deep strike iza rhinoa, TL karabinima S5 u zadni oklop, a i ako ne urade nista nije ti zao jer ne kostaju puno, a protivnik mora u svakom slucaju da alokejtuje neku jedinicu da bi ih sklonio, znaci rade. Treba ti jedna, dve jedinice.
Pathfinderi su zaista dobri ali moraju da vode devilfish sa sobom, strasno, tako da ne sluze nicemu.
Vespidi, Neutron Blaster ima suvise mali domet, ne sluze nicemu.
Piranha, ne vidim poentu pirane kada za iste poene mozes da uzmes 2 crisisa sa TL FB, ne sluzi nicemu.
Heavy Support
Jedina jedinica koja sluzi necmu je Sniper Drone Team, S6 AP3 36 domet, marklight, stealth field koji zapravo radi kada si udaljen 36 inca od necega, bas su dobri ali mozes imati samo 3 tima. Znaci 3 tima snajpera.
Broadsidei su mnogo dobri ali za te poene se zaista ne isplate, 200+pts za 3 kocke po krugu, uzas! Ne sluze nicemu.
Hammerhead sa Railgunom kosta 150pts, bez icega, sa Ion Cannonom 115pts takodje bez icega, ne zelis da znas sta marinci mogu da uzmu za te poene. Ne sluzi nicemu.
Sky Ray, mislim da o ovome ne treba nista reci osim da ne sluzi nicemu.
Da rezimiramo sta ti treba:
Crisisi - 2 do 6 crissisa
Fire Warriori - 2 do 4 jedinice, full, ne zaboravi po 2 drona u svakoj
Krooti - 1 jedinica, 20 modela
Gun Dronovi 1 do 2 jedinice, 16 modela
Sniper Dronovi - 3 tima
Naravno, kolicina zavisi od poentaze, moze i vise a moze i manje.
Ovo znaci rat!
vidis ogi tu se ja i ti ne slazemo posto ja ne volim dronove(smrt za kill points missije),prvo balistika za smesna ,80 poena 3 kocke sa str6ap3 je malo po meni.
ta tvoja lista radi samo ako neko hoce da te napadne pa on ide ti samo pucas, ako su objektivi u pitanju hodajuci FW su malo smesni
ta tvoja lista radi samo ako neko hoce da te napadne pa on ide ti samo pucas, ako su objektivi u pitanju hodajuci FW su malo smesni
I u pitanju su TYRANT Guard, ne Hive Guard.Pendargon wrote:nijednomInace, ako je vec tako, kom unitu moze da se pripoji tyrant, ne racunajuci Hive guard?
2+ Sv je uvek dobra investicija. Krila takodje, ako neces da vodis TGuardove. Mislim da niko ovde nije vodio Tyranta sa Thorax Swarm, i to sa dobrim razlogom jer su gorenavedeni biomorphi mnogo korisniji.Upravu si... Nisam lepo procitao ono choise ONE of the followingA da li je bolje onda neki od tih boimorfeova ili nista od toga?
- Pendargon
ma, potejto potato 8-) 8-) :lol: :lol:I u pitanju su TYRANT Guard, ne Hive Guard.
na kraju dana, sve su to sasmo neke velike bube, a jedino vi razlikujete cemu sluze ta njihova raznorazna ticala i antene 8-) :lol:

Sorry!ZergLord wrote:I u pitanju su TYRANT Guard, ne Hive Guard.Pendargon wrote:nijednomInace, ako je vec tako, kom unitu moze da se pripoji tyrant, ne racunajuci Hive guard?
Imao sam sliku modela pred ocima, samo ne i ime!
Hvala i na onoj listi, medjutim, iako se slazem da su Elite slotovi pomalo skupi, nemam pojma cime da pobijem MALE bube- dakle nema transporta!
Upravo zbog toga sam i razmisljao o Railheadu, posto ionako tau nemaju template oruzja, ne racunajuci AirbustingFragLauncher.Pored toga, moze da ubija tenkove, kada ih ima (imam jos drugova koji hoce da se bave ovim, a jedan mnoooogo voli Land raider) i to sa oooooogromnog dometa (THSS terminatori se saplicu o tau puske kad trce previshe :D )
A sto se tice Skyraya-to je samo model!
Koliko se secam dobijaju se delovi I za hammerhead I missile turret, koji bih, eventualno,tj kada i ako ikada budem igrao Apoc, mogao da dodam na devilfish.
Kako ja vidim stvari sa 40k (znaci generalno, ne samo tauidjani):
1. Zelis da imas sto vise moguce core jedinica, jer su u 4 od 6 misija one jedini modeli koji mogu da drze objektive. Idealno je ako imas veci izbor core trupa, pa jedan tip uzimas da cuvaju objektiv (kod haosa koji ja vodim su to nurgle marinci, za koje se poprilicno moze reci da ne umiru), i jedan tip koji moze da prezivi dovoljno da stigne do borbe i u borbi da napravi picvajz (kod haosa su to khorne marinci). Ti na zalost nemas veliki izbor jedinica u trupama, ali bih krutovima svakako dao prednost (i to veliku), jer kostaju zaista malo poena, i mozes ih imati zaista puno. Uvek bih uzimao 1 veliki unit krutova koji sluzi kao meat-shield (stoje u polukrugu (kao gornji deo slova O), i cuvaju ono sto je iza njih - time sto svima ostalima daju 4+ cover save). I iza njih jos 2 unita full, znaci sve sto moze da se nakrca u njih da ih bude sto vise.
2. Zelis da imas nesto sto moze da otvori "konzerve". Nisam dugo igrao protiv tauidjana, ali ako se dobro secam ona rare jedinica moze da ima 3 railguna (twin linked bese?), i izvestan broj dronova, i odredjene skillove, sto im u totalu (kazem, ako se dobro secam) daje 4+ INV save, mogucnost da gadjaju vise od 1 mete, a dronovi sluze i kao dodatni woundovi. Ono zasto je taj unit odlican je sto moze da se pomeri, opali, i onda da se skloni (barem je tako bilo ranije, mislim da je i sada tako) - u prevodu to znaci ovo: ti proviris, ubijes 1+ vozilo, i onda se vratis u neki zaklon (jos ako te u njemu ne vide, to je idealno!).
3. Zelis da imas nesto sto ubija "marince" (armor 3+). Ne znam sta je to kod tauidjana, ali verujem da imate neki ekvivalent plazmi, melti, i slicnih stvari.
4. Zelis da imas nesto sto ubija "masu" (orkovi, imperijalna garda, male bube). Opet, tau bi trebao da ima najsiri spektar oruzja, tako da verujem da imas neki ekvivalent heavy boltera (ako ne i nesto bolje).
Osnovna prednost taua:
- ogromane shooting mogucnosti
Osnovna mana taua:
- umires od promaje kada dodje do combata
To bi u prevodu trebalo da ti kaze sledece: moras imati neki meat-shield, koji je jeftin, a daje svemu iza sebe 4+ cover (to su krutovi), moras imati nesto sto moze da zaveze protivnika kad isti dodje do tebe (to su opet krutovi), i moras da imas nesto sto ubija (to je shooting, koji je tebi odlican).
Takodje, moras voditi racuna i o tome da su 2 od 6 misija ipak na kill poene, i da upravo zbog toga nije dobro imati male unite od po 5-6 modela. Male unite cuvaj za specijalne unite koji ti rade nesto bitno (primera radi oni heavy suitovi), a ostalo gledaj da imas u velikom broju, tako da slabo umiru (u prevodu, imati 6 trup izbora od po 5 fire warriora nije dobra ideja, jer umiru drasticno lakse od, primera radi, 30 krutova).
Tip za bube: ako vidis da protivnik ima previse onih velikih cuda, a premalo onih malih cuda, eliminisi prvo ta mala cuda, jer onda moze najbolje da igra draw sa tobom (nema sta da mu drzi objektive). To zapravo vazi za sve armije :D.
Subotom se u HS skoro uvek igra neko, a i radi Dule koji je bukvar znanja za 40k, tako da ces imati koga da pitas sve detalje
.
1. Zelis da imas sto vise moguce core jedinica, jer su u 4 od 6 misija one jedini modeli koji mogu da drze objektive. Idealno je ako imas veci izbor core trupa, pa jedan tip uzimas da cuvaju objektiv (kod haosa koji ja vodim su to nurgle marinci, za koje se poprilicno moze reci da ne umiru), i jedan tip koji moze da prezivi dovoljno da stigne do borbe i u borbi da napravi picvajz (kod haosa su to khorne marinci). Ti na zalost nemas veliki izbor jedinica u trupama, ali bih krutovima svakako dao prednost (i to veliku), jer kostaju zaista malo poena, i mozes ih imati zaista puno. Uvek bih uzimao 1 veliki unit krutova koji sluzi kao meat-shield (stoje u polukrugu (kao gornji deo slova O), i cuvaju ono sto je iza njih - time sto svima ostalima daju 4+ cover save). I iza njih jos 2 unita full, znaci sve sto moze da se nakrca u njih da ih bude sto vise.
2. Zelis da imas nesto sto moze da otvori "konzerve". Nisam dugo igrao protiv tauidjana, ali ako se dobro secam ona rare jedinica moze da ima 3 railguna (twin linked bese?), i izvestan broj dronova, i odredjene skillove, sto im u totalu (kazem, ako se dobro secam) daje 4+ INV save, mogucnost da gadjaju vise od 1 mete, a dronovi sluze i kao dodatni woundovi. Ono zasto je taj unit odlican je sto moze da se pomeri, opali, i onda da se skloni (barem je tako bilo ranije, mislim da je i sada tako) - u prevodu to znaci ovo: ti proviris, ubijes 1+ vozilo, i onda se vratis u neki zaklon (jos ako te u njemu ne vide, to je idealno!).
3. Zelis da imas nesto sto ubija "marince" (armor 3+). Ne znam sta je to kod tauidjana, ali verujem da imate neki ekvivalent plazmi, melti, i slicnih stvari.
4. Zelis da imas nesto sto ubija "masu" (orkovi, imperijalna garda, male bube). Opet, tau bi trebao da ima najsiri spektar oruzja, tako da verujem da imas neki ekvivalent heavy boltera (ako ne i nesto bolje).
Osnovna prednost taua:
- ogromane shooting mogucnosti
Osnovna mana taua:
- umires od promaje kada dodje do combata
To bi u prevodu trebalo da ti kaze sledece: moras imati neki meat-shield, koji je jeftin, a daje svemu iza sebe 4+ cover (to su krutovi), moras imati nesto sto moze da zaveze protivnika kad isti dodje do tebe (to su opet krutovi), i moras da imas nesto sto ubija (to je shooting, koji je tebi odlican).
Takodje, moras voditi racuna i o tome da su 2 od 6 misija ipak na kill poene, i da upravo zbog toga nije dobro imati male unite od po 5-6 modela. Male unite cuvaj za specijalne unite koji ti rade nesto bitno (primera radi oni heavy suitovi), a ostalo gledaj da imas u velikom broju, tako da slabo umiru (u prevodu, imati 6 trup izbora od po 5 fire warriora nije dobra ideja, jer umiru drasticno lakse od, primera radi, 30 krutova).
Tip za bube: ako vidis da protivnik ima previse onih velikih cuda, a premalo onih malih cuda, eliminisi prvo ta mala cuda, jer onda moze najbolje da igra draw sa tobom (nema sta da mu drzi objektive). To zapravo vazi za sve armije :D.
Subotom se u HS skoro uvek igra neko, a i radi Dule koji je bukvar znanja za 40k, tako da ces imati koga da pitas sve detalje

I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
Zasto, hive tyrant nemoze da ide nisakim sem sa guardovima? Nepostoji i jedan deo texta u codexu koji mu zabranjuje da to uradi ( Osim ako netrebam da idem kod cika doce da mi proveri vid ).
Jednostavno je on hq koji jednostavno moze da se prikljuci nekom unitu.
* Sad sam tek shvatio... Zanemarite comentar... :D
Jednostavno je on hq koji jednostavno moze da se prikljuci nekom unitu.
* Sad sam tek shvatio... Zanemarite comentar... :D
Last edited by simple on Thu Jan 27, 2011 9:16 pm, edited 1 time in total.
-
- Blago kluba Zmaj
Kao sto rekoh u PM-u, samo modeli koji imaju Independent Character pravilo mogu da se pridruze jedinici. Nije svaki HQ autmatski i IC.
Ja bih vam predlozio da dodjete, ako imate vremena, sad za vikend do Hobby Store-a (ukoliko ne znate gde se nalazi- adresa je Zvecanska 1a, na Autokomandi), bice ja mislim u subotu neki ljudi i igrace 40k, a u nedelju ce raditi Dule (kao sto je vec neko spomenuo, covek jako dobro zna osnovna pravila i poznaje svaku armiju, mozda ne kao neki igraci koji igraju bas sa nekom odredjenom, ali u globalu....
), a bicu i ja, nas dvojica bismo trebali takodje da igramo 40k tako da...svratite i raspitajte se. Cenim da ce i vama biti lakse da skapirate sta,kako,koliko i slicno, a i nama ce biti lakse da vam pomognemo,pojasnimo i uputimo vas.. 
Ovo sto su vam do sada ljudi rekli sve su vise-manje dobri saveti.. A moj predlog vam je: Osmislite svoju vojsku..recimo, kao da imate 50.000 din i sta biste vi kupili, kako bi vasa vojska izgledala, sta bi radila- jel bi se tukla u CC ili pucala, ili malo jedno-malo drugo..i onda napravite spisak, npr.
1x Hive Tyrant, 2x Carnifex, 4x Termagaunts, 2x Genestealers, 2x Hormagaunts, 4x Zoantrope itd itd..
I onda..kupite nesto sa tog spiska, pa za mesec-dva opet nesto..i videcete kako za godinu-dve imate sve sto ste zamislili.. Naravno, tu je i "propratna oprema"..cetkice, boje, pesak, travica..ali to kupite na pocetku, ili kada dobijete neki novac..ne treba vam puno toga u pocetku, a i ne kosta mnogo,s obzirom da vam kutija peska i travice moze podmiriti 2 armije..
Nadam se da sam koliko-toliko pomogao..

Ovo sto su vam do sada ljudi rekli sve su vise-manje dobri saveti.. A moj predlog vam je: Osmislite svoju vojsku..recimo, kao da imate 50.000 din i sta biste vi kupili, kako bi vasa vojska izgledala, sta bi radila- jel bi se tukla u CC ili pucala, ili malo jedno-malo drugo..i onda napravite spisak, npr.
1x Hive Tyrant, 2x Carnifex, 4x Termagaunts, 2x Genestealers, 2x Hormagaunts, 4x Zoantrope itd itd..
I onda..kupite nesto sa tog spiska, pa za mesec-dva opet nesto..i videcete kako za godinu-dve imate sve sto ste zamislili.. Naravno, tu je i "propratna oprema"..cetkice, boje, pesak, travica..ali to kupite na pocetku, ili kada dobijete neki novac..ne treba vam puno toga u pocetku, a i ne kosta mnogo,s obzirom da vam kutija peska i travice moze podmiriti 2 armije..
Nadam se da sam koliko-toliko pomogao..
"MISSION SUCCESSFUL! Once again, I...Cato Sicarius..."
-
- Blago kluba Zmaj
Imam sad ja jedno "pocetnicko" pitanje 
Da li mogu dva hive tyranta da se pridruze jednoj jedinici tyrant garde?

U may include 1 tyrant guard brood per hive tyrant... A ipak su to 2 razlicita unita, no special charactera, mislim da nebi trebalo... Naravno neko bi mogao da me potvrdi posto ove reci neznace bash puno ^^Hypodermic wrote:Imam sad ja jedno "pocetnicko" pitanje
-
- Blago kluba Zmaj
Nije problem da ja imam dva tyranta i po jedan squad gardista po tyrantu. Pitanje je da li mogu da uzmem dva tyranta, jedan squad gardista, i da oba tyranta pridruzim tom squadu.
... sto ne mogu, ko mi kriv kad lepo ne citam pravila na pravim stranama :P :D
"A SINGLE Hive tyrant may join a unit of Tyrant Guard as if he was an IC". Dobro, i do pitanje odgovoreno, back to the drawing board...
... sto ne mogu, ko mi kriv kad lepo ne citam pravila na pravim stranama :P :D
"A SINGLE Hive tyrant may join a unit of Tyrant Guard as if he was an IC". Dobro, i do pitanje odgovoreno, back to the drawing board...
Da li je dozvoljeno stavljati neke figure, npr orkovskog wierdboya ili big meka na mala postolja iako po PS-u idu na terminatorska? Planiram da iskonvertujem bar jednog big meka i još po nešto od orkovskih nobova ali mi se ne stavlja na veliku bazu.
Pa zvog CC-a bi bilo veoma poželjno da modeli budu na odgovarajućim bazama, čisto ono zbog base contact-a, i tako tih stvari...
I ja sam stare metalne terminatore koji su "fabrički" stigli sa malim bazama morao da prbacim na srednje...
I ja sam stare metalne terminatore koji su "fabrički" stigli sa malim bazama morao da prbacim na srednje...

- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Ne moze. Ako originalni model ide na srednju bazu, svi scratchbuild-i i konverzije moraju da budu na toj bazi.
koji je najbolji land raider?crusader,redeemer ili godhammer?zapravo koji je nabolji za space wolf-ove od ova tri,ili je mozda svejedno koji uzmem?
Александар Велики је заправо српски војсковођа Александар Карановић и он је трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Пре њега су то учинили Нино Белов и Сербо Макаридов.
Pitanje vezano za trygona-da li jedinica iz rezerve moze da izadje iz rupe koju je trigon iskopao(deep strike-om) u istom potezu kad i on,tj. da prvo trigon deep strik-uje,a odmah za njim udje i jedinica iz rezerve?
- PeraNekron
Ne.Ridji wrote:Pitanje vezano za trygona-da li jedinica iz rezerve moze da izadje iz rupe koju je trigon iskopao(deep strike-om) u istom potezu kad i on,tj. da prvo trigon deep strik-uje,a odmah za njim udje i jedinica iz rezerve?
EDIT: Lepo ti pise u codexu : "..that arrive from reserve in subsequent turns..."

Last edited by PeraNekron on Wed Feb 23, 2011 1:00 pm, edited 1 time in total.
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
-
- Blago kluba Zmaj
Noup, pise eksplicitno u kodeksu da od sledeceg poteza tek mogu da je koriste, i to jedna po potezu.
- Brother Coa
Imam ja jedno pocetnicko. Kada mi modeli u jedinici nisu vise u skladu jedni sa drugim (2 modela su odvojena po 3" od drugih) koji je bese penalty za jedinicu?
United we stand!!!
Enemies of Man, fear our wrath!!!
Enemies of Man, fear our wrath!!!