Mini 40K turniri u klubu Zmaj

Sve vezano za ovaj tabletop wargame.

Moderators: Telion, Hypodermic

Post Reply
Telion
Commissar Weasel

Re: Mini 40K turniri u HS-u

Post by Telion »

E ovako..ovo su misije za turnir u Combat Patrol-u..ukoliko Boca ima neke prepravke postovace u toku dana,mada ne verujem da ce ih biti.. Ukoliko vam nesto nije jasno posaljite Boci ili meni PM..(mada bolje ipak Boci.. :lol: )
Za deployment cemo tek videti.(verovatno ce biti odredjen na dan turnira ili ce Boca ovde postovati u toku dana ili sutra)
Toliko od mene,pozdrav.. :)

Mission 1: Firesweep
-Objective: Plant the flag
Both forces are seeking to clear enemy from his sector. This is achived through occupying terrain. When a piece of terrain is occupied, the unit doing so “plants the flag” in that terrain and may may move off to do so in more terrains. The flag remains until enemy unit occupies terrain, at which point it plants its own flag instead. If two opposing units are in the same piece of terrain, nobody occupies it.
The player with the most flags planted at the end of the game wins.

Mission 2: High Ground
-Objective: Capture vital building/terrain
Both players are seeking to capture the strategically vital building/adequate piece of terrain. The player with a unit occupying the building/adequate piece of terrain at the end of the game is the winner. If neither side has units occupying it at the end of the game, then the winner is the player who has earned the most Kill Points per the "Annihilation" standard mission.

Mission 3: Maximum Attrition
-Objective: Annihilation
Both players are seeking to inflict maximum damage on the enemy, while taking minimum damage to themselves. The player who has earned the most Kill Points per the "Annihilation" standard mission.

Mission 4: Urban Assault
-Objective: Enemy positions
After roll off, the player who will deploy first/play first chooses a single adequate piece of terrain to defend, anywhere outside the enemy deployment zone. Their opponent then does the same. Both players must attempt to get units into the enemy's defended adequate piece of terrain. At the end of the game, the player occupying terrain the enemy chose to defend is the winner. If neither or both sides can occupy the enemy defended terrain then the game is a draw.

Mission 5: Secure the Objective
-Objective: Capeture the loot
After roll off, the player who will deploy first/play first chooses a single piece of terrain to defend, anywhere in his deployment zone and places their loot counter there. Their opponent then does the same.
Both players must attempt to secure an objective being guarded in the enemy defended terrain. If at any point a unit occupies the enemy defended piece of terrain, they secure the objective and are now the objective carrying unit. An objective carrying unit that is not locked in combat can pass the objective to a friendly unit that is also not locked in combat by ending their movement phase within 2” of each other. If the objective carrying unit is destroyed, place the counter in place of one of the casualties of the unit. Unattended counters may be picked up by any unit moving into contact with the objective while not locked in combat.
Units may not pick-up the objective marker belonging to their army. Units that Fall Back immediately drops the objective. Place the marker touching any of the models in the unit before making its Fall Back move.
At the end of the game, the side carrying the enemy objective is the winner. If neither or both sides are carrying the enemy objective then the game is a draw.
"MISSION SUCCESSFUL! Once again, I...Cato Sicarius..."
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Jedino sto treba da napisete je koliko je potrebno modela iz junita da drzi taj deo terena, samo jedan ili 50% ili vise od 50%.
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.

"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles

"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Klarifikacije:
Misija jedan: Ako na kraju vase movement faze vise od 50% jedinice zavrsilo u terenu (ili u inch od terena, ako je isti zaista mali), postavili ste zastavicu.

Misija dva:
U dogovorenom parcetu terena mora da bude vise od 50% jedinice. Contesting moze da se desi, i to ako protivnik ima makar jedan model u inch od terena. Ako obe strane imaju vise od 50% jedinice u terenu, takodje se tretira kao contested. Sto naravno povlaci da kill poeni odlucuju dobitnika.

Misija tri: dalje klarifikacije nisu potrebne ;)

Misija cetiri: Opet 50% jedinice mora da bude u terenu, i ista pravila kao za misiju dva vezana za contesting vaze. Win by anihilation ima malu zackoljicu ovde - ako u regularnom game time-u (pet poteza) ne mozete da stignete do protivnickog parceta terena, iako ste mu ubili sve, i dalje je draw.

Misija pet: Pojasnjenje je da igramo misiju sa po jednim objective-om, samo sada isti moze da se nosi. Takodje, nebitno je da li kontrolisete svoj na kraju, bitno je da imate protivnicki.

Kada god u misiji pise da se izabere adekvatno parce terena, misli se na parce terena koje je area terrain, ruina, suma, ili bilo sta sto ima bazu velicine barem 3x3 incha. Sunkini WC-i, krateri, mocvare, zgrade, sve dolazi u obzir. Ono sto ne dolazi u obzir su one male barikade (sandbags), zivice, brda, kao i impassable teren bilo kog oblika (velika stena, nekronski obelisk...)

Deployment u svim misijama se baca.

EDIT:
Dodatan detalj - Jedino vozila i IC nisu skoring u ovim misijama, sve ostalo jeste (naravno, sem ako nije posebno naglaseno drugacije)
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Odigrasmo danas Nemanja i ja par partija. Moze efektivno da se odigra 3 do 4 partije za sat vremena. Nismo se zamlacivali sa scenarijima, samo smo se poubijali. :D
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
prokleti zabagovani forum

Post by prokleti zabagovani forum »

I ja se prijavljujem.
Ovo znaci rat!
Millenium

Post by Millenium »

Ipak necu moci danas cuvena pogodba tipa Aut amat aut odit mulier, nil est tertium preti :wink:
Goal i have no goal Fraulein i just want eternal war "Major Montana Max"

"Après moi, le déluge"
shukaku

Post by shukaku »

Nazalost necu ni ja,jbg uspavao sam se
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Rezultati ove ludorije:

Code: Select all

Pera	30	30	30	10	30	130	396	250	271	197	398	1512	130
Dorian	30	30	30	10	30	130	19	226	400	-197	224	672	130
Luka	30	30	1	10	10	81	156	141	-271	-73	-126	-173	81
Nemanja	1	30	1	30	10	72	-19	363	-107	242	126	605	72
Vik	10	1	30	30	1	72	-150	-363	100	350	-398	-461	72
Milinovic	30	1	30	10	1	72	255	-250	107	73	-224	-39	72
Boca	1	1	1	30	30	63	-156	-224	-100	276	166	-38	63
Goran	1	30	30	1	1	63	-255	-51	240	-350	-166	-582	63
Ogi	1	1	10	1	30	43	-396	51	85	-276	358	-178	43
Staljin	1	30	1	1	10	43	-54	224	-400	-242	85	-387	43
Marko	30	1	1	10	1	43	54	-141	-240	-225	-358	-910	43
Uros Q	10	1	10	10	10	41	150	-226	-85	225	-85	-21	41
Sledeci turnir je 13og Marta, i bice Doubles Tournament (svako po 1000 poena).
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Dexter

Post by Dexter »

Palatinka Rajza upravo je izasla iz Thunderhawk-a, i silazeci sa platforme za sletanje, osetila je pir vetra u kosi. "Prokleti Maccrage", pomislila je ona "ovu frizuru sam pravila tokom celog puta!". Bitke u Imperatorovo ime lose uticu na frizuru, bila je toga svesna, ali je u tom krvavom piru bilo nesto ispunjavajuce. Razmisljala je o tome. Zapitkivala se kako je prosipanje creva i vitalnih organa i vanzemaljskih ekvivalenata zanimljivije od, na primer namestanja frizure, za jednu zenu. Odgovor na to pitanje nije znala. Valjda je to ono sto red Sestara cini drugacijim od obicnih zena. I Brace. Marinci imaju uzasne frizure. Zaskripala je zubima pri samoj pomisli o neuspelom pokusaju tarzanke koji cini standard marinacke frizure. Osetila je gadjenje prema nedostatku mode od kog pate Marinci. Razmisljajuci o modnim tendencijama za ovo leto u najavi Lee Kis, zastala je za samo jedan trenutak da se nadivi predivnoj tvrdjavi-manastiru Ultramarinaca, koja se nadzirala iznad reda od beskonacno puno stepenica. Krenula je da se penje, za sobom vukuci povecu torbu sumnjive sadrzine.
Njena duboka razmisljanja najednom bejase prekinuta nedostatkom daha, koji se prikrao, iznenadno a suptilno, kao Taja kada dolazi ljudima u krevet da ih umori i preznoji, gusila se u znoju u svom masivnom power armor-u, penjuci se kao Roki Balboa uz stepenice svoje karijere. Sunce joj je smetalo, jer je izlazilo bas ispred nje. Zastala je na trenutak da pribere svoja razmisljanja i osecanja. "Na Maccrage-u sam", izusti ona na glas. "Videcu konacno coveka-legendu poznatog kao Kalgar Wunderbar. Tako mi je barem Radek rekao da se zove. Znaci verovatno nije tacno... ali citala sam najnoviji marinacki kodeks, obzirom sta pise o njemu, ime mu i nije tako idijotsko."

......

Sunce je vec uveliko zalazilo. Konacno se mlada palatinka popela do vrha stepenica, a pred njom se nadvijala neverovatna kapija vecnosti, istorijska ikona Maccrage-a. Naravno, Rajzu to apsolutno nije zanimalo, jer nije mogla da dodje do daha, gusivsi se suvog grla, polu dehidrirana. Konopac torbe joj se urezao u ruke, skinuo lak sa noktiju, i osetio se uzasan miris raspale lesine. Bila je jos vise iznervirana. "Pa dobro bre Imperatora mu poljubim, zasto ovi imperijalci toliko pate od tih stepenica!? Imaju warp pogone i prave ratne masine visoke do neba! Pa jesu li oni culi za lift!? Bas njih briga, oni se setkaju u njihovim power armor-ima sa ugradjenim servo sistemima, mogu ovi ovo da rade do kraja vecnosti, ali ne znaju kako je to nama zenama!" Ljutito je zakoracila kroz kapiju, i to bukvalno kroz! Nije se potrudila ni da otvori masivna vrata. Samo je prosla. U rezultirajucem kataklizmicnom dogadjaju stradao je jedan servitor, ciji ostatci nikada nisu nadjeni. Besno je dosla do unutrasnjeg dvorista, gde joj je receno da ce je Gospodar Maccrage-a sacekati. Nameravala je da ga nauci praksom kako je to penjuci se uz sve te stepenice u stiklama.
Najednom, dah joj zastade. Nije mogla da veruje sta je videla. Ispred nje stajala je bajna fontana, prepuna lokvanja. Statua je bila u stvari, pravi okamenjeni eldarski Avatar! Bio je u agonicnoj pozi, zgrcenog lica, zatvorenih ociju. Na obrazu mu je zauvek ostala utisnuta ljudska saka. "Smrtonosna rana" pomislila je ona, "to uvek ostaje utisnuto u onome sto ostane". Njeno raspolozenje sada je vec prelazilo u ocajanje. Znala je je njen kodeks sve dalje od nje. Ali nije joj to smetalo kao bezobrazluk novih pisaca. Osecala je gadjenje.

Najednom, ogromna figura probi svoj put kroz malecna (u poredjenju sa njom) vratanca iz unutrasnjeg ofisa, i kao u olaksanju posle skucenog prostora, prosiri se i prope na suncu, kao neko ko se budi. "Rajza!" zagrme dzinovska glasina! Iznenadna eksplozija isterala joj je plombu iz zuba. "Imperatorova verna kcerko! Kako je prosla kampanja na planeti Nasumicno Ime? Da li si mi donela sempl novog dzinsstilerskog genusa koji sam ti trazio?" zagrme on? Rajza je samo cutala, sa pogledom istim kao kad je videla tog istog dzinstilera koji joj se nalazio u vreci. "Hajde sedi" rece on, "servitore rakije, da nazdravimo". Servitor brze-bolje donese dve zemljane case, bokal sljivovice na nekoj prostoj tacni, ostavi je izmedju njih i ode. Kalgar sede na klupu i pricesti se. Ponudi palatinki casu. Najednom, Rajzi iskoci vena na celu. Film joj bese puko.
"Pa mamu li ti *** cenzurisano 4.524.256 karaktera od strane imperijalne administracije*** sta je ovo?! Meni rakija?! Pa ti znas da mi to vera zabranjuje!". Kalgar je dobro znao da Rajza ne postuje imperijalne obicaje, vec da se na Numerozi postuju obicaji vrlo slicni jednoj prastaroj veri.. veri gde je i svinja zabranjena." Dok civilizovani ljudi od svojih protivnika prave trofeje, ti od njih pravis... fontane?! Pa gde su mu genitalije, u tvojoj vulkanskoj lampi pored kreveta?! I sta ti znaci ta jadna klupica, konju, tezak si 460 kila, i zoves me da sednem, pa slomila bih je tu sa tobom, a kad bi nedajboze samnom ublazio pad, otisle bi mi i te dve rane! Nisam ja Ethernal warrior kao ti!" Gromko je govorila, ispustajuci dane akumuliranog besa. Uze besno da baci torbu sa telima 4 genestealer-a. "Eto ti tvoje bube, sram da te je, zenu da posaljes u dezinsekciju!"
Marneus je prekide: "Dobro, pre nego sto izbusis rupu u podu od besa, koliki je bio otpor, to je trebala biti samo patrola? Zasto onda nisi donela onoliko tela koliko sam trazio nego cetri?" Rajza britko upita: "A koliki je bio originalni broj, izvini molim te, malo sam se zabrojala?" Marneus je podseti u zvocavom tonu: "Pa samo duplo vise. Osam.".
"KOLIKO?!" Upita Rajza, sad sa dzinovskim osmehom!
"Osam!" Marneus odgovori.
Rajza samo izusti: Image

E pa ljudi moji, takav mi je utisak ovaj nas turnir ostavio: lud, saren, inovativan, bogat, super, i naravno, marine-centered! Jedva cekam sledeci!
Last edited by Dexter on Sat Feb 20, 2010 9:15 pm, edited 1 time in total.
"Jebes ti Cak Norisa kad Jelena Karleusa spava a budna je sasvim!" - Hitler

"On the first day, Man created the machine in his own image." - Library keeper, Animatrix
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Turnir je bas bio zanimljiv. Brze partije, mnogo smeha i urnebesnih rollova. Preporucujem da se one misije igraju i u normalnim partijama, posto bas podsticu na taktiziranje. MVP cele nekronske ekipe je tomb spyder, koji je za 5 partija ubio jedno 15 marinaca, citav squad berzerkera, ceo copor krootova i rascerecio neke sestre. Jeste da je uglavnom umirao, ali je sa sobom povukao debeli procenat protivnickih snaga, i visestruko isplatio svoje poene. :twisted:
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
VicTheTrader

Post by VicTheTrader »

O da, bilo je urnebesnih rollova... MVP seargeant sa power sword-om koji je pobio gomilu geanstellera i izvuko pobedu (jedva). LVP - assault seargeant sa 2xLC - u tri partije umro na prvim armour save-ovima, u zadnjoj pobego 16 incha sa table na Ld9... Veoma zabavan turnir. Slazem se da se uvedu ove misije i u druge poentaze (mozda za ovaj dual 1000pts?)
When in deadly danger, when beset by doubt, run in little circles, wave your arms and shout. - parody of the litany of command

Hurry up before we all come to our senses! - King Julien
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Turnir je bio super,slozicu se s prethodnim postovima..urnebesni rollovi..odazvalo se dosta ljudi i to je zaista super,nadam se da ce za Doubles tournament doci jos vise(ipak se igra 2 na 2).. :)
Nego sto se tog sledeceg turnira tice..hoce li pravila biti kao ona sto su dali u White Dwarf-u(ako jesu bice ovde postovana..) ili ce svaki igrac praviti listu po normalnom force organisation chartu..?

Dodatak: http://www.arvardardboyz.com/40KDoublesRules5th.pdf
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Mislim da oba igraca u timu moraju da ispostuju force organization chart, znaci svaki po minimum 1 hq i 2 trupe. Mada bi bilo ok i da ceo tim ima minimum 1 hq, 2 trupe. Meni je svejedno, iskreno. :)
Dexter

Post by Dexter »

Hmm... tag timovi? Ako bude ovakav odziv, izvodljivo je. Svidja mi se ideja, ja sam za.

"On the first day, Man created the machine in his own image." - Library keeper, Animatrix
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Za tag tim MORA da bude ovakav odziv i da ne bude ispaljivaca (miloshe? Shukaku?), inace bi bilo glupo igrati. Pravila su prosta: igrate zajedno, i svako mora da ima ispostovan standardan force organisation chart. Ne morate da imate iste armije, ali nekako mi se cini da ce se ljudi po tome uparivati (pardon my pun).

Nego, zerg... plavo + crveno = ljubicasto? Ljubicasti zecevi dobar naziv za nas tim? :lol: (prso sam nesto danas izgleda :D)
milosh

Post by milosh »

Hypodermic wrote:Za tag tim MORA da bude ovakav odziv i da ne bude ispaljivaca (miloshe? Shukaku?)
Ja rekoh i Duletu ako se ne varam, a sigurno rekoh Peri i Histeričnom u petak da neću moći da dodjem da se igram. Žao mi je što to nisam i napisao na forumu ali stvarno imam ovih dana neka neodložna posla. Što se tiče ovog udruženog turnira ideja mi se mnogo svidja i baš bih voleo da učestvujem. Medjutim moraću da sačekam da vidim raspored ispita da bih mogao da se prijavim ;)

PS Ako budem učestvovao baš bih voleo da igram sa nekim orkom :mrgreen:
Image
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Zivo me zanima ko ce hteti da se upari sa nekronom. :wink:
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

3rd i 4th Company igraju udruzenim snagama... 8)

Pa Pero..ne znam..mozda neki drugi Nekron..? :P (Hm..Luka/Dexter recimo..)
Giga

Post by Giga »

Podrzavam ideju za doubles turnir. To moze biti bas zabavno. Sada samo ljudi treba da se prijave i da ne prodaju. :D
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Samo da znate, niko vas nece uparivati ako nemate partnera, sami ste odgovorni da nadjete nekog i da se prijavite kao tim ;)
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

Vulkan He'stan trazi kanonesu ili heroja garde za saradnju u spaljivanju prokletinja.
U jednog Bocu, mi verujemo!
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Ja sam otvoren za saradnju. :D Fluff bacamo kroz prozor. :twisted:
prokleti zabagovani forum

Post by prokleti zabagovani forum »

Evo ja bih sa tobom :mrgreen: .
Ovo znaci rat!
milosh

Post by milosh »

Ima li zainteresovanih za alijansu sa još jednim tiranidom?
Image
PeraNekron

Post by PeraNekron »

A koliko poena po igracu? 1000 ili 1250? Kao sto rekoh, spreman sam za saradnju zarad viseg cilja. :twisted: Pa bili to tau, bube,kuzni marinci ili nesto drugo. :D
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Mislim da smo rekli po 1000...to su 2000 na 2000...
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

Ja rekoh hocu kanonesu {po mogucnosti Betu}, ili heroja garde {opskurnog Antica}.
U jednog Bocu, mi verujemo!
PeraNekron

Post by PeraNekron »

@Ogi : mozemo se igrati, cim sklopis sve svoje tauidjane. :mrgreen:
@Djole : samo da ti kazem, Vulkanova fora sa twin linked flamer/melta, ne radi na sestre/gardu, vec samo na one sto imaju combat tactics, ili ti marince. :mrgreen:
joca☻

Post by joca☻ »

PeraNekron wrote:@Ogi : mozemo se igrati, cim sklopis sve svoje tauidjane. :mrgreen:
ogi,mogu ja da ti pozajmim neke za turnir...skolpenljeni i undercotovani.
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

E daaaaa..imas i onaj Hammerhead..Fire Warriore i Krootove! Bravo..kako se ja toga nisam setio...? :lol: :lol: :lol:
joco, 'oces se ti igrati na tom turniru..?
Dexter

Post by Dexter »

Ovo me potseti na trazenje para za maturu! :lol:

PeraNekron

Post by PeraNekron »

Dexter wrote:Ovo me potseti na trazenje para za maturu! :lol:
Trazio si pratilju za maturu preko foruma?
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ups...
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Manje spama, ljudi.

Nema zurbe, imate 3 nedelje da se dogovorite ko ce sa kime da bude u timu.
Ridji

Post by Ridji »

E Milose mozemo ja i ti u tim kao dve bube :D
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

PeraNekron wrote:...@Djole : samo da ti kazem, Vulkanova fora sa twin linked flamer/melta,...vec samo na one sto imaju combat tactics, ili ti marince. :mrgreen:
Netacno. Inace ne bi radila na marinacka vozila. A radi na ista. Uporedi wording za ovo sa ostalim chapter tactics-ima.

PS. Kao sto rekoh - banana turnire od ispod 1500pts po igracu ne igram.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Giga

Post by Giga »

Igramo u timu Luka i ja, on ce sa khornovcima, ja sa vanilom.

E sada, par pitanja;

- je li drzimo isti standardan FoC chart kao i za normalne partije? To jest, jesu li dve trupe obavezne? Mislim da bi dobro bilo da smanjimo obavezno na po jednu trupu, posto igramo na manjoj poentazi.

- kako funkcionise sinergija izmedju vojski? Da li bonus efekti i slicno koje sire recimo moji specijalni karakteri mogu da se odnose i na jedinice mog saborca? Recimo, ako pedro cantor svim friendly unitsima u 12" daje +1 napad, da li se to onda odnosi i na Lukine berzerkere recimo? Isto tako, da li se Vulkanov TL apgrejd odnosi na saveznicu vojsku (to bi bilo malo previse, heh heh, ali moram da pitam)? Isto tako, mozemo li da koristimo pomocne sposobnosti (tipa guide, force dome, onslaught, swarmlordov furious charge, itd.) na saveznickim jedinicama?

- mogu li da se moji independent characteri pridruzuju jedinicama saborca i obrnuto? Mogu li saborceve jedinice da se ukrcavaju u moje transporte i obrnuto?
Image
PeraNekron

Post by PeraNekron »

bojan wrote: Netacno. Inace ne bi radila na marinacka vozila. A radi na ista. Uporedi wording za ovo sa ostalim chapter tactics-ima.
Da, ima smisla, sto se tice vozila. Malo je glupo da svi allies imaju twin linked sve, ali sta ces, pravila su pravila, da bi te udavila.. :-({|=

EDIT : GWov odgovor :
Hi there

Vulkan’s special rule will only apply to the parts of the army that would nor ally be subject to the Combat Tactics rule: Therefore in your example the Sisters of battle would not be able to claim the special rule for their weapons as they do not have the Combat Tactics rule normally. Space Marine vehicles will be affected by this special rule as well.

I hope this helps.

Cheers

Rich Taylor

Games Workshop
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Force organisation chart je uobicajen...koliko sam upucen moze eventualno da bude smanjenja broja slotova...(znam da se takav turnir u Engleskoj igrao po sledecem: 1 HQ 2-3 Troop 0-1 Elites,Fast Attack i Heavy Support) sa tim da jedan igrac recimo moze da ima 2 Fast Attacka a drugi 2 Heavy Supporta,npr.. :wink:
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Hvala sto citate predhodne postove... :roll:
STANDARDNI force organisation chart za oba igraca, nema promena. Ono sto radi na "friendly units" radi i na saveznicke, i to je to.
Post Reply

Return to “Warhammer 40k: Živ je Slaneš, umro nije”