Imam nekoliko pitanja o nekim situacijama koje su iskrsle tokom partije, a ne mogu ili ne znam da ih nađem u rulebook-u pa mi treba pomoć

Koristiću marince i orke za primere, jer sam trenutno donekle upoznat samo sa tim modelima...
Dakle:
1) Ako SM Dreadnought assaultuje jedinicu Ork Boyza da li oni mogu i kako da pobegnu iz te borbe, tj. da se nekako disengageuju (bez obzira na combat resolution).
U ovom slučaju me zanima konkretno za Deradnoughta s obzirom da je on i vehicle i walker, a zanima me i da li bi mogli da pobegnu i od bilo koje pešadijske jedinice.
2) Ako jedinica (recimo) Ork Boyza assaultuje (recimo) SM Land Raider, da li vozilo može da puca u njih u svojoj shooting fazi, s obzirom da ne može da radi ništa u svojoj assault fazi.
2a) Da li pomenuto vozilo može da se pomera u svojoj movement fazi kako mu je volja, i da li može da vozi kroz protivničku jedinicu a da ne radi tank shock?
3) Recimo da jedinica marinaca puca na grupu od 10 Boyza (1W) i da im nanese tri rane. Tri Boyza poginu i moraju da rade Leadership test da vide da li beže, jer su podneli 25+% žrtava. Ako prođu test, kada testiraju opet? Da li se sada 7 Boyza računa kao novih 100% ili se još uvek originalnih 10 računa kao 100% (za računanje 50% žrtava).
3a) Recimo da jedinica od 5 Ork Nobza (2W) bude u istoj situaciji. Kada oni rade test za 25%? Kada izgube 25% MODELA ili 25% WOUNDOVA?
3b) Ako jedinica od 10 Boyza primi 6 rana i ostane na 4 modela, da li oni rade test za 25% ili automatski padaju i beže sa table jer su izgubili preko 50% jedinice? Ako prođu, kada opet rade test? Ako padnu, da li to znači da više ne mogu da se regrupišu i beže sa table?
4) Ako 5 Terminatora i kapetan assaultuju 5 (klot) Nobza i Warbossa, kapetan se pomera prvi, a zatim Terminatori. Posle njih se Warboss pomera prvi a za njim Nobzi. Jesam li u pravu? E sada, moje pitanje je: da li modeli mogu da izaberu da biju samo Warbossa, tj. samo kapetana, ili moraju da biju celu jedinicu pa da se rane raspodele po želji?
4a) Ako sam dobro shvatio, ja kažem: "Moji Terminatori assaultuju tvoje Nobze" i onda prvo pomerim svoj najbliži model ka njegovom najbližem modelu. U rulebooku piše da se sledeći model mora pomeriti u base contact sa neprijateljskim modelom, a ako ne može onda da bar bude u 2" od modela koji jeste u base contactu sa neprijateljem. Ja cenim da to znači da model može da se pomeri svojih 6" u assault fazi i ako bude u kontaktu, bude, a ako ne, nikom ništa, stane što bliže neprijatelju, a posle neprijatelj pomera svoje modele da uđu u base contact ili u 2" od istog. Da li sam u pravu? Malo me buni "wording" u rulebooku jer nigde ne kaže pomeri se 6" već "pomeri se u base contact"...
4b) Kada dođe moja assault faza, da li ja prvo objavim sve assaultove, pa onda pomerim modele, i tek onda rešavam jedan po jedan combat, ili mogu prvo da pomerim jednu jedinicu pa bacamo kockice, pa drugu jedinicu pa bacamo kockice itd.
5) Ako jedinica assaultuje u area terrain koji daje neki cover, a pritom taj teren nije ni difficult ni dangerous, da li se onda računa da rade assault trough cover i smanjuje im se inicijativa na 1, ili napadaju kao da su na otvorenom?
6) Na početku partije, u deployment fazi, da li se prvo jedan igrač postavlja sve svoje modele, pa tek onda drugi igrač, ili postavljaju po principu: jedan ti, jedan ja?
7) Ako se normalni SM Bikeovi stavljaju na one duguljaste zaobljene baze, na šta se stavljaju SM Attack Bikeovi? Možda na Dreadnought bazu? Malo mi bezveze izgleda da su normalni motocikli na bazama a da ovaj bude bez baze ili da ima dve baze jednu do druge.
To je to za sada, imam još pitanja, ali sam zaboravio tokom pisanja, pa kada se setim ili naletim, pitaću.
Unapred hvala na odgovorima

Smrt fašizmu, Sloboda : Rad - 2 : 0...