Moja zrtva ove subote je nicim izazvan bio milinovic, koji je za potrebe ovog reporta sastavio Ultramarincaku listu. Ako se slucajno pitate, Kasijus je igrao

Dakle:

Milinovic je sastavio listu od 5 skauta, 6 marinaca u rinu, 5 devastatora sa missile launcherima i naravno Kasijusom:

dok je moja lista vec opisana u kreativnoj sekciji:

Igra se misija na kill poene. Ja dobijam prvi krug, i pocinjemo po mraku
Turn 1:

Pod okriljem mraka moji bajkeri krecu u ofanzivu sa obe strane napadajuci simultano dobro ukopane snajperiste, koji su iskoristili infiltrate da se domognu sredine table.
Posle zestoke paljbe iz svih oruzja, tri skauta podlezu ranama, ali preostala dvojca prolaze Ld test i ostaju na svom mestu.
Sa druge strane, Milinovic salje svoj Rino sa marincima prema Black knightovima na desnoj strani

Sledi pucanje koje motoristi uspesno prezivljavaju. Videvsi da je vrag odneo salu, skaut narednik uzima svoj snajper i iskusno ispaljuje metak kroz blok motora jednog bajkera, izbacivsi ga iz igre.
Na drugoj strani, devastatori pucaju na druge bajkere, medjutim usled velike brzine kretanja, uspevaju da onesposobe samo jednog.

Svi uspesno prolaze svoje testove, i borba se nastavlja dok polako krece da svice
Turn 2:

Bajkeri nastavljaju prodor sa obe strane, odlucujuci da sada ostave skaute na miru i fokusiraju se na rino sa jedne i devastatore sa druge strane. U pucanju koje sledi rino pije 2 hull poena i imobilizaciju, dok na drugom kraju odlaze devastator sarge i jedan sa missile launcherom.
Velika jedinica zelenih pocinje polako da napusta rov, kako bi mogla da pomogne, medjutim u pucanju ne uspevaju da ubiju ni jednog skuta.
Sledi i assault black knightova na rino, medjutim ovaj uspeva da prezivi i to i ostaje na bojnom polju.
U milinovicevom drugom krugu, Kasijus i ostali se iskrcavaju, i posle neuspesnog pucanja probaju assault. (da, sad tek vidim da nije mogao da napadne posle iskrcavanja iz rino-a, ali ovo su ipak manevri tako da cemo smatrati da je to bio eksperimentalni rino iz dark age of technology koji se jos zove 5 edicija).
Rino osokoljen prezivljavanjem okrece svoj storm bolter na druge bajkere... 2 pogotka... 2 wounda...

Sledi assault, gde jedan od knightova uspeva da dobije opekotine drugog stepena u ovewatchu od svoje plazme. Videvsi da je sam, knight sarge se odlucuje na megdan sa Kasijusom koji ovaj sa zadovoljstvom prihvata, i onda mu objasni kako se pravilno rukuje Crozius Arcanumom.

Odatle sve krece nizbrdo za tamne andjele. Preostala grupa pokusava da se domogne necega medjutim pod kisom metaka iz svih oruzja polako pocinju da osipaju. U cetvrtom krugu, librarian odlucuje da sam krene u obracun sa Kasijusom i ekipom.

Posle uspesno prezivljenog overwatcha i jos uspesnijeg assaulta, stize do mete. Kasijus ponovo biva izazvan na megdan. Hladnokrvno gledajuci librarianov force weapon i bez straha i mane, Kasijus silni staje na crtu.

Sledi epska bitka koja ce trajati, kako ce se kasnije ispostaviti, sve do rucka i efektivnog zavrsetka manevara. Moj Librarian uspeva sa pogodcima (samo zato sto je dobio magiju da rerolluje to hit) ali zbog Kasijusove ogromne cvrstine 6 ne uspeva da izazove ni jedan wound u 6 poteza borbe. Sa druge strane, Kasijus ne uspeva da pogodi skoro nista, a i ono sto prodje moj librarian uspesno spasava. U jednom trenutku biva i ranjen, medjutim uspeva da doceka kraj partije na nogama.
Ostatak liste se u medjuvremenu obracunao sa ostakom mojih Dark Angela, tako da je na kraju librarian ostao sole survivor sa moje strane.

Krajnji rezultat: 4:0 za Ultramarince.
Cestitke Milinovicu na pobedi i zahvalnica sto je pristao da se zrvtvuje za potrebe battle reporta.